מה בפינה
מתנות לחגים

מה בפינה
מתנות לחגים

עכשיו כשהחגים מתקרבים, ועולם הצרכנות בשיאו, נראה לי זמן מעולה ל"דבר" על הנושא הכייפי/מתסכל וכל הקשת ביניהם - מתנות.

באילו חגים אתם נותנים מתנות? למי? (משפחה גרעינית, משפחה מורחבת, שכנים, מורים, מנקה, מחלק עיתונים וכד').

האם אתם שולחים מתנות למשפחה בארץ? באיזה מועדים?

איזה מתנות אתם נוהגים לתת? מתנה של תשומת לב, משהו מעשה ידיכם, קנוי? האם זה זהה למה שנהוג במקום מגורכם?

כמה אתם בדרך כלל מוציאים על מתנות והאם הקרבה משנה את התקציב? האם מה קיבלתם מהם ישפיע על המתנה שתתנו?

אם אתם או הילדים קיבלתם מתנה שאתם לא מסכימים לה (מתנה יקרה מידי, מתנה שנוגדת את הערכים שלכם או משהוא שלא לטעמכם) מה תעשו? תחזירו לחנות, תחליפו במידה ואפשר, תשימו בארון או אולי תתרמו. האם תיידעו את נותן המתנה בצעד שנקטתם?

האם קרה לכם שנעלבתם או נעלבו מכם בהקשר של מתנות? ספרו

תרגישו חופשי להתיחס ולשתף עם סיפורים בנושא זה.

עונה.

באילו חגים אתם נותנים מתנות? למי?
אנחנו נותנים לבוני בכל חגי ישראל משהוא, אפילו אם זה סימלי. בימי הולדת נותנים מתנות כמובן. בעלי לא אוהב מתנות אז הוא מחוץ לתמונה, אני קונה לו לבבות משוקולד או דומה וכרטיס ברכה. בין החברים שלנו, לא נותנים מתנות תודה לאל, רק לילדים שלהם.

למשפחה בישראל אני לא שולחת מתנות, כולם שם עברו את גיל 18.

איזה מתנות אתם נוהגים לתת?
אני מתאימה מתנה למקבל המתנה. מתנות לצאת חובה לא בבית סיפרי, כולל מתנות למורה בסוף שנה. בזמנו מאוד נהנתי מקנית מתנות, היום גם התקציב מאוד מוגבל וגם לא נהנת מזה, זאת יותר מתלה מאשר כייף. בוני אוהבת לצרף כל מיני מעשי ידיה לחלק מהאנשים, ולמרות שזה לפעמים יכול להביך, זה מתקבל מאוד יפה והיא שמחה.
כך גם נהוג במקום מגורי.

כמה אתם בדרך כלל מוציאים על מתנות והאם הקרבה משנה את התקציב? האם מה קיבלתם מהם ישפיע על המתנה שתתנו?
אני לא עושה חשבונות, אבל הקירבה כן משפיעה על מחיר המתנה.

אם אתם או הילדים קיבלתם מתנה שאתם לא מסכימים לה (מתנה יקרה מידי, מתנה שנוגדת את הערכים שלכם או משהוא שלא לטעמכם) מה תעשו? תחזירו לחנות, תחליפו במידה ואפשר, תשימו בארון או אולי תתרמו. האם תיידעו את נותן המתנה בצעד שנקטתם?
זה לא קרה לנו ואני מקוה שלא יקרה. מה שבטוח זה שאני לא יידע אותם.

noaronen1

New member
בכל שנה אני מבטיחה שאני לא אדחה לרגע האחרון... oh well

באילו חגים אתם נותנים מתנות? למי? (משפחה גרעינית, משפחה מורחבת, שכנים, מורים, מנקה, מחלק עיתונים וכד').
בראש השנה, חנוכה ופסח לילדים
בחג המולד נהגנו לתת רק למורים ולמנקה כי כך היה נהוג בניו יורק. בשנה שעברה השכנים הגיעו אלינו עם הר של קופסאות ובהם ממתקים ופופקורן וכמעט נחנקתי...
אז השנה הלכתי עם האמצעית ב- thanksgiving לחנות יד שניה שאני אוהבת ומצאתי המון אורנמטים לעץ וקניתי לשתי שכנות, למורה לרכיבה למורה לפסנתר. ועכשיו נשארו לי רק המורות. רציתי לעשות את פרוייקט הכוסות המקסים של calimi למורות, אבל אני לא מצליחה למצוא כוסות לבנות
, נראה לי שהיא קנתה את כל ה- stock ak טרגט

ממש ממש לא!
לימי הולדת מאד עגולים אני שולחת זר מתוק או זר פרחים.. ז-הו
&nbsp
איזה מתנות אתם נוהגים לתת? מתנה של תשומת לב, משהו מעשה ידיכם, קנוי? האם זה זהה למה שנהוג במקום מגורכם?
מתנה של תשומת לב שמתייחסת לאדם שאני מכירה.
&nbsp
אני משתדלת לשמור על תקציב כי אפשר להגיע למאות בתקופת החגים.
&nbsp
אני משערת שאני אחליף. מי שנתן את המתנה לא התכוון כנראה לפגוע - אני מקווה, אז למה לפגוע בהם?
האם קרה לכם שנעלבתם או נעלבו מכם בהקשר של מתנות? ספרו
החותנת שלי היתה קונה לילדים שלי בגדים (של חננות) ובכל פעם הייתי הולכת להחליף. עד שהיא התייאשה ואמרה לי: לכי תקני מה שאת אוהבת ואני אשלם. וזו היתה הסכמה בשתיקה לשתינו.
&nbsp
תרגישו חופשי להתיחס ולשתף עם סיפורים בנושא זה.
&nbsp
אני מגלה שאני לא טובה בלקבל מתנות, לא יודעת למה אני קצת מתאכזבת - כנראה שתמיד יש לי צפייה שיכירו את הבפנוכו שלי וידעו מה אני רוצה. אז קשה לרצות אותי עם מתנו. אני מאד יודעת מה אני רוצה. אז ביקשתי מכל החברות שלי לרדת מנושא המתנות ופשוט לחגוג עם ארוחה וזהו. אני גם לא אוהבת את ההתעסקות הזו. ככה הולכים לארוחה ואני מזמינה אותן או הן אותי ושלום, מבחינתי מה שחשוב זו החגיגה לא המתנה - כי ביננו תמיד אפשר עוד ועוד. (גם עם הבעל הפסקנו את נושא המתנות, מלבד יום הולדת מאד חשוב, אנחנו לא קונים מתנות). אם יש משהו שאני מאד רוצה אני אומרת לו: קניתי ממך סיר למטבח לפסח. תודה. הוא עונה: על לא דבר. והוא נושם לרווחה.
&nbsp

alphadelta

New member
מתנות

אנחנו נותנים לחגים של מי שחוגג. משמע? אצלינו רק חנוכה. אבל לשכנים גם לחג המולד או עיד או דיוולי. מה שיש. הייתה לנו שכנה קשישה וחביבה שהתעקשה עד יום מותה לתת לילדים , שהיו מאד קטנים אז, מתנות לחג המולד שחיכו תחת העץ שלה. אז דיברנו איתם על כבוד למבוגרים, וכמה חג המולד חשוב לה. ושאנחנו לא חוגגים את חג המולד והיא כן, ושהיא כל כך שמחה מהחג הזה שהיא חולקת איתנו את השימחה.
איזה מתנות אתם נוהגים לתת? מתנה של תשומת לב, משהו מעשה ידיכם, קנוי? שמתי לב שמשהו קטן עם תשומת לב מתקבל לרב בשמחה רבה יותר ממשהו יקר. אז אני לרב מגבילה את סכום הקניה ומשוטטת און ליין או בחנות. למשפחה הקרובה מכינים לפעמים. לילדים הכנתי את מתנת החנוכה. וגם קניתי להם כל מיני פיצ׳פקס שבחודשים האחרונים הם הזכירו.
אם אתם או הילדים קיבלתם מתנה שאתם לא מסכימים לה (מתנה יקרה מידי, מתנה שנוגדת את הערכים שלכם או משהוא שלא לטעמכם)? את המשפחה המורחבת חינכתי. לא הייתה לי ברירה. הדודים תמיד קנו להם מתנות שתופסות חצי חדר ואין מה לעשות איתם. והכל עם המון כוונות טובות ואהבה. לקח זמן והם עברו לדברים קטנים ואישיים יותר. כמו ספר או משחק. לסבים אני אומרת מה לקנות. וכולם מרוצים מהסידור. גם נותני המתנה ובעיקר המקבלים המופתעים ״ ואו איך סבא ידע ? בדיוק כזה שרציתי״ חחח. כשהג׳וניורית הייתה בת שנתיים היא קיבלה ערכת קריוקי (!!) לילדות (!!!) של ברבי (סליחה, אבל איכס) עם שירים כמו oops I did it again. מזעזע. אז שתינו קישטנו יחד עם מדבקות יפות מעל המדבקות של הברבי. ( שוב,סליחה, אבל איכס) ואת הקלטות החלפתי בקלטות אחרות. יותר מתאימות לגיל.
האם קרה לכם שנעלבתם או נעלבו מכם בהקשר של מתנות? לא ידוע לי שנעלבו ממני.אבל זה לא אומר שלא... ולא זכור לי שנעלבתי.

אין ממש למי לתת

חדשים פה, לא ממש מכירים אמריקאים.
היחידים שניתן להם זה הדורמנים ואנשי הצוות פה כבונוס של החג, שזה מה שנהוג פה.
בד"כ בארץ הייתי קונה מתנות אבל בשנתיים האחרונות די מאסתי בזה והתחלתי לאפות ומקסימום לקנות כלי יפה ולשים בו את מה שאפיתי- תמיד התקבל בחיוך ובאהבה כי יודעים כמה זה נעשה מכל הלב

&nbsp
וסיפור לגבי מתנה:
כשעברתי לגור עם בעלי, דאז חברי, עשינו חנוכת בית והחברים הכי טובים שלי אספו כסף וקנו ביחד כל מיני פיצפקעס מפלסטיק.
יצא שכתבתי על זה באחד הפורומים כי הייתי די מאוכזבת מהמתנה ולא בגלל הכסף שהושקע/לא הושקע אלא בגלל שהרגשתי שלא באמת חשבו והתאימו את המתנה אלא יצאו מידי חובה וקנו מה שמצאו...
הם קראו את מה שכתבתי וכעסו מאוד ובעקבות זה נפרדו דרכינו ורק לאחרונה התחדש הקשר איתם בקטנה...
&nbsp
אני אישית אוהבת להשקיע במתנות ולהתאים, גם אם זה עולה טיפה יותר ממה שהתכוונתי להוציא. אני לא אוהבת לקנות סתם- אוהבת לתת מהלב. כמו שכבר סיפרתי פה- ההורים שלי תמיד נותנים כסף ואני מאוד מעריכה את זה אבל קשה לי עם זה, כי כסף עף כמו לא יודעת מה במיוחד כשנותנים את זה בצ'ק או מכניסים לחשבון וזה נבלע למעשה... זה כאילו לצאת מידי חובה ולא להשקיע מחשבה ולקנות משהו.
זה למה גם לא הופתעתי כשהם אמרו לחברה שלי שמגיעה שאין להם מה לשלוח לי במתנה ...
ברור שהכוונה שלהם טובה, על אחת כמה וכמה שהמצב הכלכלי לא הכי מדהים, אבל באמת שמעדיפה מתנה בשקל על פני כל סכום כסף שהם נותנים והם יודעים את זה...

Mottek

New member
עונה

חגים: לילדים אני נותנת מתנות בראש השנה, חנוכה ופסח (גם לילדים שלי וגם לשל גיסי). בראש השנה ופסח אני נותנת מתנות גם לגיסים (ולא רק לילדים).
אני שולחת מתנות למורים, בדרך כלל משהו קטן שהילדים בחרו או עשו וגם ציוד לכיתה. אני גם נותנת משהו קטן לשכנה ממול וכרטיס מתנה למחלק העיתונים שלנו.

הלוואי! פעם הייתי שולחת, בעיקר לימי הולדת אבל המחירים של הדואר עלו לשחקים. ממש לפני שבוע שלחתי לאמא שלי מתנה, סתם ככה בלי סיבה, והמשלוח עלה $50. מיותר לציין שזה הרבה יותר משווי החבילה.

אני לא כשרונית אז משהו מעשה ידי ממש לא כדאי. אני מנסה למצוא משהו קטן שמתאים למקבל המתנה. אני מאוד לא אוהבת לתת כרטיס מתנה, זה מרגיש לי מאוד לא אישי וכאילו ניתן בשביל לצאות מידי חובה

נורא תלוי בארוע, אבל כעיקרון $20-25 גג לפריט. כשאני קונה לילדים הפרטיים שלי, אני הרבה פעמים קונה פה משהו קטן ושם משהו קטן כך שעד שמגיע הארוע יש לי הרבה מתנות שאני שומרת בארון.

אני אומרת יפה תודה, ומחביאה את המתנה. אם אפשר להחליף, אחליף ואם לא אז אתרום.

האמת שזה קרה לי פעם אחת עם אמא שלי. היא הביאה לי ספר שנקרא "יש נישואים מאושרים" או משהו כזו. היא נתנה לי את זה אחרי שהתחתנתי... אה, וההורים שלי גרושים, אז אם לה לא הלך אולי לי יהיה יותר טוב? לא יודעת מה עבר לה אמרתי יפה תודה ותרמתי. העיקר הכוונה, נכון? אני אגב נשואה יותר שנים ממנה.

למעלה