מה בפינה
קעקועים ופירסינג

מה בפינה
קעקועים ופירסינג

חיכיתי שהנושא הזה יעלה בפורום. זה נושא שנוי במחלוקת אצלנו המבוגרים ובהחלט כאשר מדובר בילדים.

האם יש לכם קעקוע או פירסינג? למה עשיתם, איפה בגוף ובאיזה גיל? (פירסינג יכול להיות גם עגילים באוזניים).

האם התחרטתם על כך באיזה שלב בחיים או שהייתם עושים משהו שונה?

האם עשיתם או תאפשרו לילדים שלכם לעשות קעקוע או פירסינג? באיזה גיל? במה זה תלוי?

האם יהיו דברים שלא תסכימו שהילדים שלכם יעשו?

וכרגיל, מוזמנים לעלות פה כל דבר אחר שרלוונטי לנושא.

יש לי עגילים רגילים, פירסינג זה משהו שמרתיע אותי

קעקועים אין לי בכלל, שקלתי לעשות טרם הנסיעה-מאוד רציתי לעשות קעקוע פרפר אבל קצת הצליחו להוריד אותי מזה עם כל ההפחדות.
אולי באחד הביקורים בארץ, כרגע לא בוער לי.
בעיני קעקוע יכול להיות מאוד יפה ומיוחד כשהוא יחיד או בין בודדים, לא אוהבת שכל הגוף מקועקע.

Mottek

New member
עונה

האם יש לכם קעקוע או פירסינג? למה עשיתם, איפה בגוף ובאיזה גיל? (פירסינג יכול להיות גם עגילים באוזניים).
רק עגילים רגילים בתנוך האוזן, אחד בכל אוזן. ביום יום אני אפילו לא עונדת עגילים. רק אם יש איזה ארוע מיוחד אתהדר בהם, אבל גם אז הם יחסית קטנים וסולידים.

לא, אבל אני זוכרת שעשו לי את העגילים בגיל 12 ואיך רעדתי כמו עלה נידף. אין סיכוי שאני עושה עוד פעם עגילים. פעם בכל כמה זמן אני אכניס עגיל לחור בשביל לוודא שהוא לא נסתם לגמרי.

לי יש שלוש בנים, ולמרות שאני יודעת שזה מקובל לעשות עגילים גם לבנים, אני אישית לא אוהבת את זה. נכון לעכשיו אין סיכוי שהגדול יעשה עגילים (זה פשוט לא באופי שלו) ולגבי הקטנים זה עוד רחוק מהם.

אני לא סובלת קעקועים (עגילים קטנים בתנוך האוזן עוד ניחא). אני פשוט לא אוהבת אותם (גם לא על עצמי). אפילו מדבקות של קעקועים אני לא נותנת לילדים לשים. אם הם ירצו לעשות עגילים/קעקועים שיואילו בטובם לחכות לפחות עד גיל 16 או עד שיוכלו לעשות את זה ללא הסכמתי המפורשת.

alphadelta

New member
מאד דומה

לא אוהבת קעקועים. גם לא זמניים ( מי יודע מה יש בדיו ששמים בהם ) בקשר לילדים : התשובה היא חד משמעית לא. הבת רצתה עגילים כשכווווווול החברות עשו. הסברתי לה את גישתינו. וקנינו מגוון עגילי קליפס חביבים. עד שעבר לה. כשילדי יהיו בגיל שאין צורך באישורי הם יעשו מה שהם בוחרים. אבל זה נכון לגבי כל נושא ;)יש לי משהו בסיסי בתוכי נגד להזיק לגוף בכוונה תחילה. אני יודעת שיש אנשים שזה בדת ובמנהגים שלהם אבל לא על זה אני מדברת. יש לי חורים בתנוכי האוזניים. שאריות מהילדות. אבל שנים ארוכות אני לא עונדת עגילים.

TearGarden

New member
אווו נושא אהוב עליי!

בעברי (הלא כל כך רחוק - עד לפני 5 שנים) היו לי המון פירסינגים: בגבה, בלשון, באף באמצע כזה (זה נקרא ספטום), נזם, באוזניים בכל מיני וריאציות מוזרות, בטבור ובשפה בצד. אני מתה על זה וזה היה מתאים למה שהייתי בעבר.
יש לי גם שני קעקועים, אחד בגב (ממש על חצי גב) ואחד ברגל.
עשיתי כי אני פשוט אוהבת את זה. התחלתי עם פירסינגים בגיל 16 ובגיל 20 עשיתי את הקעקוע הראשון.
בסוף החודש אני חוגגת יום הולדת ובדיוק אמרתי לבעלי שהשנה אני קונה לעצמי קעקוע נוסף כמתנת יום הולדת. מתכננת להתחיל 3/4 שרוול.
את הפירסינגים הורדתי לחלוטין בערך חודש-חודשיים לפני החתונה שלנו וזהו, לא החזרתי מאז.

לא מתחרטת בכלל. פירסינגים אפשר להוריד והיחיד שהשאיר קצת סימן זה הפירסינג שהיה בשפה. מבחינתי זו תזכורת לתקופה טובה שהייתה וכך גם אני מסתכלת על קעקועים - לא מתחרטת בכלל אלא מתסכלת על זה כעל תקופה.

אאפשר בהחלט. עם פירסינגים לא חושבת שתהיה לי בעיה כי זה משהו שאפשר להוריד ואני זוכרת את עצמי כמתבגרת כמה אהבתי את זה וכמה רציתי.
קעקועים רק מגיל 18.

קעקועים דביליים או עם שמות של בני/בנות זוג.

אני מודעת לעניין שיש לי שריטה די עמוקה בנושא הזה. עם פירסינגים סיימתי לתקופת החיים הזו אבל עם קעקועים בהחלט לא

עונה.

האם יש לכם קעקוע או פירסינג? למה עשיתם, איפה בגוף ובאיזה גיל?
יש לי עגילים באוזניים, שלושה חורים באוזן אחת וחור אחד באוזן שניה. עשיתי אותם מתישהו בסביבות גיל 16. לפני כן ענדתי עגילים עם קליפס, אבל היה מאוד קשה למצוא בזמנו דברים מדליקים עם קליפסים.

אף פעם לא התחרטתי. אני אוהבת להתקשט ולהחליף עגילים. יש לי מכל מיני סוגים וגדלים

אני מאוד נגד קעקועים. יש לנו חברים מבוגרים שיש להם קעקועים, ולדעתי, כאשר העור כבר לא מתוח, זה נראה רע. אין שום בעיה עם מדבקות קעקועים, מה שקורה בכל מיני מסיבות וירידים לאיסוף כסף.

קעקועים ופירסינג (חוץ מבאוזניים) ממש לא. גם עגילים אני לא יאשר עד גיל העשרה, וגם אז (עוד נראה)
אחרי גיל 18, שתחליט לבד.

אצלנו מאוד רלוונטי

לי יש עגילים באוזניים (יש לי כמה חורים בכל צד, אבל כבר שנים יש לי עגיל אחד בכל אוזן). היה לי פירסניג בטבור מגיל 19 עד ההריון הראשון בגיל 27. היה לי גם עגיל באף אבל בעלי לא כלכך אהב אז הסכמתי לוותר עליו עבורו. יש לי קעקוע על כתף שמאל וכבר כמה שנים אני מתכננת לעשות עוד אחד. לבעלי היה עגיל בגבה, ושני קעקועים קטנים בגב.

לא מתחרטת, למרות שככל שהשנים עוברות אני פחות אוהבת את הקעקוע וחושבת לעשות קעקוע אחר עליו. את הקעקוע עשיתי מתנה , לקראת השחרור מהצבא, והוא מסמל עבורי תקופה מאוד חשובה, אבל הציור כבר לא משהו בעיני....

לגדולה עשינו עגילים באוזניים שנה שעברה. היא הייתה בת 6 ומאז שאני זוכרת היא מבקשת עגילים. היא הייתה מאוד מאושרת. כבר כתבתי בהרחבה השבוע על מה שקרה לנו, ולצערי היא החליטה להוציא את העגילים ולסתום את חורים. היא כרגע הכריזה שהיא לעולם לא תעשה עגילים, אני מקווה שהיא תשנה את דעתה בעתיד.
פירסינג שלא באוזניים וקעקועים אחרי גיל 18....

אנחנו לא נסכים לקעקועים/פירסניג לפני גיל 18. אני מקווה שהן לא ירצו לעשות פירסניג במקומות אינטמיים או בפרצוף (למשל בלחי).
קעקועים, אני מקווה שהן לא יעשו על הפנים. אני גם לא אוהבת את אופנת שרוולי הקעקועים או המון קעקועים במקומות שונים....
מלבד זאת אני מקווה שהן ישתפו ולא יסתירו גם אם הן יעשו משהו בניגוד לדעתי.

boneguy

New member
מותר גם בנים?

אצלי הנושא הזה גם אהוב ומעניין. באופן כללי אני מאוד אוהב קעקןעים. אוהב להסתכל עליהם אצל אחרים, ומודע לעובדה שרובם לא יראו טוב עלי

&nbsp
&nbsp
כיום אין לי עגילים. יש לי שני קעקועים. עכשיו למעניין. עוד כילד קטן בכיתה ד', מאוד רציתי עגיל. אז, בתחילת שנות השמונים, עגילים לבנים היו מאוד נדירים, בטח בשכונה דתית יחסית בה גדלתי בירושלים. לא אשכח את מוצאי שבת, שאני ןעוד חבר "ירדנו לעיר" (ירושלמים מכירים את הביטוי), נכנסנו לבורסה לתכשיטים ויצאנו עם עגיל באוזן. שהגעתי הבייתה ניסיתי עוד להסתיר את זה מהורים שלי (כמה מטומטם זה היה). למחרת בבית הספר (כיתה ד', כן), המורה ראתה, שלחה אותנו למנהלת והעיפו את שנינו הבייתה. אחרי שיחות עם המנהלת הוסכם שבבית הספר אנחנו חייבים להסתיר אותו (עם פלסטר), וכך היה עד סוף היסודי. עם השנים נוספו שני חורים נוספים לידו (היום עולם סתומים).
את הקעקוע הראשון עשיתי בכיתה י', הפעם עם מכתב אישור מאמא שלא התנגדה. את השני עשיתי בצבא.
&nbsp
&nbsp
על שני הקעקועים אני לא מתחרט, וסביר שאם היה לי יותר כסף כבר היה לי עוד אחד. יש בזה משהו ממכר. העקרון הוא לעשות אותם במקום שאתה כמעט לא רואה ביום יום, ככה לא נמאס לך מהם, אבל אתה יודע שהם שם. כמו שאמרתי, חושב על הקעקוע הבא (גם איפה וגם מה).
&nbsp
&nbsp
הילדים שלנו עוד צעירים, אז יש עוד זמן. ברור לי שאישתי ואני כנראה נהיה דיי ליברלים בנושא. דווקא עפ פירסינג בפה (בעיקר בלשון) יש לי בעיה רפואית, אבל אני מניח שאני אאפשר לילדים שלי דיי הרבה חופש בנושא. זה פחות עניין של גיל, ויותר עניין של מוכנות.
&nbsp
&nbsp
כמו שאמרתי, כל עוד זה תלוי בי לא אתן לחורר את השפתיים והלשון. כמו כן מסכים לגבי קעקוע של שמות או אנשים שנראים באותו רגע מאוד משמעותיים.
&nbsp
&nbsp

carlimi

New member
עונה

&nbsp
&nbsp
עגילים באוזניים = יש לי 3 חורים באוזן ימין ועוד אחד באוזן שמאל. היה לי גם נזם בגיל ה 20 אבל החלטתי בסוף להוציא אותו ... היה לי גם עגיל חישוק בחלק העליון של האוזן, אבל גם אותו נאלצתי להוציא בכניסה לחדר ניתוח, ולא הצלחתי להחזיר אותו אחכ ..

&nbsp
קעקועים - יש לי 3. שניים נעשו בגיל הצבא, השלישי לפני כשנתיים. דווקא סיפור חביב - ממש לפני הנסיעה, החלטנו שתי גיסות שלי וחמותי על יום כיף בתל אביב. בין היתר היה כלול ביום הכיף הזה - קעקועים .... כל אחת עשתה אחד, כן גם חמותי. היה כיף ומשעשע (וכואב ) כאחד. שנה הבאה לרגל יומולדת 40 הולכת לעשות עוד קעקוע, כבר יש מקום על הגוף ודוגמא.
&nbsp
לא נוטה להחרט על דברים שאני עושה. אז לא, ממש לא מתחרטת.
&nbsp
&nbsp
עוד לא יצא לי להתעמק בסוגיה הזו. הבת שלי, עוד רגע בת 8, כבר עשתה פעמיים חורים באוזניים, ופעמיים החליטה להוציא ...חחח אני מניחה שקעקועים לא נאפשר לעשות לפני גיל 16 לפחות. פירסינג? פחות מטריד אותי, אם ירצו, נדון על זה ,אני מעדיפה לא לצאת בהצהרות.
&nbsp
&nbsp
הגוף של הילדים שלי שייך בעקרון מבחינתי ,להם, כך שהם יכולים לבחור לעשות בו/עליו/איתו מה שיבחרו. הם צריכים לחיות עם זה אחכ לא אני.
כן, אפשר לדבר איתם על זה (למשל להסביר למה לא כדאי קעקוע על הבטן, לבחורה), אבל ההחלטות יהיו בסופו של דבר שלהם.
&nbsp
בעקרון אין לי בעיה עם שום דבר מהסוג הזה, להיפך, אני בעד, וזורמת.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

smaak

New member
אוהבת מאוד קעקועים

פחות מתחברת לפירסינג, אבל למי שאוהב, למה לא.
יש לי ארבעה קעקועים, והיד נטוייה.
ואאפשר לבן שלי להתקעקע אם הוא ירצה כשארגיש שזה נכון מבחינת הגיל והבגרות הנפשית.

forglemmigej

New member
תשובות

לא פירסינג ,אלא רק אוזניים מחוררות בצד אחד שלושה חורים בצד שני אחד, פעם הייתי הולכת עם שלושה עגילים קטנים במעלה האוזן היום אפילו אחד לא, אגב , את החורים באוזניים עשה לי בחור אמריקאי בגיל 19 ולמרות שהוא לא היה מעסק הפירסינג מעולם מעולם לא היה לי זיהום שמה. קעקוע זה בעעע לגמרי, לדעתי הבלתי קובעת כל דבר שהוא מקובע בגוף שלנו אין לו מקום אם ככה לא נולדנו איתו למעט ניתוחים הכרחיים וברית מילה. אני רואה לא פעם אנשים שכל הגוף שלהם מצויר שעשו בגיל 20 ובגיל 40 50 זה פתאט וסיפור יקר להחריד למחוק בלייזר, פה גם אנשים שיש להם קעקוע נחשבים משולי החברה ,או גם אלו שיושבים בבר למרות שהמדינה היא אחת מיצרניות הבירה וכהלים אחרים מהגדולות בעולם בתחום, לך תדע.
Non, je ne regrette rien כמו ששרה הגדולה מכולם ,
לא עשו ולא נראה לי שיעשו אי פעם .
לא, אני לא מתחרטת על כלום
לא על הטוב שנעשה לי
ולא על הרע, הכל בשבילי היינו הך
לא, שום דבר בכלל
לא, אני לא מתחרטת על כלום
זה שולם, נסחף, נשכח אני שלמה עם העבר
מצד שלישי, לא שיניתי הרבה בגוף כמעט מאז גיל 19 למעט לידות ועליהן כלל וכללללל אינני מתחרטת.

rona73

New member
עונה

אין לי קעקועים.חורים באוזניים יש, אחד בכל אוזן.
את האמת אני והאיש מאוד רוצים לעשות קעקוע,אנחנו רק בשלב הדיבורים...
הילדים שלי לא מעוניינים עכשיו,הם ביסודי.כאשר יתחילו לדבר ואם וכאשר אומר שבגיל 18 תהיה להם אפשרות לעשות קעקוע,פירסינג לא נראה לי עכשיו במודה(אולי אני טועה).קעקועים הם אוהבים ויש להם כאלה שיורדים אחרי כמה ימים.
ד"א-את האיש הכרתי כשהיו לו חורים באוזניים ,כמוני, בכל אוזן חור.מאוד אהבתי! עכשיו שניהם סתומים(החורים).

Sinophile

New member
אני חצויה

מצד אחד יש דברים שיפים בעיני (עגילים, קעקועים עדינים) אבל מצד שני קשה לי עם העובדה שזה לתמיד ושזה סוג של ״השחתה של הגוף״. לא יודעת אבל באינסטינקט, קשה לי עם זה.
מפרגנת לאחרים ואפילו התוצאה לפעמים ממש יפה בעיני, אבל הבתוכו של הבטן קצת מתהפך לי...
לי יש חורים לעגילים מגיל צעיר יחסית (7) שאני ביקשתי והתעקשתי לעשות. מאז גיל תיכון אני כבר לא הולכת עם עגילים באופן קבוע. כיום, אני עונדת עגילים בערך פעם בשנה לאירוע כזה או אחר וזהו.
הבת שלי (אוטוטו 10) בקשה לעשות חורים לעגילים פעמים ספורות ואסרתי עליה. נדמה לי שנקבתי בגיל 12 כגיל בו ארשה לה אם עדין תרצה. מנסה להניע אותה מהענין...
אבל בגדול, אם הילדים ירצו חורים באוזניים או פירסינג או קעקוע, בגיל מתקבל על הדעת (16?) אני לא אמנע זאת מהם. זו הבחירה שלהם.

noaronen1

New member
נושא שלא ממש מטריד אותי

יש לי עגיל אחד בכל אוזן - ילדה טובה שכזו...
הייתי מאוד שמחה לעשות קעקוע אבל לא ממש עושה שום דבר בנושא אולי בשנה הבאה ליומולדת 40
לא היה ממש על מה להתחרט .
&nbsp
לבת שלי עשיתי עגילים בגיל 5. אני נגד איסורים "עד גיל 18" חד משמעיים כי אני יודעת שהתוצאות של זה עלי לא ממש היו טובות ואני לא רוצה לחנך ככה את הילדים. שלי. כשאני ארגיש שהם בוגרים לקבל את ההחלטה אני אאפשר להם.
&nbsp
לא, אני לא חושבת שיהיה משהו שאני לא אסכים בנושא הזה. אני לא רואה בזה סיפור גדול.
&nbsp

סיפור מהשבוע האחרון.

הלכתי להחליף לצמיגי חורף. הטמפ' יורדות ועוד מעט המקום שאני עושה אצלם את הצמיגים יהפוך לג'ונגל, לכן אני אוהבת לעשות לפני תחילת העונה הרשמית.
אחד העובדים שם, הוא בחור מבוגר, מעין סבא חביב כזה. שיער לבן, שמנמן, סנטר כפול, the whole nine yard. רק דבר אחד מבדיל אותו מסבא שלי, הוא מכוסה קעקועים כאלה של מלחים. לבבות עם חרבות ונחשים, נשים וכו'.
בעוד הוא מחפש אותי במחשב (המקום מתנהל כמו בית חולים, לא כמו מוסך), הסתכלתי על הקעקועים שלו ולא הצלחתי להחליט, האם זה פאתטי, כל הקעקועים האלה על אדם זקן, או שזה חמוד, כי זה בעצם מעיד על מי שהוא היה פעם. מעין שכבה גיאולוגית של גיל. או במילים אחרות, האם זקנתו מביישת את בחרותו, או להיפך? טרם החלטתי.
לי עצמי היו פעם שני חורים באוזן אחת ושלושה בשנייה. אהבתי מאוד עגילים רבים. פעם בטיול במדבר יהודה אחת הבנות עשתה לי חור נוסף. השילוב של זיעה, אבק וחור באוזן לא היה רעיון טוב כנראה, כי עד הערב כל האוזן שלי התנפחה. ביומיים אחר כך המדריך רדף אחרי עם צמר גפן ספוג ספירט ועד שהגענו הביתה האוזן חזרה למצבה הרגיל. אמא שלי לא גילתה מעולם

לגבי קעקועים: בוגאס תפסו אותי מהמרת והעיפו אותי מהפלור. זה היה שלושה חדשים לפני יום הולדתי ה-21 ומעבר לחוסר הגמישות הנורא של האמריקאים, נורא הרגיז אותי שאחרי שירות צבאי שבו הייתי אחראית לחיי אדם (בעקיפין), ארה"ב מתייחסת אלי כמו אל תינוקת. לכן שלושה חודשים אחר כך, כשהגעתי לארה"ב שוב (הפעם ל-mid-west) חגגתי את הגיעי ל-age of majority בקעקוע. קטן, על הקרסול. לימים, כשעבדתי בבית ספר דתי והתחלתי ללכת עם חצאיות, הקעקוע הפך לאטרקציה (ומהר מאוד יצא שמעי כ"המורה עם הקעקוע").

Et tu Brute

New member
יש לי עגילים באוזניים

נורא רציתי כילדה ואמא לא הסכימה עד לגיל בת מצווה. אז הלכנו לעשות, כאב לי נורא וגם היו לי זיהומים ודימומים במשך המון זמן. היום אני עונדת עגילים בלי בעיה, אבל היתה תקופה שבהחלט הצטערתי על כל העניין.
קעקועים - הייתי רוצה קעקוע קטן ונחמד, אבל מפחדת
.

למעלה