כרגיל באת בזמן טוב עם השאלות שלך
מה אתם אוהבים לשמוע, מוזיקה ישראלית או מוזיקה מקומית/עולמית? מה שאר בני המשפחה שומעים?
אחרי שלילה נולדה כמעט הפסקתי לשמוע מוזיקה ותמיד ביקשתי מבן הזוג שלי שיחליש. היה לי עודף גירויים, כנראה. לקח לי שנים להתגבר על זה. עכשיו אני בסוג של רנסנס מוזיקלי ושומעת המון מוזיקה חדשה דרך בלוגים כמו "אפרכסת" למוזיקת שוליים ישראלית ודרך אתרים להמלצות על מוזיקה.
אני אוהבת המון סוגים של מוזיקה, בעיקר קלאסיקות רוק משנות השישים שבעים אבל גם טום וויטס, פאנק, פולק, ג'אז, בלוז, סול...זמרות עכשוויות שאני אוהבת הן רג'ינה ספקטור האמריקאית ולורה מוולה הבריטית. לפעמים אני נכנסת לטראנס של להקה מסוימת, כמו כמה חודשים ששמעתי בעיקר צ'מבוומבה. כשאני צריכה להתרכז בעבודה אני שומעת מוזיקה בלי מלים כמו של סטריאולב. אני אוהבת גם כמה להקות מקומיות עם שירים תמוהים שנשמעים טוב רק בהופעה (;
באחרונה נכנסתי למסע נוסטלגי למוזיקה ששמעתי כנערה כמו מינימל קומפקט, נושאי המגבעת, הפה והטלפיים... זה היה מדהים לשמוע מחדש מוזיקה עם אנרגיה כזאת של נעורים - כבר שכחתי איזה כיף זה רוק פראי באמת.
לי ולבן הזוג שלי יש כמה קווי דמיון בטעם המוזיקלי אבל הוא אוהב גם דברים שאני לא יכולה לסבול כמו טכנו ופיליפ גלאס.
הגדול אוהב את אוונאסנס ולילה אוהבת את הביטלס (!!) ולהיטים מזדמנים כמו Roar וכמובן כל השירים של פרוזן...
איזו מוזיקה אתם שומעים באוטו (עם ילדים/בלי ילדים)?
לא שומעת באוטו מוזיקה אף פעם.
האם הטעם שלכם במוזיקה השתנה מאז שעברתם?
כן, אבל לדעתי זה יותר בגלל שלילה גדלה והתפנה לי מקום בנפש למוזיקה. מצד שני, אולי זה בגלל שירד ממנו עומס רגשי אחר שיש ממנו בשפע בישראל...? הייתי רוצה להיות מושפעת יותר מהסביבה - אני מרגישה שהחיים והשגרה קצת מסתירים ממני את הסצינה התרבותית המקומית.
אם אתם שומעים מוזיקה ישראלית בבית, האם הילדים מקמטים את האף על ההורים המוזרים שלהם, או שהם גם נהנים ממנה?
בכלל לא. כל שירי הערש שאנחנו שרים לה הם שירים ישנים ורגועים בעברית והיא אוהבת לשיר איתנו, כמו שלל שרב, לי ולך...
הגדול גדל על המוזיקה הזאת, שירים של אהוד בנאי וברי סחרוף הם נוף ילדותו.
מה שכן, כשאנחנו שרים להנאתנו עם הגיטרה זה לרוב שירים באנגלית...
אם אתם לגמרי לבד בבית, איזו מוזיקה תשימו ברקע?
תלוי במצב הרוח. באחרונה זה בטח יהיה רוק כסחני אבל לרוב זה שירי נשים - ג'וני מיטשל, טרייסי צ'פמן..
לאיזו מוזיקה אתם ממש לא מתחברים בכלל?
להקות בנים/בנות, להיטי פלסטיק של כוכבים, מוזיקת חתונות, מוזיקת מעליות, ג'אז מתחכם, כל דבר עם כינורות.