מה בפינה
ניהול פעילויות המשפחה

מה בפינה
ניהול פעילויות המשפחה

איך אתם מנהלים את פעילויות בני המשפחה, מבחינת רישום פעילויות/רופא/חוגים וכדומה.

האם אתם רושמים ביומן/לוח שנה/טלפון/משהו אחר? האם יש מישהו אחד אחראי על הרישום?
איך אתם מתאמים פעילויות בין בני הזוג?

מה קורה במידה ויש כפילות? לדוגמא: מסיבת יומולדת שנופלת על חוג.

מי בבית לרוב אחראי על ההסעות/הגעה לפעילות?

וכרגיל, כל נושא או סיפור שקשורים לנושא זה, יתקבלו בברכה.

rona73

New member
במשפחה שלנו

אני האחראית לניהול.ז"א אצלי רשום הכל (ביומן האישי שלי)מתי יש רופא ומתי יום הולדת.מה צריך לבי"ס ומתי יש חופשה.
האיש כשצריך הולך לרופא עם הילדים.
הילדים מספרים לי קודם מה קורה בבי"ס,חוגים,ימי הולדת וכו.אני גם דואגת לכל מה שקשור לרופאים מתי צריך ביקור לרופא עיניים,שיניים.
בעבר כשהיה משהו יותר רציני כמו ניתוח האיש היה אחראי.כל ילד עבר בילדותו ניתוח פה בבולגריה.גם עברנו אישפוז משותף,הילדים נדבקו אחד אחרי השני והיה צריך אישפוז ובסופו של דבר הינו 4 ביחד בבית חולים כמעט שבוע.הילדים היו בני 3.
אני מאוד מסודרת.אני גם מאוד אוהבת לדעת מראש מה צריך ודואגת לזה.גם העברתי לילדים את זה ומודיע הרבה זמן לפני מה נעשה בחופשות או סופי שבוע.
כשיש כפילות לילדים הם לבד מחליטים מה מעדיפים.הם מספיק גדולים .
למזלי ימי ההולדת של אחד תמיד הזמינו את השני כי פה נהוג להזמין את שניהם(תאומים) ככה שממש נדיר שאחד הולך והשני לא.כשהיה מקרה כזה אחד הולך והשני נשאר בבית.
מודה שמאוד קשה לי לאפשר לכל אחד עיסוק שונה במקומות שונים כי הלוגיסטיקה מקשה מאוד.

Sinophile

New member
iCal

אני האחראית על הלו״ז המשפחתי.
הכל נכנס באופן מיידי לקלנדר של Apple על המחשב שלי או האייפון (הם מסתנכרנים כמובן בענן).
כל אירוע מקבל כמה צלצולים לפני כתזכורת.
יש לי זכרון גרוע ממש והקלנדר מציל אותי. מה גם שבכל מקרה לנהל יומן עבורי ועבור עוד 4 ילדים פעילים זה ממש לא פשוט!!
דרך הקלנדר אני מזמנת גם את הבעל והבן הגדול לפעילויות שקשורות בהם.
גם התאומים התחילו להכניס פליי-דייטס לתוך הקלנדר ולזמן אותי דרכו. ממש קנדים אמיתיים

ההסעות לחוגים ולפגישות כמובן עלי כי אני בבית והבעל עובד.
יש יום בשבוע בו שני ילדים מסיימים חוגים באותה השעה ובמרחק נסיעה של חצי שעה בין האחד לשני כך שביום הזה גם הבעל נדרש להסעה (זה ב- 20:30 בערב).
כשיש כפילויות (דאבל-בוקינג) אנחנו מחליטים ביחד מה יותר חשוב בהתייעצות עם הילד הרלוונטי. ימי הולדת הם כמעט כמעט תמיד בסופ״ש כך שאין לנו כפילויות איתן. כפילויות קורות בד״כ כשפעילות בית ספרית (כגון מסיבה או הופעה) מתנגשת בחוג כלשהו. לפעמים ויתרנו על החוג ולעיתים על הפעילות הבית ספרית.

TamarToronto

New member

אין לי מושג מה עשינו לפני האייפונים

יש לנו לוח משפחתי שמסתכרן עם האיפודיים של הילדים ושם יש את כל החוגים , פעילויות, מסיבות וגם מתי באה בייביסיטר שאנחנו יוצאים.
יש לי ובעלי לוח נפרד ששם אנחנו שמים מתי כל אחד הולך להתעמל, מתי נפגשים עם חברים.חברות לבד ונושאים שקשורים לעבודה משותפת.
לי יש לוח נפרד שם אני שמה לעצמי כל מיני תזכורות על תשלומים, התנדביות וכאלה.
אם מסיבה נופלת על חוג בדרך כלל הם לא הולכים לחוג.
מכיוון שנושא הכושר האישי מאוד חשוב לי ובעלי: מסיע מי שלא מתעמל או למי שאין משהו אחר לעשות.
חוץ מזה יש במטבח לוח שנה וגם שם הכל כתוב בצבעים לפי חבר המשפחה. ( אני ירוק, בעלי חום, הילדים ורוד וכחול) שם גם יהיו דברים שקשורים לבית הספר ופעילות של התנדבות.

בגדול אני מארגנת את הכל ( בכל זאת מנהלת פרוייקטים מוסמכת...) אבל כולם עוזרים ומשתתפים.

Mottek

New member
עונה

כמו רוב התשובות כאן, גם אני מנהלת את הפעילות המשפחתית.
כל הפגישות, חוגים, רופא וכדומה נכנסים לטלפון שלי (שמסתכרן עם הטלפון של בעלי). את הדברים יוצאי הדופן (פגישה של רופא, טכנאי) אני גם רושמת על לוח שנה שנמצא על המקרר, כך שתהיה לי תזכורת גם מול העיניים.

האם אתם רושמים ביומן/לוח שנה/טלפון/משהו אחר? האם יש מישהו אחד אחראי על הרישום?
למרות שהכל רשום אצל בעלי בטלפון, הוא עדיין בודק איתי לפני שהוא סוגר תוכניות כדי לוודא שאכן אין לנו משהו מתוכנן.
אם יש כפילויות, אנחנו בודקים אם אפשר לפצל, שאני אקח ילד אחד לפעילות מסויימת, ושבעלי יקח ילד אחר לדוגמא. מקסימום אם צריך לוותר, נדבר עם הילד שמושפע מזה. עם הגדול נכבד את מה שהוא רוצה, עם הקטנים אנחנו בדרך כלל מקבלים את ההחלטה עבורם.

אני עושה את רוב ההסעות כי בעלי עובד וחוזר הביתה מאוחר בערב. אנחנו גם עם אוטו אחד, מבחירה, אז אנחנו צריכים לעשות הרבה יותר תיאומי ציפיות וגם וויתורים מסויימים בשביל שכולם יוכלו להגיע ולחזור מיעדם.

noaronen1

New member
המנהלת האדמיניסטרטיבית של הילדים שלי

הכל נכנס ליומן האלקטרוני שלי שמכיל עבודה משפחה date nights פעילות גופנית, רופאים, נסיעות שלו או שלי מחוץ לעיר, פגישות שלי שאני צריכה שהוא יגיע מוקדם כדי להיות עם הילדים ואני מזמינה את בעלי או שבעלי מזמין אותי - ככה שאנחנו תמיד מסונכרנים. לקח לי זמן להתרגל להיות "אחראית" אחרי שנים שעבדתי בניהול פרוייקטים מאד לחות, נהנתי לשחרר, ולקח לי זמן "להתיישר" בחזרה...
&nbsp
מה קורה במידה ויש כפילות? לדוגמא: מסיבת יומולדת שנופלת על חוג.
תלוי - אם זה יומולדת לחבר לא קרוב אז חוג יותר חשוב, אם זה חבר קרוב לא נלך לחוג.
זה תלוי - בעיקרון במהלך השבוע אני. בסופ"ש יכול להיות שנצא בבוקר כל אחד עם הילדים שתחת אחריותו ואחריותי וכל אחד הולך ליום שלו עם הילדים ונפגשים אחר הצהריים בחזרה בבית. ולפעמים הוא יפנק אותי ויקח את כולם ויתן לי זמן איכות עם עצמי.
&nbsp
וכרגיל, כל נושא או סיפור שקשורים לנושא זה, יתקבלו בברכה.
לפני שעברנו גרנו בדירה שה- layout שלה היה open space כך שהמטבח והסלון היו פתוחים ושם צבעתי את הקיר chalkboard מעל ה- fireplace והיתה לי טבלה עם שמות הילדים(והשם שלי) וימי השבוע ובכל יום היה כתוב מה יש לכל אחד. הילדים מאד אהבו את זה כי אז היו להם אינסוף פעילויות. ואז הפסקתי וחתכתי והחיים נעשו פשוטים יותר.
היום יש לי פינה קטנה במטבח - כך שזה יותר לתזכורות או ברכות ליום הולדת וחגים, ועכשיו לקטן ללימוד עברית.

forglemmigej

New member
בקשר לבני זוג

אצלנו זה כך: הוא יש לו גם מלה לכל דבר וענין כמובן, אבל המלה האחרונה תמיד שלי

בעיקרון מנהלים לו"ז זוגי די נפרד

הוא עובד בעיקר ואין לו ממש חיים, אני זו שיש לה תורים לרופא ומלא עניינים.
&nbsp
כאשר מדובר במשהו רפואי ואני צריכה שיהיה איתי- מיד הוא מפנה את הלו"ז גם אם זה אומר לאחר לעבודה.
&nbsp

אני המנהלת האדמינסטרטיבית במשפחה.

הפעילויות שלי ושל בוני רשומות ביומן (ידני) שלי. הפעילויות של בעלי הן קבועות או לא משפיעות על סדר היום המשפחתי ככה שזה לא רלוונטי.
לרוב המקומות אצלנו אפשר ללכת ברגל, ככה שאין בעיה של הסעות, אני מביאה את בוני לפעילויות השונות, למעט אם יורד גשם, ואז בעלי מגיע להסיע.
לא קרה לנו עדין שנוצרה כפילות, למעט בחזרות להופעה שבוני משתתפת בה, אז היא מגיעה באופן קבוע באיחור של 20 דקות, וזה מוסכם עם הבמאית. אני מקוה שלא תהיה בעיה אחרי חופשת הקיץ, כי אז נצטרך לעשות החלטות.

למעלה