מה בפינה
ספורט

מה בפינה
ספורט

"שנה חדשה מתחילה לה היום, היי נא טובה, ובואך לשלום..."
כולנו יודעים שספורט זה טוב לנו, אבל בין זה, לבין לעשות ספורט שיהיה טוב לגוף שלנו, המרחק גדול (אצל חלק מאיתנו לפחות).
אז אולי השנה נתחיל לעשות יותר ספורט?

האם אתם עוסקים בספורט באופן קבוע? (חוגי ספורט, ריצה, יוגה, בבית לבד, ספורט קבוצתי או אישי, הכל הולך)

האם עסקתם בספורט בילדותכם/בעבר?

איך התחלתם, עם מה? מה היה הטריגר?

במידה ואתם לא עוסקים בספורט, האם יש לכם כוונות להתחיל לעשות ספורט?

האם אתם חושבים שספורט זה דבר חשוב?

במידה ואתם עוסקים בספורט, מה זה נותן לכם?

מה קורה עם הילדים? האם אתם מעודדים פעילות ספורטיבית? הליכה/רכיבה על אופניים לביה"ס/גן?

ושוב, כל נושא אחר בהקשר הזה, זה המקום

אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזאת ולהסביר את מטרת "מה בפינה".

מטרתם של רוב הנושאים ב"מה בפינה", היא לעלות את נושא למודעות. זה לא שאנחנו לא מכירים את הנושאים, אבל לא מתעסקים עם זה ביומיום ולדעתי השירשורים האלה עוזרים לנו לעבד את מה שקורה אצלנו, וללמוד מה קורה אצל אחרים.

אני רוצה להזמין את כל מי שרוצה לעלות נושא, לכתוב לי בפרטי. זה יכול להיות רק טייטל של נושא, אני יהפוך אותו ל"פינה".

בהזדמנות זאת, אני רוצה לציין מישהי מתוקה מהפורום, שלא רוצה קרדיטים, אבל מעבירה לי כל הזמן נושאים מעולים לפינה שלי. אז תודה רבה רבה לך מתוקתי.

כמו כן אני ישמח לקבל פידבק על הפינה. האם חושפני מידי לפורום ציבורי, אוהבים/לא אוהבים, מענין/לא מענין וכד'

הזדמנות לומר תודה על פינה מקסימה

אני אישית מאוד אוהבת את הפינה הזו, כי היא גורמת לי לחשוב על דברים שבאופן רגיל אני לא חושבת עליהם.
&nbsp
&nbsp

אני לא בן אדם ספורטיבי במיוחד

האם אתם עוסקים בספורט באופן קבוע?
לא עוסקת בספורט באופן קבוע. אני אוהבת לנסוע על האופניים. לא ממקום למקום, אלה נסיעה בשביל להנות ולעשות קצת ספורט כ-שעה וחצי שעתיים. אבל אצלנו זה תלוי מזג אויר, אז לצערי זה קורה כמה פעמים בחודש בלבד. כמו כן אני עושה כמה תרגילים (כ-5 דקות) כמה פעמים ביום.

היו תקופות שהייתי הולכת לקבוצות התעמלות לנשים (פילטיס וכד') כל פעם זה היה לכמה חודשים ומסיבה כזאת או אחרת הייתי מפסיקה.

בעלי הדביק אותי בענין של האופניים וההינו נוסעים ביחד. אני נהנת לצאת למקומות יפים. הנופים אצלנו פשוט מדהימים. אף פעם לא נמאס לי.

במידה ואתם לא עוסקים בספורט, האם יש לכם כוונות להתחיל לעשות ספורט?
תמיד יש לי כוונה לעשות יותר, אבל איכשהו...

אני חושבת שזה מאוד חשוב, בעיקר בגילי המתקדם, שכוח המשיכה עובד שעות נוספות

אני מאוד נהנת לנסוע על האופניים, והכי אני אוהבת, אחרי
זאת הרגשה נהדרת, שעשיתי משהוא למען הגוף שלי.

פיספתי שאלה אחת

מה קורה עם הילדים? האם אתם מעודדים פעילות ספורטיבית? הליכה/רכיבה על אופניים לביה"ס/גן?
בית הספר הוא כ-10מדקות הליכה מהבית ואנחנו הולכים ברגל. אנחנו מטיילים די הרבה, ובוני הולכת די יפה, למרות שלפעמים מיללת באמצע הדרך.
יש לי כל מיני טריקים לעשות את זה כייף: ממציאים סיפור בהמשכים, כל אחד אומר משפט או קטע והשיני ממשיך אותו. שירים, סיפורים על הילדות שלי או של בעלי. שירי לכת הם נפלאים להליכה מהירה יותר. תחרויות: מי רואה ראשון פרח בצבע אדום או כל דבר אחר, מי מגיע ראשון ל... וכד'.
כמו כן בוני הולכת פעם בשבוע לחוג התעמלות ילדים.

RugbyMum

New member
איזה תזמון... שבוע שעבר חזרתי סוף סוף לחדר כושר

האם אתם עוסקים בספורט באופן קבוע? משתדלת שתמיד תהיה איזשהי פעילות גופנית בתמונה. אנחנו משפחה מאוד מטיילת כך שכמעט כל סופ"ש הולכים. בעבר הייתי שוחה, חדר כושר, רצה... מאז שיורש העצר נולד - 5 שנים - אני לא ממש מצליחה להתמיד. היו כמה סבבים של חדר כושר קבוע לתקופה... אבל קשה לי לוותר על זמן איכות בערב. כרגע אני מנסה שגרת בוקר - לפני העבודה, מקווה שיילך יותר טוב!
האם עסקתם בספורט בילדותכם/בעבר? שחיתי בצעירותי
האם אתם חושבים שספורט זה דבר חשוב? מאוד מאמינה בשגרה פעילה, בייחוד במציאות הדיגיטלית בה אנו חיים
מה קורה עם הילדים? האם אתם מעודדים פעילות ספורטיבית? הליכה/רכיבה על אופניים לביה"ס/גן? אנחנו מאוד מעודדים פעילות, כפי שאמרתי. לגן היינו נוסעים, אבל בית הספר בו התחלנו החודש נמצא בכפר שלנו כך שאנחנו משתדלים לפחות כייון אחד לעשות ברגל/קורקינט. הילדון מאוד נהנה מהשגרה החדשה! בנוסף, אנחנו מטיילים ברגל כמעט כל סוף שבוע. הוא מצליח ללכת בכיף מסלולים של עד 8 קילומטר כל עוד יש מספיק עניין בדרך... אנחנו מאוד חוששים להמאיס את ההליכה (כי חשוב לנו שזה יהיה תחביב משותף) אז מנסים לתבל בפיקניקים/עפיפון/מדריכים לילדים וכאלה, כדי ליצור חויב כמה שיותר חיובית בשבילו. הוא לפעמים מקטר קלות...

forglemmigej

New member
תשובות

האם אתם עוסקים בספורט באופן קבוע? (חוגי ספורט, ריצה, יוגה, בבית לבד, ספורט קבוצתי או אישי, הכל הולך)
אני רצה ואופניים וגם הליכות , יש מועדון ריצה פה אבל הם לא ממש מתמידים פעם שבוע לחצי שעה זה לא מספיק ובטח ובטח לא להכנס לכושר, ספורט זה התמדה ונחישות מה שרוב בני האדם לוקים בהם (גם אני)
שיחקתי כדורעף מכיתה ו' עד כיתה י'
מה שטוב בספורט זה משחרר את האנדורפינים ועושה מצב רוח טוב, היות שיש לי נטיה לדכאון לא פעם אני מרגישה משוחררת אחרי פעילות כלשהי .

הגעתי לשלווה נפשית לאחר ששנים רבות סבלתי מדיכאון עקב הליך משפחתי קשה מאד והראש שלי לא היה במקום הזה, מאז שהגעתי למקום הרגוע הזה גם הנשמה שלי הגיעה לשלווה ואיתה חזרתי לעסוק בספורט , האוירה מסביב גם מאד תומכת בפעילות גופנית, כולם רצים, הולכים (יש את ההליכה הזו הסקנדינבית עם המקלות) מאד שומרים על המשקל כולם פה רזים ושמורים טוב אז זה מדבק , כמובן שלא אגיע ליופי שלהם כי זה גנטי אבל מנסה לשמור על מה שיש במצב טוב.

forglemmigej

New member
נראים רזים

האנשים מאד גבוהים אז זה פחות בולט אם יש משקל עודף, בניגוד לנו הטיפוסים הים תיכוניים

noaronen1

New member
מכורה

כן! פעם בשבוע עם השכנה הולכות עם הכלב שלה - שזה גם בילוי עבורי, הרבה פגישות עבודה אני מעבירה להליכה וגם פגישות עם חברות.
מעבר לזה פעם בשבוע או פעמיים קיקבוקסינג ועוד פעם חדר כושר משקולות וכאלה
לפעמים עושים הייקינג או הליכה משפחתית אבל המסלולים די משעממים אז לא ממש כיף לי לעשות זה...
&nbsp
האמת שלא, אבל הייתי המון בחוץ ורצנו ורכבנו על אופניים. בחטיבה ותיכון במבט לאחור הייתי די בטטה...
התחלתי באוניברסיטה לשחות, ופעם בשבוע רקדתי ריקודים סלוניים.
אחר כך במקום העבודה הרציני הראשון כשנכנסתי לשגרה התחלתי ללכת לסטודיו C וקיבלתי המון מחמאות שהגוף השתנה ומאז אני מפעילה את הגוף.
&nbsp
כן! אני חושבת שלא חשוב איך אבל צריך להזיז את הגוף, בעיקר בדור שלנו שאנחנו כל הזמן יושבים עם המחשבים וגם הילדים שלנו, פעם לא היה מה לראות בטלויזיה אז השתעממנו ויצאנו לשחק, הילדים שלי אם אני לא אעצור אותם יבהו מול המסכים בלי הפסקה. אני מאוד שמחה שיש חצר והם יוצאים ומשתוללים.
קיקבוקסינג עבורי זה דרך להוציא את כל העצבים והאנרגיות השליליות שלי ולהיטען להמשך הדרך
הליכה ברגל עושה לי טוב - מן חיבור עם מה שקורה סביבי
אני די מכורה - כשאני לא עושה התעמלות אני די כמו מכור שצריך את הסם שלו, מאוד חסרת מנוחה
אני מאוד מנסה לעודד. לא מזמן שיניתי את המנוי ל- Y ועכשיו אנחנו הולכים במקום לחוגי ספורט פעמיים בשבוע ל- Y, אני עושה התעמלות - כך שזה מפנה לי את הבוקר ליותר זמן עבודה שזה מעולה, הגדול עובד על המכשירים כי הוא בגיל שמותר לו והאמצעית עושה laps עם אוזניות ומאושרת חוץ מזה היא רוכבת על סוסים ובאותו זמן בעלי עושה הייקינג
&nbsp
&nbsp

rona73

New member
משפחה ספורטיבית

אנחנו משפחה שעוסקת בספורט.
האיש רץ וגם עושה משקולות.
אני בילדותי היתי באקרובטיקה,חוג לכדורגל,חוג לכדורסל ובתיכון שחיתי בקבוצה.התחלתי ביסודי ועד סוף התיכון.
היום אני אוהבת ללכת מהר,יוצאת להליכה.אני גם הולכת ברגל לכל מקום אפשרי.אני טיפוס שלא ממש יכול לשבת בלי לעשות כלום.לפחות ככה זה מאז שהילדים נולדו,אז בבית אני גם מאוד אקטיבית..
אני לעבודה משתדלת ללכת ברגל כשמתאפשר לי כמובן.עושה כמה תרגילים בבית כל יום.

הילדים גם טיפוסים מאוד אקטיבית אוהבים לרוץ,לשחק כדורגל ,לרכב על אופניים,בקיץ היו בחוג שחייה.ולאט לאט גם התחלנו ללכת למקומות ברגל.
בטח שכיף לעסוק בספורט,ההליכות נותנות לי זמן לחשוב ,גם נותן לי מרץ...

זה רק ספורט

אני לא מחובבי הספורט.
כן מתכננת ללכת לחד"כ כי אנחנו רשומים ישירות לחד"כ שיש בבניין שלנו.
צריכה MOOD לזה

בנתיים עושה הרבה הליכות מהירות- בכוונה ולא בכוונה

&nbsp
בעבר היה לי מאמן כושר אישי וזה הביא אותי לתוצאות טובות.
בגדול אני רזה פשוט צריכה לשים לב למה שאני אוכלת וזקוקה לעיצוב הגוף- זו אחת המטרות שלי שלעבוד על זה במיוחד כשאני לא עובדת בנתיים.

מאד אוהבת

האם אתם עוסקים בספורט באופן קבוע? (חוגי ספורט, ריצה, יוגה, בבית לבד, ספורט קבוצתי או אישי, הכל הולך)אני מתאמנת בקביעות עם מאמו אישי ויוצאת לריצה כשנחה עלי המוזה. האם עסקתם בספורט בילדותכם/בעבר?בילדותי שיחקתי הרבה כדור עף ואהבתי מאד התעמלות קרקע. איך התחלתם, עם מה? מה היה הטריגר?למרות שהייתי מאד אקטיבית כילדה, אהבתי גם לאכול ותמיד הייתי שמנמונת על גבול השמנה. כמובן שמהצבא השתחררתי עם עוד יותר עודף משקל. בסביבות גיל 27 המליצה לי קולגה על קיקבוקסינג. הלכתי לשיעור אלד והתמכרתי. התוצאות המהירות והשוות שרואים פשוט נותנות המון אנרגיה ומוטיבציה להמשיך. שנים הלכתי לשיעורים כאלו, כולל בהריונות.אחרי הלידה של הקטן הרגשתי שאני לא יכולה להתחייב למנוי במועדון הכושר ולשעות ספציפיות של שיעורים והחלטתי לפרגן לעצמי לכבוד גיל 40 אימונים אישיים. אני מתאמנת בחדר הכושר עם המאמן. זה קשה רצח אבל תוצאות מעולות וההרגשה מאד טובה. זה ממש נחשב אצלי כמותרות אבל שווה כל פני. בעוד כמה חודשים כשהקטן יגדל קצת אני מתעדת לחזור גם לקיקבוקסינג.במידה ואתם לא עוסקים בספורט, האם יש לכם כוונות להתחיל לעשות ספורט? האם אתם חושבים שספורט זה דבר חשוב? לגמרי. חשוב לבריאות ולהרגשה הטובה. אני אישית שונאת דיאטות ולכן חייבת להתאמן כדי להמשיך להנות מאוכל
במידה ואתם עוסקים בספורט, מה זה נותן לכם?גזרה יותר יפה (בעיני), אנרגיה וכוח, מצב רוח טוב ואנרגיה טובה. אצלי גם יוצא באימונים הפאן התחרותי שאין לו כל כך ביטוי ביום יום. מה קורה עם הילדים? האם אתם מעודדים פעילות ספורטיבית? הליכה/רכיבה על אופניים לביה"ס/גן?הילדים שלי עדיין קטנים מאד אבל בהחלט אנחנו מעודדים משחק בחוץ והליכה ברגל. הקטנה שלי לא השתמשה בעגלה מגיל שנתיים וקצת והולכת ברגל לכל מקום.

Mottek

New member
עונה באיחור

בשנה האחרונה התעמלתי פעמיים בשבוע בY. לצערי מאז שיצאנו לחופש באמצע אוגוסט לא חזרתי לזה. קודם כל ניצלתי את השבועות האחרונים של החופש להיות עם הילדים בבית. ואחר כך כשהם כבר נכנסו למסגרת התאפסתי על לסדר את הבית ולהתכונן להוראה בבית הכנסת ולעשות עוד אלף ואחד סידורים... וזה פשוט לא יצא לי ללכת. חייבת לתקן את זה!

הייתי בחוג של התעמלות קרקע לאיזו תקופה ביסודי אבל חוץ מזה ממש כלום.

דרך הילדים. שלחנו אותם לשיעורי שחיה ושילמנו חברות רק לילדים עד שהעלו את המחירים ואז כשהשוויתי כמה יעלה שיעורי השחיה של הילדים בשנה וכמה יעלו דמי חברות הפער היה פחות ממאה דולר. אז אם כבר יש לי מנויי משפחתי אז לפחות שאנצל אותו. מאז כל פעם שלילדים יש שיעורי שחיה אני הלכתי להתעמל. כאמור, עכשיו אני צריכה לחזור לשגרה הזאת.

חשוב כן, אבל קשה. אנחנו כל-כך עסוקים כל היום ב1001 דברים שנורא קשה למצוא את הזמן להתעמל אפילו שעה. צריכים להיות בעבודה, לבלות עם הילדים, לבשל, לכבס, לנקות, פגישות, רופא... והרשימה לא נגמרת. בעצם היום נגמר לפני הרשימה..

זה נותן הרגשה טובה. טוב לי לראות שאני יורדת (לאט) במשקל. וגם שאני פתאום יכולה להרים דברים הרבה יותר כבדים, אבל אני לא יכולה להגיד שאני ממש נהנית מזה.

אנחנו הולכים לגן/בי"ס כל יום עם שני הקטנים (הגדול כיום כבר לוקח אוטובוס לבי"ס). אני תמיד שולחת אותם ללכת לשחק בחוץ. יש לנו חצר גדולה עם נדנדות. חוץ מזה שני הקטנים בשיעורי שחיה, הגדול עושה גם טייקאנדו והאמצעי עושה התעמלות קרקע (gymnastics). מה שבטוח שהם כרגע עושים יותר פעילות גופנית ממני!

למעלה