מה בפינה
תחביבים.

מה בפינה
תחביבים.

תחביב זה דבר נפלא, זה משהוא שממלא אותנו והוא שלנו. אבל לא לכולם יש כזה.

האם יש לכם תחביבים או אוספים? האם לשאר בני המשפחה יש תחביבים או אוספים?

האם יש תחביב שטרם עסקתם בו אבל אתם מתכננים לעסוק בו בעתיד?

האם היו לכם תחביבים בעבר, והיום אתם כבר לא עוסקים בהם?

וכרגיל, כל דבר שאתם רוצים לעלות בנושא, זה המקום כולל תסכולים.

תחביבים חביבים

אני מאוד אוהבת לבשל ולאפות, במיוחד החלק של האפייה- פעם הייתי אופה המון, הורדתי קצת כי לא רציתי שנעלה במשקל וכמה אפשר להביא לשכנים וכו'.
&nbsp
עכשיו יש פה אוסף עובדים בבניין שאמרו שמאוד ישמחו לקבל דברים טעימים, אז בונה עליהם בתור הקהל שלי לאפייה
.
&nbsp
עוד תחביבים: קריאת ספרים, יצירה והכנת המחשות לסיפורים, מאוד אוהבת לשחק באולינג.

1me too1

New member
תחביבים

כילדה היו לי אוספים, מחקים, מכתביות, גם בולים - אם אני לא טועה.
תחביבים כילדה - אני לא ממש זוכרת, אבל כמבוגר, הכנתי עוגות מבצק סוכר, עשיתי עבודות עם הדבקת מפיות, ציירתי קצת, צבעתי עבודות, קראתי די הרבה. אבל כיום אין לי מוזה בכלל. ממש לכלום, זה כבר תהליך של למעלה משלוש שנים, אני לא זוכרת מתי קראתי ספר לאחרונה, לילדון הכנתי שתי תמונות לחדר בשנה שעברה, וזהו

לפעמים מתחשק לי להרשם לחוג אבל שוב, אין מוטיבציה בכלל.
&nbsp
הילדון אוסף אבנים , ולאחרונה מאוד נהנה מלגו

alphadelta

New member
אני אוהבת את השאלה.

אני כל כך אוהבת שאלות שגורמות לי לחשוב. אז תודה לך ניריתסקוטלנד. פרט לקריאה שהיא תחביב שאני עושה לבדי. ולהליכות בוקר ( זמן של חברה ושלי...) השאלה הפנתה את תשומת ליבי שתחביבי הם כולם דברים שאנחנו עושים יחד. בישול, אפיה, טיולים. בעצם אנחנו אוהבים ארבעתנו לשבת ולקרוא יחד. כל אחד את הספר שלו. ואנחנו עדיין מקריאים להם. כך שזה גם תחביב משפחתי ...כך גם אצל אישי היקר. תחביבו הפך לתחביב של כולנו. לילדים יש תחביבים. ומאד נעים לי לראות איך כל אחד מהם מוצא את הכיוון. לאו דווקא תחביבים שיש לנו ;). ואנחנו מנסים שיהיה לכל אחד מאיתנו גם זמן פרטי. לתחביבים ובכלל, כי זה חשוב מאד. אני מנסה להתנסות עכשיו ולא לשמור תחביבים לפנסיה. עד אז בטח יהיו לי אחרים. פרט לאוספים הרגילים של הילדות לא היו לי תחביבים מיוחדים.

rona73

New member
עונה

כילדה , אספתי מחקים וגם בובות מכל העולם.היו לי המון בובות יפיפיות! :)
כיום,רק לאחרונה התחלתי עם "תחביבים"לאפות,מתחילה....גםהליכות .זה כמובן עד שיתחילו ימים קרים וגשם\שלג ואצטרך להפסיק עם ההליכות שלי.
אוהבת לקרוא אבל לא ממש מצליחה.
לילדים אין אוספים ובקשר לתחביבים בינתיים זה כדורגל.הם קוראים גם ספרים .

אוי, החלום ושברו

התחביבים שלי הם לימוד שפות (ספרדית ערבית צרפתית), פילוסופיה והיסטוריה של המדעים, כתיבה, תפירה, אפיה ובישול - חולמת ללמוד מטבחים אסייתים ואפייה רצינית יותר כולל קישוט עוגות. תכלס - לא עושה כמעט כלום מכל זה בגלל עומס הילדים בבית, מלידה ללידה אני פחות עושה דברים שלי. רק מתעמלת שלוש פעמים בשבוע - זה הדבר שלי.
הערב ראיתי את קבוצת האמהות שמשחקות כדור עף בחוף וחלמתי להצטרף אליהם כשיגדלו הקטנים שלי.

תחביבים

אז יש המון דברים שאני אוהבת לעשות: לקרוא, לאפות, לצלם, לגנן..
אבל היום כמעט אין לי זמן לכלום.
מקווה שכשנטוס סוף סוף וכולם יתמקמו במסגרות שלהם, אוכל לפתח לפחות חלק מהדברים שאני אוהבת לעשות.
מאוד רוצה להקדיש זמן לאפיה ולעבודה בגינה (אם תהיה..)

ממליצה לך בחום, שאם גינה עושה לך את זה,

שתהיה לך גינה. גם לך וגם לילדים. הכל תלוי מחיר כמובן

אני מאוד אוהבת את הגינה. למרות שאני לא רואה בזה תחביב. אבל זה מאוד "אוסף" אותי והציל אותו מהמון נאחס כמה פעמים. צריך רק לזכור שאולי לא כל מה שאנחנו מכירים מישראל, מתאים למקום שתגיעו אליו. לרוב יש קבוצות גינון מקומיות בפייסבוק והם מיעצים.

noaronen1

New member
יש וגם מנסה להבין אם גינון זה תחביב או סיוט

כשהייתי קטנה היה לי אוסף מדבקות זהו
לבעלי יש אוסף של snowglobe מכל העולם
תחביבים שלי - לצייר על קנווס עם צבעי אקריליק, לכתוב ולנגן על פסנתר - חננה...
באוניבריסטה אהבתי מאוד מאוד ריקודי זוגות - ואני ממש מתגעגעת לזה.
אה! ואיך שכחתי קיקבוקסינג. התחלתי עם האירובי, עכשיו עברתי לכפפות, ואני ממש רוצה לקנות לי מתנה לגיל 40 - או לגדול לגיל 12 שק אגרוף ולתלות בגארז' אין לי תשובה למה אני מאוהבת בדבר הזה.
&nbsp
אני חוטאת כרגע בגינון ולא ממש מתמוגגת מזה כמו השכנה שלי שמאושרת לעבוד בגינה ולהרוג נחשים - איכככס
היום אמרתי לבעלי שממש ממש בא לי ללמוד לבשל אוכל הודי - נראה לי שזה הדבר הבא
&nbsp
פסנתר לא ניגנתי במשך שנים. לפני שנתיים (3?) החותנת קנתה לי פנסתר ומדי פעם אני מנגנת ונהנית לראות את הילדים מנגנים.
בשבילי תחביב זה מקום לשחרר ולתת ליצירתיות לצאת. הלב שלי צועק כשהוא לא מקבל את זה... זהו...

carlimi

New member
התחביב העיקרי שלי הפך למקצוע ...

&nbsp
אוספים היום אין ממש ...לפחות לא לי ולא לבעלי.
הילדים אוספים מטבעות כסף ...חחח
כשהייתי ילדה היו לי כל מיני - מכתביות, כלי קרמיקה קיצ'יים כאלו של ילדות ...
רקדתי בלט קלאסי במשך שנים, זה היה מעבר לתחביב, הייתי בבית ספר מקצועי עם תוכניות גדולות עד שנפצעתי בתיכון ..

בעלי אסף פעם בולים ...
תחביבים - וואו ... יש לי הרבה. לא בכולם אני עוסקת היום, כי אין לי תקציב ואין לי זמן. אוהבת עיצוב (וגם את זה למדתי), נגרות (וגם את זה למדתי). וכמובן הסריגה שהפכה לפני שנתיים לעסק.
בעלי - אוהב מאוד ספורט, ועכשיו במיוחד פוטבול. אוהב לנגן בגיטרה.
כמשפחה אנחנו אוהבים מאוד טבע וטיולים, ובקיץ גם קמפינג.
אני גם מאוד אוהבת שווקים, ותמיד שאני נוסעת לכל מיני מקומות אני חייבת ללכת לאיזה שוק. לפני כמה שנים נסעתי לבד ללונדון ל 4 ימים וזה כמעט כל מה שעשיתי ... עברתי משוק אחד לשני - היה נ ה ד ר !!!
אני גם מאוד אוהבת סרטי קולנוע, וכשהייתי יותר צעירה היה לי מנוי לסינמטק בירושלים, וגם בתקופת האוניבסיטה היה לי מנוי והייתי הולכת לכמה סרטים בשבוע, כל שבוע ...
&nbsp
החלום שלי כרגע הוא ללמוד קרמיקה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

carlimi

New member
אני חושבת ש 3

נסעתי ל 4 ימים ...חחח
הבן הצעיר היה בערך בן שנה וחצי, היום הוא בן 4 וחצי ...
כן, הזמן טס!

תחביבים

אם יש לכם תחביבים או אוספים? האם לשאר בני המשפחה יש תחביבים או אוספים?
שהייתי קטנה היה לי אוסף מכתביות, עדיין יש לי את רובו ארוז בארגז.... אספתי גם מחקים, גומיות ומדבקות.
בעלי אסף בולים נדירים מכל העולם ביחד עם סבא שלו, אצל חמותי יש את כל האוס, בערך 10 אלבומים.
תמיד אהבתי לקרוא, ובעלי אסר עלי להתקרב לחנויות ספרים לחצי שנה לפחות, אני תמיד יוצאת עם 10 ספרים לפחות, יש לי מעל 500 ספרים בבית (כמובן לא הספקתי לקרוא את כולם עדיין).
אני מאוד אוהבת אומנות ויצירה, אבל זה תחביב מאוד מאוד יקר. לצייר על קאנבס זו אהבה גדולה שלי ולצערי לא יוצא לי כמעט לצייר (וזה גם מאוד יקר)
לפני שנה למדתי לתפור, אני עדיין מתאמנת (וזה גם מאוד יקר)
בעלי רץ, ושנחה עליו הרוח הוא גם בונה רהיטים ודברים לבית מעץ.

אני מאוד רוצה ללמוד להכין כלים מקרמיקה, בעוד חודשיים נפתח חוג דרך הערייה שלנו ואני מחכה לתאריך ההרשמה בקוצר רוח.

להתעסק באומנות, מגיע כמובן בתקופות, בד"כ תלוי מוזה וזמן.

Mottek

New member
עונה באיחור רב, סליחה

אני עדיין שומרת על אוסף בולים ומטבעות, מידי פעם הילדים מסתלים בהם אבל אני לא עושה עם זה שום דבר ואין לי מושג לגבי הערך שלהם, אם בכלל.
האמצעי (וגם קצת הקטן) מאוהב ברכבות, צעצועים, תמונות, ספרים. אם זה רכבת הוא רוצה.
הגדול מאוד אוהב מיינקרפט. ניסיתי להבין את הפואנטה במשחק הזה אבל זה ממני והלאה. הוא נהנה וזה מה שחשוב.

אני מאוד נהנית מעבודת יד כמו תפירה וריקמה, אבל אין לי זמן. אולי כשיגיוע הנכדים!

היו לי המון תחביבים כילדה. אספתי ניירות מכתבים, מחקים, מדבקות, ואבא שלי הוריש לי אוסף של בולים ומטבעות. אה, ואספתי גם את כל קלפי חבורת הזבל המקוריים אי שם בשנות ה80!

למעלה