מה בפינה
מוסיקה

מה בפינה
מוסיקה

מוסיקה מלווה את חיינו כל הזמן. הרבה פעמים שיר או מנגינה יכולים להחזיר אותנו ברגע לארועים בעברנו.

מה אתם אוהבים לשמוע, מוזיקה ישראלית או מוזיקה מקומית/עולמית? מה שאר בני המשפחה שומעים?

איזו מוזיקה אתם שומעים באוטו (עם ילדים/בלי ילדים)?

האם הטעם שלכם במוזיקה השתנה מאז שעברתם?

אם אתם שומעים מוזיקה ישראלית בבית, האם הילדים מקמטים את האף על ההורים המוזרים שלהם, או שהם גם נהנים ממנה?

אם אתם לגמרי לבד בבית, איזו מוזיקה תשימו ברקע?

לאיזו מוזיקה אתם ממש לא מתחברים בכלל?

noaronen1

New member
מוזיקה - בזמן האחרון שקט גם עושה לי טוב

מה אתם אוהבים לשמוע, מוזיקה ישראלית או מוזיקה מקומית/עולמית?
האמת... שמאז שיש את רדיו פנדורה ביחד עם sonos אני שומעת הרבה מיקסים. לפעמים שומעים מהספריית שירים כל מיני דיסקים ישראלים.
אבל לרוב מוסיקה לועזית. בזמן האחרון, בגלל שהילדים מנגנים על פסנתר יותר ויותר אני מנסה לשים מדי פעם מוסיקה קלאסית. ככה אמא שלי גידלה אותי ואני מנסה להקפיד על זה.

מה שאר בני המשפחה שומעים?
בעלי בדרך כלל יקשיב לאותם דיסקים של נטשה, ארקדי, איפה הילד, איה כורם...

הילדים... זה מתחלק לשניים
עם הקטן ולפעמים שאנחנו במצב רוח טוב - שמים רדיו דיסני של muppets movies - אחלה שירים ואז שרים מכל הלב את השירים של פרוזן או צלילי המוסיקה או מסרטי החבובות.
הגדולים רוצים את today's hits or katty parry... הבנתם...

האם הטעם שלכם במוזיקה השתנה מאז שעברתם? והוספתי גם את התשובה למה אני שומעת לבד.
לא ממש.
מה שכן מבתי הקפה בברוקלין למדתי לאהוב את ה- Indy music מאוד נהנית להקשיב למוסיקה הזו שאני אוהבת וגם לרדיו נינה סימון.

אם אתם שומעים מוזיקה ישראלית בבית, האם הילדים מקמטים את האף על ההורים המוזרים שלהם, או שהם גם נהנים ממנה?
אני לבד כמעט ולא שומעת מוסיקה כזו. הילדים גם נעשו אנטי, חוץ מלשיר - שלכת וליונתן שפירה שהם אוהבים לרוץ בבית ולצעוק: יונתן שפירא - תעשה לי ילדים!!!

המממ... אני די פתוחה לשמוע כל סוג מוסיקה. אולי לשירים השמאלצים שמלמדים את הילדים בבית ספר נגד אלימות ואז הם שרים את זה ביחד עם שפת הסימנים במסיבת הסיום - חחח

עונה

מה אתם אוהבים לשמוע, מוזיקה ישראלית או מוזיקה מקומית/עולמית? מה שאר בני המשפחה שומעים?
אני אוהבת כל מיני מוזיקות, הכל תלוי במצב הרוח. לרוב שירים שלא נס ריחם, הקלסיקות של כל הזמנים בעברית ובאנגלית וכן מוסיקה קלסית, מאוד נהנת מקלסי. בעלי אוהב מוזיקה משנות ה-60 ואפילו יותר מוקדם ומאוד אוהב קנטרי, אבל הוא אוהב סוגים שונים של מוזיקה. בוני אוהבת מוזיקה שהיא שומעת בסרטים של דיסני ולהיטים עכשויים שמגיעים מביה"ס. אנחנו בבית לא מעודכנים

לבעלי יש בעיה באחת האוזניים ולכן אנחנו לא שומעים מוזיקה באוטו בכלל.

לא.

אני שומעת מוסיקה ישראלית בזמן שאני מנקה את הבית
יש לי אוסף של שירים ישנים בביצועים חדשים ונפלאים, אוסף שרובו אנרגטי כזה
לבוני אין בעיה אם זה.

תלוי במצב הרוח, אבל לרוב אני מעדיפה, שקט

אני לא ישים מוזיקת טראנס בשביל לשמוע, אבל יכולה לרקוד את זה.

noaronen1

New member
היום בדיוק השמעתי לילדים את החלונות הגבוהים

שאלתי את הבן הקטן שלי מה יהיה איתו, הוא אמר שהוא לא יודע מה יהיה איתו, ונראה לו שצריך לכתוב על זה שיר.
ואז השמעתי לו את "מה איתי?" של החלונות הגבוהים וכבר שמענו את כל השירים, והילדים ממש אהבו את השירים.
אז כמובן שחשבתי על הסקר שלך (-:

כרגיל באת בזמן טוב עם השאלות שלך :)

אחרי שלילה נולדה כמעט הפסקתי לשמוע מוזיקה ותמיד ביקשתי מבן הזוג שלי שיחליש. היה לי עודף גירויים, כנראה. לקח לי שנים להתגבר על זה. עכשיו אני בסוג של רנסנס מוזיקלי ושומעת המון מוזיקה חדשה דרך בלוגים כמו "אפרכסת" למוזיקת שוליים ישראלית ודרך אתרים להמלצות על מוזיקה.

אני אוהבת המון סוגים של מוזיקה, בעיקר קלאסיקות רוק משנות השישים שבעים אבל גם טום וויטס, פאנק, פולק, ג'אז, בלוז, סול...זמרות עכשוויות שאני אוהבת הן רג'ינה ספקטור האמריקאית ולורה מוולה הבריטית. לפעמים אני נכנסת לטראנס של להקה מסוימת, כמו כמה חודשים ששמעתי בעיקר צ'מבוומבה. כשאני צריכה להתרכז בעבודה אני שומעת מוזיקה בלי מלים כמו של סטריאולב. אני אוהבת גם כמה להקות מקומיות עם שירים תמוהים שנשמעים טוב רק בהופעה (;
באחרונה נכנסתי למסע נוסטלגי למוזיקה ששמעתי כנערה כמו מינימל קומפקט, נושאי המגבעת, הפה והטלפיים... זה היה מדהים לשמוע מחדש מוזיקה עם אנרגיה כזאת של נעורים - כבר שכחתי איזה כיף זה רוק פראי באמת.

לי ולבן הזוג שלי יש כמה קווי דמיון בטעם המוזיקלי אבל הוא אוהב גם דברים שאני לא יכולה לסבול כמו טכנו ופיליפ גלאס.

הגדול אוהב את אוונאסנס ולילה אוהבת את הביטלס (!!) ולהיטים מזדמנים כמו Roar וכמובן כל השירים של פרוזן...

לא שומעת באוטו מוזיקה אף פעם.

כן, אבל לדעתי זה יותר בגלל שלילה גדלה והתפנה לי מקום בנפש למוזיקה. מצד שני, אולי זה בגלל שירד ממנו עומס רגשי אחר שיש ממנו בשפע בישראל...? הייתי רוצה להיות מושפעת יותר מהסביבה - אני מרגישה שהחיים והשגרה קצת מסתירים ממני את הסצינה התרבותית המקומית.

בכלל לא. כל שירי הערש שאנחנו שרים לה הם שירים ישנים ורגועים בעברית והיא אוהבת לשיר איתנו, כמו שלל שרב, לי ולך...
הגדול גדל על המוזיקה הזאת, שירים של אהוד בנאי וברי סחרוף הם נוף ילדותו.
מה שכן, כשאנחנו שרים להנאתנו עם הגיטרה זה לרוב שירים באנגלית...

תלוי במצב הרוח. באחרונה זה בטח יהיה רוק כסחני אבל לרוב זה שירי נשים - ג'וני מיטשל, טרייסי צ'פמן..

להקות בנים/בנות, להיטי פלסטיק של כוכבים, מוזיקת חתונות, מוזיקת מעליות, ג'אז מתחכם, כל דבר עם כינורות.

אגב, זה פשוט אחרת לשמוע מוזיקה בריטית באנגליה

מצחיק לחשוב שאמנים שהערצנו בישראל כמו הביטלס, פינק פלויד, דיויד בואי והרולינג סטונס הם האריק איינשטיין של המקומיים...

noaronen1

New member
המרגיע הלאומי אצלי זה "זמר ליקינטון"

עדיין מפעיל את קסמיו בכל פעם שיש שובב/ה בבית שלא מסכימים לישון...

forglemmigej

New member
לא שומעת כלום

כל כך נורא הכל פה (עדיין במולדת הישנה) אין חשק לכלום , לכולם יש דיעה ופתרון מה לעשות.
בשנים האחרונות ממש אין שום זמר/ת להקה ששובים את הלב ו/או הנשמה , עכשו למשל אני שומעת את פרחים בקנה ובמיוחד נדלקתי על הבית שמה-זה מתאים "למצב"
השמש ידם בין עזה לרפיח,
ירח ילבין על פסגת החרמון
פרחים בקנה ובנות בצריח
ישובו לעיר חיילים בהמון.
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=EwvAywMw93M[/URL]

Mottek

New member
מוזיקה ישראלית!

אני אוהבת לשמוע מוזיקה ישראלית ישנה, עד שנות ה90 המוקדמות נאמר. לאחר מכן אני לא מתחברת, אולי זה מפני שעזבתי את הארץ אז..
בעלי אוהב בעיקר את פוליקר, החברים של נטאשה ואריק אינשטיין. לגבי הילדים, השניים הקטנים שומעים את מה שאני שומעת. גם הגדול נהנה מהמוזיקה שלי. הוא בעיקר אוהב את משינה ואת החיפושיות.

עם ילדים: מוזיקה בעברית. קניתי בזמנו כמה דיסקים של מתן אריאל שמעובדים לילדים. העיבודים ממש מוצלחים ולא מתילדים אז גם אני וגם בעלי נהנים לשמוע אותם. בנוסף צרבתי דיסק עם אוסף של שירי ילדים מכל מיני זמנים שהילדים נהנים מהם. מככבים שם אבניבי, גורטיאדה, פרפר נחמד ועוד.
בלי ילדים: אני אוהבת מוסיקה ישנה של שנות ה60-70....

כשגרתי בארץ לא התחברתי למוזיקה ישראלית בכלל. אצלי בבית שמעתי מוזיקה לועזית של שנות ה60-70 כמו סימון וגרפנקל. רק אחרי שעזבתי את הארץ התחלתי ממש להקשיב יותר למוזיקה ישראלית .

הילדים מאוד נהנים מהמוזיקה הישראלית. אין תלונות!

בדרך כלל אני שמה את המחשב על קול הלב (מתנגן לי ברקע כרגע). בלי הרבה פרסומות ויש הרבה מהשירים הישנים יותר שאני אוהבת. אני לא מתחברת לשירים היותר עכשיווים.

פאנק, ראפ, טכנו. כל מה שעושה רעש!

אגב מוזיקה, התחלתי להשמיע מוזיקה קלאסית לילדים עוד כשהייתי בהריון איתם (כל אחד בנפרד, כן?). מאז שהם נולדו אני משמיעה להם את אותו התקליטור כל לילה כשהולכים לישון. כל הילדים נהנים ממוזיקה קלאסית, וכשאנחנו באוטו בנסיעות ארוכות ואני רוצה שהם ירדמו אנחנו פותחים תחנה של מוזיקה קלאסית והם בדרך כלל נרדמים תוך כמה דקות!

אני חולת רוק ופופ ישראלי

הושפעתי מאוד מטעמו של הגיס שלי ואנחנו אוהבים פחות או יותר את אותם הדברים.

ירמי קפלן, עברי לידר, מירי מסיקה, קרן פלס, קצת אביב גפן, ריטה.

הכי מעניין שאני לא מחובבי המזרחית אבל יש כמה שירים בודדים של מזרחית ממש לייט שאני אוהבת לשמוע

בד"כ שומעת באוזניות-לא מאלה שמפעילים בקולי קולות מוסיקה...

שירי ילדים יש לי מספיק בגן-מה שבטוח שכשיהיה לנו ילד, הוא יהנה מ-50 הדיסקים שיש לי של שירי ילדים.

מוזיקה

מה אתם אוהבים לשמוע, מוזיקה ישראלית או מוזיקה מקומית/עולמית? מה שאר בני המשפחה שומעים? אוהבים מוזיקה ישראלית, למרות שאנחנו לא מעודכנים בכלל במוזיקה העכשיווית. אוהבים גם מוזיקה באנגלית, הכל בעצם חוץ מרפא/היפהופ. אני מכתיבה את מה ששומעים בבית, כי בעלי אוהב רק מוסיקת טראנס. בדקתי עכשיו אילו music lists יש לי במחשב - רוק ישראלי, שירי ילדים ישראלים, שירים מסרטי ילדים, רוק נשי, רוק אלטרניטבי, ו-secrets pleasure, פסקול מסרטים/סדרות

איזו מוזיקה אתם שומעים באוטו (עם ילדים/בלי ילדים)? עם הילדים או בלי, שומעים הכל. לפעמים מה שברדיו, ולפעמים מה שבאייפד, תלוי במצב רוח.

האם הטעם שלכם במוזיקה השתנה מאז שעברתם? לא

אם אתם שומעים מוזיקה ישראלית בבית, האם הילדים מקמטים את האף על ההורים המוזרים שלהם, או שהם גם נהנים ממנה? הילדות מאוד אוהבות מוזיקה ישראלית, ורוב הזמן זה מה שהן מבקשות לשמוע, בשבועות האחרונים הן מעדיפות לשמוע "את המוזיקה של אימא" ולא שירי ילדים

אם אתם לגמרי לבד בבית, איזו מוזיקה תשימו ברקע? די תלוי במצב רוח שלי.

לאיזו מוזיקה אתם ממש לא מתחברים בכלל? מזרחי, ראפ/היפהופ ורוק כבד

boneguy

New member
מוזיקה - טעם החיים!!

מגיל 6 בערך אני מחובר למוזיקה. ככה זה שיש לך שתי אחיות גדולות בבית, הו הכניסו אותי לזה. יכול ואוהב לשמוע מוזיקה כמעט בכל מצב. לצערי בשנים האחרונות הדבר העיקרי שנפגע הוא איכות השמע. בעבר (לפני הילדים) הייתה לי מערכת שמע עם מגבר ורמקולים איכותיים. כל אלה פינו את מקומם לדברים אחרים, ובטח שלא חצו איתנו את האוקיינוס.
אוהב מוזיקה (אמנים) באנגלית. כך גם יתר בני המשפחה. עוד הרבה לפני שעזבנו לא התחברתי לרוב המוזיקה הישראלית (וניסיתי).

שומעים רדיו מקומי (יש תחנה אחת מעולה שדרכה אני מכיר מה הולך כרגע ברוק המקומי, ודיסקים שאני מכין (אוספים) שכוללים שירים שאני אוהב, שיש סיכוי שהילדים יתחברו גם כן. שהילדים שלך מדקלמים שירים של מיוז ופלאסבו יש קצת גאווה. ואז הם חוזרים מסליפ אובר ומבקשים שאני אוריד להם וואן דירקשיין או "מוזיקת עסקנים" אחרת – אני מסרב בתוקף ואומר שזה לא יתנגן אצלנו באוטו.

לא ממש.

מעט מאוד. באוסף הבא אני אנסה לשלב קצת אמנים ישראלים שאני אוהב. באופן כללי אין הרבה כאלה, לא כי הם לא טובים, אלא כי משהו בהאזנה לשירים בעברית נשמע לי מלאכותי ולא טבעי (כמו סרטים וסדרות בעברית)

במידה ויש לי רמקול איכותי, או אוזניות (כן, לדעתי חווית שמיעת המוזיקה תלויה מאוד באיכות מערכת השמע) זה יהיה כנראה משהו אלקטרוני בסגנון פרוגרסיב האוס, או תעשייתי קל או רוק אינדי.

לטינית, היפ הופ, ראפ, כל הפלסטיק (וואן דירשיין, מייילי סירוס, ודומיהם....)

למעלה