מה בפינה
טיולים

מה בפינה
טיולים

אז עברנו לחיות במדינה אחרת, לא טיילנו שם שהיינו ילדים, הכל חדש ושונה.

האם טיילתם כשחייתם בארץ (כמבוגרים)? האם אתם אוהבים לטייל?

האם שיניתם את סגנון הטיול שלכם אחרי המעבר לחו"ל? מטיילים יותר/פחות? טיולים ארוכים/קצרים? מחפשים טבע ונופים, אתרים מענינים או אולי אטרקציות לילדים או טיול בפארק.

האם הילדים אוהבים לטייל? איזה סוג של טיול הם אוהבים יותר ואיזה פחות? איזה גילאים?

האם אתם יוצאים לטיולים גם בתקופות פחות מתאימות לטיול? שיא הקור/שיא החום? איך אתם מתנהלים?

תרגישו חופשי להוסיף כל מה שנראה לכם מתאים.

אנחנו די עצלנים

בארץ הסופי שבוע שלנו היו די מבוססים על ביקורים משפחתיים כך שרק פעם בכמה חודשים ממש טיילנו וגם זה לא יותר מידי רחוק מהבית.
&nbsp
פה אנחנו לא מטיילים מהסיבה הפשוטה שאני בסופשבוע די במצב מעולף- שילוב של הטיפולים, גן והחיים באופן כללי ואין לי כוח,סבלנות ואנרגיות לעשות כלום...
&nbsp
מה שכן, התעורר לי החשק כן לנסוע קצת אז אולי ננצל איזה סופשבוע או משהו לטיול-נשכיר רכב וניסע לאפסטייט ניו יורק אבל נראה לי שנחכה שיהיה קצת יותר נעים.

alphadelta

New member
אוהבים לטייל

אנחנו אוהבי טיולים. נוסעים לטיולים ארוכים ברכב. ומנסים להכיר את ארצות הברית. זה נחמד לשמוע את הילדים אומרים משפטים כמו: ״כמה מצחיק היה בנברסקה כש...״ או: ״ זוכרים את העז שראינו בניו אורלינס״. אין כמו הנסיעות הארוכות במרחבים האין סופיים. בחורף או בקיץ. הכל נראה כל כך שונה. והנופים המגוונים והמשתנים. נוסעים כמה שעות, עוצרים לפיקניק וממשיכים. שרים שירים, משחקים משחקי דרך או סתם בוהים החוצה מהחלון.
( אני חסידה גדולה של לתת לילדים להשתעמם לפעמים. זה מאד חשוב לדעתי) אנחנו מנסים גם לחקור לעומק את המדינה הנוכחית שחיים בה. חוץ מזה אנחנו אוהבים ( ולא עושים מספיק) טיולי הליכה באיזור. יש פארקים מדהימים.

אנחנו מאוד אוהבים לטייל

גם שהיינו בארץ, היינו מטילים ברוב סופי השבוע.
הטיולים שלנו הם לרוב קצרים. אנחנו חיים על אי ואין יותר מידי רחוק. אני חייבת להודות שאני מעדיפה טיולים איטיים, להתרשם מהנוף, ועכשיו שאני מחוברת למצלמה אז מאוד איטיים
בעלי מעדיף הליכה מהירה, להגיע ליעד, והרבה פעמים אנחנו מתפצלים. לפעמים בוני איתי ולפעמים עם בעלי, לפי מה שמתאים לה, ואנחנו נפגשים שוב כשהוא מחכה לי באמצע הדרך או ביעד.

שנינו לא אוהבים יותר מידי אנשים/צפוף, ככה שאנחנו בעיקר בטבע או מקומות שאין הרבה אנשים. תמיד מחפשים דברים שהם כייפים לבוני, ולא קשה למצוא, כי מבחינתה כל מקום כמעט הוא מגרש משחקים. היא מאוד נהנת לטייל, אבל תמיד תגיב באויי, כאשר אנחנו אומרים שיוצאים לטייל
נראה לי שגם אני הייתי כזאת בתור ילדה.

בחורף אנחנו מטיילים פחות, אבל אם יש יום יפה ומתחשק לנו לצאת, אנחנו יוצאים לטיול של אוטו. סתם לראות את הנופים שהם מדהימים פה. תמיד לוקחים איתנו פיקניק ואוכלים באוטו. אמרתי לבעלי שאנחנו צריכים אוטו שהכיסאות הקידמיים מסתובבים אחורה ליצור "סלון". לצערי בעלי שונא לאכול במסעדות/בתי קפה ככה שזה תמיד פיקניק.

אין לי בעיה גם לנסוע מרחקים גדולים. אם אנחנו נוסעים לסקוטלנד (יורדים מהאי) אני יכולה לשבת כל היום ולהנות מהנוף מחלון המכונית - אין לי שום בעיה עם זה.

alphadelta

New member
מנסה לשמור על קצב...

הוא והילדים הולכים הרבה יותר מהר ממני. אז אני צריכה להדביק תמיד את הקצב ;)

אני הפסקתי להדביק את הקצב. רוצה להנות גם, בקצב שלי.

אז חלק הולכים יחד, חלק מתפצלים, והוא מחקה לפעמים בדרך ולפעמים ביעד, תלוי במה שבא לו.

יש לנו חברים שהם בדיוק הפוך. היא אוהבת ללכת מהר ולהגיע, הוא צלם ומתעכב תמיד. אמרתי להם שאנחנו צריכים להחליף בני זוג

יוקלילי

New member
בכל מקום אנחנו מחפשים מגרש משחקים

בשלב הזה של חיינו, בלי רכב ועם ילד בן אנרגטי ביותר בן שלוש וחצי, אנחנו נוסעים מקסימום למרחק של שעה וחצי מהבית, ותמיד מחפשים מגרש משחקים. אנחנו משתדלים למצוא מקומות שיעניינו אותנו, אבל אי אפשר להיות במוזיאון, קתדרלה או כל דבר בעל עניין למבוגרים יותר מדי זמן. תמיד אנחנו מוצאים את עצמנו במגרש משחקים, ויש גנים כאלו מאוד מוצלחים, והם ממוקמים ליד נחל, אז זה מאוד נחמד. אפילו כשהלכנו לחי-בר, הוא הפיק הנאה מרובה מפינת המשחקים. טיולים בחיק הטבע הם מאתגרים מדי בשלב הזה עם ילד ותינוקת בעגלה\מנשא, כי גם הוא בסוף יהיה על הידיים. בעכשו בחורף אנחנו כמעט ולא מטיילים, גם בגלל הקור וגם בגלל החשכה, אך בקיץ טיילנו כמעט בכל שבת לא גשומה. בארץ טיילנו ליד הבית בעיקר, שהיה בחיפה ובקיבוץ של בעלי בצפון.

orilina

New member
חופשות

בארץ כמעט ולא טיילנו גם בגלל שהילדים היו קטנים והיה קל יותר להתארח אצל משפחה במקום וגם בגלל שבסופש או חגים כל מקומות העניין תמיד עמוסים ומלחיצים(וגם לצערי מלוכלכים).

מהרגע שהגענו לארה"ב אנחנו מטיילים המון- בעיקר טיולי רכב כאשר אנחנו משתדלים לשלב בין הטבע לאטרקציות ולא לעשות נסיעות ארוכות יותר משלוש שעות בין מקום למקום.
המקומות בהם טיילנו נכון לעכשיו - וגאס, לוס אנג'לס, פאלם ספרינגס, סיאטל, ברייס קניון, גרנד קניון, יוסמיטי, כביש מס 1
לאחרונה קצת נמאס לי מחופשות אקטיביות וכנראה את החופשה הבאה נעשה בסגנון בטן גב עם קידס קלאב.

forglemmigej

New member
שאלה מצוינת

בארץ לא טיילתי בשנים האחרונות לשהייתי , לא הייתי במצב נפשי טוב בכלל טיולים היו בסוף מחשבותי ,
כשהגעתי הנה טיילתי בלי סוף בסופי שבוע , הטבע משגע ורגוע, לאחר מספר שנים הפסקתי לטייל בעיקר כי אני גרה בתוך הטבע ולא צריך לחפש מקומות חדשים לכבוש,
200 מטר מהבית יש נהר, מסביב יש חורשות עם איילים, ארנבות , סנאים (אבל שחורים ונראים כמו שדים מהגהינום), ציפורים חמודות והכי מדהים זה שמשאירים את הטבע פראי גם תוך הכפר עצמו למה הכוונה, אם יש סרפדים בקיץ נותנים להם לגדול לגובה , גם דשא גודל לגובה , זה דוקא יפה ונותן הרגשה של השתלבות במרחב הטבעי , בשבדיה גם ראיתי עושים אותו דבר משאירים את הטבע פראי ולא מעוצב בערים קטנות וכפרים,
בגרמניה לעומת זאת אסור בשום אופן ופנים שאיזה עשב בר יבלוט במרחב הציבורי הכל מגודר ועם רגולציה, אלזו ,כמו שאומרים..
עוד דבר, מאז שאני באורופה אין לי את הדחף לבקר במקומות אחרים הרוב נראה אותו דבר עיר גדולה עם קתדרלה ענקית באמצע , נהר חוצה וזהו . כלומר ברור שיש מה לראות אבל זו לא אטרקציה .

אני מהאנשים שאוהבים לאלף את הטבע בסביבת הבית שלי.

דשא לא מכוסח ועשבים נראה לי מוזנח תמיד.

יש לך תמונות? גם של הצמחיה וגם של הסנאים מהגיהנום

forglemmigej

New member
נוף מקומי

את הסנאים קשה לתפוס הם מהירים מאד וביישנים ,התמונה שלו היא לא שלי, אלא של גוגל , יתר התמונות שלי.

forglemmigej

New member
מהקיץ

באיזור הספציפי שאני חיה באו ציירים במאה ה19 ותחילת ה-20 לצייר את הנוף , שבירת קרני השמש על הנוף יוצרת מראות חלומיים .

יוקלילי

New member
האמא הייקית שלי התלהבה מהגינות הסקנדינביות הפראיות

והחליטה לא לנכש עשבים בחצר שלנו. הבעיה היא שההורים שלי גרים בדרום, וכך העשבים ירוקים אולי שבועיים בשנה, וכל שאר הזמן צהובים ויבשים...היא ויתרה על העניין

danakama10

New member
אוהבים מאוד לטייל

טיולים מכל הסגנונים. טיולי נופים, הליכה, רביצה, טיולי ערים, מקומות מתויירים, פחות מתויירים, רחוקים וקרובים.
הילדים נהנים מאוד בטיולים, למרות שלפעמים הם קודם קצת מקטרים וטוענים שהם רוצים להישאר בבית מול המסכים.
בחום ובקור אם ניסע לטיול זה יהיה באיזור שבו פחות חם/קר. אנחנו לא בעונש.

למעלה