מה בפינה
ההבדל בין חופשות הקיץ בישראל ובמקום מגוריכם

מה בפינה
ההבדל בין חופשות הקיץ בישראל ובמקום מגוריכם

שאלה ששלחה לי חברת הפורום. אנחנו בעיצומה של חופשת הקיץ, האם יש הבדל בין הבילוי של הילדים שלכם, או ילדים אחרים באזור בו אתם חיים, לבין, כמה שאתם יודעים, הבילוי של הילדים בישראל בחופשת הקיץ.

ובשביל להרחיב את הנושא, איזה דברים אתם עושים בקיץ? האם יש לזה קשר לחופשת הקיץ?

וכרגיל, תרגישו חופשי לעלות פה כל מה שנראה לכם מתאים לנושא.

הבדל ענק בין חופשת הקיץ של הילדים פה לילדי ישראל.

חזרתי מישראל לפני כמה ימים. רוב הילדים במסגרות כאלה ואחרות. כאן הילדים עם ההורים, הסבים ומה לא. אם הם במסגרת, זאת מסגרת מאוד שונה מהגן או ביה"ס, כמו יום כייף של מרכז הספורט.
כאן ברוב המשפחות יש מישהו עם עבודה/או בלי עבודה בכלל שהם גמישים להיות עם הילדים בחופשות, שיש פה המון.

עד עכשיו היינו בחופשה בישראל, ועכשיו אנחנו מארחים את אבא שלי ודודתי כאן, ככה שעדין לא נכנסנו לשיגרת חופשת קיץ. כנראה שהשנה לא נכנס לשיגרה כזאת בכלל. אנחנו מתכננים, לנסוע לחופשה משפחתית לכמה ימים אחרי שהם נוסעים, ואחרי כן מגיעה אחותו של בעלי והופ, ב-23/8 נגמרה חופשת הקיץ

carlimi

New member
נראה לי די דומה סה"כ, לא?

יש ילדים שהולכים לקייטנה גם כאן וגם בישראל ויש כאלה שלא.
ההבדל הוא שכאן בארה"ב יש אפשרות לשלוח את הילדים ל CAMP של בית הספר, שנמצא בבית הספר, עם אותם ילדים איתם הם לומדים במהלך השנה, והמחיר יחסית סמלי. יש גם המון גמישות, אפשר לבחור את הימים ולהירשם עצמאית אוןליין לפי יום ופעילות. הקייטנה פועלת לאורך כל חופשת הקיץ.

חוץ מזה -
הולכים הרבה לבריכה.
סרטים.
חברים.
נוסעים לטייל.
שכחתי משהו?
סה"כ הילדים שלי היו די קטנים כשעזבנו אז לא יכולה לומר שחוויתי הרבה "חופשים גדולים" כאמא בישראל.
אוטוטו נגמר

בנתיים מהצד של הגננת- הקיץ בארץ ובחו"ל די דומה

יש קייטנה שבד"כ עושים קצת דברים יותר כייפים ומעניינים מהרגיל, יש בריכות וכו'.
&nbsp
אולי השוני זה שפה יש יותר דברים מחוץ למסגרת כמו ביקורים במוזיאון.

rona73

New member
הבדל גדול,לדעתי.

רק משמועות כי לגדל את ילדי גידלתי כאן בבולגריה.
נתחיל שיש כמובן קייטנות והם למעשה צהרונים לרוב.הקייטנות הם רק לילדים שההורים לא יכולים לשמור עליהם בזמן החופשה(ויחסים הם לא הרבה)
כאן בבולגריה נהוג (עם יש)לשלוח את הילדים הקטנים לסבתא וסבא בכפר.
כשהילדים שלי היו קטנים,אני שמרתי עליהם וכל החברים שלהם מהגן לא היו בעיר,הם היו בכפרים עם הסבתות וסבים.
עכשיו שהם גדולים יותר הם יוצאים למחנות.כרגע במחנה השני שלהם.הקהילה היהודית מארגנת.למשך שבועיים כל אחד.
בפרק הזמן שהיו כאן בסופיה,הם היו יוצאים עם חברים לפארק ושיחקו המון בחוץ!
מזג האויר איפשר להם להיות כמעט כל היום בחוץ.
ממש לא כמו בישראל!!
למען האמת זה נראה לי יותר כמו ישראל לפני 20 -30 שנה,שאני היתי בגילם.שאז היה ממש אחלה.הינו כל היום בחוץ,בגינה של הבניין ושיחקנו עם ילדי הבניין.וכמעט לא ראינו טלויזיה.וממש לא הינו צריכים הרבה כסף.

אני לא באמת יודעת

אבל נראה שלי שהרבה יותר הורים בחופש גם ולתקופה יותר ארוכה ממה שנהוג בארץ.
ביולי המון אנשים נוסעים לתקופה ארוכה לבתי קיץ או לאתרי קמפינג,
ובגדול זאת צורת החופש המקובלת פה.
&nbsp
מבחינתי ההבדל הגדול הוא שאני לא עובדת ויכולה להיות עם הבנות. תענוג

למעלה