מה בפינה
מיחזור.

מה בפינה
מיחזור.

תחום המיחזור מאוד חזק בעולם היום ומנסה להציל אותנו מטעויות שעשינו ועדין עושים בתחום הזיהום האקולוגי וההשלכות שלו על כדור הארץ. מדינות ועיריות צריכות לעמוד ביעדי מיחזור אפילו על חשבון עלויות גבוהות.

מענין לראות איך הנושא הזה מטופל במדינות שונות ואיך כל אחד מאיתנו מתיחס לנושא הזה אצלו בבית.

האם זה משהו שנמצא בחיי היום יום שלכם?

אילו דברים אתם נוהגים למחזר בבית? האם כל בני המשפחה משתפים פעולה?

מהן דרישות המיחזור אצלכם (איזה מוצרים, באיזה תדירות, אכן פיזית מתבצע המיחזור) ומה אתם עושים בפועל?

האם אתם עושים מעבר לזה? דברים כמו איסוף אשפה של אחרים בזמן טיול וכד'.

איך אתם עושים קניות בסופר? שקיות נייר, שקיות ניילון או משהו אחר.

האם ביה"ס/גני הילדים מתיחסים לנושא המיחזור? איך ומה?

האם אתם יוצרים עם הילדים במיחזור? (תמונות יתקבלו בברכה)

האם אתם משפצים רהיטים או מקשטים קופסאות וכד' לשימוש בבית?

האם לדעתכם עלות המיחזור שווה את התוצאות שהמיחזור משיג?

כמה שזכור לי, המיחזור בישראל הוא בנקודות האשפה/מיחזור ולא בבתים כמו שנהוג באירופה, אני לא יודעת מה קורה בארה"ב. האם גם בישראל מיחזרתם? איזה מוצרים?

מצ"ב לינק לאתר עם המון רעיונות מיחזור - כיצד תוכלו לעשות שימוש חוזר במסגרת הבית?

עונה.

לגמרי.

אנחנו ממחזרים נייר, פלסטיק, זכוכית וקופסאות שימורים.

מהן דרישות המיחזור אצלכם (איזה מוצרים, באיזה תדירות, אכן פיזית מתבצע המיחזור) ומה אתם עושים בפועל?
העירייה מספקת wheelie bins בשני גדלים לבחירה, לצורך מיחזור של נייר, פלסטיק, זכוכית וקופסאות שימורים.
הפחים נמצאים אצלנו בגינה ואנחנו צריכים להוציא אותם לכביש ביום האיסוף. איסוף המיחזור מתבצע פעם בשבועיים.

בתיק טיולים שלי יש שקיות פח לאיסוף אשפה. אנחנו אוספים בעיקר חבלים ושקיות פלסטיק שיכולים להרוג את חיות הבר (במקרה שלנו בעיקר חיות ים). ממש לא מתאים לי לטייל עם שקיות אשפה ביד, אז אנחנו עושים כל פעם קצת ואת ההכי חשוב לי.

יש לנו תיקי קניות. המדיניות בסופרים משתנה. ב-Lidl צריך לקנות שקיות פלסיק עם רוצים, ו-Tesco והThe Co-operative נותנים שקיות פלסטיק בחינם.

מאוד מתיחסים לזה. הם מעודדים את הילדים להביא קופסאות וכד' מהבית ויוצרים במיחזור. הנושא הזה מוסבר כל הזמן, יש טיולים של ביה"ס למרכז המיחזור ועכשיו ביה"ס אוסף בקבוקים לבנות חממה מבקבוקים.

יש לי שקית נייר גדולה ששם אני שמה לבוני אריזות וכל מיני דברים, והיא לוקחת משם מה שהיא צריכה. לפני שהיא התחילה ביה"ס, יצרנו המון עם קופסאות וכד'.
עכשיו היא בנושא גרביים. היא רוצה להכין המון בובות גרביים (כאלה שלובשים על היד) להביא לבני משפחה בני שנתיים שנמצאים בישראל - מצ"ב תמונה של כמה דברים שהיא עשתה.
כמו כן אני מתנדבת בחנות יד שניה. אני מביאה הביתה בגדים שאני אוהבת את הבדים שלהם ואנחנו עושים איתם כל מיני דברים. כמו כן אני לוקחת את החיות פרווה שאי אפשר למכור ומוציאה את המילוי שלהם לשימוש חוזר. הצב בתמונה הוא יצירה שעשינו ככה.

בעלי משפץ המון. יש לו ידי זהב וראיה רחבה להפוך כל דבר לזהב - איזה מזל יש לי

אני אוספת (יותר מידי) דברים שאולי נוכל להשתמש בהם

ואצלנו כמעט ולא זורקים אוכל. לרוב אני מבשלת כמויות מדויקות לאותה ארוחה, אבל במידה ונשאר זה נאכל או הופך למשהו אחר בארוחה הבאה.

אין לי מושג, אבל כיוון שאף אחד לא ממש יודע, אז אני עושה את המאמץ הקטן שלי.

כמה שזכור לי, המיחזור בישראל הוא בנקודות האשפה/מיחזור ולא בבתים כמו שנהוג באירופה, אני לא יודעת מה קורה בארה"ב. האם גם בישראל מיחזרתם? איזה מוצרים?
בישראל שתינו מים מינרלים מבקבוקים אז מיחזרנו בקבוקים ונייר.

עונה

כן, מאוד. אני משתדלת לא לקנות שום דבר חדש אם לא ממש חייבים. בגדים, למשל, אני קונה אך ורק יד שנייה, וגם רהיטים וכו'.
את הצבע לבית שלנו קנינו ממיזם חברתי שממחזר צבע שנזרק. למה להשליך אם אפשר להשתמש? הם מערבבים בדיוק את הגוון שרוצים וזה עולה כמעט כלום, גם סביבתי וגם משתלם.

אצלנו (לידס) ההפרדה במקור די עלובה יחסית למה שהולך בברלין, למשל. מפרידים קומפוסט לקומפוסטר שבחצר, ואז לפח אחד דברים שאי אפשר למחזר ולפח אחר כל הדברים שאפשר: פחיות, נייר, פלסטיקים מתמחזרים (רק 3 סוגים), ואז ממיינים את זה במרכז המיחזור. זכוכיות אוספים בנפרד לפחים הגדולים שבמרכזי האיסוף. מכשירי חשמל מוסרים לאחד ממרכזי האיסוף הגדולים בעיר. כולם משתפים פעולה, זה חלק טבעי מהחיים.

הדרישות לא גבוהות אז קל לעמוד בהן. פעם בכמה זמן בן הזוג שלי לוקח לעבודה את הזכוכיות שהצטברו, כי יש מתקן איסוף ממש מול המקום.

לא ממש, רק כשזה ממש מעיק.

שקיות מהבית, אבל לפעמים אנחנו קונים יותר ממה שתכננו או עוברים בחנות במפתיע ואז משתמשים בשקיות ניילון. הן די שימושיות לבית ואנחנו משתמשים בהן שוב ושוב. כדי להתחשב בסביבה אני קונה את רוב האוכל היבש בשקיות גדולות של 5 קילו ואז אפשר לשטוף אותן ולהשתמש בהן שוב לאריזה.

לא ממש. אוכל לבי"ס אני שולחת אך ורק בקופסאות. לעתים רחוקות יש משהו עסיסי שאני נאלצת לעטוף בניילון נצמד אם אין מקום בקופסה, אבל זה כמעט לא קורה.

אני אוספת חומרים באופן כפייתי, בעיקר שאריות בדים וניירות. יש לי חולשה נוראית למרקמים.... רוב היצירה שלנו היא מחומרים ממוחזרים, אבל אני לא חושבת על זה ככה. בעיני "יצירה מחומרים ממוחזרים" זה יצירה של כל מיני קישוטים מאולצים מהסוג שעושים בסדנאות, וזה די המאיס עלי את הביטוי הזה. בפועל רוב היצירה שלי היא מדברים שהיו פעם משהו אחר. למשל כריות ממילוי של בובות או בובות ממילוי של כריות, תכשיטים קטנים ובובות מגרביים וכפפות (אם מקפלים פנימה את האצבעות האמצעיות של הכפפה מקבלים אוזניים של ארנב!). אני אוהבת להשתמש בשאריות של ניירות אריזה להכנת קולאז'ים וקשקושים מנייר.

לפעמים. בן הזוג שלי הוא המשפץ האמיתי, הוא תמיד מוצא שאריות רהיטים ומאלתר דברים (נגיד, הוא בנה בסיס למנורה מחלק של מעבד מזון). אני צבעתי לאחרונה כוננית שקנינו יד שנייה.

שאלה טובה. אנחנו מקפידים למחזר, אבל לפעמים נראה שהמחיר שמשלמים באנרגיה ומים לא שווה את המיחזור. די ברור שמה שבאמת חשוב הוא להפחית למינימום את הצריכה.

בישראל מיחזרנו בהחלט. היה לנו קומפוסט בחצר, הפרדנו נייר, פלסטיק, מתכת. למעשה בישראל הייתי הרבה יותר קפדנית וכמעט לא נכנס אלינו ניילון הביתה - לא קנינו קפואים ולא קופסאות שימורים. פה אנחנו משתמשים הרבה יותר בירקות קפואים, לא בטוחה למה. אולי כי הירקות בישראל הרבה יותר זולים וטריים ויפים ומגוונים מאשר באזור שלנו.

washi tashi

New member
אצלנו ממחזרים הכל

גרים בעיר שבה לא מחלקים יותר שקיות פלסטיק. הולכים עם שקיות רב-פעמיות לחנות (בגלל זה הבגאז' שלנו מלא בשקיות בכל הצבעים).
מותר לנו להשליך הכל לפח המחזור, בצורה מעורבבת. זה חוסך כאב ראש של הפרדה, אבל עם זאת, זה גורם לי לחשוב אם באמת מפרידים את זה בסופו של דבר או לא...
ביום רגיל פה אנחנו ממלאים סל מחזור שלם. קופסאות קרטון, פצפצפים, כל מיני פלסטיקים של ירקות, עיתון אחת לשבוע. אין מצב שמשליכים לפח משהו שיכול היה להיות בפח המחזור. סוללות א' לוקח איתו לעבודה כי שם יש להם נקודת מחזור. תרופות שפג תוקפן אני אוספת ומשליכה בפח מיוחד במשרד השריף וזה נשלח להטמנה בצורה בטיחותית.

בנוסף, אנחנו גם מפרידים אשפה לקומפוסט. לא מקמפסטים במקום אלא משליכים את האשפה לפח ייעודי ומשם האשפה משונעת. זה מעולה כי זה חוסך ריחות לא נעימים בפח האשפה.

אוכל לגן אני שולחת רק בכלים רב-פעמיים. לעתים נדירות בשקית זיפלוק אבל אז המצפון הורג אותי. אגב, גם שקיות זיפלוק ניתנות למחזור.

לא עושה עבודות יצירה עם הילדים. בשביל זה יש להם גן ובית ספר
שולחת כל מיני קופסאות לפי דרישת הגן, כי הם עושים יצירה עם קופסאות ממוחזרות.

מחזור

איך הנושא הזה מטופל במדינות שונות ואיך כל אחד מאיתנו מתיחס לנושא הזה אצלו בבית. קליפורניה מאוד גדולה במחזור... כולם ממחזרים, משתמשים בשקיות מחזור, יש פחי מחזור בכל מקום, וכולם קונים/יוצרים/ונושמים מחזור. או לפחות כלפי חוץ זה ככה.....

האם זה משהו שנמצא בחיי היום יום שלכם? כן.

אילו דברים אתם נוהגים למחזר בבית? האם כל בני המשפחה משתפים פעולה? אנחו ממחזרים מה שאפשר, רוב הבגדים שלנו הם יד שנייה, רק אם אני לא מוצאת בחנויות יעודייות אני קונה חדש (מלבד תחתונים-גרביים-חזיות-בבגדי ים). המון מהחומרים שיש בבית נכנסים לארון היצירה, כולל בדים, קופסאות, בקבוקים.

מהן דרישות המיחזור אצלכם (איזה מוצרים, באיזה תדירות, אכן פיזית מתבצע המיחזור) ומה אתם עושים בפועל? יש לנו שלושה פחיי זבל שהעיירה מספקת. אפור לאשפה, ירוק לאשפה מהגינה, וכחול למחזור. את הזבל זורקים לפחים היעודיים, למרות שלא הצלחתי להבין אם גביע ריק של קוטג' נחשב למחזור או לאשפה רגילה.....

האם אתם עושים מעבר לזה? דברים כמו איסוף אשפה של אחרים בזמן טיול וכד'. אם בטיול אנחנו רואים אשפה אנחנו אוספים איתנו, ותמיד יש לי שקית ניילון בתיק לאשפה שאנחנו מייצרים.

איך אתם עושים קניות בסופר? שקיות נייר, שקיות ניילון או משהו אחר. שקיות בד או ממוחזרות. יש לי בארון במטבח, בארון ליד הכניסה, בבאגז'. לעיתים רחוקות אני שוכחת את השקים שלי, ואז אני תמיד לוקחת שקית נייר.

האם ביה"ס/גני הילדים מתיחסים לנושא המיחזור? איך ומה? מדברים על מחזור, והמון פעמים מבקשים מאיתנו להביא חומרים שיש בבית ליצירה. הגננת של הקטנה במיוחד אוהבת יצירה מחומרים שיש בבית.

האם אתם יוצרים עם הילדים במיחזור? (תמונות יתקבלו בברכה) כן, כל הזמן. השנה הכנתי לבנות תיבת דואר מקופסא של קורנפלקס. יש גם סטודיו לאומנות שכל האומנות והיצירה שעושים שם היא מחומרים ממוחזרים, יש להם האנגר ענק מלא באוצרות מדהימים!

האם אתם משפצים רהיטים או מקשטים קופסאות וכד' לשימוש בבית? האמת היא שלא....

האם לדעתכם עלות המיחזור שווה את התוצאות שהמיחזור משיג? לצערי אני לא מאמינה שזה עוזר. אני לא מכירה מספיק את תחום המחזור כדי שתהיה לי דעה מוצקה, אבל אני לא מאמינה שהמעט שאנשים עושים, לא מספיק.

כמה שזכור לי, המיחזור בישראל הוא בנקודות האשפה/מיחזור ולא בבתים כמו שנהוג באירופה, אני לא יודעת מה קורה בארה"ב. האם גם בישראל מיחזרתם? איזה מוצרים? בישראל לא מחזרנו. היה לנו ליד הבית סל מחזור גדול, רוב בקבוקים הפלסטיק היו זרוקות לידו ולא בתוכו.......

washi tashi

New member
לגבי הקוטג'

כל מה שיש עליו את הסמל של המחזור ומספר באמצע, אפשר למחזר אותו. לדעתי זה מספר 2 (אאל"ט, לא ממש זוכרת) ולכן אין בעיה להשליך לפח המחזור. סתם שתדעי שאמורים לשטוף טוב טוב את הקופסא קודם.

forglemmigej

New member
תשובות ממוחזרות

כן. יש שני פחי אשפה , אחד לאשפה רגילה והשני גדול יותר שאליו מכניסים : בקבוקים ומיכלי זכוכית , קופסאות שימורים, מיכלי פלסטיק קשיחים, ברושורים , עיתונים ואריזות נייר קטנות.
אשפה רגילה לוקחים פעם בשבוע , אשפה מפח מיוחד פעם בחודש, כמו כן יש אזור מיוחד שאליו אפשר להביא מוצרי חשמל מקולקלים כמו מחשבים, טלויזיות, מוצרי עץ, פלסטיק , מתכת , גינון אבל בכמויות גדולות.
האם אתם עושים מעבר לזה? דברים כמו איסוף אשפה של אחרים בזמן טיול וכד'
יש מודעות גדולה מאד מאד למרחב הציבורי אין בשום מקום אשפה שמישהו השאיר ,אפילו את בדלי הסיגריות אוספים מהאדמה יש בכל מקום ציבורי מספר פחי אשפה גדולים לשרות הציבור.
שק מבד בלבד כולם ככה .
לגמרי. החיים יותר נעימים כשהכל נקי מסודר וחסכוני.

noaronen1

New member
מיחזרתי, מיחזרנו ממחזרים...

אני בארה"ב

כן! יש פח מחזור ולבקשת הגדול התחלנו לעשות קומפוסטינג במקום לזרוק את כל הירקות לגורס אשפה - אני מאוד גאה בו. עכשיו אני רק צריכה להתחיל לטפל בגינה...

קומפוסטינג - הגדול ואני הבעל מתחיל להתרגל

בית ספר - שולחת אוכל במיכלי פלסטיק, כולנו שותים מבקבוקים אישיים ואין יותר בקבוקים חד פעמיים, זיפלוק אם משתמשים הילדים יודעים שהם צריכים להחזיר לשימוש חוזר. אבל אפילו חטיפים הם כבר לוקחים בפלסטיק לבית ספר.

סופר - מנסים לא לשכוח להביא את תיקי הבד לסופר - ובסופרים שאני הולכת אני תמיד מבקשת שקיות נייר ואפשר גם לשים בפחי מחזור את כל השקיות.
בטריות יש לי שקית שאני בדיוק מנסה לפענח איפה לשים

באזור שאנחנו גרים מאוד נקי. גם בטבע, עדיין לא נתקלתי בסוגייה כזו...

בגן המונטסורי שלי הקטן יש מחזור מיוחד לכל העטיפות אלומניום, טיובות של מברשות שיניים וכל מיני, יש אצלם מיכלי מי גשם, והם מלמדים את הילדים לשטוף את מיכלי היוגורט והרסק תפ"ע לצורך מחזור - זה חמוד

לא... הם לא רוצים ליצור... מדי פעם רובוט וכאלה, אבל לא כמו פעם. הילדים שלי רוצים לרוץ בחוץ ולחזור הביתה מלוכלכלים.

לצערי לא. היו לי חלומות וכרגע המציאות היא שאני לא עושה את זה...

קראתי כתבה שטוענת שממש לא. אבל לפחות אני מרגישה בשביל עצמי שאני מנסה לעשות משהו טוב לעולם שלנו.

אני בורה בכל מה שקשור בארץ... סליחה

אוספים בקבוקים למיחזורית

זוהי בערך תרומתנו היחידה בבית.
בגן ,לעומת זאת, אני עושה שימוש חוזר בהרבה דברים בתהליך היצירה-גלילי נייר, בקבוקי שתיה וכו'.

בישראל יש כביכול הפרדה בין אשפה יבשה לרטובה אבל אחרי שראיתי כמה פעמים את אותה משאית לוקחת את 2 סוגי האשפה ומרוקנת לאותו מקום-כבר לא טורחת להפריד...

Mottek

New member
עונה

כנראה שמאוד, אבל עד שקראתי חלק מהתגובות כאן לא חשבתי כך. תמיד חשבתי שאני סתם קמצנית.

אני נוהגת למחזר כמעט הכל. אם זה אכילת שאריות, קופסאות גדולות שהילדים בונים מהם דברים, תיקון בגדים.

יש לנו שני פחי זבל, אחד רגיל ואחד למיחזור ואוספים את שניהם בתדירות שבועית. פעם היתה הפרדה והיינו צריכים להפריד בין עיתונים, לפלסטיק לזכוכית. היום כבר לא ושמים את הכל בתוך פח אחד גדול. בנוסף פעמיים בשנה העירייה מממנת איסוף של חומרים מסוכנים (hazardous waste), תרופות, אלקטרוניקה, צבעי שמן, שמן מנועים וכדומה. הם גם אוספים ענפים/עלים בסוף הסתיו ותחילת האביב.

אם יש לי שקית ואני רואה אשפה, אני בהחלט אשתדל להראות דוגמא אישית לילדים ולאסוף את זה, אבל אני לא מחפשת לאסוף במודע. לפעמים כשאין לי פח ליד או שקית ואני לא רוצה לטייל עם אשפה ביד אני אומרת לילדים פשוט להשאיר את זה איפה שזה.

אני משתמשת בשקיות פלסטיק, פשוט כי זה יותר קל להכניס את הכל הביתה. אני לא מסתדר עם שקיות נייר כי יש לי את הקטן ואני צריכה גם לתת לו יד ואני לא מצליחה להחזיק את שניהם ביחד. להביא שקיות מהבית אני תמיד שוכחת. מצד שני, אני משתמשת בשקיות האלו אחר כך בשביל פחי האשפה בבית, לאיסוף אחר הכלב, או לטיולים.

הבי"ס גם מאוד מעודד מיחזור ויש הפרדה בפחים בקפיטריה. אני זוכרת שהיו כמה פרוייקטים בבי"ס כמו לבנות רובוטים מחומרים ממוחזרים.
אצל האמצעי מדברים על מיחזור גם בגן והם עשו מספר יצירות בנושא.

הכנתי בשביל הילדים לפני כמה שנים תיאטרון בבות מקפוסא גדולה שעד היום הם משתמשים בה לפעמים. פעם הכנתי גם "אוניה". כרגע עומדת לי בחדר עוד קופסא גדולה. אני מחכה ליום גשום כדי שאוכל לתת את זה לילדים לבנות בית או משהו.
חוץ מזה בבית הכנסת עשיתי מספר פרוייקטים עם הילדים מדברים ממוחזרים. לפני שנה הכנתי מודל של קיבוץ, ולפני כן גם מודל של כל מיני מקומות בארץ.

אני תמיד מנסה לתקן. אני שונאת לזרוק דברים. אפילו בגדים אני מעדיפה לתפור ולתקן חורים מאשר לזרוק לפח. אני זורקת לפח רק מחוסר ברירה. בנוסף אני גם מנסה לקנות בגדים ושאר חפצים יד שניה. בגדים כי זה יותר זול, וגם מפני שהילדים ישתמשו בבגדים לעונה או שתיים. אני אגב גם שומרת את כל הבגדים ומעבירה הלאה.
לגבי ריהוט גם כן. כשאנחנו הגענו לארה"ב ריהטתי את כל הבית כמעט (למעט הספה) ממציאות בyard sale. אם אני צריכה משהו, אני מנסה למצוא את זה דרך craigslist או freecycle. אני גם נוהגת להעביר הלאה דברים שאני לא צריכה דרך freecycle.

אני רוצה לקוות שכן, אך אני פסימיסטית. אני חושבת שתרבות הצריכה שלנו נורא השתנתה ב30 שנה האחרונות. פעם היה יותר מקובל לקנות דברים יד שניה, וגם היו מנסים לתקן דברים שנשברו. היום פשוט זורקים אותם לפח כי יותר זול לקנות מכשיר חדש מאשר לתקן את הישן. אנשים היום לא יודעים אפילו איך לתפור כפתור על הבגד (יש לי שכנים כאלו שהיו מביאים לי את הכל התיקונים הקטנים שלהם כי אחרת היו צריכים לחכות לביקור אצל הסבתא).
אני מקווה שאני מנחילה לילדים שלי את החשיבות של המיחזור, ושלא כל דבר צריך להיות חדש לגמרי. אנחנו גם מגדלים ירקות ועשבי תיבול תיבול בגינה בקיץ

אין לי מושג מה קורה בישראל. בזמני לא היה בכלל מודעות למיחזור (לפני 20 שנה) ורק התחילו למחזר בקבוקים. מיחזור של עיתונים אני דווקא זוכרת שתמיד היה.

מיחזור

האם זה משהו שנמצא בחיי היום יום שלכם? כן.

אילו דברים אתם נוהגים למחזר בבית? האם כל בני המשפחה משתפים פעולה? קודם כל יש הפרדת פחים ובנוסף הילדים שלי מאוד אוהבים יצירה כך שהם משתמשים בהרבה ״ג׳אנק״ לצורך כך. תמיד מעדיפים שפרוייקטים לבי״ס ינצלו את מה שיש בבית מאשר לקנות חומרים יעודיים.

מהן דרישות המיחזור אצלכם (איזה מוצרים, באיזה תדירות, אכן פיזית מתבצע המיחזור) ומה אתם עושים בפועל? בעיר שאנחנו גרים בה יש האשפה מתחלקת לשלושה פחים:
פח אורגני ירוק (בו ניתן לשים רק זבל אורגני בשקית אורגנית מיוחדת וומתכלה)
פח של מיחזור מעורב (כל החומרים הניתנים למחזור - נייר, קרטונים, זכוכית, בקבוקים, מיכלים שונים וכו׳). הכל מושם ללא שקית במיכלי מחזור כחולים.
פח אשפה כללית בשקיות שקופות!
הפחהאורגני והמיחזור נאספים מידי שבוע ואשפה כללית פעם בשבועיים. בעבר היתה מגבלה על כמותה שקיות של האשפה הכללית אבל אז עברו לשקיות שקופות והמגבלה הוסרה.

האם אתם עושים מעבר לזה? דברים כמו איסוף אשפה של אחרים בזמן טיול וכד'? לא.

איך אתם עושים קניות בסופר? שקיות נייר, שקיות ניילון או משהו אחר? אנחנו כבר 7 שנים משתמשים בסופר בשקיות רב פעמיות שאני מכבסת מידי פעם. השימוש בשקיות ניילון מזעזע אותי. בפרובינציה בה אנו גרים יש תשלום בסופר על שקיות הניילות. לצערי אני רואה שימוש יותר מידי גדול בשקיות הניילון ולא בשקיות רב פעמיות...

האם ביה"ס/גני הילדים מתיחסים לנושא המיחזור? איך ומה? כן. מדברים על הנושא המון. בבתי הספר נהוגה מדיניות של boomerang lunch.

האם אתם יוצרים עם הילדים במיחזור? (תמונות יתקבלו בברכה) כן.

האם אתם משפצים רהיטים או מקשטים קופסאות וכד' לשימוש בבית? רהיטים לא אבל משתמשים בקופסאות לצרכי יצירה ואחסון.

האם לדעתכם עלות המיחזור שווה את התוצאות שהמיחזור משיג? לא מספיק התעמקתי בנושא. לדעתי מה שצריך זה Reduce מעל הכל, כלומר, להקטין את הצריכה!!!!!!!

כמה שזכור לי, המיחזור בישראל הוא בנקודות האשפה/מיחזור ולא בבתים כמו שנהוג באירופה, אני לא יודעת מה קורה בארה"ב. האם גם בישראל מיחזרתם? איזה מוצרים? בישראל לא מיחזרנו.

אגב, פה בקנדה יש תחושה שהמיחזור וכל תפיסת החיים הירוקה היא מהפה אל החוץ. מדברים על זה ונהנים להתהדר בתדמית הירוקה אבל בפועל יש לי תחושה של הרבה בזבוז וחשיבה/התנהגות בלתי ירוקה בעליל (ויעידו כל ערימות הפליירים שמגיעים כל שבוע לתא הדואר ולסף הדלת - בזבוז משווע של נייר!!).

ארוחת בומרנג - רעיון גדול!

אצלנו לא הכריזו על זה, אבל הבת שלי חוזרת עם שאריות אוכל בתוך הקופסאות, ואם יש לה אריזות בנוסף לקופסאות, גם הן חוזרות (יש תקופות שאני שולחת איתה כל יום לדר לבי"ס, והוא תמיד עטוף...). אולי זאת מדיניות לא רשמית.

Boston Guy

New member
בעיירה שלנו פלסטיק וניילון הוצא מחוץ לחוק

החוק העירוני היום אוסר על חנויות להשתמש בשקיות ניילון ומסעדות ומזנונים לא יכולים להשתמש במיכלי מזון takeaway מפלסטיק או קלקר... אז כל השקיות הן מנייר וכל כלי ההגשה והמזון הם מקרטון.
בעיירה שבה אני עובד הוציאו גם את בקבוקי המיים החד פעמיים מפלסטיק מחוץ לחוק... גם הגזירה הזו תגיע לעיירת מגוריי בקרוב.
בכלל, הפוליטיקלי קורקטנס בעיירתנו קיצוני - הם היו הראשונים בארה"ב שאסרו על מסעדות בעיר להשתמש ב transfat בבישול, הראשונים במדינה שהכריחו את התושבים למחזר וכיוצ"ב
אנשים רבים משתמשים בשקיות רב פעמיות מבד, אבל לא כולם. מכיוון שאני זה שעושה את רוב קניות המזון בבית ( לרוב בבוקר בדרך לעבודה ), יש לי מאחורה באוטו ציידנית גדולה למוצרים שדורשים הגנה (קירור בקייץ, הגנה מקפיאה בחורף) ומין סל אורגנייזר גדול לאיחסון הקניות.

מיחזור אצלנו נאסף פעם בשבוע במיכל מיוחד - באותו יום שמוציאים זבל ( אבל זו לא אותה משאית זבל - יש אוטו מיחזור). מוצרים מסוכנים, אלקטרוניקה, צבעים וכיוצ"ב אפשר להביא בימי חמישי בבוקר ( בין מאי לאוקטובר ) למרכז איסוף מיוחד במחלקת התברואה של העירייה.

forglemmigej

New member
תופסת טרמפ על הנושא

רוצה לספר על טרנד שפשה בממלכה הקטנה קוראים לזה Non-shoppers פשוט מחליטים שלא קונים ששה חודשים שום דבר לעצמך ,לא בגד , לא תכשיט , לא קוסמטיקה וגם שהחצי לא יקנה, במקום זה אם רוצים משהו עושים החלפות עם חברות או חברים או ילדים. החברה שלנו קונה יותר מדי זה מעיק על הכדור וגם על התקציב , גם אפשר לחסוך ככה הרבה כסף.

למעלה