מה בפינה
זהירות ברשת

מה בפינה
זהירות ברשת

"...הילדים משוטטים להם בין אתרי משחקים, רשתות חברתיות ועוד כבר מגיל מאוד צעיר. בעוד ללא ספק האינטרנט הוא מקור להשגת ידע, ליצירת קשרים ויכול מאוד לפתח את הילד, הוא גם טומן בחובו סכנות רבות, אפילו כאלו המסכנות את חייו."

האם דיברתם עם הילדים על הסכנות ברשת? באיזה גיל?

האם לילדים שלכם יש טלפון נייד עם חיבור לרשת? האם זה מקובל באזורכם? שווה לציין גילאים.

האם אתם מרגישים שהילדים שלכם בטוחים כשהם גולשים ברשת? האם אתם עוקבים אחרי היסטורית הגלישה שלהם? איזה עוד הגנות יש לכם?

אני מצטרפת כמה לינקים ובעיקר סרטונים שאפשר לראות לילדים. בחרתי לא ארוכים מידי
אני חייבת לציין שחיפשתי משהוא שהקורבן הוא בן, וזה היה הרבה יותר קשה, אבל יש כאלה, וחשוב כל כך לדעת ולוודא שהילדים יודעים.
תרגישו חופשי לעלות עוד סרטונים כאלה, כי לדעתי זה מעביר מסר מעולה לילדים. אולי יותר טוב משיחה איתנו ההורים.

סכנות ברשת: הנחיות לגלישת ילדים בטוחה באינטרנט:
http://www.tipa.co.il/articlePage.asp?articleId=3089

Internet Safety Top 10 - B4UClick.org
Teaching kids how to be safe while using the internet and computers is of great importance. This Top 10 video illustrates some important things to remember while surfing the web. For more information, visit b4uclick.org.
https://www.youtube.com/watch?v=ml2bVJf15Bw

'Lee & Kim' Cartoon Suitable 5 - 7 yrs
https://www.youtube.com/watch?v=-nMUbHuffO8

For 8 -10 year olds - This is an assembly from CEOPs Thinkuknow education programme that helps children to understand what constitutes personal information. The assembly enables children to understand that they need to be just as protective of their personal information online, as they are in the real world. It also directs where to
https://www.youtube.com/watch?v=_o8auwnJtqE&feature=player_embedded

Consequences: Assembly for 11 16 year olds
This is an assembly from CEOPs Thinkuknow education programme that enables young people to recognise what constitutes personal information. The assembly facilitates young peoples understanding that they need to be just as protective of their personal information online, as they are in the real world. It also directs where to go and what to do if young people are worried about any of the issues covered.
https://www.youtube.com/watch?v=hK5OeGeudBM

Matt Thought He Knew
This film follows Matt, a teenage boy who begins a relationship with a girl he has met online. Together they explore their sexuality via IM and webcam. Eventually they decide to meet up offline however the girl isn't who Matt thought she was...
https://www.youtube.com/watch?v=9JpyO5XlfCo

הנושא הזה קרוב לליבי כי

בוני קיבלה טבלט ליום הולדתה ה-11 לפני כמה שבועות. לפני כן היא היתה על הלפטופ שלי ולידי, היום היא גם עם הטבלט בחדר שלה לפעמים והאמת היא, שאין לי מושג איך הטבלט עובד

בוני יודעת שאסור לה לאשר חברים שהיא לא מכירה. היא מגדילה לעשות ומבקשת את רשותי לאשר גם חברים שהיא מכירה
היא גם קוראת לי בכל שאלה או מסך שעולה והיא לא יודעת או מכירה, וזה כנראה בעקבות סיפור שקרה לחברה שלה. היא שיחקה על הטלפון של אבא שלה 10 דקות, הוציאה 30 פאונד!!!

לבוני אין סמרט פון, אבל יש לה טלפון נייד פריפייד מתחילת שנת הלימודים הזאת, כי אני עובדת פעמיים בשבוע ולא אוספת אותה או מחכה לה בבית. יש ילדים שיש להם סמרטפונים, שראיתי בדיסקו האחרון של ביה"ס, אבל לא ראיתי ילדים מסתובבים עם טלפון ביציאה מבית הספר. לפי הנחיות ביה"ס אם אתה מביא נייד לביה"ס אתה צריך להפקיד אותו במזכירות בתחילת היום, ולקחת אותו בסופו.

אני אמורה לבדוק את היסטורית הגלישה של בוני, רק שכרגע אין לי מושג איך עושים את זה, צריכה לבדוק און ליין
בגדול אמרתי לה שאני יבדוק, ככה שהיא יודעת שמישהו בודק.

carlimi

New member
בנוסף

לבדיקת הסטורית גלישה, רצוי וכדאי ומומלץ לעשות חסימה במחשב כך שהיא לא תוכל להגיע לאתרים שהיא לא צריכה גם אם בטעות תנסה.
אין לי מושג איך עושים את זה, אבל אם החצי שלי ייכנס לכאן אולי הוא יהיה נחמד מספיק כדי להסביר

אחד הדברים שהיא אוהבת בטבלט

זה את היוטיוב. היא אוהבת לראות שם סרטונים. אני לא רוצה לחסום אותה.
בשלב זה היא לבד בלי חברים על הטבלט, ואני מאוד סומכת אליה שאם זה לא מתאים או שתהיה בעיה היא תבוא אלי.

אני מניחה שאחד האתרים הראשונים לחסימה יהיה היוטיוב. גם אני לא יודעת איך זה עובד
מישהו?

carlimi

New member
את לא חוסמת

את מגבילה את החיפוש.
יוטיוב מהבחינה הזו הוא אתר נוראי. ממש!
היא יכולה ממש בטעות להגיע לסרטונים גסים, עם עירום וקללות - די בטוחה שדברים שאת לא רוצה שהיא תראה.
היא גם יכולה לחפש משהו אחד, ובצד יופיעו לה הצעות שיוטיוב מציע עבורה, לא דברים שהיא עצמה חיפשה במקור. בקיצור - היא עדיין תוכל לראות יוטיוב, אבל זה יהיה מנוטר (את מגדירה חשבון משתמש מתחת לגיל 18).
ממליצה מאוד לחפש בגוגל איך לעשות את זה, ממה שאני זוכרת בזמנו זה די פשוט.

alphadelta

New member
לא חוסמים.

אבל כשהיו יותר צעירים המחשב, שהיה המקור היחידי לרשת, היה במקום מרכזי בבית. ולכן הייתה ביקורת על כל מה שהם עושים. אחר כך, כשקיבלו טלפונים ו טאבלטים עדיין היה הכלל שהם משתמשים רק במקום מרכזי. אנחנו מלמדים אותם כלים ופתוחים לשיח על מה הם ראו. דיברנו על מה הם אמורים לראות ולעשות ברשת ומה לו. אנחנו עדיין מדברים על זה ועל כללי בטיחות. ההנחה היא ש: א׳ הם יכולים למצוא דרכים מסביב. וב׳ אצל חברים לא תהיה חסימה ואז הם יראו שם בלי השגחה. ולכן מתן כלים ולסמוך עליהם נראה לנו נכון יותר. אנחנו סומכים עליהם אבל זוכרים שהם ילדים בגיל העשרה ולכן, יחד עם זה יש כמה תנאים. אחד , הטלפון המחשב ו טאבלט הם פריבילגיה. ואם חורגים מהתנאים אז מאבדים פריבילגיות. דבר נוסף אנחנו תמיד יודעים את הסיסמא ויכולים להכנס למכשיר. אסור להם למחוק היסטוריית גלישה. המכשירים נטענים בלילה בחדר שלנו.

נירית, לא ראיתי עדיין את הסרטים שצרפת. אבל תודה מראש :)

אני בדיוק בגישה שלך.

כבר קרה שחיפשנו יחד משהוא ובצד איפה שעולים כל הסרטים האפשריים, עלתה גם תמונה של אישה בתנוחה גסה. לא אני לא רוצה שהיא תראה את זה, אבל זה קיים בעולם שלנו. דווקא התעכבתי על זה, הראיתי לה את התמונה, בלי להכנס לסרטון, והסברתי שבגלל מילה כזאת או אחרת הסרטון הזה עלה בחיפוש. זה סרטון שמתאים למבוגרים שיכולים להבין על מה מדובר ולא מתאים לילדים. אם היא פוגשת כאלה סרטונים במקרה, חשוב שהיא תספר לי על זה. בכלל, אם משהוא שהיא לא מבינה או לא נכון לה, לעזוב מיד, זה היתרון של הרשת, לצאת מיד ולספר לי על זה אם היא צריכה.

אני מאוד סומכת אליה, ממה שאני פוחדת יותר זה כשהם יתחילו להסתכל ברשת עם חברים. כרגע אם חברים היא רק משחקת, הטבלט לא נכנס לעולם הזה, אבל ברור לי שזה רק שאלה של זמן.

למעלה