מה בפינה
משחקים בבוץ

אני איסטניסטית נוראית

קשה לי עם ליכלוך ובלגן. כאשר הבת שלי התחילה ל"הפסיד" דברים בגלל שגם היא לא אהבה ליכלוך, נדלקה לי נורה אדומה. ישבתי בחוף הים לידה וכיסיתי את עצמי בחול, רק בשביל שתראה שגם אמא מתלכלכת כאשר זה מתאים. עשינו יותר פעילויות שלהתלכלך זה בסדר, מרקמים יותר מלכלכים וכד', רק בשביל שהיא לא תצא כמוני.
יש לה בעיה עם מרקמים גם בנגיעה וגם באוכל, אבל עשיתי את הכי טוב שיכולתי כאשר הבנתי מה קורה. לביה"ס אני שולחת אותה עם בגדים ונעלים מתאימים שאם יתלכלך, לא נורא, שלא תעצור את עצמה בגלל ליכלוך.

אני שמחה לתת לילדים להיות בכייף שלהם אם זה לא מזיק להם ולסובבים אותם. אני מודה שאם זאת היתה הילדה שלי, הייתי מעבירה מסר שתעשה חיים בכייף אבל בפנים לא הייתי נושמת וכבר מתכננת איך מורידים את כל הבוץ הזה בדרך הכי נקיה
אני מעריצה את ההורים שאומרים: בשביל זה יש מכונת כביסה.

זה מה שזה עושה לי, אני מקוה שאחרים יקחו את זה לכל מיני מקומות אחרים.

יוקלילי

New member
ליכלוך זה לא נורא

בלגן זה כבר סיפור אחר, עבורי...
אחרי שהילד אוכל אנחנו תמיד נזעקים לנקות אותו כי הוא כבר רץ לגעת בכל מה שיש מסביב. הוא אוכל ומפזר מסביב (כמו אבא שלו..) אז עם הילד זה לא נורא, אבל אני כועסת על האבא. הוא היה צריך כרטיסיה לריפוי ועיסוק ..
לגבי בלגן אני יותר רגישה: הילד בן 3 וכל ההנאה שלו בחיים זה לפזר את כ-ל הלגו, וכ-ל הקוביות וכ-ל המכוניות (והכל מהכל) ולערבב אותם ולהעביר אותם ממקום למקום. החלטתי בצער רב שאני פשוט שמה את המשחקים הללו בארון ונשחק בהם לפי דרישה, כי מצאתי את עצמי ממש מתפרקת מול הבלגן הקולוסאלי בסלון. הוא עדיין לא אוהב לשחק בחדר אחר וזה בסדר. עם זאת, את הספרים, שהם באמת הדבר היקר לי בחינוך הילדים, השארתי, והנה הוא חזר לבקש שאקרא לו ספרים בכל הזדמנות ואת זה אני עושה בשמחה תמיד. מצאתי שאת ההחלטות צריך להתאים לאופי הילד וההורה כאחד, ובאמת לשחרר להם עם מה שאפשר להכיל מבחינת הרגישויות שלנו. אני למשל לא אוהבת פירות, וזה מעורר אצלי תחושות של גועל, אבל אני חותכת לו ונותנת לו שיאכל, בכל זאת זה בריא..

אני מודה שאצלי זה משהו גבולי...

מצד אחד, יודעת כמה זה חשוב להתפתחות הילדים ולהתנסות החוויתית עם כל החושים.
מצד שני, יש לי בעיה קלה עם מרקמים (מתבטא בעיקר שלא מסוגלת לאכול קוטג'
) אז קצת קשה לי בהתחלה אבל אחרי זה נהנית עם הילדים ולא פחות מהם

AlicePJ

New member
לא פתחתי אבל מבינה אני חושבת את השאלה והנושא

אצלי זה מגיע בתקופות. עם הגדול הייתי דיי טובה בלתת לו להתלכלך, אבל לצערי שמתי לב שזה נהיה לי הרבה יותר קשה עם הקטן, משום מה. חשבתי שזה אמור להיות ההפך... אני רוצה לתת לקטן להתלכלך, למרוח את האוכל בשיער, להתמלא בחול ולעשות יצירות מלוכלכות, אבל זה לא אני, לפחות לא אני כרגע, ולא יודעת איך לשנות את זה. גם בעלי לא בענין של לתת להתלכלך. בגלל זה אני חושבת שחשוב לשים ילדים בגן - שם יתנו להם להתלכך ולעשות יצירות מלכלכות בכל מיני חומרים יצירתיים שאני בכלל לא חושבת עליהם. אז מתישהו אני אצטרך לשחרר את הקטן ולשים אותו בגן, הבעיה שהוא חמוד מידי... משום מה איתו זה יותר קשה לי, עם הגדול חיכיתי לחזור לעבוד.

לי אין בעיה

זוכרת את עצמי בתור ילדה מכוסה בבוץ ומרוצה עד השמים.
יש לי 3 בנות ככה שהן בעצמן לא כל-כך בקטע...
סהכ די נקיות.
וכשיש הזדמנות להתלכלך מעולה.
בשביל זה יש מקלחת

alphadelta

New member
ואו

אמנם הילדים הפרטיים שלי אף פעם לא הגיעו למצב כזה בוצי, אבל היו קרובים... ועלי לציין לשרב הם נשטפו קודם בחצר לפני שנכנסו להשטף בבית.
יש ילדים שגדלים להיות מבוגרים שממש לא אוהבים את זה. ויש כאלה שממש נהנים. היו לי לילדים בגן שאם טיפת יוגורט הייתה נוגעת להם בעור מיד הייתה התקפת הסטריה, ומנגד כאלה שאפילו לא שמו לב שהם מלאים בחול גם בתוך החיתול.
אני חושבת שמי שנהנה מזה זה עונה על איזה צורך אצלם. לי אישית יותר מפריע ליכלוך בתוך הבית ולכן דברים שכאלה לרב קרו בחוץ. עכשיו כשהם גדלו, זה אחרת. והם גם מנקים אחרי עצמם.

למעלה