מה בפינה
התעללות בביה"ס/גן

מה בפינה
התעללות בביה"ס/גן

הנושא של התעללות בבית הספר או בגן הוא קשה ביותר. קשה לטיפול בשני המקרים, גם אם הילד הוא קורבן גם אם הוא המתעלל.

האם פגשתם את הבעיה הזאת, אצלכם או אצל אחרים? אם אצלכם, איך פעלתם?

האם בבית הספר מטפלים בנושא ההתעללות? האם זה עולה בתוכנית הלימודים במסגרות שהילדים שלכם נמצאים בהם?

תרגישו חופשי לכתוב פה כל דבר שמתאים לנושא חשוב זה.

התעללו בילד, איך אפשר לדעת?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3004728,00.html

סרטון מדהים שראיתי ברשת:
http://www.quickim.co.il/this-girl-...amazing-thing-happened-that-changed-her-life/
 

alphadelta

New member
דבר ראשון

איזה ילדה אמיצה ומדהימה.
נושא מעולה. מדברים איתם ה מ ו ן על בריונות. גם על בריונות בבית הספר וגם על בריונות ברשת. יש לילדים יכולת דיווח על בריונות ללא שאחרים רואים. וליועצים בבתי הספר יש מדיניות של דלת פתוחה.
אנחנו מדברים על זה גם בבית. וראינו על זה סרט תיעודי טוב ( אחפש את השם) אבל כאמא לילד על הספקטרום האוטיסטי , שסטטיסטית יותר מועד להיות קורבן , אני חוששת. ומנסה לא להעביר את החשש.
 
לא פגשתי את זה עם בוני,

אבל יצא לי לדבר איתה על זה לא מעט. היא מאוד פחדה מהבריונים בשנים הראשונות שלה בביה"ס, כי היא ראתה ילדים נפגעים.
אמרתי לה שהבריונים הם ילדים חלשים שמרגישים חזקים כשהם פוגעים בילדים אחרים ולכן הם עושים זאת. אל תראי להם שאת נפגעת. אל תשחקי לידיים שלהם, והם יעזבו אותך. כמה שידוע לי, אף אחד לא מתעסק איתה, אבל היא כן מספרת לי על ילד כזה או אחר שעשה ככה וככה לילד אחר, ואנחנו מדברות ואני אומרת לפי מה שאני מבינה ממנה מה לדעתי אפשר/כדאי היה לעשות.

במסגרת תוכנית הלימודים בביה"ס של בוני מקדישים לזה זמן מיוחד כל שנה, שכל ביה"ס עוסק בנושא הזה, אבל מה הם בעצם עושים, אין לי מושג.

לגבי הסכנות ברשת. דיברתי על זה עם בוני מהיום שהיא התחילה להיות על המחשב לבד. הרבה פעמים אני גם מנצלת הזדמנויות לדבר על דברים שעולים בסרטים או סדרות שהיא רואה בשביל לדבר על סכנות ובכלל סיטואציות. היא יודעת שאסור לה "לדבר" עם אף אחד ברשת. אסור לה לאשר "חברים". רק באישורי היא משחקת במשחקים שהם אינטרקציה בין ילדים, ועושה זאת באותו חדר שאני נמצאת בו. היא מבינה, כמה שילדה בת 10 יכולה להבין, את הבעיותיות שיש עם הרשת החברתית.

היום בוני סיפרה לי שמורה שלהם פתח אתר אינטרנט לכיתה ב WIKI וכל ילד קיבל דף משלו. הם יכולים לעשות כל מיני דברים על הדף שלהם ולהיות בקשר עם חבריהם לכיתה. לא הבנתי את זה עד הסוף, אני מקוה שנקבל מכתב בנושא. אבל לדעתי זה אולי תחליף לפייסבוק ואחרים שפתוחים לקהל הרחב. מישהו פגש את זה בכיתה של הילד שלו?
 

alphadelta

New member
בריונות

חושבת שדווקא כן פגשת את זה עם בוני. היה לה פחד כי היא ראתה אנשים נפגעים מבריונות. ולמרות שזה לא היה מכוון אליה, הייתה פעולה או אדם שהפיתרון סביבם פחד שמנע ממנה להנות ללא חשש. וזו הגדרת הבריונות.
"Bullying is unwanted, aggressive behavior among school aged children that involves a real or perceived power imbalance. The behavior is repeated, or has the potential to be repeated, over time. Both kids who are bullied and who bully others may have serious, lasting problems. "

http://www.stopbullying.gov/what-is-bullying/definition/

אני חושבת שהטעות של הרבה מאיתנו היא שם הילד לא נפגע ישירות אז אין. אבל זה לא נכון. רצוי שתהיה מדיניות של אפס סובלנות לבריונות. כולל עזרה לילדים שגורמים לזה. כי הם סובלים גם.
 
במחשבה שניה את לגמרי צודקת.

בבית הספר יש אפס סובלנות לבריונות כמובן, אבל בפועל זה קורה, זה יקרה ואנחנו ההורים צריכים להיות רגישים למקומות שזה משפיע על הילדים שלנו ולעזור.
 
לצערי, נפגעתי מבריונות בזמן היותי תלמידה

בגלל שתמיד הייתה עדינה ורגישה- היו כאלה שנטפלו.
לא הרבה אבל היו...
&nbsp
יש משהו שלא התייחסו אליו ואני מכנה אותו "בריונות שקטה"- אלה שלכאורה לא אלימים מילולית או פיזית אבל כן דרך המעשים שלה מתנהגים בבריונות ולמשל עושים חרם על ילדים אחרים, מונעים מאחרים לשחק/ללמוד ביחד וכו'. אני נתקלתי יותר בסוג הבריונות הזה.
&nbsp
בתור גננת, אני עושה הכל כדי להעניק לילדי הגן את הערכים שיגרמו להם לבחור לא להיות בריונים ולהיות שם עבור מי שסובל מבריונות.
 
כל פעם כשיש אירוע בגן

למשל ילד נשך ילד אחר, אני מעלה את זה באופן כללי במפגש ומדברים על זה שאותו ילד שננשך לא מרגיש נעים וכואב לו ואנחנו מדברים על מה יעזור לאותו ילד להרגיש יותר טוב= עידוד לסימפטיה ואמפתיה.
&nbsp
במועד האירוע עצמו, אני מקשיבה ל-2 הצדדים ובגלל שהם קטנים יחסית ולא תמיד יודעים להביע את עצמם אני מנסה לתמלל את מה שכל אחד מהם מרגיש וזה נכון גם למי שמרביץ למישהו אחר, נכון גם אם חטפו צעצוע וכו'.
&nbsp
אני מאמינה שכבר בגיל הזה אפשר לעבוד על תקשורת מקרבת ולהשתמש במילים חיוביות שמעצימות את הילדים.
 
למעלה