מה בפינה
מי אנחנו? 2015

מה בפינה
מי אנחנו? 2015

לכבוד כניסתי לתפקיד מנהלת הפורום, וכמעט שנה מאז שעשינו שירשור היכרות עם עצמנו, חשבתי שיהיה נכון לעשות שוב היכרות ולדעת מי נמצא פה בפורום. מי נמצא פה מאחורי הניקים הפעילים והלא פעילים.
כן, זאת הזדמנות מעולה לאנשים הלא פעילים "להגיד" שלום, גם אם אתם חוזרים אח"כ למאחורי הקלעים, גם אם אתם לא הורים ישראלים בחו"ל אבל הפורום הזה מענין אתכם מכל סיבה שהיא.
תרגישו נוח לענות רק על מה שנוח לכם וברמת החשיפה שנוחה לכם – אז קדימה ...

איפה אתם חיים? (מדינה/יבשת)

מי במשפחה שלכם ואיפה נולדו הילדים? (אמא, אבא, ילדים)

לפני כמה זמן עזבתם את ישראל? (במידה והיו לכם כמה מעברים, נשמח לשמוע)

למה עזבתם את ישראל? (עבודה, לימודים, בן זוג)

האם יש לכם משפחה מורחבת לידכם? (סבים, דודות ודודים)

האם אתם עובדים מחוץ לבית או בבית, מה אתם עושים? (עבודה בבית יכולה להיות עסק או הורה שנשאר עם הילדים והבית)

האם יש לכם תחביב או תחום התענינות? אם יש לכם בלוג או אתר, אתם מוזמנים לצרף לינק.

מה אתם מקבלים מהפורום הזה? איך הגעתם אליו?

אם יש עוד דברים שאתם רוצים להוסיף אתם מוזמנים בכיף.

עונה

איפה אתם חיים?
אנחנו חיים על אי בצפון סקוטלנד.

מי במשפחה שלכם ואיפה נולדו הילדים?
אני נשואה לסקוטי ויש לנו ילדה בת 9 שנולדה בישראל.

לפני כמה זמן עזבתם את ישראל?
לפני כ-6 שנים.

למה עזבתם את ישראל?
בעלי לא מצא את עצמו בישראל אז עברנו לסקוטלנד.

האם יש לכם משפחה מורחבת לידכם?
לא.

האם אתם עובדים מחוץ לבית או בבית?
אני עובדת כטרפיסטית ברפואה אלטרנטיבית כמה שעות בשבוע, מחוץ לבית ובבית.

הגעתי לפורום הזה בעקבות חיפוש באינטרנט על לימוד קריאה וכתיבה בעברית לילדים ישראלים שחיים בחו"ל. זאת היתה ההיכרות הראשונית שלי עם המדיה החברתית.
מצאתי מקום שבו אני יכולה לדבר על דברים שמי שלא חווה רילוקיישן לא יכול להבין. חברים ומשפחה הרגישו שאני בחופשה מהעולם ועוד בחו"ל, ולא ראו או היו מוכנים לשמוע את הקושי. אנשי הפורום הבינו, הפכו להיות "החברים" החדשים שלי.

Sinophile

New member
אני גם פה

&nbsp
חיים כבר מעל 3.5 שנים באונטריו, קנדה. לפני כן חיינו 5 שנים בסין (בשתי ערים שונות).
&nbsp
אמא, אבא ו-4 ילדים (14, 12, 12, 10). כל הילדים נולדו בישראל אבל עזבו בגילאים מאוד צעירים (5+7/12, 3+8/12, 3+8/12, 1+9/12).
&nbsp
לפני כ- 8.5 שנים
&nbsp
לסין במסגרת רילוקיישן מטעם העבודה של בעלי ולקנדה במסגרת הגירה.
&nbsp
כן. חלק מהמשפחות שלנו משני הצדדים גרים פה גם כן.
&nbsp
האם אתם עובדים מחוץ לבית או בבית, מה אתם עושים? (עבודה בבית יכולה להיות עסק או הורה שנשאר עם הילדים והבית)
אני בבית כבר 15 שנים לערך.
&nbsp
האם יש לכם תחביב או תחום התענינות? אם יש לכם בלוג או אתר, אתם מוזמנים לצרף לינק.
הכי בעולם אוהבת לקרוא ולטייל בעולם. אין בלוג.
&nbsp
פעילה בתפוז בפורומים אחרים ומצאתי את הפורום הזה. בתקופה הראשונה בסין הייתי קצת בודדה עד שהתחלתי להכיר והפורום הזה הווה משענת.
&nbsp
שמחה לייעץ למי שעובר לסין או לקנדה בכיף

noaronen1

New member
מתפקדת

ארה"ב - צפון קרוליינה

אנחנו נולדנו בישראל וגם הגדול והאמצעית הקטן נולד בברוקלין וה- Middle name שלו זה ברוקלין.

9 שנים

עבודה

ממש ממש לא. לבדנו אנחנו בודדים וגלמודים.

בעלי עובד בחברה שהביאה אותנו לצפון קרוליינה, אני עובדת כמאמנת אישית מהבית ונמצאת גם הרבה בחוץ בפגישות בחוץ, אבל נוח לי שיש את הגמישות ולפעמים גם יש את התסכול שאני אחראית על כל מה שקשור בילדים ולכן יום העבודה שלי הוא קצת שונה מ- 9 -5

בשנים האחרונות התאהבתי בקיקבוקסינג.
פעם כתבתי יותר בתקופה האחרונה פחות - אבל זה הבלוג שלי
immamommy.com/my-blog/
והאתר שלי לאימון הוא אחר.

הצטרפתי כדי למצוא אנשים שמדברים את השפה שלי והתסכולים שלי ומצאתי כאן המון תמיכה, ואז הרגשתי שהגיע הזמן לתת אז גם התחלתי לשתף מהניסיון האישי שלי. אם יש משהו שחשוב לי מאד זה לעזור לאנשים שעוברים רילוקיישן לא להרגיש כמו שאני הרגשתי, או לפחות שיהיה להם מישהו שמבין אותם ויכול להכיל את התסכולים שלהם.

alphadelta

New member
מתפקדת מארצות הברית

אבא, אמא ושני ילדים (12 ו13)
עזבנו לפני שהילדים נולדו. נדדנו בארצות הברית בכמה מדינות, עד שהתיישבנו בנוכחית.
לא באותה מדינה אבל כן. וזה מאד משמח אותי. כי אחד האתגרים שלי זה ששאר המשפחה נמצאת בישראל. וזה רחוק. המשפחה שבארה"ב אמנם לא קרובים פיזית מספיק לעזרה אבל נפגשים איתם הרבה יחסית ואני אוהבת את זה.
אני פשוט אוהבת את הפורום הזה. מרגישה פה תמיכה, קבלה והכלה. מבינים אותי פה. ואני מבינה. זה כמו חברה טובה אבל מורכבת מהמון אנשים. כך שיש תמיד חלק שמתחבר. ולמרות שזה לא תחליף, זה עובד נפלא ליד.

לא כותבת שם הרבה כמו שהייתי רוצה. אבל
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userBlog.aspx?FolderName=searchingmom

taltalam

New member
אני חושבת שזו פעם ראשונה שאני משתתפת

מתגוררים בעמק הסיליקון קליפורניה
אבא, אמא, תאומות בנות 5.5 וחתול
עברנו לפני 3.5 שנים
מעבר מהעבודה של בעלי מהלך שתכננו זמן רב עד שהגיעה ההצעה הנכונה והזמן המתאים
יש משפחה מורחבת מיידית ולא מיידית, קרי דודים והמון בני דודים ראשונים ושניים בכל רחבי היבשת
אני עובדת כיועצת רילוקיישן ונהנת מכל רגע
הפורום נותן לי הרבה מידע שלפעמים אני צריכה, מאוד מעניין אותי לקרוא על חוויות של משפחות אחרות ובכלל
נחמד שיש שותפים אנונימים

carlimi

New member
מתפקדת

חיים באורורה, פרבר של דנבר, קולורדו, ארה"ב.
&nbsp
אבא, אמא, שלושה ילדים.
&nbsp
עזבנו את ישראל לפני שנתיים וחצי בדיוק.
&nbsp
באופן רשמי עזבנו את ישראל בעקבות הפוסט דוקטורט של בעלי. בפועל, רצינו לעזוב, חיפשנו הרפתקאה באמצע החיים והחלטנו ללכת על זה. בפועל בפועל - הרגשתי תקועה בארץ ורציתי לעזוב. לא שהיה לנו רע, קצת קשה להסביר. בסופו של דבר הצלחתי לשכנע את בעלי והנה אנחנו כאן. ..חחח בישראל בעלי היה בנוסף גם רופא שיניים כך שבאמת לא היינו חייבים לעזוב בשביל הקריירה, היא פשוט הייתה כרטיס הכניסה שלנו לכאן.
&nbsp
לידנו זה עניין יחסי. בקולורדו אין, אבל בארה"ב כן. אחות של בעלי, ודוד שלו. זה כיף!
&nbsp
בעלי עובד באוניברסיטה. אני עובדת מהבית. 4 חודשים אחרי המעבר פתחתי חנות באתר ETSY , בה אני מוכרת פריטים סרוגים לתינוקות וילדים (ומאז פתחתי עוד חנות ...ומאז התחלתי לייעץ וללוות חנויות מתחילות
).
&nbsp
התחביב הפך לרבות הימים לעסק ולבייבי הרביעי שלי

&nbsp
הגעתי לפורום הזה עוד לפני המעבר, והוא תרם ועזר לי ה מ ו ן !!! האמת שאני לא ממש זוכרת איך הגעתי לכאן ...חחחחחחח
יש כאן הרבה תמיכה נהדרת של נשים מופלאות שיודעות ומבינות בדיוק מה אני עוברת EVERY STEP OF THE WAY ..
אני מאוד משתדלת ומנסה לעזור חזרה, היום יש לי הרבה פחות זמן מבעבר ..פעם שרצתי שעות בתפוז כל יום כל היום

DaddyCat

New member
מצטרף

איפה אתם חיים?
ניו יורק, ניו יורק
&nbsp
שני אבא ושתי תאומות (בנות 9 חודשים)
&nbsp
נולדתי בניו יורק, גדלתי בישראל וחזרתי לניו יורק (עם בעלי) לפני 4 שנים.
&nbsp
למה עזבתם את ישראל?
במילים פשוטות, "נשבר לי". לא הרגשתי שייך בישראל או קירבה ציונית-שהיא לישראל.
במהלך התואר הבנתי שזה לא הולך להשתנות ושכנעתי את בעלי (אז בן זוגי) להתחתן ולעבור איתי.
&nbsp
האם יש לכם משפחה מורחבת לידכם?
דודות ובני-דודים בכל הtri-state ועוד כמה קרובים-רחוקים בפלורידה וניו מקסיקו. ההורים והסבים והאחים כולם בישראל.
&nbsp
האם אתם עובדים מחוץ לבית או בבית, מה אתם עושים?
הייתי מאייר, כיום אני בעיקר אבא.
&nbsp
האם יש לכם תחביב או תחום התענינות?
כיום בעיקר דברים שקשורים לגידול ילדים ואומנות.
&nbsp
הגענו אליו כשהיינו בתהליכים להביא את הבנות לעולם והביתה. נתן לנו "הייפ" ובטחון להקים משפחה גרעינית בחו"ל כשהגרעיניות שלנו מעבר לים...

carlimi

New member
אתה עדיין לא?

מאייר ז"א ..חח
אם בא לך לשתף באיזו עבודה שלך, אני אשמח לראות.
אוהבת מאוד ...
אגב - עבדתי עם כמה יוצרות מהתחום, באטסי יש לזה שוק גדול מאוד.
זו אחת מהן - https://www.facebook.com/GabriellaIllustration
זה יכול להיות מדהים עבורך - עבודה מהבית, בשעות שנוח לך.
אם מעניין אותך אתה מוזמן ליצור קשר בפרטי (סתם לשיחה)

DaddyCat

New member
כן, ממש מגיפה

אני ממש לא הניו יורקר הראשון שהבין שיותר משתלם שהורה אחד דואג לילדים במקום להוציא את כל המשכורת על צהרון... טוב לי לדעת שיש עוד אבות כמוני, במיוחד כאלה עם נשים שבכל זאת הם אלו שנשארים עם הילדים. סטראוטיפי וטיפשי ככל שיהיה, זה מנחם אותי.

washi tashi

New member
אהלן

וואשי, אשתו של א' ואמא של הדובשן (7.5) והתפוחון (2)
גרים בעמק הסיליקון באחד הקומפלקסים עמוסי הישראלים וממש כיף לנו פה.
עברנו לפה מסיבות שונות ולא מעניינות. אני עובדת מהבית בתחום המוסיקה הקלאסית ובמקביל מחפשת עבודה.
אוהבת מאד לצלם, בעיקר פרחים ומאקרו. לאחרונה התחלתי לצלם לידות (גם בית וגם ביתחולימיות). יש לי בלוג רדום שעוסק בחידות הגיון מצולמות אבל אני לא טובה בלתחזק אותו (בעסה). מתישהו אגיע גם לזה...
כותבת כאן כבר כמה שנים on and off. לא זוכרת איך הגעתי אליו אבל נחמד פה, אז נשארתי.

אוהבת מאד לכתוב עם סוגריים. מאד.
מוכנה להתנדב לעשות חידה שבועית בסגנון חמיצר. אם אתם בעניין צפצפו לי ואכתוב כאן משהו.

הרמת לי להנחתה,

חשבתי לעלות פינה שבועית של חידות לגדולים ולקטנים (למרות שאני גרועה בנושאים האלה)

אני מאוד מאוד מאוד ישמח עם תעלי פינה כזאת

RugbyMum

New member
מתפקדת

איפה אתם חיים? מתגוררים בפרברי רוגבי, מידלנדס, אנגליה.
מי במשפחה שלכם ואיפה נולדו הילדים? אמא ואבא ישראלים + ילד בן חמש (בשבת!) שנולד כאן באנגליה
לפני כמה זמן עזבתם את ישראל? למה עזבתם את ישראל? עזבנו לראשונה לטיול לפני 8 שנים. הגשמנו חלום ישן להקיף את העולם בשנה... תוך כדי טיול התגבשה בנו ההחלטה לעזוב באמת. לא ממש מצאנו את עצמנו בארץ - כלכלית, ערכית, תרבותית. הרצון לעזוב ניקר בנו תקופה די ארוכה. עברנו לאירלנד, שבזמנו פרחה כלכלית והביקוש לתחומים בהם אנחנו עוסקים (טכניים) היה בשיאו. חיינו שנתיים בדבלין ונהנינו מכל רגע... -מוזיקה, חברים, נופים משגעים. טיילנו המון. אבל דברים השתנו - המשבר הכלכלי, נכנסנו להריון... בדיוק אז בעלי קיבל הצעה למשרה ניהולית כאן באנגליה. היות ומעולם לא רצינו לגדל ילדים בעיר, הקאנטריסייד האנגלי מאוד קרץ לנו. באנו לביקור, התאהבנו ומאז אנחנו פה.
האם יש לכם משפחה מורחבת לידכם? המשפחה שלנו כולה בישראל. זה חסר.
האם אתם עובדים מחוץ לבית או בבית, מה אתם עושים? שנינו עובדים במשרה מלאה. בעלי איש תקשורת, ואני מהנדסת תוכנה. עובדת עבור סטודיו של מיקרוסופט שמפתח משחקים לאקסבוקס. אני משלבת יומיים של עבודה מהבית וזה נהדר. מאפשר לי לאזן קריירה עם כביסות ובית ספר
ולאחרונה התחלתי גם לרוץ בצהריים.
האם יש לכם תחביב או תחום התענינות? אנחנו משפחה מטיילת. מאוד אוהבים ללכת, יוצאים החוצה בכל זמן שמתאפשר.
מה אתם מקבלים מהפורום הזה? איך הגעתם אליו? הגעתי לפורום הזה מתישהו בחופשת הלידה שלי, כשהרגשתי בודדה ומותשת מכל ההתמודדויות החדשות - מדינה חדשה, אמהות... שאבתי המון תמיכה מהפורום הזה לאורך השנים, גם אם לא השמעתי את קולי תכופות. אני תמיד קוראת.

rona73

New member
מתפקדת גם

אנחנו בבולגריה,סופיה.
אני כאן 11 שנים. האיש הוא מקומי שהכרתי בארץ. התחתנו כאן ונכנסתי להריון(תאומים)כאן.ילדתי בארץ.
הילדים בני 9++ באפריל בני 10.
אני בילדותי גרתי כ7 שנים בדרום אמריקה ומרכז אמריקה,בארגנטינה,גואטמלה וקולומביה.ההורים שלי מארגנטינה.
יש כאן משפחה מצד האיש(כולם)למרות שהם לא הרבה האיש הוא בן יחיד ואימו נפטרה לפני חמש שנים.
משפחה מאוד מצומצמת בארץ,הורים ,אח אחד ומשפחתו ודודה ודוד,שאר המשפחה מפוזרת באמריקה.

אני מלמדת בבי"ס היהודי בסופיה .התחלתי לעבוד כמעט לפני 10 שנים ,הפסקתי שילדתי לשנה וחצי.
עכשיו אני עובדת משרה מלאה.
התחביבים שלי,לאפות ולהתאמן.בימים שיכולה- רצה והולכת בפארק ויש לי אוסף תרגילים שאני עושה בבית.

מהפורום הזה בעיקר לקרוא חוויות של אחרות,לקרוא ולפעמים ללמוד.הגעתי לתפוז כשחיפשתי איזשהו אתר ישראלי בתחילת דרכי בבולגריה כשהרגשתי בודדה מאוד,המשכתי בפורום תאומים ואח"כ לכאן.

mumfor4

New member
אני גם

דורית
מתגוררת עם האיש שלי וארבעה ילדים ( גם תאומיקס בינהם ) בווילס בריטניה , אחרי מגורים של 18 חודשים בגרמניה .
עזבנו לפני 4 שנים , בעקבות עבודה ועכשיו אנחנו בפרשת דרכים נראה מה יילד יום .
אין לנו משפחה מורחבת על ידנו אחותי מתגוררת באנגליה אנחנו כמעט לא מתראות אבל מדברות המון .
אני עובדת מהבית כמה שעות אבל בעיקר אמא .
מתחזקת בלוג שפתחתי לפני חודשיים וחצי על סיפור הרילוקיישן שלנו ותחביב הבישול שלי , בחתימה שלי נמצא קישור
אני אוהבת את הפורום הזה בעיקר כי השכנים נאים בעיניי וכולנו שותפים לאותו סיפור חיים בצורה כזאת או אחרת
הגעתי אליו מבדידות גדולה , עצבות וריקנות שהיו מנת חלקי אחרי שעזבתי את כול המוכר והידוע והלכתי אל הלא נודע .
מרגישה כאן בבית .
תודה על כול מי ומה שאתם .

למעלה