מה בפינה
הכי ישן

מה בפינה
הכי ישן

אחרי שבועיים של נושאים כבדים, אני מעלה משהוא קליל וכייפי. כאשר עוברים בית, זורקים הרבה דברים בדרך, על אחת וכמה וכמה ברילוקישיין - מה יש לכם בבית שהוא הכי ישן?

מעבר לרהיטים ישנים,

יש לי חולצת פיג'מה סטן שקניתי בשנות ה-90 בטיול בלונדון עם גיסתי. אני משתמשת בה כשאני קוראת במיטה ושמה מעלי כשאני יוצאת מהמיטה. כבר כמה פעמים ויתרתי אליה בגלל מחסור במקום, ובעלי החליט שדווקא על זה לא שווה לותר והכניס את זה לתיק שלו
חוץ מזה אני עונדת את טבעת האירוסין של אמא של בעלי כטבעת נישואין שלנו.

מתוקוש2

New member
הרהיט הכי ישן שלי הוא ארון בגדים מדהים משנת 1925

של הסבא והסבתא שלי שקיבלו אותו לחתונה שלהם.

galialon8

New member
בדיוק השבוע גיליתי

שיש לי זוג מכנסיים עם מספר כביסה מהקיבוץ שעזבתי ב-2003.
מיותר לציין שהם כבר בלויים, מחוררים ובקושי עולים עלי... ועדיין לא זרקתי, אולי אגזור רק את המספר ואשמור בשביל הנוסטלגיה

לא הבאנו מהארץ ריהוט בכלל, וגם לא כלים. כן יש כמה פריטים נוסטלגיים שלא רציתי להיפרד מהם - תמונות, מכתבים וכו'.
אה, ויש לבן שלי ספר ילדים שהיה פעם של אבא שלו, אז כנראה זה הכי ישן שיש לנו.

איך שכחתי ספרים.

לבוני יש פה 2 ספרים שהיו שלי או יותר נכון של האחים הגדולים שלי. היידי בת ההרים ויהושוע פרוע.

alphadelta

New member
ספרים ישנים

יש לי כמה ספרים מהילדות שלי שכבר אז קיבלתי משומשים מהבכורים במשפחה. כמו חבר טוב וותיק שכל פעם שנפגשים זה מחמם את הלב.
את הספרים הארוכים יותר ניסיתי להקריא לילדי. אבל מאחר שחלקם משנות ה50 וה60 השפה שם רחוקה מהעברית של היום. לא תמיד התחברו.
יש לי גם כמה פריטים קטנים מסבתא שלי שאמנם נפטרה שהייתי קטנה, אבל הגיעו אלי בכל זאת.

een ogenblik

New member
למה הכוונה ב"הכי ישן"?

הכי ישן השייך לאיש ו/או לי?
הכי ישן השייך למשפחותינו המורחבות והגיע אלינו?
הכי ישן מבחינת גיל אבסולוטי?

אצלנו תשובות תהיינה ספרים, ואם לא ספרים אצטרך לחשוב ארוכות וממושכות, ולא בטוח שאמצא תשובה.
הספר הכי ישנים אישית שלנו, הם סדרת "נדי" שירשתי מאחי כילדה, והם קיימים ברשותי מאז היותי ילדת גן.
הספרים הכי ישנים ממשפחתו של האיש, שהוא סוחב איתו ולא משנה מה, הם סדרת הספרים של צ'רצ'יל. האיש מתייחס אליהם כאל שלו, אך אני מתקשה להאמין שמישהו חשב שהם שלו בגיל ביה"ס יסודי, והם נקנו עבור המשפחה.
ספר הכי ישן שהגיע כירושה/מתנה הוא סידור תפילות משנת 1904, שאם סבתי קיבלה לחתונתה ב-1906, העבירה לסבתי כמתנה (כי זה היה הדבר היחידי שהיה לה לתת מתנה) ערב חתונת הבזק של סבי וסבתי (שהתחתנו מהר מהר, כי סבי קיבל סרטיפקט מהבריטים לישראל, והציונים לא ביזבזו סטיפיקטים כאלו, כך שאם לא היה מתחתן עם סבתי, היה מתחתן פיקטיבית עם מישהי אחרת, שתוכל לבוא איתו לישראל, ושם תתגרש ממנו). סבתי שמרה על הסידור לעצמה ואמי לא קיבלה אותו, עד שהאיש ואני התחתנו, ואז נכתבה הקדשה בעמוד הראשון עבורינו, אך סבתי המשיכה להשתמש בו עד למותה, ורק אז הסידור היגר לבלגיה.
הספר הכי ישן אבסולוטית צריך להיות במהלך 18XX, אבל אין לי מושג באיזו שנה, כי אני צריכה לבדוק בין כמה ספרים, כדי לאתר את הישן ביותר, וכרגע אין לי כוונה לעשות זאת.

הפריט הכי עתיק אצלנו בבית

הוא זוג פמוטי כסף שעוברים במשפחתי בירושה כבר כמה דורות.
ההורים שלי הביאו אותם איתם לישראל כשברחו מצ'כוסלובקיה ב 68, ואחרי שהתחתנתי קיבלתי אותם לרשותי, ועכשיו הם אצלנו מעל האח, כאן בארה"ב.

למעלה