מה בפינה
מסורת משפחתית וטקסים בחיי היום יום

מה בפינה
מסורת משפחתית וטקסים בחיי היום יום

מה יותר מתאים בתקופה הזאת מאשר לעסוק במסורות המשפחתיות והטקסים הקטנים בחיי היום יום שלנו. לרובנו, אם התכוונו או לא, יש מסורות שחווינו בתור ילדים בבית הורינו ואצלנו המשפחה הפרטית, אותם מנהגים קבועים שאנחנו מעצבים איתם את התרבות המשפחתית.

איזה מסורות היו במשפחה שלכם כשהייתם ילדים? האם אהבתם אותם?

איזה מסורות משפחתיות או טקסים יומיים יש לכם במשפחה שלכם היום? זה יכול להיות ארוחה חגיגית, ערב פיצה ביום מסוים, טקס שינה יומי וכד'.

האם אתם אוהבים מסורות, דברים קבועים, האם זה מוסיף להווי המשפחה לדעתכם, האם זה חשוב?

וכרגיל, תרגישו חופשי לשתף בכל דבר רלוונטי לנושא זה. חופשה נעימה ושנה נפלאה

הממ...

המסורת היחידה שיכולה לחשוב עליה זה לציין בהרמת כוסית ועוגה את יום ההולדת.
האמת שלא ממש היה מסורת משפחתית למעט ציון החגים ביחד שזה משהו שכן היה מאוד משמעותי ומאוד קשה לי עם זה עכשיו כשרחוקים במיוחד שלא ממש חגגנו את החגים כמו שצריך מאז שעברנו.
&nbsp
לבעלי זה ממש לא מפריע, לי זה כן- צריכים למצוא את האיזון שיתאים לשנינו כזוג.
חוץ מזה, יש לנו מסורת זוגית של פעם בשבוע לשחק ביחד משחק קופסא- זה משהו שעושה לנו כיף כזוג, וגם פעם בשבוע לפחות יוצאים ביחד- למסעדה, בית קפה, סרט בקולנוע וכו'.

noaronen1

New member
עונה - חושבת על זה הרבה בשנים האחרונות

יזה מסורות היו במשפחה שלכם כשהייתם ילדים? האם אהבתם אותם?
איזה מסורות משפחתיות או טקסים יומיים יש לכם במשפחה שלכם היום? זה יכול להיות ארוחה חגיגית, ערב פיצה ביום מסוים, טקס שינה יומי וכד'.
המסורת שלנו היא בעיקר Highs and lows בכל יום כל אחד משתף במה היה הכי מוצלח ביום שלו והכי לא. זו ממש מסורת.
דברים אחרים באים והולכים.
בחג המולד מזמינים/אוכלים סיני
ביום שישי - מסורת חדשה - האמצעית מכינה חלה מא' עד ת'.
&nbsp
&nbsp
האם אתם אוהבים מסורות, דברים קבועים, האם זה מוסיף להווי המשפחה לדעתכם, האם זה חשוב?
במאז המעבר לארה"ב מסורות נעשו משהו מאד מהותי ביצירת ההוואי המשפחתי. בעקבות שיחה שהייתי בה, וכולם דיברו על מסורות לתקופת החגים האמריקאית ושיתפו בזכרונות הבנתי עד כמה בעיקר אמהות עיצבו והשפיעו על מסורות (וחלקן אף מנסה להיפרד מהן כי לפעמים זה מרגיש יותר מדי).
אני חושבת שבעלי ואני ייצרנו בצורה אינטואיטיבית מסורות לחגים כי לא אהבנו לחגוג חגים בישראל וכאן זה זורם לנו יותר נעים במסורות שייצרנו
&nbsp
וכרגיל, תרגישו חופשי לשתף בכל דבר רלוונטי לנושא זה. חופשה נעימה ושנה נפלאה

Mottek

New member
כרגיל, עונה באיחור

אני לא ממש זוכרת מסורת מהבית עצמו. מהקיבוץ אני זוכרת את את ארוחת הערב בימי שישי בחדר האוכל, ואת ריקודי העם שהיו עושים לאחר ארוחת הערב ברחבה ובקיץ היו גם מקרינים סרטים על הדשא הגדול. חוץ מזה גם חגיגת החגים בקיבוץ.

אני מאוד אוהבת סדר. אנחנו תמיד מקפידים לאכול ארוחת ערב ביחד, ובימי שישי אנחנו גם מדליקים נרות (ואם זוכרים עושים גם טקס הבדלה בשבת). חוץ מזה לקראת החגים אני תמיד שמה מוזיקה של כל חג ומקשטת את החלון וכמובן מכינה את האוכל המסורתי לכל חג. אני שמה לב שהילדים ממש מצפים לזה בכיליון עיניים. למשל עכשיו בחנוכה הילדים דרשו שאכין סופגניות כי שלי הכי טעים, למרות שכבר אכלנו סופגניות שגיסתי הכינה שיצאו ממש טעימים.
כשהילדים היו ממש קטנים היו לי דיקלומים לכל דבר וככה גם יצרתי סדר יום וכך הילדים ידעו למה לצפות יש לי דיקלום ללבוא לאכול, ללכת לאמבטיה, לצחצח שיניים, ללכת לישון ולקום בבוקר. עם הזמן וככל שהילדים גדלים, אנחנו כבר לא צריכים את כל הטקסים האלו. כרגע נשאר לנו בעיקר טקס השינה

האם אתם אוהבים מסורות, דברים קבועים, האם זה מוסיף להווי המשפחה לדעתכם, האם זה חשוב
אני מאוד אוהבת מסורת, גם אם אני לא מנסה בכוונה לייצר אותה. זה נוח לי, אני לא צריכה לחשוב על זה. נוח לי שיש לי סדר יום, שאני יושבת באותו כסא בשולחן, שאני פותחת את הבוקר בקריאת עיתון וכוס קפה. בעצם אפשר להגיד שאני לא אוהבת שינויי. שמתי לב גם עם הילדים זה שעם כל הדיקלומים שלי הם למדו מה לצפות מכל דבר, והיו מאוד מתלהבים רק מלשמוע את המילה אמבטיה למשל. אבל אולי זה גם קשור לזה שהסדר יום מאוד ברור (זה מסורת?). בכל מקרה, אני נוטה להיות בצד של אריק אינשטיין ז"ל עם התה והלימון והספרים הישנים.

אני מאוד אוהבת לחיות בתוך מסגרת מוגדרת, אבל אוהבת גם להיות

ספונטנית ואין לי בעיה לשבור את הקבוע, ובכייף לזרום.

אני קיבוצניקית, אז בקיבוץ היו המון מסורות: חגים, יום הילד בחג הקיבוץ, פתיחת הבריכה, תחילת שנת לימודים ועוד ועוד ועוד.

איזה מסורות משפחתיות או טקסים יומיים יש לכם במשפחה שלכם היום?
אנחנו אוכלים ארוחת ערב ביחד, טקס שינה היה לי עם בוני עד לפני כמה חודשים, עכשיו היא כבר גדולה ונכנסת למיטה לקרוא לבד, חוגגים חגים, אפילו אם זה ציון קטן, אני מצלמת את בוני בכל שנה ביום הראשון של שנת הלימודים ובטח יש עוד המון דברים אחרים שאני פשוט לא זוכרת

כמו שנוע כתבה, אני אני חושבת שהאמהות הן לרוב אלה ש"בונות" מסורת משפחתית, מסורת שמחזיקה במן דבק כזה את המשפחה ונותנת לכל משפחה משהוא יחודי.
בעלי לא גדל במשפחה כזאת, הכל תלוש, בלי משהוא שהוא של המשפחה, וככה נראתה המשפחה שלו. יתכן שזה יתאים להם, אני רואה איך המשפחתיות שלנו (המשפחה הקטנה שלנו) עושה לו וגם לאחותו טוב. היום הם שייכים למשהוא שלא היה להם במשפחה שלהם.

סליחה שלא התפנתי לפני כן.

תודה שגרמת לי לחשוב

אנחנו שומרי מסורת אז הילדים הולכים עם אבא בשבת לבית כנסת, ביום שישי אוכלים מאפים של אמא אחרי הגן בית ספר לכבוד שבת . קידוש כמובן ובהבדלה אנחנו עושים תאטרון צלליות על התקרה מאור הנר של ההבדלה
פעם בכמה חודשים יש לנו פרזזנטס די כלומר יום המתנות לא יום הנשיאים. מתנות שהם בחרו וכתבו ברשימה ועבדו לקראתן במעשים טובים והתנהגות ראויה. כל אחד מקבל שתיים שלוש מתנות לפי בחירתו סתם באמצע החיים.
הילדים מכינים איתי משלוחי מנות בפורים ומחלקים אותם.
טקס שינה של אבא חובה כל ערב

כשגדלתי הבימי שלישי סבתי היתה מכינה קוסקוס וכל הדודים והילדים היו מתקבצים אצל סבא וסבתא. היו עוד מלא מסורות אבל זו עשתה לי הכי טוב בהעדר הפורמליות שלה לעומת החגים הטקסיים

למעלה