מה בפינה
מישהו להתיעץ איתו

מה בפינה
מישהו להתיעץ איתו

רובנו נמצאים רחוק מהעולם שהיה לנו מוכר ובו גדלנו. למי אנחנו פונים לעזרה, עצה או אפילו סימפטיה, כאשר אנחנו עוברים לחו"ל?

האם יש מישהו בחייכם (הורה, מישהו מהמשפחה או חבר) שאתם מתיעצים איתם לגבי החלטות חשובות?

כשיש צומת דרכים בחיים או שאלה לגבי הילדים עם מי אתם מתיעצים?

האם יש לכם מישהו כזה שמלווה אתכם מילדות?

כאשר עברתם לחו"ל, האם הרגשתם קושי במציאת אנשים להתיעץ איתם? למי לפנות בנושאים שונים? או עדיין מתיעצים עם אותם אנשים? האם אלה אותם מלווים מילדות או ש״אספתם״ חדשים בדרך ואולי פתרתם את זה בצורה אחרת?

וכמובן, תרגישו חופשי להוסיף שאלות או לעלות כל דבר שקשור לנושא.

alphadelta

New member
התייעצות

לרב האיש ואני מתייעצים בינינו. והילדים כבר בגיל שלדעה שלהם משקל רב. אבל אם אין לנו מספיק מידע, אני ממש מחלקת את האנשים איתם אני מתייעצת. אם זה קשור ללימודים למשל, אז אתייעץ עם חברים שילדהם ב׳סקול דיסטריקט׳ ליותר זמן. בקשר חינוך, זה נע בין משפחה, חברים ואנשי מקצוע.
מאז שעברנו לחו"ל, באופן טבעי הסתננו הרבה אנשים מחיינו ומי שנשאר, זה קומץ שאני מעריכה את דעתו. לגבי חינוך, דור ההורים חווה דעה ואז אני מחליטה מה לקחת ומה לא. פער הדורות התעצם עם פער התרבות.

מתייעצת עם חברות, בפורומים וכמובן עם הבעל...

משתדלת לא עם יותר מידי אנשים כי אז לכל אחד יש דיעה אחרת ומתבלבלת

&nbsp
הרבה פעמים מתייעצת עם אמא שלי- תמיד יש לה משהו חכם לומר

alphadelta

New member
פרפרית

מסכימה לגבי מספר האנשים. שואלת , אם בכלל מספר מצומצם מאד. במיוחד אם אני לא בטוחה במשהו. אחרת זה מאד מבלבל. מה שרציתי לכתוב לך הוא - שאיזה כייף לך שאת מתייעצת עם אמך ומעריכה את דעתה.

לגמרי וזה עוד יחסית חדש

דווקא המרחק מאוד קירב ביננו וברגע שהיא שיחררה והפסיקה לנסות לשכנע אותי לסגת מהרילוקיישן- נפתח ביננו קשר מאוד חזק.
&nbsp

עונה

אין לי מישהו קבוע שאיתו אני מתיעצת על הכל. מתיעצת לפי הנושא עם האנשים הרלוונטים. גיליתי שאני פונה לאנשים שונים לפי הדעה שנראה לי שהם יציגו
ככה אנחנו עושים לעצמנו מניפולציות.

המעבר לחו"ל עשה אצלי שינוי ענק. רוב האנשים שהייתי פונה אליכם בישראל לא רלוונטים לחיי פה ולא ממש יכולים לעזור, למעט בעלי כמובן. מצאתי את עצמי פונה יותר לפורומים וקבוצות פייסבוק, ויש לי חברה טובה שמכירה היטב את הבירוקרטיה פה ויכולה לעזור בתחום הזה.

למעלה