מה בפינה
משחק והתפקיד שלנו כהורים

מה בפינה
משחק והתפקיד שלנו כהורים

הנושא שלנו השבוע הוא משחקי ילדים והתפקיד שלנו כהורים. כמה אנחנו מתערבים/לוקחים אחריות על החשיפה של הילדים לדברים חדשים. יש הבדל גדול בגילאים השונים ולכן יש לנו דיון מורכב קצת.
חשבתי שיהיה מענין לראות כמה אנחנו ההורים משמעותיים וכמה ואיך אנחנו יכולים ללמד את הילדים ולחשוף אותם לדברים שונים.

האם אתם משחקים עם הילדים ובמה? (משחקי כדור, משחקי קופסא, משחקי הדמיה, יצירה וכד')

האם הילדים שמחים למשחקים חדשים? (קונספט חדש שהם לא מכירים, משחק קופסא חדש וכד')

איך/האם אתם גורמי לילד להתענין בצעצוע/משחק/קונספט חדש למשחק? במידה והילד לא מעונין, מה אתם עושים?

אתם רואים שהילד משועמם/עובר מדבר לדבר ולא מוצא את עצמו, מה אתם עושים?

איך אתם בוחרים לילדים משחק חדש, צעצוע או קונספט משחק חדש? (נראה לכם מתאים, המלצות מאחרים, מכירים מילדותכם או פשוט נראה לכם מתאים)

וכרגיל, כל מה שנראה לכם מתאים, זה המקום

carlimi

New member
עונה

האם אתם משחקים עם הילדים ובמה? (משחקי כדור, משחקי קופסא, משחקי הדמיה, יצירה וכד')
&nbsp
לפעמים. משחקי כדור, משחקי קופסא (בתקופה האחרונה פחות). אני לא אוהבת משחקי הדמיה, ולא אוהבת לעשות יצירה עם הילדים שלי.
&nbsp
&nbsp
הילדים שלי אוהבים כל דבר חדש, בין אם זה משחק או כל דבר אחר (חוץ מאוכל
).
&nbsp
איך/האם אתם גורמי לילד להתענין בצעצוע/משחק/קונספט חדש למשחק? במידה והילד לא מעונין, מה אתם עושים?
&nbsp
לרוב אני לא גורמת לילדים שלי להתעניין במשחקים. אם אני רוצה שילמדו משחק חדש, נניח קנינו מונופול לאחרונה, אז אני פשוט אקנה ואשאל אם הם רוצים לשחק - כן או לא. משחק אמור להיות כיף מבחינתי, ולא משהו שגורמים למישהו לעשות.
חוגים למשל - אני לוקחת לשיעור נסיון, או מראה קטעים ביוטיוב, כמו שעשינו לאחרונה עם הבן האמצעי, שהתחיל אף הוא ללכת לחוג התעמלות ומתלהב ברמות.
&nbsp
&nbsp
כלום. זה עניין שלהם. כבר מזמן הפסקתי להיות בתפקיד המבדרת. לשמחתי הם מעסיקים את עצמם יפה, אם זה בלשחק בחוץ, בחדר, אחד עם השני או גם לראות טלויזיה וכאלה.
&nbsp
איך אתם בוחרים לילדים משחק חדש, צעצוע או קונספט משחק חדש? (נראה לכם מתאים, המלצות מאחרים, מכירים מילדותכם או פשוט נראה לכם מתאים)
&nbsp
לא מרבה לקנות צעצועים. יש ימי הולדת (כפול שלוש) ויש ביקורי משפחה, זה די והותר מבחינתי. בכל ההנ"ל בדר"כ הילדים בוחרים ומבקשים אישור ממני. אם אני קונה בעצמי, אז זה בדר"כ לגו, כלי תחבורה קרי אופניים, קורקינט, רולר בליידס וכיו"ב, או משחק מוכר מהילדות כמו מונופול, טאקי פאזל וכו'.

&nbsp

עונה

האם אתם משחקים עם הילדים ובמה?
בוני עכשיו בת 9 אז לרוב זה משחקי קופסא, כדור ויצירה. כאשר היא היתה קטנה יותר, שיחקנו המון במשחקי הדמיה שהיא מאוד אהבה ועדין אוהבת, אבל אני לא חלק מהם יותר. בוני ילדה יחידה ככה שנראה לי שזה מחייבת אותי יותר, אבל אני אמא כזאת שתשתתף בכל דבר.

האם הילדים שמחים למשחקים חדשים?
תלוי במשחק.

במידה ובוני לא רוצה לשחק במשהוא חדש שנראה לי שכן מתאים לה, אני מוציאה ומציאה לשחק בזה. לדעתי זה עוזר לה לחקור את זה גם אם אין התלהבות ראשונית, לרוב זה עוזר. כמובן שאם היא לא רוצה, זה חוזר לארון ומחכה להזדמנות אחרת.

כאשר אני רואה שבוני משועממת, אני מציעה לעשות משהוא. במידה והיא משועממת (מה שקורה לעיתים מאוד רחוקות, אני חייבת לציין) היא הופכת להיות קטנונית ומרירה. יש לנו ארון יצירה במטבח, זמין לבוני בכל שעה, יש שם חומרי יצירה, ערכות יצירה וספרי יצירה. אני מציעה לעשות דברים שונים והכי טוב זה לצאת החוצה, להחליף אוירה ולנשום אויר צח.

איך אתם בוחרים לילדים משחק חדש, צעצוע או קונספט משחק חדש?
יש דברים שנראה לי שיתאימו לה, דברים שהיא משחקת אצל אחרים והמלצות כמובן.

Mottek

New member
כרגיל, עונה באיחור

אני מנסה לשחק עם הילדים, אבל לרוב זה יוצא בסוף השבוע כשיש לי יותר זמן. פזלים ומשחקי קופסא אני תמיד אוהבת, בעיקר רמיקוב. הקטנים כמובן אוהבים את candyland וגם את mouse trap וdon't wake up daddy שני משחקי קופסא נחמדים שלא דורשים קריאה.

כן, מאוד מתלהבים מדברים חדשים.

אני משחקת במשחק לבד ואז הם בדרך כלל באים להסתכל ולראות מה שאני עושה. פתאום הם גם כן רוצים לשחק!

שולחים אותו לסדר את החדר. בבית שלנו באמת שלא חסר תעסוקה. אם אין משהו לעשות שלפחות יעשה משהו מועיל.

אני קוראת את המידע על המשחק ולפי זה מחליטה, וכמובן לפי המלצות או הכרות אישית. כעיקרון אני אוהבת משחקי חשיבה. אני נמנעת ממשחקים שעושים קולות ואורות. אז המשחק נראה לי מעניין ולא אלים אז אשקול לקנות אותו.

כל מה שנראה לכם מתאים
עכשיו כשסוף סוף נעים בחוץ אני מנסה להיות בתוך הבית כמה שפחות ואני שולחת את הילדים לשחק בגינה. האמצעי למד לרכב על אופניים עם שני גלגלים החודש והוא ממש מתלהב מעצמו (ובצדק), אז עכשיו רוב הזמן הפנוי שיש לי אחה"צ זה להשגיח עליו נוסע על הכביש מול הבית. יש לנו כביש רחב ושטוח עם מעט מכוניות.

למעלה