תמיד אירחנו הרבה, גם בארץ וגם כאן,
ותמיד כולם העדיפו להתארח אצלנו מאשר במקומות אחרים. ראשית, כי לא כולם אוהבים את הטרחה של לארח. שנית, כי בהיותנו משפחה גדולה, ובשל אהבתנו לגור באזורים קצת יותר מרווחים וזולים מחוץ לערים הגדולות, כבר במשך תקופה ארוכה אנחנו גרים בבתים יחסית גדולים עם גינות גדולות, שיש בהם מקום לארח, ואף להלין במקרה הצורך, ומקום לעשות על האש בזמן שהמוני הילדים שלנו ושל האורחים (בעיקר רלוונטי לימים עברו כשהילדים של כולם היו יחסית קטנים, אך לפעמים עדיין גם להיום אם כי אופי הבילוי קצת השתנה) מתרוצצים ברחבי החצר, מטפסים על מתקנים, משחקים משחקי כדור, תופסת וכו'.
בהחלט מעולם לא הייתה לנו בעיה להלין אצלנו, אך בארץ היה בכך בכללי פחות צורך כי רוב המשפחה והחברים שלנו ושל הילדים גרו יחסית קרוב. הילדים גם היו יחסית קטנים ולכן פחות דרשו שחבריהם יישארו לישון, אם כי בהחלט קרה לפעמים. כיום באים אלינו המון עם לינה, אם זה משפחה מהארץ, או חברים מקליפורניה, או חברים של הילדים. נדיר שיש שבוע שמישהו לא נשאר בו לישון, לפעמים כמה לילות ברציפות. הבן הבכור עם חברתו באים, כפי שכבר כתבתי, לפחות פעמיים בשנה. ההורים שלי באים בתקווה אחת לשנה או שנתיים ונשארים ליותר מחודש. ההורים של בעלי צפויים לבוא באוגוסט הקרוב. חלק מהחברים מקליפורניה באים על בסיס קבוע כמה פעמים בשנה ונשארים בין יומיים לכמה ימים. ונדיר, כאמור, שיש שבוע שבו אף אחד מהחברים של הילדים לא ישן אצלנו (ואף נדיר שעובר יום בלי שמישהו מהחברים של הילדים מתארח אצלנו לפחות לכמה שעות).
מעבר לזה, כמובן גם החברים המקומיים באים לבקר, ולא מזמן אף אירחנו כמות גדולה של אנשים מתוך קבוצה חברתית שאנחנו שייכים אליה.
הדבר היחיד שאולי אני עושה פחות לאחרונה זה אירוח שכולל הכנת ארוחות גדולות. ראשית, כי בתקופה האחרונה עומס העבודה שלי מאוד גדל יחסית לתקופה שלפני קבלת הגרין קארד ומציאת העבודה הנוכחית, ושנית כי כולנו משתדלים מאוד בשנים האחרונות לאכול בריא (למשל, לא אוכלים פחמימות ומתוק בכלל) ולכן שמתי לב שאחרי אירוח כזה נשאר המון אוכל שאין לי מה לעשות איתו ובסופו של דבר הולך לפח. וחבל לי לא פחות, ואולי אף יותר, על השעות היקרות שהשקעתי בהכנה של האוכל הזה מאשר על הבזבוז בשל כמויות האוכל שנזרק. לכן, אנחנו בדרך כלל מחזיקים כיבוד קל שלא מתקלקל לקפה או לארוחה קלה (עוגיות, פיצוחים, פירות יבשים, גבינות קשות וכד'), או זורקים בשר מהמקפיא על האש ומגישים עם סלט ירקות ואיזה חומוס או פשוט יוצאים לאכול בחוץ. במרבית המפגשים רבי המשתתפים גם מקובל מאוד שכל אחד מביא משהו, דבר שמוריד קצת מעומס האירוח ומהבזבוז, כי האורחים גם יודעים מראש שהם לוקחים מה שנשאר ממה שהביאו חזרה הביתה.