מה בפינה
יוצאים לחופשה

מה בפינה
יוצאים לחופשה

אנחנו נמצאים בעיצומה של חופשה או שעוד מעט או שכבר מתכננים את חופשת הקיץ, כל אחד והחופשות שלו, כל אחד והתכנונים שלו.
איך אתם מתכוננים ליציאה לחופשה משפחתית, כזאת של לפחות כמה ימים מחוץ לבית?

איזו התארגנות אתם עושים?
האם אתם מכינים את הילדים עם הכרות של המקום מראש?
האם מתכננים איפה מבקרים, לנים או שיש כיוון נסיעה, ומשם זורמים?
איך מתבצעת מלאכת האריזה? מי אחראי על מה?
מה הילדים שלכם חייבים לקחת אתם?

וכרגיל, תרגישו חופשי להעלות פה כל שאלה או נושא בהקשר הזה.

למה שמתי את השאלה הזאת היום?

כי אנחנו יוצאים לסופ"ש ארוך השבוע. מקום שאנחנו חוזרים אליו כל שנה. מקום מקסים, שקט שעושה לנו טוב. זה קוטג' שנמצא על האחד האיים באזור שלנו. אין שם כמעט חנויות, ככה שאם שכחנו משהוא לרוב אי אפשר לגשת לקנות.

אני מאוד מאורגנת, וצריכה שדברים יהיו מאורגנים, בלגן עושה לי בלגן בראש ואני לא מתפקדת
יש לי רשימה של מה לקחת לחופשה, מודפסת במחשב. לפני חופשה אני מדפיסה אותה ומורידה/מוסיפה מה שצריך לחופשה הרלוונטית.
בעלי צוחק אלי. הוא מהאנשים שזורקים כמה בגדים לתיק וזזים. אני מהאנשים שאם צריך משהוא בחופשה ולא לקחתי, אני מרגישה רע עם עצמי. תכונה מאוד מעצבנת

אני זו שאורזת הכל וכמובן והדברים נארזים ככה שבקלות אפשר למצוא אותם. בנסיעות ארוכות אני גם רוצה לדעת איפה באוטו נמצאים תיקים מסויימים שאנחנו צריכים במהלך היום. כבר קרה לנו שהכנתי סנדויצים לנסיעה של 10 שעות, בעלי שם את אחת הקופסאות סנדויצ'ים בסל אחר כי זה לא הסתדר לו עם כל התיקים באוטו, וכשהוא היה רעב, לא מצאנו את הקופסא
טוב שהוא יכול להיות חולה, רעב, לנהוג 10 שעות ועדין לתפקד היטב

במידה ואנחנו נוסעים למקום שבוני לא מכירה, אני לרוב מספרת לה על המקום לפני כן. מכינה את ההתרגשות ליציאה למשהוא חדש.

מקומות לינה אנחנו מזמינים מראש. אני אוהבת לתכנן בגדול, דברים שנרצה לעשות ולראות. עושה תחקיר על המחשב ושומרת לי לינקים. אחרי כן זורמים ביומיום לפי מה שבא לנו או לפי מזג האויר.

לבוני יש דובון שאבא שלי נתן לה פעם כשהגענו לנתב"ג. זה דובון שהיא מאוד אוהבת, שהולך לישון איתה כל לילה, והיא לא נוסעת לשום מקום שנשארים ללילה בלעדיו. יותר מזה, כאשר אנחנו טסים לישראל, הדובון נמצא בתיק שאני לוקחת אלי, שאם חס וחלילה המזודה תאבד בדרך.

shuttles3

New member
חופשות...

זה משהו שעדיין לא קרה לא לי ולא למשפחה שלי
.
קודם חוסכים כל שקל ושקל, לרוב בשביל הלימודים.
אחר כך חוסכים כל דולר ודולר, לרוב בשביל הלימודים וקניית בית.
אחר כך נולד תינוק שעד גיל 3 לא מעניין אותו שום דבר חוץ מהדברים שהוא כבר מכיר (אפילו לבריכה אי אפשר היה להכריח אותו להיכנס).
ואחר כך מגיע ההווה ואני מחפשת בנרות חופשה שיכולה להתאים למשפחה שלנו
. הסיבוך הקטן הוא שאני לא סובלת חום, ולכן יורדות מסדר היום כל מדינות הדרום אמריקה עם החופים שלהן והמלונות "הכל כלול". וסקי עוד לא למדנו, כך שיורדות מהפרק החופשות בקנדה. אירופה כבר יותר מידי רחוקה לנו
. האמת, כשסוף סוף יש לנו בית והוא התחיל להרגיש ביתי ונעים, אנחנו לא כל כך ממהרים לנפוש ממנו...
&nbsp
&nbsp
אילו היינו נוסעים לחופשות (וימים יבואו ונתחיל!), אין לי צל סל ספק שאהיה בדיוק כמוך, נירית. תמיד יש לי רשימות של כל דבר, תרשימים ומה לא - אני חייבת להיות מאורגנת. אם שכחתי משהו או לא לקחתי בחשבון משהו, אני מרגישה רע מידי. לא בגלל העובדה שעכשיו משהו חסר, אלא משום שפישלתי בסדר וארגון
.

alphadelta

New member
רשימות וחופשות

אני אחראית על אריזה. הילדים מקבלים רשימה ואורזים לעצמם. אני לא יכולה בלי רשימות. יש לי רשימה לכל סוג של חופשה. חוף הים/שלג/עיר/מדבר וכולי. בקיצור, קצת מגזימה בנושא. למזלי, אישי היקר, פשוט משתף פעולה בשקט... התכנון של איפה ולאן נעשה יחד. אבל אני לרוב זאת שאחראית על מה יש שם לעשות. לפעמים מתכננים מראש איפה נעצור לפיקניק בדרך, ולפעמים לא מתכננים.
אנחנו אוהבים לטייל וחופשה זה פשוט כשאנחנו ישנים מחוץ לבית, ואבא ואמא לא עסוקים בחיי היומיום אלא פנויים פשוט להיות.

רק עכשיו מגיעה לפורום...

האמת שמאז שאנחנו בדנמרק נסענו רק פעמים.
בגדול אנחנו ממש זורמים ולא עושים ביג דיל מנסיעות.
כשגדלים בבתים דתים אז כל כמה שבתות נוסעים לשבת שלמה לאנשהו,
אז מתרגלים...
&nbsp
אנחנו כן תמיד קובעים מראש איפה ישנים (גם אם זה באוהל ביער - אני מתכננת מראש באיזה חניון וכדומה)
&nbsp
זהו בגדול

למעלה