מה בפינה
סכנות האינטרנט.

מה בפינה
סכנות האינטרנט.

הפינה שלנו השבוע תעסוק בשימוש של ילדים באינטרנט והרשתות החברתיות. זה יכול להיות בעייתי, ותפקידנו כהורים לשמור על הילדים ולהנחות אותם לשימוש נכון ובטוח.

בבקשה תציינו את גילאי הילדים, כי במקרה הזה, זה מאוד רלוונטי.


האם אתם מגבילים את החשיפה לאינטרנט? האם רק בהשגחת מבוגר?

איך שומרים על הילדים מאתרים בעייתיים? האם אתם נכנסים ל"היסטוריה" לבדוק באיזה אתרים הילדים היו? אולי בודקים בדרך אחרת?

האם אתם מסבירים לילדים את הבעיות שיכולות לעלות באינטרנט/רשתות חברתיות? במידה וכן, באיזה גיל? על מה דיברתם? האם זה נושא שדיברו אליו בביה"ס?

האם לילדים שלכם יש טלפון עם אפשרות גלישה?

וכמובן, כל דבר אחר בנושא החשוב הזה יתקבל בברכה, כולל סיפורים על מקרים שונים, כי כאשר אנחנו יודעים, אנחנו יכולים להיזהר.


מצ"ב כמה כתבות בנושא:
הסכנות לילדים ברשת.
רשת האינטרנט אינה מקום בטוח במיוחד עבור ילדים, אבל אפשר להפוך אותה לידידותית יותר.
 
עונה.

בוני בת 8 וחצי. היא מאוד לא ילדת מחשב ואין לה טלפון נייד, בטח לא עם גלישה באינטרנט. גם לאמא שלה אין גלישה באינטרנט, תודה לאל
. היא נהנת לשחק משחקי מחשב שהם לא "לרוץ ולהשיג" כמו שאני קוראת להם. היא אוהבת בעיקר ליצור במחשב. היא לא גולשת בחיפוש חופשי, לפעמים ביחד איתי, מחפשים אינפורמציה.

לפני כמה חודשים, היא סיפרה לי שיש ילדים בכיתה שלה שיש להם פייסבוק והם "מדברים" אחרי שעות ביה"ס. דיברתי עם בוני על הנושא הזה, ואמרתי לה שלא כל מי שמציג את עצמו ברשת בתור כך וכך, בהכרח דובר אמת. אנשים עם כוונות רעות יכולים להחביא את הזהות האמיתית שלהם ולפגוע בילדים/אנשים אחרים דרך האינטרנט או אפילו פיזית, אם הם פוגשים אותם.

לפני כמה חודשים, חיפשתי לה אתרים חדשים, לא בגלל שהיא רצתה משהוא חדש, יותר בגלל שרציתי שהיא "תגדל" קצת לדברים אחרים. המליצו לי על אתר שתוך כדי משחק או איך שלא קוראים לזה, יוצרים קשר עם "שחקנים" אחרים ברשת. ברגע שהבנתי את זה, אמרתי לבוני שאני לא מבינה איך זה עובד ואני לא רוצה שהיא תהיה בקשר עם "שחקנים" אחרים ברשת.

הבת של חברים שלנו, שיחקה במשחק על הטלפון הנייד, שעלה להם 30 פאונד תוך פחות מ-10 דקות. לפחות זה לא יכול לקרות אצלי


הנושא הזה די מפחיד אותי, למרות שכרגע זה עדין לא רלוונטי לנו.
 

Mottek

New member
עונה

הגדול בן 12 ויש לו גישה די חופשית לאינטרנט. לשני הקטנים עדיין אין גישה עצמאית (2 ו5) אבל הם משחקים באתרים שמיועדים לילדים כמו pbskids למשל.

האם אתם מגבילים את החשיפה לאינטרנט? האם רק בהשגחת מבוגר?
המחשב המרכזי נמצא בסלון במקום מאוד מרכזי. דיברנו עם הגדול על פרטיות ברשת ועל לא לחשוף פרטיים אישיים (שזה כולל גם בשיחות טלפון). הוא משתמש לעיתים ב youtube לחפש שירים שהוא אוהב, לפעמים הוא גם מחפש חומר לשיעורי בית בגוגל או מידע על minecraft . הוא מאוד אחראי בקטע הזה ולא לוחץ על פרסומות או נכנס לאתרים לא לו (נכון לעכשיו).

איך שומרים על הילדים מאתרים בעייתיים? האם אתם נכנסים ל"היסטוריהלבדוק באיזה אתרים הילדים היו? אולי בודקים בדרך אחרת?
כאמור, המחשב במקום מרכזי ואני סומכת עליו. יש לו גם מחשב שמיועד לשיעורי בית ונמצא בחדר שלו. עד עכשיו לא הייתי זקוקה לבצע מעקבים, אבל הוא יודע שיש לנו את כל הסיסמאות. אחד מההסכמים שהיה לנו איתו כשנתנו לו את המחשב זה שאנחנו יכולים להכנס אליו מתי שאנחנו רוצים. אם הוא לא מסכים או שאנחנו תופסים דברים אסורים - הלך המחשב.

האם אתם מסבירים לילדים את הבעיות שיכולות לעלות באינטרנט/רשתות חברתיות? במידה וכן, באיזה גיל? על מה דיברתם? האם זה נושא שדיברו אליו בביה"ס?
הסברנו בקצה המזלג על הבעיות, כולל מסירת פרטים אישיים, שיש אנשים חולים שיכולים לעשות שימוש לרעה בפרטים שמוסרים להם, וגם בעיית תקשורת שאפשר לכתוב משהו אחד והצד השני יבין את זה לגמרי הפוך (קורה לי כל הזמן עם אמא שלי). אני יודעת שבבית הספר דיברו הרבה על cyber bullying. כרגע הוא לא ממש גולש יותר מידי ולא נראה מתעניין יותר מידי בדברים שלא תואמים את גילו, אז לא הרחבנו את השיחה, אבל מידי פעם אנחנו מרעננים את הנהלים בכל זאת.

האם לילדים שלכם יש טלפון עם אפשרות גלישה?
כעקרות כן, אבל הוא לא יודע את זה. זאת אומרת נתנו לו לבחור טלפון לשעת חרום ממלאי הטלפונים הישנים שלנו. הוא בחר אחד שנראה לו נחמד ואמרתי לו שאין שם אפשרות גלישה. הוא מקבל את זה ולא שאל שאלות.

אחר בנושא החשוב הזה יתקבל בברכה, כולל סיפורים על מקרים שונים, כי כאשר אנחנו יודעים, אנחנו יכולים להיזהר.
דווקא לא סיפור שקשור במחשב, אבל לאחרונה אנחנו מקבלים טלפונים ממישהו שמתחזה לעובד בIRS ואומר שהוצא נגדנו ונגד הכתובת שלנו צו מאסר. התקשרנו למשטרה, והם מכירים את ההונאה הזאת ואכן להתעלם. זה מפחיד אבל לחשוב שהילד יענה לטלפון ומקבל הודעה שהולכים לעצור את ההורים שלו (וההודעה אגב נשמעת מאוד אמינה). למזלנו אם אנחנו עונים לטלפון הם מנתקים. אבל עדיין, זה מפחיד.
עם כל הנאמר, אני חושבת שעולם המודרני חייבים גישה למחשב והילדים צריכים ללמוד איך להשתמש בכלי הזה בצורה מבוקרת שתתאים לגילם ולצרכים שלהם. אם לא תהיה להם גישה בבית, תהיה להם גישה אצל חבר. עדיף שילמדו את החוקים מאיתנו ההורים.
 

me too

New member
עדיין לא הגענו לשלב הזה

הילדון, בן כמעט 6, משחק בפלאפון יש לו כמה משחקים, בדרך כלל אני שמה את הטלפון במצב טיסה - כך שאין לו אפשרות גלישה.....
 

rona73

New member
אינטרנט וילדים

הילדים שלי בני 9.
יש לנו מחשב בסלון ויש להם טלפונים ניידים פשוטים להפליא.
בכיתה א' היה לי מאוד קשה להסביר לילדים שלי למה לא לקנות להם סמארטפונים כי לכל ילדי הכיתה יש.חייבת להגיד שכן היה לי קשה להסביר למה זה טוב (שאין להם)אבל במהלך השנה (כיתה א')הבינו ובכיתה ב' כבר לא שאלו למה אין.

לילדים שלי יש חשבון בפייסבוק.אני הסברתי טוב מאוד מה אפשר ומה אסור לעשות.אסור להיות חבר של מישהו שלא מכירים.
היתי נכנסת לחשבון שלהם לוודא שהכל בסדר עכשיו כבר כמעט ולא נכנסת.
היתה התלהבות בהתחלה ועכשיו זה משהו שיש ולא נכנסים כ"כ.זה בדיוק מה שרציתי.
אני גם יודעת את כל הסיסמאות והם לא מסתירים ממני כלום.

הם גולשים לבד במחשב .בדר"כ שיש להם קושי במשהו הם מבקשים ממני עזרא.
 

noaronen1

New member
בדיוק בשלב ההתלבטות

הגדול מגיע לחטיבת ביניים ומאד מקובל לתת להם ניידים. השאלה מה ומי וכמה מותר ומי ישלם ועוד הרבה תהיות שעוד אין לי תשובות עליהן.

האם אתם מגבילים את החשיפה לאינטרנט? האם רק בהשגחת מבוגר?
ההגבלה היא לזמן מסכים. 60 דקות איך שהם רוצים.

איך שומרים על הילדים מאתרים בעייתיים? האם אתם נכנסים ל"היסטוריה" לבדוק באיזה אתרים הילדים היו? אולי בודקים בדרך אחרת?
בעלי הגביל את האתרים שהבן יכול לגלוש בהם במחשב שלו. ואני חושבת שזה גורם לו הרבה פחות לבקר במחשב שלו - חחח

האם אתם מסבירים לילדים את הבעיות שיכולות לעלות באינטרנט/רשתות חברתיות? במידה וכן, באיזה גיל? על מה דיברתם? האם זה נושא שדיברו אליו בביה"ס?
האמת שעוד לא - הוא יודע שהוא בפיקוח מלא, הילדים יודעים שאסור להם לתקשר עם אנשים שהם לא מכירים. ולא! אין להם פייסבוק והם מאוד אוהבים לגחך ביחד עם אבא על זה שיש לי פייסבוק והנה אמא עוד פעם בפייסבוק - הם אומרים את זה סתם כדי לעצבן...
לגבי שירי פופ - יש לי קצת בעיה עם סרטי וידאו של השירים - למשל מיילי סיירוס שיושבת על הכדור ערומה והבן הגדול שלי שמע על זה בקפיטריה מהחברים שלו, וגם בפליידייטס כשלכל החברים יש אייפדים ושות ולהרבה מהם ללא הגבלה...

האם לילדים שלכם יש טלפון עם אפשרות גלישה?
כרגע לא - ואין לי מושג איך אנחנו מתכוונים להתייחס לנושא. האמת שבא לי שלא יהיה לו גישה לאינטרנו ושגם אם יהיה לו אייפון שהוא יוכל לשלוח טקסט מסג'ס ולטלפן וזהו. הוא לא ישמח לשמוע את זה...
 

alphadelta

New member
כללים

בן כמעט 12 ובת 13

הכללים אצלינו הם ככה:

- טלפון , טאבלטים, מחשב וכולי זוהי זכות שלהם ולא חובה שלי לתת את זה כהורה. מחשב לשיעורי בית יש גם בספריה אם
הם חייבים ואיבדו את הזכות.
- ללא סינון תכנים. פשוט הסברנו להם למה ומה. הרי בימינו הם יכולים לראות אצל חברים. אז לדעתי עדיף לתת להם
כללים והסברים מה מתאים לגילם ומה לא. קרובת משפחה שלנו ניסתה להראות להם סידרה שאנחנו לא מרשים בטלוויזיה
אצלה בבית. הילדים אמרו לה שאסור להם וגם הסבירו לה למה. רגע של גאווה

לנו, ההורים יש את הזכות להכנס בכל זמן נתון ולבדוק היסטוריה. אנחנו לא עושים את זה הרבה. אם רואים
שמחקו היסטוריה - מאבדים את זכות השימוש. אני מעדיפה שאם הם ראו משהו שלא מתאים לגילם הם יבואו לספר לי
ונדבר על זה.
- שימוש באינטרנט אסור בחדר השינה או כל חדר סגור. ושוב, הסברנו להם למה.
- בבית הספר מדברים איתם על סכנות האינטרנט וגם בבית אנחנו מדברים. לכל גיל הסברנו בהתאם.
- מדברים המון גם על אלימות ברשת.
- בינתיים הם לא משלמים על השימוש בטלפון.
- הטלפונים נטענים אצלינו בחדר. וככלל, אין להם בחדר טלוויזיה, טלפון וכדומה.
 
אצלינו יש שעון חורף ושעון קיץ.

במהלך שנת הלימודים 30 דקות (לא כולל טלוויזיה), אם נשאר זמן אחרי שהכינו שעורי בית או מטלות לימוד אחרות.

בקיץ 60 דקות יומיות, מחולקות לרבעים או חצאים. קודם צריכים לעשות מטלה לימודית ("משהו מועיל", בשפת הבית), ובתמורה מרוויחים זמן מסך (לא כולל טלוויזיה).

בשבוע של קייטנה/מחנות קייץ יש התאמות, וכך גם בסופי שבוע.

גם אצלינו הדלת צריכה להישאר פתוחה.
 
אנחנו עדיין מאוד צעירות

הגדולה שלי עוד לא בת 7, הקטנה בת 4.5 אז כמעט אין לנו ניסיון עדיין

יש לנו מחשב משפחתי בסלון, לכל ילדה יש שם משתמש. הגבלנו את זמן מסך מחשב/טאבלט לשעה ביום, הן בוחרות את לנצל אותה.
יש להן אתרים ספציפים שהן יכולות לשחק בהן, ועדיין חלק מהם בהשגחת מבוגר, כי יש אתרים בהם יש פרסומות או לינקים לקניות, כמו האתר של ניקולודיאון, שלמרות שהוא חביב ומתאים לגילאים עדיין צריך להשגיח.
עוד לא הרגשנו צורך להסביר להן על אתרים בעייתים, כאמור הן ממש צעירות.

עיניין הטלפון כבר עלה השנה, כי יש ילדה בכיתה ב' שיש לה טלפון נייד ובהפסקות היא הוציאה אותו לשמוע מוזיקה ולשחק משחקים. הטלפון הוחרם אחרי שכמה אימהות התלוננו (ואני בינהן). הגדולה שאלה מתי היא תקבל טלפון, עניתי לה שילדים בבית ספר יסודי לא צריכים טלפון, ותשים לב שאין ילדים בבית הספר שלה עם טלפונים, אפילו הילדים בכיתה ה'. זה הספיק לה בנתיים.
דרך אגב, בהתחלה שקיבלנו את הניידים החכמים הורדנו משחקים לבנות, ומחקנו אחרי כמה חודשים. גם כי לנו אין משחקים בנייד, וגם כי החלטנו שהנייד שייך להורים ולא לילדים.

זהו בנתיים בנושא הזה עבורנו
 
בטיחות אינטרנט

שאלה מצוינת (כרגיל).
האם אתם מגבילים את החשיפה לאינטרנט? האם רק בהשגחת מבוגר?
הילדים שלנו בגילאים מאוד שונים והיחס שונה בהתאם. עם הגדול נהגנו להגביל שעות מסך - שעתיים ביום. עם הזמן זה נשחק מכל מיני סיבות והיום יש לו הרבה יותר זמן מחשב.
עם הקטנה, בת 6, זה מאוד שונה. היא משתמשת באינטרנט כדי לצפות בצ'רלי ולולה ביוטיוב ולפעמים משחקת במשחקים שנראים לי ממש מוגנים בניק ג'וניור, דברים כמו דורה. יש לה "זמן מחשב" שאני מחליטה עליו בהתאם לצורך. אם אני חייבת לעשות משהו ובחוץ קפוא ונמאס לה לעשות דברים אחרים, זמן המחשב יהיה ארוך יותר. אם אני פנויה לרוב היא מלכתחילה לא תלך למחשב. בכל מקרה אני לא יושבת לידה ומשגיחה, היא לא מגיעה למקומות מסוכנים עדיין.

איך שומרים על הילדים מאתרים בעייתיים? האם אתם נכנסים ל"היסטוריה" לבדוק באיזה אתרים הילדים היו? אולי בודקים בדרך אחרת?
פעם בלשנו אחרי הגדול בהיסטוריה של הדפדפן והתקנו חסימה. קבענו חוק שמותר לו לגלוש באינטרנט בחדר רק אם הדלת פתוחה. דיברנו איתו על דברים שעשויים לצוץ באינטרנט ועל ההשפעה שלהם עליו. היום יש לנו פחות שליטה בגלל המבנה של הבית - החדר שלו בקומה העליונה ואנחנו לא עוברים לידו במקרה.
הכי קשה לי עם הגישה הקלה לפורנו באינטרנט. אבל אני גם לא חיה בבועה ויודעת שאין בנים שלא צורכים פורנו באינטרנט, זה פשוט כל כך נפוץ שהדבר היחיד שאני יכולה לעשות הוא להטיף את ההטפות שלי - הוא כבר יודע שאשה היא לא חפץ ושמה שרואים בסרטים לא דומה בכלל למציאות. כמה זה עוזר? לא יודעת.

האם אתם מסבירים לילדים את הבעיות שיכולות לעלות באינטרנט/רשתות חברתיות? במידה וכן, באיזה גיל? על מה דיברתם? האם זה נושא שדיברו אליו בביה"ס?
שני הילדים עברו בבית הספר תדרוך לשימוש בטוח באינטרנט ויודעים מה הסכנות. הקטנה מתייחסת לזה מאוד ברצינות אבל זה מטופש כי היא ממילא לא נתקלת בזה.
אף אחד מהם לא בפייסבוק - המקום העיקרי בעיני לבריונות רשת. במשחקי הרשת שהגדול משחק אין בעיני סכנה - הם לא מדברים על דברים שלא קשורים למשחק והוא יודע לא ליצור קשר עם זרים באינטרנט. פעם ראיתי שענו לו בבוטות באיזה פורום משחקים ולבי נחמץ, אבל מגיע שלב שצריך לשחרר.

האם לילדים שלכם יש טלפון עם אפשרות גלישה?
לא. גם אין לנו טאבלטים או מסכים ניידים פרט ל-DS של הגדול. זה עוזר להגביל את זמן המסך.
 
אני מאמינה בחינוך אבל מודעת לגבולות ההשפעה

לגדול (13.5) יש לפ-טופ משלו וגם טלפון חכם, לאחרים (11.5, 11.5 ו- 9.5) יש טאבלטים/אייפוד.
אין לנו תוכנות שחוסמות אתרים. הרי אם הם רוצים להכנס לאתרים בעייתיים הם תמיד יכולים לעשות זאת אצל חבר...

הם כן מחוייבים לתת לי את סיסמאות האימייל שלהם, פייסבוק, גוגל צ׳אט וכד׳ ואני נכנסת לבדוק מידי פעם בידיעתם (בעיקר כדי להיות עם היד על הדופק מה קורה מבחינה חברתית). לא בדקתי להם היסטוריית גלישה אבל אולי כדאי שאעשה זאת מידי פעם גם כן...

אנחנו נוקטים בגישה של המון המון דיבורים בנושא האינטרנט (בעיות, תכנים, סכנות) באופן הכי פתוח שאפשר. מזהירים, קובעים כללים (לא לתת פרטים מזהים, לא לצ׳וטט עם זרים, הגדרות פרטיות באתרים השונים וכו׳). גם בבי״ס יש המון התייחסות לנושא.

הגדול לפעמים מזהיר את הצעירים מפני אתרים עם תוכן בעייתי, על מנת שלא ייכנסו בטעות. מציע להם מילות חיפוש בטוחות יותר.

מקרה שקרה כשהגדול היה בן 8 וגרנו בסין: חברים היו אצלו בסליפ-אובר וראו סרט (סרט ילדים לגיטימי לגמרי). מידי פעם שמעתי אותם מזכירים את המילה ׳Sexy׳. למחרת שאלתי את הגדול מה פירוש המילה. הוא אמר שהוא לא ממש מבין אבל שהוא שמע מאחד החברים שלו שהוא כותב את המילה הזו בגוגל אצלו בבית... לא הרגשתי בנוח לדבר עם האמא של אותו חבר אבל כן ניגשתי למורה שלהם בבי״ס והיא העבירה להם שיעור בנושא בהקשר של האינטרנט ובכלל.
 

forglemmigej

New member
אפרופו פייסבוק לילדים

באחד הפרקים האחרונים של רמזור ,איצקו האבא של דניאל מבקש ממנה חברות בפיכסבוק והיא מאשרת אותו ,כשהם יושבים ביחד על הספסל ליד פעילויות הספורט שהם אף פעם לא לוקחים בהן חלק פעיל החברים אומרים לו שהיא נתנה לו דף פייס שמיועד להורים שעוקבים אחרי הילד אבל זה לא האמיתי
זה היה כל כך משעשע , תבררי טוב טוב אם הם נתנו לך את הסיסמא של פייס להורים
 
בעיני זה מאוד מפחיד...

לדעתי, חמותי עשתה בחוכמה כששמה מחשב לילדים באיזור הסלון כך שזה לא בתוך חדר סגור וקל יותר לעקוב אחרי מה שקורה.

בימינו עם כל ה"מסכים" שיש (נייד, טאבלט, לפטופ וכו') מאוד קל להתחבר לכל מקום והילדים יודעים יותר טוב מהמבוגרים איך עושים את זה-בעיני זה מאוד מפחיד.
 
למעלה