מה בפינה
צרכנות.

מה בפינה
צרכנות.

בארץ כולם מדברים מותגים, בעיקר לפני החזרה לבית הספר. נעלים, ילקוטים, מוצרי חשמל ואלקטרוניקה. ולא רק שהכל מותג, אלא גם חדש. לקנות יד שניה כמעט ולא קיים בארץ (למעט מכוניות אולי) והכל צריך להיות חדש דנדש.

האם תרבות הצריכה שלכם השתנתה אחרי המעבר לחו"ל?

האם אתם אוהבים לצאת לקניות? זה עושה לכם כייף, זה מעייף או מכביד עליכם?

האם אתם קונים מותגים? (מותגים יכולים להיות שמות יצרנים או מותגים כמו הלו קייטי ודמויות מסרטים) האם יש דרישה כזאת מהילדים, האם יש קשר לגילאי הילדים?

האם יש מוצרים שתעדיפו לקנות רק של מותג מסוים, במידה וכן, למה?

אני זוכרת שיש הרבה חברי פורום שאוהבים את החנויות יד שניה. האם יש דברים שאתם לא קונים בחנויות האלה? מה היחס של הילדים או של בן הזוג לחנויות יד שניה?

האם אתם קונים On line , מה ולמה?

וכרגיל, כל דבר שאתם רוצים לעלות בנושא, זה המקום.

עונה.

לגמרי. האמת שלפני שבוני נולדה, היתה לי משכורת טובה, וחיים מפנקים. הייתי הולכת למסאג' פעם בחודש, קונה רק בגדי מעצבים ואוכלת במסעדות די הרבה בשביל הפינוק.
היום אני כמעט ולא עובדת, ככה שכסף לא נכנס כל חודש כמו פעם. למעט אוכל כמובן, רוב הקניות שלנו הן בחנויות יד שניה שאני כבר מתחילה להגמל מהן בתקופה האחרונה. אז אם זה בגדי מעצבים, זה רק בגלל שזה יד שניה.
כאשר חיינו בארץ, כשהייתי צריכה משהוא, זה היה מהיום למחר, וישר הולכים וקונים. למדתי לחכות לדברים, שיגיעו לחנויות יד שניה. כלום לא בוער. בהכללה כמובן, לפעמים יש דברים שצריך, אז קונים כמובן.

אני נהנת מקניות. זה עושה לי טוב.

האם אתם קונים מותגים? (מותגים יכולים להיות שמות יצרנים או מותגים כמו הלו קייטי ודמויות מסרטים) האם יש דרישה כזאת מהילדים, האם יש קשר לגילאי הילדים?
בוני אוהבת כמובן את הדמויות מהסרטים וכד', אבל אין דרישה ממנה למותגים האלא. מענין אם זה ישתנה עם הגיל.

באוכל כן, כי זה טעים לי. שאר הדברים, לא.

אנחנו קונים On line רק אם אין ברירה. מכיוון שאנחנו חיים על אי, יש מצבים שאנחנו נאלצים לקנות ככה. אני עדין מעדיפה לממש

Mottek

New member
עונה

אני מגיעה מקיבוץ, אז בעצם כל תרבות הצריכה שלי היתה של יד שניה (רק שאז לא ידעתי את זה). פעמיים בשנה היה לנו מדידות בו מדדנו את כל הבגדים של העונה שעברה ומה שהיה קטן נשמר לילדים יותר צעירים ואז השלימו לנו לבגדים שלילדים הגדולים כבר היו קטנים עליהם. עד היום אני שומרת ככה את כל הבגדים של הילדים ומעבירה אותם לילד הבא ורק עושה השלמות כשצריך. איזה מזל שיש לי רק בנים.
אם כבר מדברים על קיבוץ אז לא היה לי בכלל מודל של חשיבה כלכלית או מודעות ממשית לכסף. קיבלתי תקציב פעם בחודש ובתקווה שלא חרגתי. גם אלו שחרגו המון לא עשו לה שום דבר חוץ מלהגביל לקניית מוצרי יסוד (לא היה אפקטיבי במיוחד). רק אחרי שעזבתי את הארץ למדתי איך לנהל חשבונות, להשתמש בבנק וכו'. כך שבסופו של דבר לימדתי את עצמי איך מתעסקים עם כסף. מה שמצחיק הוא שבהתחלה בעלי עשה את כל הכספים (בכל זאת הוא גדל בעיר והיה לו יותר מגע ישיר לכסף ממני) ונכנסנו להמון חובות עד שאני לקחתי את העניינים בידיים. עד היום אני זאת שמשלמת את כל החשבונות ואחראית על חשבון הבנק וההוצאות השוטפות.

אני לא אוהבת קניות, לפחות לא לעצמי. אני עושה את זה כי אני צריכה וקונה רק מה שאני צריכה. אני לא אוהבת להסתובב שעות וסתם להסתכל על דברים (טוב תלוי על מה, בגדים או נעלים לא עושים לי את זה). אם זה לקנות בגדים לילדים או לבעלי אז אני יותר נהנית.

אני שונאת מותגים בטירוף ולא מכניסה אותם הביתה אף פעם. שום דבר. לא נעלים, תחתונים, ילקוטים ובטח שלא בגדים. מעדיפה הדפסים פשוטים של כלב או כלי תחבורה, לא רוצה תומאס או שאר דמויות. למה? קודם מבחינה עקרונית שאותו המוצר בלי ההדפס עולה פחות, אז למה להוציא יותר כסף על אותו הדבר? שנית אני רוצה שהילדים שלי יעריכו את המוצר בזכות המוצר שלו ולא בזכות זה שיש או אין עליו דמות מסויימת. בעלי והחמים חושבים שאני ממש מגזימה בקטע הזה אבל אני לא מוותרת.

אני בדרך כלל הולכת על הדברים הכי זולים או הסוג של אותה הרשת. אם מוצרים שאני קונה של מותג כלשהוא זה רק בגלל שניסיתי כמה וזה מה שעבד לי הכי טוב.

אני זוכרת שיש הרבה חברי פורום שאוהבים את החנויות יד שניה. האם יש דברים שאתם לא קונים בחנויות האלה? מה היחס של הילדים או של בן הזוג לחנויות יד שניה?
אני קונה המון בחנויות יד שניה, בעיקר לילדים כי הם גדלים כל-כך מהר. חבל לי להוציא המון כסף על בגדים שהם ילבשו לעונה אחת כאשר אפשר לחסוך ולקנות ביד שניה בחצי מהמחיר בחנות. אני לא אקנה הלבשה תחתונה בחנות יד שניה וגם לא רהיטים כמו ספות או מזרנים. לכו תדעו מה עשו עליהם ומה יש בתוכם....
גם נעליים אני מנסה לא לקנות יד שניה. תמיד טפטפו לי על איך כל כף רגל שונה ומעצבת את הנעל וכשנועלים נעל שמישהו אחר כבר נעל אותם אז זה לא בריא. לא יודעת אם זה נכון או לא. מה שכן נעליים רגילות או סנדלים אני לא אקנה יד שניה, אבל מגפיים שנועלים למספר שעות/ימים מצומצם בכל פעם זה בסדר איתי.

אני קונה על האינטרנט, בעיקר דברים שאני לא מוצאת בחנויות באזור שלי או שהם זולים משמעותית על הרשת. אני בדרך כלל לא קונה בגדים, למרות כשניסיתי לא היתה לי בעיה אחר כך להחזיר.

noaronen1

New member
אחלה פינה ! שינוי קיצוני בהחלט!!!

בהחלט! ועוד יותר אחרי השלישי.
נתתי לחברות שלי ערימות של בגדים שהיו לי מהגדול עד שהקטן שלי נולד.
לא מזמן פתאום נזכרתי שיש לי ארגז מלא בגדים מהגדול שיכול להיות שיתאימו לקטן. הייתי בהלם כשפרקתי את ערימות הבגדים. כמעט נחנקתי. היום לילדים אין כל כך הרבה בגדים. לא האמנתי כמה בגדים קניתי לגדול... שגעון.
פעם אהבתי, היום אני מאד נהנית לקנות באינטרנט. שונאת לנהוג לעשרה מקומות שונים. ועכשיו שאפשר לקנות H&M באינטרנט באמת שאין סיבה לבזבז על זה את הזמן. ואני מודה שהחנויות הגדולות קצת מעייפות אותי - זה המקום היחידי שאני מרגישה overwhelmed ובזמן האחרון אני מרגישה שגם ככה אני מבזבזת יותר מדי זמן בלקנות אוכל בסופרים השונים...
&nbsp
פעם ראשונה שקנינו מותגים של חברות לילדים היתה השנה שהגדול עובר לחטיבה ושאל אותי למה כל כך חשוב לילדים האחרים איזה נייקי יש להם. הבנתי שהגיע הזמן, עצרנו באאוטלט בדרך חזרה מטיול וקניתי לשלושתם נייקי (וגם לי). בעקרון אני לא עושה עניין/לא עניין ממותגים. אפשר לקרוא לזה כניעה למותגים - אבל מכיוון שאבא שלי חשב ששופינג זה דבר מיותר לחלוטין הייתי די אומללה בחטיבה ובתיכון שלא יכולתי ללבוש דברים שאחרות לבשו ומאוד רציתי - מלבד נעלי התעמלות או ג'ינסים או מעילם שהוא הביא לי מחו"ל ויש בי מן צורך לדאוג שהילדים שלי לא יעברו חוויה זהה. זה יותר אצלי מאצלם.
לגבי דמויות - אם אחד הילדים ממש ממש רוצה חולצה אם איזו דמות אין לי ממש בעיה. גם ככה אני לא קונה הרבה בשנים האחרונות...
&nbsp
רק נעלי התעמלות עבורי לחדר כושר. אני עושה קיקבוקסינג ומתאמנת הרבה וצריכה נעל טובה. מעבר לזה בביגוד גם אני לא קונה מותגים.
&nbsp
יש חנות יד שניה של רהיטים שאני מכורה אליה. עם בגדים קצת יותר קשה לי, בברוקלין היו חנויות מקסימות שגם עלו יותר מבגדים יד ראשונה. אבל! היה אתר להורים שהיינו מוכרים וקונים בגדים יד שניה לילדים וזה היה מעולה.
&nbsp
&nbsp
אני קונה אונליין - אני רשומה להרבה אתרים. ולמדתי להתעלם מהאימיילים היומיים ולהשתמש בקופונים שלהם רק כשאני צריכה לקנות משהו. אני חושבת שאני חוסכת הרבה בהוצאות המשפחתיות דרך הקניה באינטרנט.
&nbsp
וכרגיל, כל דבר שאתם רוצים לעלות בנושא, זה המקום.
אני חייבת לציין שהמעבר לארה"ב וזה שהסתובבתי עם אנשים מאוד עשירים שלקחו hand me down ואז לראות את המשפחה שבאים וקונים באטרף וכל פעם החבילות לפני שאנחנו נוסעים לארץ - פתאום אני מבינה כמה נרגעתי בנושא, וכמה זה היה מוגזם - אני יודעת שהייתי בקיצון השני כי כילדה לא קנו לי כלום. אז רציתי להשלים חסרים. אבל היום אני חושבת שאני מאוזנת - מלבד נעליים (-;
&nbsp
תודה על אחלה שאלון!
&nbsp

תרבות הצריחה (הטעות במקור)

האם תרבות הצריכה שלכם השתנתה אחרי המעבר לחו"ל? תרבות הצריכה שלי השתנתה אי שם בתחילת שנות ה20 שעברתי לארה"ב. בארץ תמיד הייתי לחוצה ללכת לקניון לעשות קניות, לקנות בזארה, לנעול ד"ר מרטין, ללבוש ליוויס. שגרנו בניו יורק פתאום גילנו את הכיף שבחנויות קטנות, בשיפוץ עצמי, ביד שנייה.

האם אתם אוהבים לצאת לקניות? זה עושה לכם כייף, זה מעייף או מכביד עליכם? תלוי איזה סוג קניות ואם מי אני עושה. קניות עם בעלי אני מאוד לא אוהבת כי הוא מאוד בררן. קניות עם הבנות אני אוהבת, אבל תלוי לאן, סופר שונאת, לקנות להן בגדים אני אוהבת. לבדי זה תלוי במצב רוח.

האם אתם קונים מותגים? (מותגים יכולים להיות שמות יצרנים או מותגים כמו הלו קייטי ודמויות מסרטים) האם יש דרישה כזאת מהילדים, האם יש קשר לגילאי הילדים? מאז שעברנו לפה, וגילתי מחדש כמה מותגים זולים פה בחנויות יד 2 או אואטלטים גילתי שיש לנו הרבה יותר מותגים. אני לא מחפשת באופן ספציפי, אבל אם יש פריט שאני אוהבת, והוא גם מותג אני אקנה.
לבנות יש מותגים, אבל שוב בגלל שזה כלכך זמין לא כי אנחנו מחפשים באופן ספציפי, זה הדבר הכי לא משנה בעיני ולכן לא איכפת לי לקנות פלסטר נסיכות, או מדבקות של פרוזן או כוס של מיקי מאוס, או בסוף עונה קונה יותר חולצות עם מותגים. בנוסף, לקראת חזרה לבית הספר (או יומוהולדת) קניתי להן תיקים של מונסטר היי ומיני מאוס לפי הבקשה שלהן, וזו הוצאה שאני מוכנה לעשות כי אני יודעת כמה ילדים מתחברים לדמויות שהם אוהבים, וכמה חשוב להן שיהיו להן מספר פריטים אהובים עם הדמויות האהובות

האם יש מוצרים שתעדיפו לקנות רק של מותג מסוים, במידה וכן, למה? אני לא יכולה לחשוב על מותג מסויים שאני מעדיפה למוצר... אולי איקאה שיש לנו המון פריטים שלהם. בעצם גם באוכל, יש חברות שאני קונה רק את האוכל שלהם

אני זוכרת שיש הרבה חברי פורום שאוהבים את החנויות יד שניה. האם יש דברים שאתם לא קונים בחנויות האלה? מה היחס של הילדים או של בן הזוג לחנויות יד שניה? אני מאוד אוהבת חנויות יד שנייה, אני חושבת שיותר מחצי מהבגדים שלנו מחנויות יד שנייה, ומחברים שיש להם ילדים (לא כולל תחתונים/חזיות/גרביים). חנויות יד שנייה הן גם אקונומיות וגם אקולוגיות עבורנו.

האם אתם קונים On line , מה ולמה? לאחרונה התחלנו להשתמש באמזון יותר, הופתעתי לגלות שיש פריטים שיותר זול לקנות באמזון מאשר בחנוית, וזה גם חוסך לי טיולים לחנויות

forglemmigej

New member
תרבות צריכה

את כל כך צודקת לגבי מותגים ולקנות הכל חדש בארץ ,אני לא הייתי מודעת לטירוף הזה עד שהגעתי הנה ,אבל אני חושבת שיש הזברים לתופעה, ראשית אין כמעט תחרות בארץ לכל דבר וענין , כלומר, היום כבר יש אבל עד תחילת שנות האלפיים כשעזבתי באמת היו מספר מצומצם של מותגים שחלשו על השוק ותקעו מחירים פשוט מוטרפים, זה נבע ממספר בעיתיות של שווקים ,של המצאות בסביבה עוינת, באירופה למשל רוב קשרי המסחר הם בין מדינות שכנות כך שהמיסוי נמוך הרבה יותר מאשר כשמיבאים מהקצה השני של הגלובוס, אפשר גם לנסוע לעשות קניות במדינות שכנות דבר שמאד מקובל ואף לנסוע לחופשות אפילו עם רכב . ולתשובות:
לגמרי לגמרי ,נחשפתי פה לתרבות של חנויות מדהימות יד שניה לא רק ביגוד אלא כלי בית מצעים, עציצים, קישוטים לבית כמו תמונות מנורות, מפות , פסלונים, שוקי פשפשים מדהימים בכל מקום שאפשר למצוא בהם בגדים חדשים ומדהימים , ציורים משגעים הכל בכל , האמת שצריך לדעת על האיכות שלהם ולא כל מי שפותח באסטה עם ציפורים מסין ראוי לתואר של שוק פשפשים.
בנוסף, יש פה תחרות עצומה בין החנויות, בכל עיירה הכי פצפונת של כעשרת אלפים איש יש כשמונה חנויות של רשתות בנוסף לחנויות הצדקה שגם אצלם יש דברים מעולים, בנוסף לכל זה, לא פעם יורדים לגרמניה לקנות מצרכים שהם שמינית המחיר מפה , מי שגר ליד הגבול הגרמני עושה את הקניות רק אצלם.
לא במיוחד לא צריכה ניחומים בקניות.
לא בכלל לא, המותג היחידי זה של הרשת שבדרך כלל הוא זול מכל המותגים המפונפנים, גם הילדים שלי ככה מעולם לא ענין אותם מותגים או להשוויץ בכלל במשהו.
לא קונה אוכל או חומרים לבית אצלם, היחס של הילדים מצוין והם אוהבים לקנות רק שם או באאוטלט, הבן זוג לימד אותי על חנוית היד השניה בכלל אז ברור שיחסו חיובי, אני גם היחידה שקונה לו בגדים אז הוא נהנה מזה שהתקציב לביגוד נמוך וגם יוצאים דברים ממש איכותיים , האמת היא שביגוד כלל לא מענין אותו ואם לא הייתי מחדשת לו את הרכישות הוא היה נשאר עם אותן שלוש חולצות לנצח..
כמעט ולא, רק דברים אלקטרונים כמו פלפון, מסך למחשב, טבלט, חלקים לאופניים , כרטיסי טיסה , יש לי כמעט הכל אין לי שום ענין לבלות יותר מדי זמן וגם שמעתי מהרבה שזו ממש התמכרות .

למעלה