מה בפינה
גיוס לצה"ל

מה בפינה
גיוס לצה"ל

רגע לפני שחופשת הקיץ מתחילה, אני רוצה להעלות נושא חשוב זה. במידה ויש לכם ילדים בגילאים הרלוונטים, חשוב שתדעו מה צריך לעשות, האחריות היא אליכם.
מה דעתכם על נושא הגיוס לצה"ל לילדים שההורים שלהם חיים בחו"ל? ילדים שחיו את רוב חייהם בחו"ל? כמה שידוע לי, לרוב חברי הפורום יש ילדים קטנים ואולי הנושא הזה לא רלוונטי עדין, אבל נושא חשוב שצריך להכיר.

תרגישו חופשי לעלות פה כל דבר בהקשר הזה, כולל לינקים רלוונטים. זה נושא שלא טופל עדין בפורום וחשוב שנהיה מודעים לו.

פרטים להסדרת פטור מהצבא לילדים ישראלים שחיים בחו"ל:
http://www.army.co.il/565

גרעין צבר:
http://www.moia.gov.il/Hebrew/ReturningResidents/Pages/GarinZabar.aspx

פורטל זה מרכז מידע בנושא חיילים בודדים, זכויותיהם והטבות שונות הניתנות להם.
http://www.kolzchut.org.il/he/חיילים_בודדים
 

rona73

New member
לא חסר הרבה,4-5 שנים ואנחנו שם....

ההליך ידוע,פחות או יותר.נחכה ונראה.

תודה עבור הלינקים!
 
אני חייבת להודות

שאני מקוה שבוני לא תרצה להתגיס לצה"ל. אני, בת קיבוץ, שחייתי כל חיי בארץ, קיבלתי שוק תרבותי כשהתגייסתי לצבא. אני לא רוצה לחשוב איך ילד בן 18 שחי בחו"ל כל חייו יכול לעשות זאת, ועוד בלי ההורים בארץ
מעריצה אותם.

יש לי חברה ישראלית שחיה בחו"ל. הבת שלה עכשיו מסיימת תיכון ובתקופה מסויימת היא רצתה להתגיס לצה"ל. רווח מאוד לחברה הזאת כאשר הילדה התקבלה לאוניברסיטה והיא הולכת ללמוד בשנה הבאה.
 
אצלינו

בת שמונה עשרה וחצי כיום, אזרחית ישראלית אך לא תושבת. הוצאנו לה דחיית שירות בשגרירות בלונדון בקלות. מתקשרים ומקבלים רשימת מסמכים שצריך לשלוח, ביניהם אישורים מן המעסיקים של ההורים ומהמסגרת החינוכית של המלש"ב, ואחרי כמה שבועות מקבלים את הדחייה בדאר.
למי שהשירות שלו נדחה אסור לשהות בישראל תקופה ארוכה ורצופה, אבל אפשר לבקר ביקורים קצרים.
למיטב הבנתי השירות נדחה עד שבגיל מסויים (21 לבנות אם אני לא טועה) הוא מתבטל.
 

Boston Guy

New member
ביצענו את התהליך לפני כחודשיים בבוסטון

הבת שלי נולדה בארה"ב, ומחזיקה גם בדרכון ישראלי ואזרחות ישראלית בערך מגיל שבועיים.
מה שהקונסוליה בבוסטון רצתה מאיתנו זה תעודת לידה שלה, את הדרכון האמריקאי והישראלי ומכתב מבית הספר שלה בארה"ב שמאשר שהיא תלמידה מן המניין ומועד סיום התיכון הצפוי. אישתי והבת קבעו פגישה והלכו לקונסוליה הישראלית בבוסטון בוקר אחד - ותוך חצי שעה הכל היה מסודר. יופי של שרות.

לא נתקלנו בצורך להביא אישורים מהמעבידים של ההורים - בכלל לא שאלו אותנו פרטים על מקומות עבודה (וגם אם היו שואלים לא היו מקבלים יען כי זה לא עניינם).

מצד שני, לשני ההורים יש אזרחות אמריקאית בנוסף לישראלית, ואנחנו בארה"ב כמעט 20 שנה... אני בטוח שברישומים של הקונסוליה הם רואים איך כל 5 שנים אנחנו מגיעים לחדש דרכון לילדים.
 

Sinophile

New member
אצלנו זה פתאם נהיה רלוונטי

בחידוש הדרכון האחרון לילדים.
לכל הילדים הדרכון הוארך כצפוי ורק לבכור האריכו את הדרכן בשנתיים בלבד, כלומר עד גיל 16, וצירפו לדרכון פתק שבגיל 16 עלינו להגיע לקונסוליה להסדיר מעמדו מול צה״ל.
אז חקרנו ובדקנו ואנחנו יודעים מה צריך לעשות.
בגיל 16 ניגש לקונסוליה על מנת להוציא עבורו מעמד של בן מהגרים ודח״ש. נדמה לי שאם עומד בתנאים (לא מגיע לישראל ליותר משנה רצופה או משהו דומה) הדח״ש מתחדש עד גיל כלשהו (27? 29?) ואז מתקבל פטור סופי.
&nbsp
מגורים בישראל ושירות בצבא לא מדבר אל הילדים שלי כלל. בניגוד אלינו ההורים, שרואים עצמנו כישראלים (מבחינת זהות), הרי שמהילדים שלי זה מאוד מאוד רחוק ולא רלוונטי.
זה כמובן תלוי החינוך בבית כי לעומתינו הילדים של אחי וגיסתי שגדלו כל חייהם בחו״ל בחרו לחזור לישראל ולעשות צבא וללמוד באוניברסיטה בישראל וההורים פחות או יותר חוזרים עכשיו בעקבותיהם. אבל זה לגמרי מתאים להם לאג׳נדה
 
הוצאנו לגדולה דחית שרות

כרגע, נראה שהיא תעשה שנת שרות בישראל, אחרי התיכון ולפני האוניברסיטה.
בעיקרון מתקבלים לאונברסיטה הרצויה בארה"ב יחד עם החברים לשכבה, ואז מבקשים מהאוניברסיטה דחיה במועד תחילת הלימודים. היום זה מאוד מקובל והאוניברסיטאות "אוהבות" את הסטודנטים שעשו "גאפ" כי הם מגיעים יותר בשלים ללימודים.
הילדה רוצה להכיר את ישראל מעבר לביקור השנתי בקיץ, לחוות את הדודים ושאר המשפחה בצורה יותר עמוקה משבועיים בשנה.
יש מצב שהיא תתאהב בישראל ותחליט להתגייס ואולי אפילו ללמוד שם ולעשות "עליה", ויש מצב שהיא תחליט לחזור לאוניברסיטה ש"תחכה" לה כאן.
נכבד כל החלטה שלה
 
את יכולה לפרט יותר לגבי שנת שירות?

איפה היא הולכת לעשות את זה? למי פונים? לכמה זמן? אני מבינה שזה אחרי שיש לה דחית שירות.

ברוכה הבאה לפורום שלנו
 
עוד אין לנו תשובות לכל השאלות האלה

כן את דחית השרות כבר קיבלנו. אבל עוד לא התחלנו ברור מעמיק לגבי שנת השרות. הגברת הצעירה עולה לג'וניור בשנה הבאה (י"א) אז עוד יש זמן.

שמעתי על אפשרויות של מגורים הארץ בקומונה, והתנדבות בכל מיני אירגונים, או לחילופין לעשות סימסטר באוניברסיטה בארץ (אפשר להעביר את הקרדיט לכאן).
יש אגודה בארץ שנקראת אגודת שלומית שמטפלת בשנת שירות, עוד לא פניתי אליהם.
 

משל333

New member
אנחנו עוד מאוד רחוקים מזה

(למרות שהשנים טסות יותר מדי מהר...), כך שאני לא מבינה בזה.
אם הבנתי ממך אם הילדה התקבלה לאוניברסיטה מסויימת, היא יכולה להגיש בקשה לדחייה בשנה, ובשנה הבאה מקומה מובטח? היא לא תצטרך להגיש מועמדות נוספת?
איך מוצאים פרטים על מקומות שמארגנים שנת שירות?
כל הכבוד לכם שאתם פתוחים לכל אופציה שהיא תבחר.
 
כן, האוניברסיטה דוחה את תחילת הלימודים בשנה

בעיקרון, תהליך הקבלה לאוניברסיטה נעשה פה כחלק מהתוכנית האקדמית בשנתיים האחרונות של התיכון. כל השכבה נגשת יחד למבחני ה SAT או ה ACT (דומה למבחן הפסיכומטרי בארץ), בנוסף הם צריכים להביא לאוניברסיטה מכתבים ממורים מהתיכון שממליצים עליהם, היועצת עוזרת ומכוונת אותם... כל זה מובנה בתוך שנת הלימודים. מה שקורה זה שעוברים את התהליך יחד עם כל החברים (אוי... כמה לחץ חברתי מעורב בתהליך הזה...) ואז מתקבלים לאוניברסיטה ומבקשים להתחיל בשנה האקדמאית הבאה. מאוד מקובל שילדים כאן לוקחים שנת רווח (גאפ) והאוניברסיטאות מכירות את זה ואוהבות את זה, כי הסטודנט מגיע יותר בוגר ויותר בשל ללימודים.
עוד אין לי פרטים לגבי אירגונים שמארגנים שנת שירות... עוד לא התחלנו את הברור...
 

משל333

New member
תודה על ההסברים

זו פעם ראשונה שאני נחשפת לכך, מאוד מעניין.
שתי שאלות ברשותך, הלחץ החברתי שהזכרת נוגע לכמה יוקרתית האוניברסיטה שמתקבלים אליה? יש לך מושג מה ילדים (נערים) עושים בשנת הגאפ הזו? אני מניחה שהרוב עושים טיול ארוך/התנדבות/עבודה?
 

forglemmigej

New member
הילדים שלי חזרו לשרת

הם לא חיו את רוב חייהם בחו"ל זה היה ברור לגמרי שהם ישרתו .
אני מכירה הרבה ילדי מהגרים שנולדו לא בארץ ובאו לשרת ,זה לא בגלל חינוך מיליטריסטי ,אלא יותר להבין ששום דבר לא מובן מאליו בעולם הזה..
זה חינוך לעצמאות ולראות איך הדברים באמת מתרחשים בארץ נהדרת על כל מורכבותם
בדיוק קראתי באיזה מקום על בן מהגרים מלוס אנג'לס חייל בודד שהרג ארבעה ערבים במכה בצוק איתן וקבל אות הגבורה על זה
 
למעלה