מה בפינה
ספרים

מה בפינה
ספרים

לכבוד שבוע הספר הבינלאומי שחל מחר (5 במרץ) מה בפינה יעסוק בספרים.

האם אתם אוהבים לקרוא ספרים? איזה ז'אנר? באיזה שפות אתם קוראים?

האם הילדים שלכם אוהבים לשמוע סיפורים או לקרוא?

מתי ואיפה אתם מקריאים להם? איפה נמצאים הספרים בבית?

באיזו שפות אתם מקריאים להם? ובאיזו שפות הם קוראים (אם הם קוראים כמובן)?

האם מציינים את יום הספר הבינלאומי בבית הספר, גן או בספריה המקומית? אם כן, איך?

וכרגיל, כל דבר בנושא יתקבל בברכה.

ההמלצות שלי.

אני מאוד אוהבת את כל הספרים של מיכל שלו.
http://simania.co.il/authorDetails.php?itemId=16480

פרח המדבר.
http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=16897

הספרים של קן פולט, טרילוגית המאה: נפילת הענקים, שקיעת העולם וקצה הנצח.
http://simania.co.il/searchBooks.php?searchType=tabSeries&query=טרילוגיית המאה

עמודי תבל, ספר נוסף של קן פולט.
[URL]http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=19663[/URL]

הטרילוגיה של פרש הברונזה, טטיאנה ואלכסנדר וגן הקיץ.
http://simania.co.il/searchBooks.php?searchType=tabSeries&query=טרילוגיה: טטיאנה ואלכסנר

עד כאן להיום

עונה

אני מאוד אוהבת לקרוא ובעיקר אוהבת רומנים היסטורים. בגלל הצורך שלי לשפר את האנגלית, אני קוראת ספר בעברית, ספר באנגלית

בוני מאוד אוהבת ספרים, היום שהיא קוראת לבד, אני לא מוצאת הרבה זמן להקריא לה בעברית וחבל לי.

עד לפני כמה חודשים הייתי מקריאה לבוני כל יום לפני השינה. עכשיו היא מעדיפה לקרוא לבד, ואני מקריאה לה לרוב בשבת בבוקר במיטה שלנו.
אני לא אוהבת לאסוף ספרים, הספרים שלי נמצאים בארון וזה שאני קוראת ליד המיטה. את הספרים בעברית אני מביאה איתי כאשר אני חוזרת מחופשה בארץ, ואבא שלי (שנהנה מאותם ספרים) שולח לי ספרים בחבילות שהוא שולח לנו, כאשר אני מגיעה לארץ, אני מחזירה לו אותם. הוא הסיפריה המשפחתית.
הספרים של בוני נמצאים על 2 מדפים קטנים בחדר שלה, ויש גם כמה ספרים בסלון.

אני מקריאה לבוני רק בעברית, ובעלי באנגלית. בזמנו, לפני שהיא התחילה ללכת לביה"ס והיתה רוב היום בבית, הייתי גם מקריאה באנגלית. בוני קוראת רק אנגלית לצערי. כל פעם היא רוצה ללמוד לקרוא עברית, זה מתמסמס כי אין לה מוטיבציה. היא יודעת לזהות כמה אותיות, ולכתוב את השם שלה

בביה"ס מציינים את יום הספר הבינלאומי. השנה יש גם תחרות של כתיבת סיפור שאין לו סוף, אבל שורת הסיום אמורה להיות מאוד מותחת. הילדים יכולים לבוא ביום הזה מחופשים לדמויות מספרים, ביה"ס מחלק שוברים של פאונד אחד שאפשר לממש בחנות הספרים בעיר ובסיפריה המקומית יש מפגש מיוחד לילדים קטנים.

אני תולעת ספרים אמיתית

אני תמיד הייתי מאלה ש"בולעים" ספרים אבל מאז המעבר לפה, חזרתי לקרוא יותר ויותר ואפילו התחלתי לקרוא קצת באנגלית.
&nbsp
אני לא מאלה שאוהבים ספרות כבדה סטייל עמוס עוז, אוהבת ספרים יותר קלילים שגם אם אתה חוזר אחרי כמה ימים, מיד אתה נזכר מה קראת בפעם הקודמת. אוהבת ספרים שקוראת בשקיקה ומסיימת תוך זמן קצר מרוב שהסיפור סוחף אותי. הסגנון שלי די משתנה ותלוי בתקופה ובצורך. לפעמים יש לי חשק לסיפור יותר רציני , לפעמים פחות רציני...
&nbsp
אני מאוד חובבת ספרי ילדים, בישראל הייתה לי כמות שהיוותה תחרות רצינית בספריה הענקית שהייתה בגן

לצערי לא יכולתי לקחת איתי הכל אבל לקחתי את כל הקלאסיקות וספרי ילדים שאהבתי במיוחד.
&nbsp
אני מאמינה שצריך להקריא לילדים כבר מגיל מאוד צעיר של כמה חודשים. בהתחלה להתייחס בעיקר לאיורים ואחרי זה ממש לספר.
&nbsp
והמלצה/בקשה חשובה:
אני תמיד מקפידה לומר את שם הסופר/ת והמאייר/ת לפני שמקריאה סיפור כך שהילד ידע לקשר בין מי שכתב את הספר לספר וזה לא יהיה תלוש בעתיד. בגן הוכחתי כמה זה עובד טוב כי הילדים שמעו שאמרתי להם למשל את השם של רינת הופר וידעו לשייך את זה לספרים שלה וככה עם כל הספרים שקראנו לאורך השנה.
&nbsp
ועוד המלצה:
לקרוא בעצמכם לפני שאתם מקריאים לילדים כך שלא תתקלו במשהו שאתם לא רוצים שהילדים יקראו/יקשיבו לו.

alphadelta

New member
משפחה של תולעי ספרים.

אנחנו כולם אוהבים לקרוא. כולנו קוראים ספרי עיון וגם דמיוניים. מהארי פוטר לביוגרפיות. הילדים אוהבים מדע בדיוני ומדע בכלל. לפעמים כשהיו טיוב והמשחקים בטלפון משתלטים יותר מדי אז מזכירים להם. אני הולכת לספריה איתם ולפעמים בלעדיהם כך שבבית יש המון ספרים חדשים להם כל פעם. בספריה מותר להוציא עד 100... אני אישית אוהבת לקרוא רומנים היסטוריים. מעדיפה לקרוא בעברית. אבל מכריחה את עצמי לקרוא אנגלית. אצל הילדים המצב הפוך.

alphadelta

New member
אה, ועדיין מקריאים להם.

בעיקר אבא - כי הם מאד אוהבים ואבא שלהם מספר סיפורים מופלא.

Sinophile

New member

לכבוד שבוע הספר הבינלאומי שחל מחר (5 במרץ) מה בפינה יעסוק בספרים.

מאוד אוהבים. כולנו. אני אוהבת רומנים היסטורים וספרים שמתרחשים בתרבויות זרות ומעניינות (קוראת המון על סין). אוהבת סיפורים שנוגעים ללב ועוסקים בנפש האדם. הבעל בעיקר שומע כיום ספרים בדרך לעבודה. אוהב ספרי ניהול, מדע בדיוני וגם את כל מה שאני

הילדים קוראים גם כן. אחד מהם אוהב בעיקר realuty fiction בעוד האחרים מעדיפים פנטזיה, מתח ודיסטופיה. הבנים אוהבים גם Non-fiction.

כאמור, הילדים אוהבים מאוד לקרוא. כשהיו קטנים גם אהבו להקשיב. קראתי להם מגיל אפס.

כבר מזמן לא מקריאה לילדים. הם גדולים. הספרים נמצאים על מדפים במרתף (הוצאנו מחדרי השינה בגלל בעיית אלרגיה לאבק).

כולנו קוראים באנגלית. אני פעם ב... קוראת בעברית.

לא יודעת...

רוצה לספר שהקמתי קבוצת Book club של ישראליות. בינתיים היו 2 מפגשים. פגישה ראשונה היתה על הספר של סייד קשוע ״גוף שני יחיד״, פגישה שניה היתה על הספר ״Battle Hymn of the Tiger Mother״ מאת Amy Chua והפגישה השלישית תהיה בסוף החודש על הספר ״אומנות ההקשבה לפעימות הלב״ מאת יאן פיליפ סנדקר. תענוג גדול!!

כל הכבוד לך על הקמת ה Book club,

את מוזמנת לפרסם יותר פרטים במידה ויש פה מישהו שנמצא בעיר שלך.

למעלה