מה בפינה
אז מה אתם עושים אחרי ארוחת הערב?

הבת שלי עדין בבי"ס יסודי, אז אין הרבה שיעורי בית

נראה בשנה הבאה, יתכן מאוד.

תודה על הרעיונות המקסימים, ואני מאוד שמחה שהוספת את השורה על זה שהנושא העלה את הסוגיה הזו לתודעה. זאת בדיוק מטרת הפינה הזאת, לעצור רגע ולחשוב על הדברים

מה בפינה
אז מה אתם עושים אחרי ארוחת הערב?

דיברנו על זה כבר בהקשר אחר, אבל זה בנפשי כרגע.
נוצר מצב במשפחה שלי, שאחרי ארוחת ערב כל אחד התישב מול המסך שלו, והמשפחה "נפרדה". המצב הזה ממש לא התאים לנו, וסיכמנו שאנחנו מפסיקים את זה. אחרי ארוחת ערב אין מסכים אישיים יותר, אין בעיה עם רואים משהוא יחד.
התחלנו לשחק משחקי קופסה וקלפים, לעשות טורניר שחמט וכל מיני פעילויות של כולנו. כשעה/שעה וחצי; בעלי מרגיש שזה לא מספיק.
מדובר ב-4 ערבים בשבוע, כי בשאר הערבים יש לאחד או יותר מאיתנו, משהוא אחר מחוץ לבית אחרי ארוחת הערב.

מה עושים אצלכם אחרי ארוחת ערב?

יש לכם רעיונות בשבילי מה אפשר לעשות בזמן משפחה הזה? הבת שלי בת 12

מודה

שלרוב בערב כבר אין לי כוחות לפעילויות משפחתיות.תכלס גם אין ככ הרבה זמן ... מקסימום רואים איזה פרק או שניים של איזו סידרה.
עם 3 ילדים וכלבה ,והעובדה שאני הרבה לבד בלי בן זוג, לא מותירות לי כאלה פריבילגיות. צריך לעשות כלים ולסדר את המטבח, ואני מאפשרת לכל אחד לפרוש לפעילות שהוא חפץ בה. הם עסוקים ויש להם הרבה על "הצלחת" משיעורים, וחוגים וכו, כך שבערב יש להם עוד קצת זמן לעצמם לעשות מה שהם רוצים, מה שנקרא זמן חופשי. אני מאמינה שזה גם משהו נחוץ עבורם - לא כולם כל הזמן צריכים להיות ולעשות ביחד. אני אישית בעצמי מאוד זקוקה לזה - זמן לבד.
סביב 7 וחצי 8 גם ככה כבר עולים למעלה ומתחילה סאגאת הערב - מקלחות וקריאה. כל אחד חייב לקרוא כל יום לפחות 30 ד.
ב 9 הם כבר במיטות.

גם אני ככה בעצם

אבל אז מצאנו שחוץ מארוחת ערב, אנחנו לא עושים כלום יחד באמצע השבוע. לנו, משפחה של 3 אנשים זה לא מתאים.

כל כך מבינה את הצורך לעשות מה שמתאים לי בשעות הערב, אחרי פעילות היום.

ארוחת ערב משותפת

של כל בני המשפחה, כל יום, זה לא רע בכלל.
יש משפחות רבות שגם את זה לא מצליחות (מי אמר אני??)
3 פעמים בשבוע אני גם מתאמנת אחהצ/ערב ....
משתדלת מאוד, כי גם אני מאוד אוהבת ארוחות ערב משותפות וזה מאוד חשוב לי, אבל עם הלו"ז שלנו לא ריאלי.
פשוט אין מספיק שעות ביום

לא כל יום, וגם תלוי

במזג האויר, אבל אנחנו משתדלים לפחות 3 פעמים בשבוע לצאת אחרי ארוחת הערב ל"סיבוב" של משהו כמו חצי שעה. יש לנו שני מסלולים קבועים בשכונה, ומחליפים בינהם. זו הזדמנות מצויינת לדבר על כל מיני דברים שקרו במהלך היום, או על דברים שהשתנו בשכונה, או כל דבר שעולה, בזמן ש"מורידים את האוכל".
&nbsp

מעולה!!! לגמרי תלוי מזג אויר,

אני לא רואה אותנו יוצאים ב-3 מעלות עם רוח בחושך, אבל בחודשי הקיץ, שהשמש יורדת רק ב-23:00 זה יכול להיות מעולה

rona73

New member
אין ממש זמן....

אני רואה כמה אינטנסיבי היום של הילדים שלי גם בני 12.5,הם צריכים זמן לעצמם.אנחנו לא אוכלים ביחד כי לרוב הם מורעבים אחרי בית הספר. לי כמעט כל ערב יש עבודה מחוץ לבית . בד"כ באה הביתה אחרי הצהריים,מכינה ארוחת ערב לילדים מדברת איתם קצת ויוצאת שוב(פרצוף עצוב).כשאני חוזרת בערב אני עייפה וממשיכה להתעסק בעבודות הבית. גם הסופש נהיה לחוץ (פרצוף עצוב).

יותר מידי פרצופים עצובים בפוסט הזה

איפה יש לך פרצוף שמח ביומיום יקירה שלי?
אני מרגישה שאני עוסקת בפריבילגיה לידך

rona73

New member
אל תדאגי(פרצוף שמח)

בהקשר לנושא אכן לא קיים לאכול או לעשות דברים ביחד בערב. אבל אני הרי רואה אותם במהלך היום בבית ספר..ויודעת מה הם עושים בהפסקות. . אני די מרוצה ממה שיש לי,לנו כמשפחה(פרצוף שמח)

ארוחת הערב היא הזמן שלנו ביחד

אנחנו אוכלים יחד כמעט כל ערב, אלא אם כן קרה משהו חריג.
הקטנה אמורה ללכת לישון בערך חצי שעה אחרי הארוחה אז בדר"כ שלושתנו מפטפטים בסלון קצת או שומעים מוזיקה עד שמשלחים אותה לדרכה, ואז שתינו מתכרבלות יחד ומפטפטות לפחות חצי שעה אם לא שעה עד שהיא באמת ישנה. המתבגר גומר לאכול ומיד טס לחדרו, לעתים נדירות מאוד הוא יורד אח"כ לפטפט.

alphadelta

New member
מתבגרים עסוקים אז

מתמרנים בין פעילויות. לרב אחר כך הם עושים שיעורים ואז מתכוננים למיטה. וגם נהנים מזמן לבד. אם יש זמן משחקים משחקי קופסא (כרגע רמי זה הלהיט). לפני השינה צופים יחד באחת מהסדרות שאנחנו רואים כמשפחה. ואז האיש מקריא רק להם או לשלושתינו. זה זמן התכרבלות לפני השינה.

הרמי כיכב בשיבעה של אבא שלי

כל האחיינים שלי, כולל בת זוגו של אבא שלי שיחקו. לקחתי אותו אלינו לסקוטלנד, למרות שיש לנו אחד מפלסטיק. זאת קופסת עץ של פעם, וזכורה לי לטובה מימי החורף שהיינו משחקים כל המשפחה.

משחקי קופסא זה באמת רעיון נחמד

אולי לעשות גם משחקים של כתיבה לתרגול כתיבה כמו ארץ עיר.
&nbsp
אולי לעשות מסורת של אפייה/בישול ביחד- אם זה משהו שאוהבים.
&nbsp
אנחנו בד"כ מרדימים את הקטנה ואז בעלי חותך סלט או מכין משהו אחר ואוכלים. רוב הזמן יוצא שאוכלים די מאוחר אז אחרי זה באמת כל אחד וענייניו. אני בד"כ מכינה דברים להפעלות והוא בד"כ מבשל לעצמו אוכל ליום למחרת או סתם משחק במחשב.
&nbsp
בסופשבוע יותר זורם לנו הביחד אחרי זה-אבל ממש שמחה שאנחנו יושבים ואוכלים ביחד ומדברים ובקרוב הקטנה תצטרף גם לארוחות ערב אז נוכל אולי לאכול ביחד אם בעלי יגיע בשעה סבירה.

למעלה