מה בפינה
טבעת נישואין

מה בפינה
טבעת נישואין

טבעת נישואין היא סמל, האם אתם עונדים טבעת נישואין?
האם אתם בחרתם אותה?
האם החלפתם אותה אי פעם?
יש לכם סיפור שקשור לנושא הזה?

משמעות טבעת הקידושין
לאורך ההיסטוריה שמשה טבעת הקידושין כסמל בדתות ותרבויות רבות ושונות. כסמל ואמצעי ביטוי לשינוי הסטאטוס, למעבר מרווקות לזוגיות, קוד אוניברסלי לנישואין ומחויבות בין שני אנשים. הנוצרים מקדשים עם טבעת הזהב הקלאסית, אותו חישוק עדין ומוכר ובמעמד הכומר מחליפים שבועות: "בטוב וברע בעוני ובעושר". גם המוסלמים והדרוזים מקדשים בטבעת זהב וקוראים משפט מן הקוראן בו הם מתחייבים לפרנס את בת זוגם, לאחר חתימה על מסמך המקביל לכתובה ביהדות.
טבעת הקידושין מנציחה את הרגע בו חתן וכלה נשבעים אמונים זו לזה ומניחים את היסודות לביתם המשותף. הטבעת מסמלת זוגיות ומשפחה יותר מכל דבר אחר. יותר מתמונה העומדת על המזנון או סרט הוידיאו של החתונה. הטבעת נשארת על כף ידך 365 ימים בשנה, 24 שעות ביממה וזו גם מטרתה העיקרית ביהדות - להנציח את הרגע, להחזיר אותך בכל יום להבזק שניה אחת לאותו רגע משמח בו התקדשת.
לפי ההלכה היהודית רשאי חתן לקדש את כלתו בכל טבעת ששווייה נמדד בפרוטה לפחות, אפילו טבעת ברזל או פח ובלבד שהיא עשויה מחומר אחיד וללא עירוב מתכות. כלומר, אם הטבעת עשויה כסף עליה להיות מכסף בלבד ואם מזהב - זהב ללא כל מתכת נוספת. כלות שחפצות בטבעת בכמה צבעים יכולות לבחור טבעת עשויה זהב מצבעים שונים - אבל לעולם לא בשילוב כסף.
מומחים ממליצים להשתמש בזהב 18 קראט, שכן זהו הזהב הקרוב ביותר לטהור ונוח לעיבוד, אשר אינו נחרץ או מתעוות. על מנת להבטיח כי אמנם מדובר בזהב, יש לבדוק את החותמת המוטבעת על הטבעת. כלל חשוב מאוד הוא כי על הטבעת להיות עגולה וחלקה לחלוטין בחלקה הפנימי, כיוון שהעיגול מסמל את האינסוף שבזוגיות. המהדרין, לא מטביעים חותמות בתוך הטבעת אלא בחלק החיצוני על מנת לא לפגוע בסמלי הזוגיות.
האם מותר לשבץ בטבעת אבני חן?
אסור בתכלית האיסור לקדש בטבעת משובצת באבן טובה. מותרות עם זאת, חקיקות ועיטורים על הצד החיצוני של הטבעת - ובלבד שאלה יהיו עשויים מאותה מתכת. ההלכה היהודית קובעת, כי על הטבעת להיות משולמת עד תום על ידי החתן - ממש עד ערב החופה. מתחת לחופה ישאל הרב את החתן אם רכש את הטבעת בכספו והאם הטבעת בקניינו המלא והגמור. מי שרוצה להמשיך בטקס - מוטב שיוכל לומר כן בשלב הזה.
האם ייתכן מצב בו הרב יסרב לקדש בטבעת מסוימת?
עלול להיווצר מצב בו יאמר הרב - בטבעת זו אינני מקדש, אבל הסבירות נמוכה. יחד עם זאת, מומלץ תמיד להראות את הטבעת לרב לפני החתונה ובכך להימנע ממצבים לא נעימים.
בשוק רווי התכשיטים והטבעות של ימינו, קשה להצביע במדויק על ההבדל בין טבעות המשמשות לקידושין וטבעות "רגילות". המשמעות היא שכל טבעת בשוק, שמוצאת חן בעיניכם ועונה על הדרישות הבסיסיות - יכולה לשמש כטבעת נישואין וקידושין. ערב החתונה מהווה גם פתח לפינוק שאינו בשגרה. השמלה נתפרת במיוחד, חליפה חדשה לחתן וגם הטבעת יכולה "להיתפר" בדיוק למידות הכלה.
ההיצע הקיים הוא גדול ומרהיב, אבל זוגות רבים אוהבים ליצור את התכשיטים האישיים שלהם ולנסות לצקת לתוכם מאופיים ומאפייניהם כזוג, הם יושבים עם המעצב ויחד מנסים לעצב תכשיט, או במקרה הזה טבעות, שיבטאו את הזוגיות, הקשר והאהבה המיוחדת להם.
בהצלחה עם בחירת הטבעת!

נלקח מאתר חוגגים, פורטל ארועים:
http://www.hogegim.co.il/articles/משמעות-טבעת-הנישואין

טבעת הנישואים שלי היא לא הטבעת שהתחתנתי איתה

קנינו חדשה אחרי שהקודמת נאבדה, עדיין לא ברור באיזה נסיבות...כנראה שבתקופה שזה היה קצת רופף עליי-זה עף לי מהיד, לא יודעת איפה.
זוכרת כמה זה היה לי טראומטי במיוחד שהבחור היה בדיוק בחו"ל ולקחתי את זה מאוד קשה, הרגשתי שממש בגדתי בו

&nbsp
בסוף כשהוא חזר הלכנו ביחד ובחרנו טבעת נישואים חדשה שאני מאוד אוהבת אבל עדיין כשרואה תמונות מהחתונה ורואים שם את הטבעת, יש לי צביטה בלב.

shilaF29

New member
לא

הטבעת לא מסמלת בשבילי שום דבר.
הפסדתי לענוד אותה כשעליתי במשקל והיא ממש הציקה לי, לא ניסיתי למדוד אותה שוב כבר המון זמן.
אני לא עונדת שום תכשיט אבל אם אני אחזור לתכשיטים אני אפנה קודם אליה, כי אני אוהבת אותה, היא מעלה בי זכרונות נעימים.

אני עונדת טבעת נישואין,

זאת טבעת שענדתי עוד לפני נישואי. הטבעת הזאת היתה אהובה על אמא של בעלי. את הטבעת הזאת אמא שלו קיבלה כטבעת אירוסין. היתה לה קופסא מלאה בטבעות, וכל ערב היא הורידה את הטבעות ושמה בקופסא, ובכל יום היא ענדה את הטבעת הזאת ועוד כמה אחרות מתחלפות. את זאת היא ענדה תמיד.
אחרי שהיא נפטרה (זה היה לפני שהתחתנו) בעלי שאל אותי אם יש משהוא שאני רוצה מאמא שלו. לא רציתי כלום, אבל ביקשתי שישמרו את הטבעת הזאת ועוד טבעות שהיא אהבה. כשהוא חזר מסקוטלנד הוא הביא לי את הטבעת הזאת. אחותו לא רצתה אותה והם החליטו שאני ישמור אליה. בתור שומרת הטבעת, ענדתי אותה.
לפני שהתחתנו, הלכתי לחפש טבעת נישואין. לא התחברתי לאף טבעת והכל נראה לי זר ומוזר, למרות שאני עונדת טבעות תמיד. באישורו של בעלי החלטתי שהטבעת המיוחדת של אמא שלו, תהיה טבעת הנישואין שלנו, וזאת למרות שהיא לא עונה על כל "הדרישות", אבל לנו זה ממש לא אכפת.

forglemmigej

New member
לא עונדת

לא עונדת תכשיטים בכלל ,טבעת תמיד נראתה לי כמישהו שרוצה להוכיח לעולם על הסטטוס שלו..יחסים בין זוגות לא נסמכים על משהו חיצוני

mumfor4

New member
טבעת הנישואין שלי

אני עונדת אותה . יד שמאל שקרובה ללב. הסיפור של הטבעת שלי קצת ארוך מקווה שתקראו עד הסוף. היינו זוג תפרן כול כך תפרן שלא היה לנו כסף לטבעת יקרה. בבית הישן הראשון שקנינו והחלטנו לשפץ לאט לאט היה ארון עתיק בחדר השינה מעץ מלא. אלטעזאכן עבר עם הרכב שלו והחלטתי לשאול אם ירצה את הארון. הוא מאוד רצה ובמחיר שקנה אותו 400 שקלים לפני 22 שנים קנה לי האיש שלי את טבעת הנישואין אצל צורף . טבעת אירוסין אין לי.

shuttles3

New member
מעניין לקרוא

הטבעת ה"אמיתית" שלי הלכה לאיבוד... היא היתה קצת גדולה, ענדתי אותה רק לארועים, ומשום שהיא היתה קצת רופפת על האצבע, הורדתי אותה בארוע כלשהו ושמתי איפשהו
. עברתי על כל התיקים והארנקים שלי כמה פעמים ולא מצאתיה
.
אז אני ממשיכה לענוד בכיף ובגאווה את טבעת הנישואין הראשונה שלי. כשעוד היינו סטודנטים, עשינו קפיצה לפראג והתחתנו נישואין אזרחיים כי... כי רצינו לגור במעונות לזוגות סטודנטים נישואים (אחרי הלימודים כבר עברנו את כל הבלאגן של רבנות, עולם ארועים וכו' - מכאן הטבעת ה"אמיתית" שהלכה לאיבוד). קנינו טבעות הכי פשוטות שהיו בחנות - אלה טבעות דקות מזהב לבן. אני מאוד אוהבת את הטבעת הזו, היא מזכירה לי את התקופה ההיא, כשהיינו צעירים-צעירים ורק חלמנו להשיג את מה שיש לנו היום. אני ממש אוהבת את הטבעת הזו. ואם היא תלך לאיבוד? זה ממש פשוט למצוא אחת אחרת. זה מאוד נוח.

עונה גם.

אני לא עונדת את הטבעת שלי. אני לא עונדת תכשיטים או שעון באופן כללי כי זה לא נעים לי. בעבר ענדתי את הטבעת לארועים - היום גם זה לא.
אני בחרתי את הטבעת (בחנות בקניון רמת אביב שלדעתי כבר לא קיימת) לקראת החתונה הראשונה והסודית בקפריסין, ולדעתי היא הטבעת הכי יפה בעולם. כשהראיתי אותה לאבא שלי ושאלתי מה הוא חושב עליה הוא אמר שהיא נראית כמו בייגלה - וזה נכון. היא נראית ככה http://bokertari.co.il/BokerTari/Bagels.html (כמו כל אלה שלא הרגיל עם השומשום), מזהב (והיא גם שטוחה יחסית - היא רק מזכירה את המבנה של הבייגלה, החלקים לא גליליים כמו בבייגלה אמיתי). לפני החתונה בארץ, שעשינו מאוחר יותר, קיבלתי מחמותי שרשרת זהב, שהחלפתי בשרשרת שגם היא יפהפייה לטעמי. כך שיש לי שני תכשיטים יפהפיים לטעמי, שאני פעם ב... נתקלת בהם ומתפעלת מיופיים, אבל לענוד אותם אני עונדת לעתים ממש ממש רחוקות.

אה, וסיפורון - בירח הדבש הראשון בהודו הסתובבנו בלי הטבעות כדי לא לאבד אותן או משהו בסגנון, וכשסיפרנו להודי אחד על זה, הוא לא האמין לנו שזה מה שעשינו, ושאנחנו נשואים אבל לא עונדים את הטבעות.

חתונה סודית בקפריסין...

אפשר יותר פרטים? רק אם מתאים לך

גם אנחנו התחתנו בקפריסין - לרנקה, או יותר נכון איזו עיירה ליד.

We eloped.

טסנו להתחתן בקפריסין בלי שאף אחד יידע, בעיקר כי לא התאים לי הלחץ מסביב. אחד העדים היה הנהג שכלול ב"חבילה" של הנישואין בקפריסין. היינו משהו כמו 4 ימים בקפריסין, והיה פשוט נהדר ומושלם.
אחרי החתונה נסענו להורים של שני הצדדים והודענו להם שהתחתנו. את ירח הדבש עשינו בהודו. אחר כך, באחת הנסיעות הבייתה מביקור אצל ההורים שלי (שגרים רחוק), תכננו גם חתונה בישראל (בשביל המשפחה והחברים) - מתי היא תהיה, לאן ניסע בירח דבש, מתי נתחיל לעבוד על ילד. מאחר שלא היה עליי לחץ, כי זו לא "חתונה אמיתית", תכננתי את החתונה ברוגע, תוך זמן מאוד קצר - סגרנו אולם (די ידענו מראש שאותו אנחנו רוצים, כי היינו שם בחתונה אחרת שמצאה חן בעינינו), ואז היה משהו כמו חודש לכל יתר ההכנות (כולל שמלה), וזהו. התחתנו עם אותן טבעות שאיתן התחתנו בקפריסין.
לא מזמן שאלתי את בעלי איזו חתונה הוא אהב יותר - שנינו הסכמנו שהחתונה בקפריסין (האמיתית, בעצם) הייתה זו שאנחנו מעדיפים.
אגב, אכן הילדה הראשונה נוצרה על החודש הראשון שניסינו (אחרי 3 חודשים של חומצה פולית מזמן החתונה, לפי התכנון - לכן היא נולדה שנה אחרי החתונה בישראל), כך שהתכנון ההוא (לגבי חתונה, ירח דבש וילדה) התממש במלואו. אה, רגע, לא לגמרי - היא הייתה אמורה להיות בן...

אני מאחלת לך שכל התכנונים

שלך יתגשמו

אני אוהבת לראות את השוני בין האנשים, ואיך לכל אחד מתאים משהוא אחר והוא פועל לפי זה - נפלא!!!

זו בערך הפעם היחידה שהתכנונים שלנו התגשמו,

לכן ציינתי את זה
(הילדות הבאות, למשל, לא הגיעו על הניסיון הראשון - השלישית לקחה שנים...). אבל הפתעות הן לאו דווקא דבר רע (או לא תמיד)...

למעלה