מה בפינה
טקסי שינה

מה בפינה
טקסי שינה

הזמן הזה, רגע לפני שהילדים נרגעים והולכים לישון. רגע לפני שהיום עובר לרשותנו ואנחנו לעצמנו - טקסי שינה.

טקס שינה יכול להיות כל דבר שאתם עושים באופן קבוע. האם כאשר אתם הייתם ילדים היו לכם טקסי שינה?

האם יש לכם בבית טקס שינה? איזה?

האם אתם אוהבים את הזמן הזה? האם זה תורם לכם ומקל עליכם את ההשכבה?

האם הגעתם עם אחד הילדים לגיל שבו טקס השינה כבר לא רלוונטי? מתי? מה החליף את זה? האם אתם מתגעגעים לזה?

וכרגיל, כל דבר שאתם רוצים לעלות בנושא, זה המקום.

טקס שינה:
http://www.imasleep.co.il/category.asp?catid=49

ועוד מאמר על טקס שינה:
http://oshra-vexler.co.il/?page_id=427

עונה

היום בוני בת 9 ואין לנו יותר יותר טקסי שינה. בסביבות 20:30 היא מתארגנת לשינה, בוחרת בגדים למחר ונכנסת למיטה לקרוא עד 21:30, אז היא מדליקה לעצמה מוזיקת לילה, מכבה את האור והולכת לישון. אני עולה להגיד לה לילה טוב בסביבות השעה הזאת.
כאשר היא היתה יותר קטנה, היינו נכנסות יחד מתחת לשמיכה והייתי מקריאה לה סיפור בעברית. עד גיל 5 בכלל ישבתי לידה עד שנרדמה, פריבילגיה שהרגשתי שיש לי בגלל חסך שלי מבית הילדים בקיבוץ.

מצד אחד, הילדה שלי כבר לא צריכה אותי כמו שלפעמים הייתי רוצה, מצד שיני, היא גדלה, הופכת עצמאית, ואני נהנת מערב סביר עם בעלי, רואה תוכנית טלביזיה מההתחלה עד הסוף ולא מתפקדת כאמא כל הערב כמו שהיה לפני כן. היא יודעת שאני עוזרת ואיתה עד 21:00 ואז יש לי זמן לעצמי.

mumfor4

New member
למען האמת

אני מהאמהות שמקפידות על טקסים באופן כללי , שגרה טובה לי ואני מאמינה שטובה גם לילדים , מסגרת .
בדרך כלל בסביבות 7 בערב אנחנו אחרי ארוחת ערב ומתחילים מקלחות , הקטנים בני 5 וחצי , אני מקלחת אותם , יחד חוסכת זמן
לובשים פיג'מה וכול אחת בוחר סיפור , שני ילדים שני סיפורים , בזמן הזה אח שלהם שהוא בן 10 שוכב במיטה וקורא לעצמו סיפורים .
בשעה 8 כיבוי אורות , אני יושבת על ידם קצת והם לפעמים מספרים לי מה היה בבית ספר או נזכרים בכול מיני דברים ועניינים לא פתורים .
הרבה פעמים אני מסדרת את הארון שלהם בזמן הזה ומארגנת להם בגדים למחר .
ב8 וחצי בדרך כלל הם ישנים .
גם הגדול , אני נכנסת לחדר שלו , מסדרת לו את השמיכה , מנשקת חזק ( הוא לא מסכים כשהוא ער שששש ) לוקחת את הספרים ומכבה את האור , הוא מכין לעצמו את כול הדברים למחר.
זה הזמן שאני יורדת למטבח , מכינה את הכריכים וקופסאות האוכל , עושה ויש אחרון ומכינה לי כוס תה מול הטלויזיה .
במשך השבוע בעלי לא נמצא בדרך כלל , ואני יושבת מול הסדרות האהובות עליי .
ומאוד עייפה בשלב הזה .

20:30 ישנים???? הלוואי אלי!!!

בעיקר עכשיו, שיש אור עד 22:00, אין מצב שהבת שלי נרדמת בשעה כזאת.

כשרק הגענו לכאן גם אצלנו היו זמנים כאלה, אבל היא שכבה במיטה ערה כל כך הרבה זמן, שממש חבל היה לי עליה, אז איחרנו את שעת השינה.

Mottek

New member
גם אצלי זה ככה

והטקס בו קוראים לכל ילד סיפור אחד - בדיוק כמו אצלי.
בשמונה וחצי הם ישנים (או לפחות נמצאים במיטה בשקט). ולגבי האור, אני פשוט סוגרת את התריסים/וילונות להחשיך את החדר. השעון מראה שצריך ללכת לישון וזהו ואי אפשר להתווכח עם השעון. זה שהשמש יכולה להיות ערה יותר מאוחר זו לא הבעיה שלי (אני לא אמא שלה ולא יכולה להגיד לה מה לעשות).
הגדול יכול להשאר עד עד 21:00 בימים שיש בית ספר ולקרוא במיטה עד אז. לפעמים הוא מצטרף אלינו לראות טלוויזיה במקום לקרוא אם יש משהו מעניין לראות.
בסופי שבוע, וזה נכון גם לקטנים, אנחנו יותר גמישים ונותנים להם ללכת לישון קצת יותר מאוחר. הם צריכים את השינה ובתשע הקטנים כבר שפוכים לגמרי גם אם הם לא רוצים להודות בזה.

אפרופו תריסים, אין אצלנו דבר כזה

אנחנו נמצאים באזור מאוד צפוני, באמצא יוני, מחשיך קצת אבל לא ממש חושך כל הלילה, למעט כאשר יש הרבה עננים כמובן
ועדין, אין פה בבתים תריסים!!! איך זה יכול להיות???

אנחנו בונים בית עכשיו, ביקשתי מבעלי שיהיו תריסים בחלונות. הוא אמר שזה ייקר את עלות החלונות מאוד ולא כדאי לנו. אין פה החלונות כמו בארץ שהכל נכנס לתוך הקיר, וצריך להזמין את זה מחו"ל. תריסים חיצוניים לא ניתן לשים כי הרוחות החזקות שיש אצלנו יקחו אותם אחרי שבוע, אז אין תריסים
יש לי וילונות מחשיכים, אבל עדין...

rona73

New member
נירית

בקשר לתריסים.אם את באמת מעוניינת.אני אתן לך אתר בולגרי של תריסים.יש תרגום לאנגלית.יכול לצאת לך מאוד זול העסק��.
תריסים שאת מזמינה לפי מידה ויכולה להתקין לבד בבית.

אשמח לקבל לינק, אבל נראה לי שזה מאוחר מידי.

כמו שכתבתי, לא ניתן בשלב הזה לשנות את החלונות לחלונות הזזה שנכנסים לתוך הקיר כמו בארץ, ובגלל הרוחות החזקות אצלנו, אין אפשרות להתקין תריסים חיצוניים.

תודה בכל מקרה

Mottek

New member
עונה

טקס שינה יכול להיות כל דבר שאתם עושים באופן קבוע. האם כאשר אתם הייתם ילדים היו לכם טקסי שינה?
בתור ילדה ההורים היו מחזירים אותי לגן מהביקור בחדר ומשכיבים אותי, מספרים סיפור חיבוק ונשיקה ועוזבים (לינה משותפת). אחרי שעברנו ללינה משפחתית אני לא זוכרת ממש טקס מסויים. אני חושבת שהיה לנו מקלחת, שוקו חם ואז לישון. אני לא זוכרת טקס מסויים.

אחרי ארוחת ערב, משחקים קצת ואז ב7:30 נכנסים למקלחת, מצחצחים שיניים, סיפור ולישון.
פעם היה לי ממש טקס שלם של שירים ודיקלומים. היום אני מסתפקת רק בדיקלומים שבו אני מזכירה לילדים שהם צריכים להשאר במיטה עד הבוקר. שני הקטנים לא מוכנים לוותר על הטקס הזה. מה שטוב בזה שאני יכולה לעשות להם את הטקס הזה בכל מקום, אז גם אם אנחנו לא ישנים בבית, מבחינתם אנחנו עדיין עם השגרה הרגילה. אני גם משמיעה להם מוזיקה קלאסית בחדר כל הלילה. הם מאוד אוהבים את זה וזה עוזר לנו להרדים אותם גם באוטו בנסיעות ארוכות ואוי ואבוי לי אם אני שוכחת להדליק להם את המוזיקה!

כן, כי זה כבר סוף הים (יאללה שילכו כבר לישון ויתנו לי קצת זמן בשקט לבד) אבל גם כי הם יודעים למה לצפות וזה לא משתנה.
אני גם אוהבת את זה כי זה נותן לי להיות עוד כמה דקות עם הילדים, לדגדג אותם קצת ולגרום להם לצחוק קצת ואני יוצאת מהחדר לאחר שאני מכבה את האור והם עדיין עם חיוך על הפנים.

האם הגעתם עם אחד הילדים לגיל שבו טקס השינה כבר לא רלוונטי? מתי? מה החליף את זה? האם אתם מתגעגעים לזה?
כן, הגדול הולך כבר לישון ומתכסה לבד ורק מבקש שנגיד לו לילה טוב.
מתי זה הפסיק? אני לא ממש זוכרת. בסביבות גיל 10 לדעתי. עד אז הוא ישן עם האח האמצעי בחדר, אז עשיתי השכבה לשניהם ביחד. אחרי שהקטן נולד והגדול עבר לחדר משלו, הפסקנו את הטקס עם הגדול. הוא כבר לא היה צריך אותו.

ההורים סיפרו לך סיפור בלינה המשותפת בקיבוץ?

מה, כל ילד שמע סיפור אחר???? טוב אולי בגלל שזה לא קיבוץ של השומר הצעיר

אצלנו את הסיפור סיפרה כמובן המטפלת. נפרדנו מההורים והלכנו לשמוע סיפור, כולם יחד, אותו סיפור

Mottek

New member

אני זוכרת שההורים שלי ישבו לידי במיטה, אולי הם באמת לא קראו לי סיפור ורק דיברו איתי... לא ממש זוכרת. זה היה ממש מזמן :)
אל תשכחי שגם הייתי אז עולה חדשה וההורים שלי לא ישראלים, אז יכול להיות שוויתרו להם קצת ונתנו לעגל כמה פינות.

rona73

New member
מחשיך מאוחר כבר...

ואם בחורף הלכו לשון ב21:00 עכשיו זה לא לפני 21:30.
הטקס היחידי שיש לי זה לסגור את המטבח��.לקראת 20:00 אני אומרת שהמטבח לקראת סגירה, אם יש עוד משהו שרוצים לאכול.
להתקלח גם צריך לקרוא אחד אחד ולזרז אותם ככה שגם זה לוקח זמן.
נשיקה וחיבוק במיטה זה חובה.לילה טוב
אני די עסוקה בין 20:00 ל 21:30. איתם.
הילדים שלי רזים.הם אוכלים מהרגע שחוזרים הביתה עד שהולכים לישון.גם זה מעייף אותי להכין להם אוכל כל הזמן.

למה אוכלים נון סטופ?

גם אם הם רזים, זה הרגל שישתרש להם וזה לא נראה לי נכון. מעבר לזה, לפתוח מסעדה כל אחה"צ אחרי יום עבודה נראה לי מתיש ביותר. את רוצה לפרט מה קורה בזמן הזה ואולי נוכל לעזור עם רעיונות לשנות את זה?

rona73

New member
הסיבה היא שאנחנו חוזרים הביתה מאוחר.

כשחוזרים הביתה בסביבות 18:00,אחרי פעילות, הם עייפים גם אני . אני מכינה להם ארוחה והם ירצו גם קינוח ובין ארוחה הם רוצים תפוח(חתוך).זה לא שאני מבשלת המון פשוט יוצא להיות הרבה במטבח בזמן הזה.
כמו שציינתי ,אני מנסה שלא להכין אחרי 20:00 אז צריך להזדרז...

carlimi

New member
עונה

&nbsp
&nbsp
ת'אמת? לא זוכרת .... אני מניחה שהיה משהו.
&nbsp
&nbsp
כן, יש. אפשר בלי? חחח בכלל כל סדר היום שלנו הוא די שגרתי וחוזר על עצמו. אחרי שמסיימים ארוחת ערב, הגדולים יושבים להכין שיעורים. אחכ עוד קצת זמן משחק, תלוי כמה מושכים את הזמן ... 7 וחצי הכי מאוחר מתחילים אמבטיות, לרוב, כבר כולם מתקלחים לבד. לצערי, הגדולה תמיד עושה בעיות ולהיכנס וזה נורא מבאס ומעצבן. אחכ יש איזשהו זמן ביחד של כולנו, אם זה סיפור, או משחק, או סיפור-משחק בעל פה שבעלי ממציא ....את זה הם הכי אוהבים. אחכ "מטוס" שגם את זה בעלי עושה להם ...חחח צחצוח שיניים וכולם הולכים לישון באותו זמן, עד 20:30 כולם במיטות באמצע השבוע, בסופ"ש אנחנו זורמים. הגדולה לעיתים נשארת עוד איזה רבע שעה לקרוא בחדר בשקט.
&nbsp
&nbsp
זה תלוי ומשתנה. אם יש וויכוחים על אמבטיות וכאלה, זה תמיד מעלה לנו את סף העצבים, גם אני וגם בעלי כבר עייפים בשלב הזה, ודי רוצים כבר שילכו לישון ...אז יש פחות סבלנות. לפעמים זה בהחלט מקל, למרות שלא תמיד יש כוח לעשות את כל השלבים ...חחח
&nbsp
&nbsp
&nbsp
לא, עוד לא הגענו לשם

למעלה