מה בפינה
צעצוע מועדף

מה בפינה
צעצוע מועדף

הנושא שלנו השבוע הוא צעצוע מועדף (בשפה מקצועית זה נקרא חפץ מעבר), צעצוע מיוחד במינו שאף צעצוע אחר לא ישווה לו, זה יכול להיום גם שמיכה או כל חפץ אחר לצורך הדיון.

האם יש לילדים שלכם צעצוע/חפץ מועדף? איזה? יש לו שם? (נשמח לראות תמונה)

מאיזה גיל הצעצוע הזה עם הילד? ולילדים היותר גדולים, באיזה גיל הצעצוע הזה גמר את תפקידו ומה עשיתם איתו?

כאשר אתם שואלים את הילד למה דווקא הצעצוע הזה? מה הוא עונה? מה לדעתכם תפקידו של הצעצוע הזה אצל הילד שלכם?

האם יש/היו חוקים לאן אפשר לקחת אותו ולאן לא?

מצ"ב שני מאמרים בנושא, אני תמיד מחפשת מאמרים מקיפים אבל לא ארוכים מידי, אבל יש המון חומר בנושא ברחבי הרשת.

חפץ מעבר - ידידו הטוב ביותר של התינוק:
http://www.horimtv.com/document/72,53,6.aspx

כל מה שרציתם לדעת על חפץ מעבר:
http://www.mako.co.il/home-family-toddlers/education/Article-55939fe023b3031006.htm

Mottek

New member
עונה

האם יש לילדים שלכם צעצוע/חפץ מועדף? איזה? יש לו שם? (נשמח לראות תמונה)
לכל הבנים יש חפץ מועדף. לגדול יש בובת טלה קטנה שעונה לשם טלה (אנחנו מאוד לא יצירתיים בשמות), ולכל אחד מהקטנים יש שמיכה מיוחדת שאנו קוראים לה שמיכת קסמים (לכל אחד יש שמיכה שונה).

מאיזה גיל הצעצוע הזה עם הילד? ולילדים היותר גדולים, באיזה גיל הצעצוע הזה גמר את תפקידו ומה עשיתם איתו?
מאז שהם נולדו. עם הגדול שמתי את הבובה בלול והוא אהב ללעוס את האוזניים או הזנב של הטלה. ועם הקטנים אלו הם פשוט היו שמיכות שהשתמשתי בשבילהם כתינוקות. כולם עדיין משתמשים בחפצים שלהם, אבל אני מתכוונת לשמור אותם כשהם יסיימו את התפקיד הנוכחי. אולי יהיה איזה נכד שיהנה מזה, ואם לא, אז לפחות יהיה להם משהו להראות לילדים שלהם

כאשר אתם שואלים את הילד למה דווקא הצעצוע הזה? מה הוא עונה? מה לדעתכם תפקידו של הצעצוע הזה אצל הילד שלכם?
אין להם תשובה, אם פשוט אוהבים את השמיכה כי זה נעים להם וכיף.

כעקרון השמיכה/בובה נשארת במיטה. אם אנחנו עושים נסיעה ארוכה באוטו, הם יכולים לקחת את החפצים איתם לנסיעה, אך כשאנו מגיעים ליעד החפצים נשארים באוטו.

לי הייתה בובה דנה

בובה שעברה בירושה מאחותי הגדולה שקיבלה אותה במתנה אבל תמיד היה ברור שהיא הבובה שלי בכלל, פשוט הצבתי עובדה

&nbsp
אני מאמינה שחפצי מעבר עוזרים מאוד לילדים וכאשר עבדתי בגן עודדתי בגיל צעיר להביא חפץ מעבר במיוחד בתחילת שנה.
&nbsp
כמה דברים שחשוב לשים לב אליהם בקשר לחפץ מעבר:
&nbsp
1. לקנות כמה מאותו סוג, אם רואים שהילד התחבר לחפץ...אחרת תהיו בבעיה אם זה הולך לאיבוד/נקרע/נהרס/בכביסה.
&nbsp
2. להתאים חפץ שנוח להחזיק אותו, שנכנס לכל תיק ולא יכביד עליכם ועל הילד.
&nbsp
3. נסו לא ליצור מצב שהחפץ יהיה כל הזמן ברשות הילד אלא לאט לאט להוריד מינון.

alphadelta

New member
תוספת

מאד מסכימה עם 1 ו2. רק מוסיפה: כדאי שהם יהיו ברוטציה. אחרת שמיכי אחד מתבלה והשניים האחרים נראים חדשים למהדרין. בגן שעבדתי הייתה ילדה עם שמיכה שכבר לא מייצרים כאלה. היא הייתה בת 3 ויכלה להרדם רק עם זה. אז בהסכמתה ההורים הכינו 6 קטנות יותר.

Mottek

New member
מסכימה מאוד לגבי מס'1

לא ידעתי מראש עם הילדים איזה חפץ (אם בכלל יבחרו) ואחר כך למצוא את אותו הדבר שנית...
לילדים הקטנים יש 3 שמיכות קסמים לכל אחד. אחת למיטה, אחת לגן ואחת לכביסה (שיהיה בארון במקרה הצורך). אחרי שגיליתי איזה שמיכות הילדים שלי אוהבים, התחלתי לחפש אותם בחנויות וכבר לא מכרו אותם. אז חיפשתי באיביי. לקח לי יותר משנה למצוא כל שמיכה נוספת שלהם, וכאשר כבר מצאתי שילמתי פי 3 מהמחיר של השמיכה שהיה בחנות (שילמתי בערך $30 לשמיכה כאשר קניתי אותה בפחות מ$10). אבל מה לא עושים בשביל הילדים? הם אגב לא ממש מבחינים בין השמיכות השונות, ואם כן אז זה לא מפריע להם.
לגדול התמזל מזלי ומצאתי את הבובה מספר חודשים אחרי שקניתי את הראשונה. הוא דווקא כן מבדיל בין הטלאים שלו. לאחד הוא קרא טלה ולשניה טלֶלֶה (כן, השניה היא בת). איך הוא מבדיל ביניהם אני לא יודעת (הוא ניסה להסביר לי אבל אני לא רואה הבדל) אבל מי אני שאתווכח איתו.
בתמונה: הטלה של הגדול, השמיכה הצבעונית של האמצעי והשמיכה הכחולה של הקטן.

עונה

האם יש לילדים שלכם צעצוע/חפץ מועדף? איזה? יש לו שם?
לבוני יש את Bear או Taddy, מכיוון שהוא כל כך מיוחד, היא אף פעם לא הצליחה להחליט על שם
תמונה מצ"ב.

הדובון הזה ניתן לבוני ע"י אבא שלי שבא לאסוף אותנו משדה התעופה בישראל לפני כ-3 או 4 שנים (בגיל 5-6), ומאז אי אפשר להפריד ביניהם. לפני כן היה לה דובון חום שהיא אהבה לישון איתו, אבל הוא לא היה יותר מזה.
אין לי ספק שאני ישמור את הדובון הזה לתמיד, יחד עם כל הדברים החשובים שאני שומרת לה.

הדובון נשאר בבית, למעט מצבים שבוני מאוד צריכה אותו לביה"ס, וכאשר אנחנו לא ישנים בבית. לטיסות אני לוקחת אותו איתנו בתיק, הוא עוזר לבוני המון

עכשיו שאלתי את הבוני מה הדובון בשבילה,

היא אמרה שהוא פשוט כל כך מיוחד, הוא הדובון הנכון שלה.
אני לא יודעת למה דווקא הוא, כי הוא הדובון הכי רגיל שיש, אבל יש חיבור.
לשמחתי הוא גם מאוד איכותי, כי הוא נראה מעולה גם אחרי מיליון כביסות.
הדובון הזה מנחם אותה והוא חבר שלה - הוא הדובון הנכון שלה, כמו בספר של רינת הופר

למעלה