מה בפינה
שיעורי בית.

מה בפינה
שיעורי בית.

אז הילדים מתחילים לחזור לביה"ס, ועם הילדים חוזרים כל יום אחרי הלימודים גם שיעורי הבית. זה נושא שדובר עליו כבר בפורום, אבל חשבתי שזה בהחלט מתאים לפינה השבוע.

באיזה שיטה שיעורי הבית ניתנים אצלכם? לביצוע יומי, שבועי, פרויקטים? כמה זמן בממוצא לוקח להכין אותם?

מתי עושים אצלכם שיעורי בית ואיפה הם מתבצעים?

מה התפקיד שלכם בזמן הכנת שיעורי בית? של מי האחריות להכנתם?

מה דעתך האישית על שיעורי בית? מה מטרתם? נכון, לא נכון?

אתם מוזמנים לעלות פה כל דבר רלוונטי לנושא זה.

כמו כן מצ"ב שני לינקים בנושא:

עצות להורים להתמודדות עם הכנת שיעורי הבית של ילדם:
http://www.nitzan-israel.org.il/home/הורים-וילדים/הדרכת-הורים-(1)/%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%94%D7%9B%D7%A0%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%91%D7%99%D7%AA.aspx

שיעורי בית- אפשר גם אחרת!:
http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=348

עונה.

באיזה שיטה שיעורי הבית ניתנים אצלכם? לביצוע יומי, שבועי, פרויקטים? כמה זמן בממוצא לוקח להכין אותם?
שיעורי הבית אצלנו ניתנים בתחילת השבוע. יש מחברת שיעורי בית ושם כתוב מה צריך לעשות כל יום. לרוב מדובר בכ-10 דקות הכנת שיעורי בית.

כאשר אנחנו חוזרים הביתה (לרוב אחרי שנשארנו לשחק עם ילדים והורים אחרים בסביבת ביה"ס) מיד עוברים לשולחן האוכל במטבח. בוני מכינה שיעורי בית ואני מכינה לנו Afternoon tea. אני מאוד אוהבת את האוירה הנעימה עם כוס תה ונשנוש בשבילי ומיץ תפוזים ונשנוש בשביל בוני.

תפקידי לעזור לבוני במה שהיא מתקשה. אני לא מוכנה לקחת אחריות. כאשר היא מתעצבנת ולא רוצה להכין שיעורים, וזה קורה, אני אומרת לה שזה בינה לבין המורה שלה. היא יכולה מחר לדבר עם המורה בנושא, כרגע היא צריכה להכין את מה שצריך היום. אני לא מוכנה להיות שוטר.
לפעמים אנחנו חוזרים הביתה וחברים שלה נמצאים בחוץ. היא רצה לשחק איתם אחרי הבטחה שהיא עושה שיעורי בית אחרי ארוחת ערב בלי בעיות. זה תמיד עובד.

לדעתי שיעורי בית מיותרים לגמרי. בוני נמצאת בבית הספר 6 שעות, חמישה ימים בשבוע. זה מספיק. בבית היא צריכה להתפרק, לנוח. לדעתי שיעורי הבית שהם מקבלים הם יותר להראות להורים מה הם לומדים כרגע

קרה לנו בשנה שעברה שהיו שיעורי בית בחשבון, ובוני אמרה שהם לא למדו את זה בכיתה. הסברתי איך פותרים את זה. היא לא הבינה, התעצבנה. אני התעצבנתי כי אני לא אמורה ללמד אותה דברים כאלה. כמעט ויתרתי. פתאום היא הבינה. פתאום זה היה לה כל כך ברור. הייתי כל כך מאושרת, גם בוני היתה
לדעתי זה לא תפקיד ההורים ללמד. חזרה על חומר שנלמד כן, אבל לא דברים חדשים. זה קרה פעם אחת ואולי זאת היתה טעות.

לנו לא היו שיעורי בית בבי"ס יסודי, רק בתיכון.

שנת לימודים טובה, כייפית ומאתגרת מהבחינה החיובית של המילה, לכל הילדים

carlimi

New member
באופן רשמי עדיין לא

התחילו לתת השנה, מניחה שזה ישתנה כבר החל משבוע הבא ...
&nbsp
&nbsp
אז ככה - שנה שעברה - הבת הייתה בכיתה א' ובקושי נתנו להם שיעורי בית. הייתה להם טבלה חודשית (דף) כשבכל יום היו כמה שאלות בודדות. כן הייתה כל שבוע רשימה של מילים להכתבה ביום שישי.
הבן היה בקינדרגארדן, וקיבל מידי יום שני חוברת, כל יום לעשות דף, את החוברת היה צריך להגיש ביום שני שלאחריו.
הבת קינאה בו ....

בעקרון לפי מה שראיתי עד עכשיו, זה די תלוי מורה וגישתה.
&nbsp
&nbsp
בדרכ בערב, אחרי ארוחת ערב, או מתישהו בשבת/ראשון. לפעמים עושים בשולחן אוכל במטבח, עם הילדה בדרכ בחדר שלה.
&nbsp
&nbsp
התפקיד שלנו הוא בעיקר עזרה בהבנה של השאלות, אם לא מבינים משהו באנגלית. עם הבן זה גם עזרה בקריאה ... אחריות זה עניין בעייתי. בנתיים זה עלינו, הייתי מאוד רוצה לשנות את זה ...
&nbsp
&nbsp
אאאמממ דעתי - אני אישית שונאת שיעורי בית. שנאתי גם בתור ילדה, ואף פעם לא הייתי מכינה ...כבר מהיסודי

המשפט " הפנקס פתוח והיד רושמת" חקוק היטב עד היום בזכרוני ....

נכון או לא נכון? אני חלוקה ביני לבין עצמי בנושא הזה. מצד אחד חושבת שלומדים בבית הספר ואחהצ צריך לשחק, להיות בחוץ, ללכת לחוגים ....לא לעשות כלום ... מצד שני - חייבים לתרגל אחרת הדברים מתמסמסים ... אני פשוט רואה את זה על הילדים שלי ...
&nbsp
שתהיה לכולם שנת לימודים מוצלחת

Sinophile

New member
שיעורי בית

באיזה שיטה שיעורי הבית ניתנים אצלכם? לביצוע יומי, שבועי, פרויקטים? כמה זמן בממוצע לוקח להכין אותם?
יש לנו נסיון עם בי״ס יסודי בלבד (אצלנו הוא כולל חטיבת ביניים). באופן עקרוני נאמר לי במשרד החינוך האזורי שהם לא מאמינים במתן שיעורי בית רבים ומשתדלים להמעיט בהם. בפועל, זה מאוד תלוי במורה הספציפי. בכיתות הנמוכות בד״כ הם משלימים בבית את מה שלא הספיקו לבצע במשך היום בבי״ס. לפעמים יש מורים שנותנים שיעורי בית נוספים לעבודה עצמית והעמקת הידע (משימות כתיבה שונות וכו׳), לפעמים זה ליום המחרת ולפעמים זה לעוד מספר ימים. בד״כ לוקח להם 10 דקות להשלים את שיעורי הבית. לפעמים זה מתארך (בעיקר אצל הקטנה שיודעת למרוח שיעורי בית של 5 דקות על פני שעה... מישהו אמר הפרעת קשב ולא קיבל?
). אצל הגדול (עולה לכיתה ח׳) יש לפעמים שיעורי בית שלוקחים יותר זמן (כשעה ואפילו יותר) - למשל בהיסטוריה...
מידי פעם הם מקבלים פרוייקטים גדולים למשך מספר שבועות (כתיבת עבודה/סיפור, הכנת מצגת, בניה/ציור/כתיבת מוסיקה/כוריאוגרפיה של ריקוד וכו׳). הגדול נוהג לדחות לרגע האחרון שזה הרגל שאנחנו מנסים לעקור. בעלי ישב איתו ולימד אותו להכין לו״ז ממש כפי שעושים בניהול. מתחילים ממועד ההגשה, מנסים לסיים את הפרויקט מבחינה תכנונית כמה ימים לפני כן כדי שיהיה זמן לבלת״מים ואז הולכים אחורה. הם עשו זאת על המחשב ונראה לי שהשיטה מצאה חן בעיני הגדול והוא אימץ אותה.
אגב, בבי״ס הבריטי שילדי למדו בו בשנגחאי, היה נהוג לתת את שיעורי הבית ביום שישי והם היו מיועדים להגשה בחמישי שבשבוע אחרי, כלומר היה ניתן לבצע אותם בסופ״ש או לאורך כל השבוע עד מועד הגשתם בשבוע הבא.

מיד כשהם חוזרים מבי״ס הם מוציאים את שיעורי הבית ומכינים אותם על השולחן במטבח. הגדול מכין אותם בשולחן הכתיבה בחדרו. לפעמים דווקא אני מציעה להם לנוח קצת לפני כן, אבל הם התרגלו לעשות זאת ולסיים מיידית את שיעורי הבית ולפנות לעצמם את שאר אחה״צ. לפעמים, אם שיעורי הבית לא מיועדים למחרת, הם ידחו את הכנתם ליום אחר.

האחריות להכנת שיעורי הבית היא לגמרי שלהם אבל הם ילדים מאוד אחראיים כך שלא באמת נתקלתי בבעיה בענין הזה. אני לפעמים מציעה לעבור ולבדוק את שיעורי הבית שהם הכינו, כשאני חשה שהילד מתקשה בנושא מסויים או חיפף. אנחנו גם עוזרים לפעמים בפרויקטים מסובכים באופנים שונים.

בקיצור - אני מאמינה בשיעורי בית ובעבודה עצמית שלהם לצורכי העמקת הידע, למידה עצמאית ואחריות. יחד עם זאת, אני בהחלט מאמינה שלא צריך להגזים בכך הרי הם מבלים בבי״ס ובלימודים גם כך די הרבה שעות וצריכים מעבר גם זמן לעיסוקים אחרים, לחוגים, למשחקים וסתם למנוחה.

אצלנו

בת 7 כיתה ב', ובת 5 TK, שתיהן בבתי ספר ציבוריים. בת 5 עוד לא מקבלת שיעורי בית, אבל היא מבקשת שיעורי בית כל הזמן. בת 7 תעשה הכל כדי להמלט מזוועת שיעורי הבית, לאט לאט היא מבינה שעדיף לסבול חצי שעה מאשר ליילל שעה ולעשות שיעורי בית.

באיספת הורים לפני יומיים הסתבר לי שכל מורה בבית הספר בוחר את שיטת השיעורים שמתאימה ונוח לו לעבוד איתה. שנה שעברה כל יום קיבלנו דף אחד. השנה נקבל פולדר כל יום שישי. בפנים יש שיעורי בית לכל השבוע, בכל המקצועות, וביום חמישי אני צריכה לעשות איתה spelling test. את הפולדר מחזירים ביום שישי הבא. על הפולדר מודפסות 25 הצעות להכנת שיעורי בית ושינון מילים, המורה ביקשה שההורים ינסו את כל אחת מהדרכים כדי למצוא את הדרך המתאימה לנו (החל מלהתאמן על spelling words באוטו בדרך לבית ספר, שיעורי בית בפארק, לעשות את הכל ביום שישי אחה"צ...)
את הפולדר נקבל היום, אני אשב עם הגדולה וננסה ביחד את השיטות. אני מעדיפה כל יום להכין שיעורים, ולא להכין במכה אחת.
תלוי במשימה, בד"כ לא לוקח לה יותר מחצי שעה להכין שיעורים, בד"כ הרבה פחות (אם אני לא כוללת זמן בכיות/זיוף מכאובים/צעקות/והתחמקויות)

שיעורים עושים אחרי מנוחת צהריים בשולחן במטבח (למרות שהייתי שמחה אם היינו עושים שיעורים בחדר משחקים, שם יש שולחן יעודי)

שנה שעברה התפקיד שלי היה לשבת לה על הראש ולקרוא את המילים הגדולות, בסוף שנת הלימודים כבר העברתי את האחריות אליה.
השנה אני מתכוונת להיות ברקע ולעזור שהיא תצטרך.

אני חושבת ששיעורי בית חשובים מאוד. ללמוד להיות עצמאים, לקחת אחריות על הידע והלימודים, לחקור ולעודד סקרנות.
יש ילדים, כמו הבת שלי, שהתרגול הנוסף מאוד חשוב להם.

noaronen1

New member
ש.ב. כמו שהייתי כותבת פעם מזמן...

תלוי.. הקטן לא מקבל שיעורים, האמצעית מקבלת שיעורים ליום והגדול מקבל שיעורים ופרוייקטים - הוא בחטיבה.
לאמצעית לוקח 20 דקות ביום לגדול מתחיל לכיוון ממוצע של שעתיים ביום
הם אוהבים לחזור מבית ספר לאכול משהו ואז להתיישב עם השיעורים. אם יש חוגים אז אחרי החוגים
אני לא עוזרת בכלום כי מי שצריך עזרה זו בעיקר האמצעית וזה לא הולך לנו טוב ביחד - זה בטיפול הבעל.
הממממ - הייתי מאד נגד, אבל בשנה שעברה הגדול אל קיבל שיעורים והיה די תלוש. אבל נראה לי שזה תלוי אישיות. לא סגורה ששיעורים נחוצים ואם תראו את הסרט the race to nowhere הטענה ששיעורים בכלל אל עוזרים או משפרים ביצועים.. לכן לא ממש משנה לי.
&nbsp
ממליצה לראות את הסרט התיעודי
The race to nowhere

Mottek

New member
שיעורי בית

נורא תלויי בגילאים. בכיתות הנמוכות של היסודי לרוב נתנו איגוד של דפים שהיו צריכים להשלים עד סוף השבוע. בכיתות הקצת יותר גבוהות (ד-ה) כבר היו יותר מטלות של מהיום למחר. בחטיבה כל השיעורים הם לביצוע יומי למעט מספר פרוייקטים במהלך השנה.

אחרי שחוזרים הביתה מהבי"ס הילדים אוכלים ארוחת ארבע ונחים כחצי שעה לפני שהם מתחילים להכין את השיעורים. ככה זה מפנה לנו את אחר הצהריים למשחק ופעילות אחרת.

האחריות להכנה היא של הילדים. אני אעזור, אתמוך ואסביר את המטלות וכמו כן ואוודא שהם אכן עושים את השיעורים ולא מתקשקשים עם דברים אחרים.

אני בדעה שהשיעורים כן חשובים, אבל במידה. המורה יכולה לדבר ולהסביר כל היום על נושא מסויים, נאמר מתמטיקה, והילד יחשוב שהוא הבין את הכל מצויין - עד שהוא מגיע הביתה וצריך לעשות את התרגילים לבד ופתאום הוא מגלה שהוא בעצם לא הבין כלום. אם לא היה תרגול בבית המורה לא היתה בהכרח יודעת שיש בעיה ושהילד מתקשה. כך גם בנושאים אחרים, הילד יכול להעמיק את הידע שלו בנושא מסויים שמעניין אותו יותר

ממה שמלמדים בכיתה, הוא יכול לעשות מחקר, להסיק מסקנות, לכתוב מאמר ולהציג את העבודה שלו. כל זה עוזר לפתח חשיבה ביקורתית.

למעלה