מה בפינה
מה עשינו הקיץ עם הילדים?

מה בפינה
מה עשינו הקיץ עם הילדים?

אם אני לא טועה, כל הילדים של חברי הפורום חזרו לבית הספר או לגן, וזה זמן מצוין לסכם וללמוד לקראת החופשות הבאות עלינו לטובה.
מתנצלת מראש, אנשי החלק הדרומי של כדור הארץ. אתם מאוד מוזמנים לכתוב מנסיונכם גם אם לא סיימתם עכשיו את חופשת הקיץ.

אז במתכונת המעולה של 1me too1, מה היה טוב, מה היה רע ומה הוא הלא נורא, בחופשת הקיץ שלכם השנה.

מה עבד לכם טוב עם הילדים ומה לא? האם יש לכם מסקנות חדשות בעקבות החופשה?

אתם מוזמנים לשתף את כולם בחופשת הקיץ שלכם, או בכל דבר אחר שרלוונטי לנושא

noaronen1

New member
סיכום החופש שלנו

אז אצלנו החופש קצת מוזר כי יש לנו כל 9 שבועות 3 שבועות חופש.
אבל בכל זאת הייתי איתם שבועיים כאן ועוד 10 ימים בישראל
הטוב - הילדים תכננו ביחד איתי את התקופה שהיינו ביחד והיו מאוד מרוצים מהתוכנית שהם בנו וגם לי היה כיף איתם.
הרע - הרגשתי בביקור בישראל שהם ואני לא מוצאים את עצמנו מבחינת פעילויות. היה לי מאוד קשה למצוא דברים שממש מעניינים אותם והם סבלו קשות מהחום הנוראי ששרר בחוץ.
הלא נורא - אני לומדת שהמעגלים הללו של בית ספר/חופשים הם חלק מהחיים שלי והם לא ישתנו. הפסקתי לחכות שאולי יום אחד לוח הזמנים של כולם יתיישר ואני אצא לעצמאות. עברתי מציפייה ליום הזה להבנה שאלו הם חיי ואיתם אני אלמד לחיות. זהו

Mottek

New member
החופש שלנו

הטוב: עשיתי גם הגדול לו"ז, כך שהוא ידע מה המטלות שמצופות ממנו כל יום. פעם ראשונה שאני עושה את זה ולדעתי זה עבד נהדר. הגדול ידע בדיוק מה עליו לעשות והוא לא סתם רבץ על הספה כל היום. זה לא היה לו"ז חונק וזה אפשר לנו להתגמש ולשנות תוכניות בהתאם למצב רוח/מזג אוויר. אחד מהדברים שעשינו בקיץ זה ללכת למכון כושר ביחד. היה ממש כיף. עשינו גם כמה קייטנות של שבוע באמצע והגדול מאוד נהנה.
הלא נורא: ממש לא היה. הקיץ הזה עבר מאוד מהר ואפילו היה קר מהרגיל כך שלא הלכנו לאגם או לים בתדירות שהייתי רוצה. הדבר היחיד שאולי הייתי משנה זה שהגדול צריך להפגש עם חברים יותר ולהיות יותר במסגרת חברתית (אחד מהדברים שאנחנו מנסים עכשיו לשפר דרך הבי"ס).
הרע: היו שאמרו לי שדרשתי מהגדול יותר מידי ולא נתתי לו מספיק חופש. אמנם אני כשאני הייתי בגילו באמת הייתי רובצת מול הטלוויזיה כל היום ורואה הלב/פינוקיו/עליסה וכדומה, אבל אני לא חושבת שזה נכון לעשות. אולי מידי פעם כן, לא כל היום ולא כל יום. חוץ מזה שבאופן אישי מטריף אותי שאני עובדת בבית (מבשלת, מקפלת כביסה, מנקה) והוא יושב ורואה טלוויזיה ולא עוזר בכלום. אז או שהוא עוזר לי, או שהוא עושה את המטלות שלו. לא נשמעו תלונות מצדו. בנינו לתוך הלו"ז גם שעתיים של משחקי מחשב/טלוויזיה כך שהיה לו גם קצת זמן לרבוץ מול מסך בכל זאת (הרבה יותר ממה שהוא מקבל ביום אחר רגיל).

בקיץ הבא יהיה קצת יותר מסובך כי גם האמצעי יהיה בחופשה ואני לא חושבת שהשיטה של הלו"ז תעבוד עבורו כרגע. האמצעי צריך יותר גירויים ולהיות יותר בתזוזה (הוא תמיד היה ככה לעומת הגדול שיכול לשבת כל היום בבית והוא יהיה שמח). אז אצטרך למצוא מסגרת, גם אם חלקית כדי שהוא לא ישתעמם יותר מידי כי אחרת אני כבר רואה את עצמי נוסעת כל יום למוזיאון אחר וזה ממש לא בראש שלי (שלא לומר יקר מאוד). מצד שני, התכנון בשנה הבאה זה לטוס לארץ לכבוד הבר מצווה של הגדול אז אולי בכלל לא אצטרך לדאוג לזה לעוד שנתיים.

עונה.

השנה תכננו, אני ובוני לנסוע לישראל לחודש ימים, כאשר חופשת הקיץ היא 6 שבועות. אנחנו חיים על אי ולמרות שיש פה די הרבה מה לעשות יחסית לאי כזה, זה מצומצם, והכל עשינו/היינו כבר. אז נכון שתמיד חווים את זה קצת אחרת, אבל...

כמה ימים אחרי שהגענו לישראל התחילה המלחמה הארורה הזאת. החלטתי שאני לא מתבצרת בבית, והחיים נמשכים במגבלות הטילים. עשינו/ראינו/נפגשנו די הרבה, ובסה"כ ולמרות הכל, היתה לנו חופשה נהדרת. בוני חוותה את האוירה בישראל בזמן חירום, אווירה שאני שמחה שהיא פגשה (למרות הקושי) ואין לי ספק שהיא תחבר אותה יותר לישראל.

קשה לי להסיק מסקנות בגלל המורכבות של החופשה, למעט אולי לתאם את החופשה שלי עם חמאס, ISIS וחבריהם. חודש היה לי יותר מידי, אבל אולי במצב רגיל זה היה מאוד שונה. מכיוון שיש לי ילדה אחת, כל שנה הדברים משתנים ולכן מה שהיה נכון להשנה, לא חייב להתאים לשנה הבאה. אני זורמת עם היום יום ומה שמתאים לי, לבוני ולבעלי, מה קורה עם מזג האויר, וזהו

מה שכן, כל הזמן מתחזק לי הצורך של אחד על אחד בזמן חופשה. אני שומרת זמנים/פעילויות שהם רק שלי ושל בוני. אנחנו מדברות באנגלית, בשפה שנוח לבוני לדבר, אנחנו מדברות על מה כייף לנו ומה לא וזה נותן מקום לפתוח דברים שאולי אחרת, בין המפגשים וביקורים, לא היה קורה.

rona73

New member
מסכמת

בתחילת החופשה שלהם הם המשיכו במן חוג חינוכי בביס לשלושה שבועות ועד סוף החודש היו איתי בעבודה.
בחודש השני בעיקר פארקים וכדורגל..
בחודש השלישי הינו בארץ וגם שם חוץ מהימים הראשונים במלחמה שלא עשינו כלום,בשאר הימים עשינו המון.התנדבנו בצער בעלי חיים והלכנו פעמים שלוש בשבוע,ים,משפחה וחברים .העברנו יופי את החופשה בארץ.
אחר כך חיכינו לתחילת הלימודים.

השנה הם לא היו בשום מחנה ,אז העברנו את החופש ביחד יום יום.
שנה הבאה הם יהיו במחנה אחד או שניים וזה יתן גם לי זמן מנוחה.
הילדים שלי משנה שעברה נשארים לבד בבית לפרקי זמן,כך שגם זה נותן לי גמישות בעבודה ועוד.

למעלה