מה בפינה
כמה אתם נמצאים במדיה החברתית/אינטרנט

מה בפינה
כמה אתם נמצאים במדיה החברתית/אינטרנט

אני כבר שבוע בלי אינטרנט בבית וחווה עולם ללא מדיה חברתית וגוגל שיודע לתת לי תשובות לרוב השאלות היומיומיות שלי, וזה באמת לא נורא. אני פעילה בתפוז ובפייסבוק ומבלה לא מעט שעות ביום בעולם הוירטואלי. בעצם כ-7 שעות ביום (לא רצופות). חשבתי שיהיה לי יותר קשה להיפרד ממנו, אבל הקושי האמיתי בחיים ללא אינטרנט הם דווקא הדברים הקטנים כמו תחזית מזג אויר להיום שאצלנו די חשוב, חיפוש מידע בשביל שיעורי בית וכד'.

באיזה מדיות חברתיות אתם נמצאים? כמה זה חשוב לכם להיות מחוברים? איזה פורומים אתם אוהבים/מתענינים?

כמה החיבור לאינטרנט חשוב להתנהלות היום יום שלכם?

האם ההצעה שרצה ברשת כבר כמה שנים, לעבור לחיות בביקתה קטנה, רחוקה מהסיביליזציה, ללא אינטרנט לחודש ימים ולקבל 1000 דולר עבור זה קוסמת לכם? ואם כן, מאיזו סיבה בעצם?

תרגישו חופשי לשים כאן כל מה שנראה לכם מתאים

כמו שכתבתי כבר, אני מאוד נהנת מהרשת החברתית

זה פותח לי עולם שלם מחוץ לאי שבו אני חיה. מעבר לנושא החברתי, אני מתענינת בצילום בשנים האחרונות ונמצאת בכמה פורומים שגם מוסיפים לי ידע, וגם נותנים לי סיבה לצלם.
לעבור לביקתה רחוקה מהכל יקסום לי גם ללא הנקודה האינטרנטית. אני מאוד נהנת מהשלווה של המקומות האלה, וכמשפחה, אנחנו נוסעים למקום כזה לפחות פעם בשנה.
הקושי הגדול ביותר שלי ללא אינטרנט, בעיקר עכשיו, שאנחנו מוכרים בית ועוברים לבית אחר, הוא אינפורמציה זמינה בהשג יד והקשר הפשוט עם אנשים דרך האינטרנט. עידכנתי בדף הפייסבוק שלי שאני לא יהיה זמינה באינטרנט ושיצרו איתי קשר בנייד במידת הצורך. תייגתי את האנשים שחשבתי שחשוב שידעו זאת, כי התקשורת מולם מתבצעת בעיקר ברשת, וגיליתי עוד כמה שלא חשבתי אליהם, בשבוע האחרון. מדהים כמה שאנחנו תלויים בזה. ואני לא עם סמרטפון, כך שמחוברת רק כשאני בבית עם הלפטופ.
לעומת זאת, בימים שכולנו בבית בערב, אנחנו רואים טלביזיה או סרט יחד שזה נחמד. למרות שכמה ימים לפני שנותקנו, החלטנו שאחרי ארוחת ערב, אין יותר מסכים.

במקרה האישי של המשפחה שלי

אנחנו לא יכולים לחיות בלי אינטרנט מכיוון שאנחנו עובדים מהבית והפרנסה שלנו תלויה בזה. זה ממש לא רק מדיה חברתית ...
גם בעלי, כשהוא לא נמצא בנסיעות עבודה מחוץ לבית, אין לו משרד שאליו הוא נוסע והוא עובד מהבית, עם מחשב של העבודה. אינטרנט אצלנו זה הרבה מעבר לתחזית מזג האויר, למרות שגם במחוזותינו זה מידע חשוב ביותר
.
לנסוע לחודש לביקתה מבודדת יכול להיות נחמד, כן גם בלי אינטרנט, כי זה מספק פסק זמן מהטירוף היומיומי שלנו. $1000 אגב לא מספיק אטרקטיבי לדעתי, ובכל מקרה אם הייתי עושה זאת, רוב הסיכויים היו שזה לא היה בשביל הכסף אלא בשביל החוויה, כמו רוב הדברים שאני עושה בחיים שלי

חג סוכות שמח!

alphadelta

New member
יותר מדי...

אנחנו מחוברים המון לרשת. הוא לעבודה ( אני לפעמים לעבודה) והילדים לבית הספר. לעבודה שלי אני מחוברת למדיה החברתית.
אבל בכל שבת אנחנו מתנתקים מהמחשב, הטלפונים, ה טאבלטים וכולי. כן רואים טלויזיה אבל יחד בתור משפחה. מאד אוהבת את ימי הניתוק האלה.

מחוברת כל הזמן

וזה באמת מוגזם, אבל העבודה של שנינו היא על מחשב ודורשת גישה תמידית לרשת.
הוא מאוד ממושמע ובאמת עובד בשעות העבודה, אבל אני - כמו שהפוסט הזה מוכיח - נשאבת לפורומים ולפייסבוק הרבה יותר מדי.
הייתי סרבנית פייסבוק במשך שנים אבל לפני כמה רציתי לשמור על קשר עם חברים מהלימודים ונשאבתי במלוא העוצמה. על הדרך התברר שזאת גם שיטה נחמדה להיות בקשר עם חברים מישראל.
לפני יומיים לא בדקתי אימייל עד אחה"צ וזה היה נדיר מאוד ונעים מאוד. בדר"כ אני בודקת אימייל פחות משעה אחרי שאני מתעוררת.
אצלנו החיבור לאינטרנט נעשה עניין סביב הילדים: יש לנו מתבגר שחי בעולם הווירטואלי וכבר הרמנו ידיים במאבק בזה וילדה שזמן המסך שלה מאוד מוקצב (למדנו לקח) אבל לאחרונה התחילה להתכתב עם חברות באימייל ופתאום חשוב לה לבדוק אימייל פעמיים ביום ולענות מיד על כל מיני מכתבים מלאי אימוג'י מחברות.

בהחלט עוזר

עם קשר עם אנשים בארץ, בעיקר לראות תמונות של הילדים גדלים - זה מאוד נחמד!
עם החברות משתדלת להתכתב בוואטסאפ

את יכולה לפרט קצת יותר

מה זה אומר שהוא חי בעולם הווירטואלי? בן כמה הוא?

גם אני הייתי סרבנית פייסבוק, אבל המשפחה לא אהבה את העידכונים שלי במייל, ואחיינית שלי פתחה לי דף פייסבוק. הייתי מעבירה לה במייל את הטקסט והתמונות והיא שמה בפייסבוק שלי
הם הגיבו, אז הייתי צריכה לענות, ו... השאר הסטוריה

חי בעולם הווירטואלי

זה אומר שחוץ מביה"ס הוא נמצא רוב הזמן בחדרו מול המסך. במקום להיפגש עם חברים פנים אל פנים, הם נפגשים במרחב הווירטואלי, נגיד במשחקי רשת שהם משחקים ביחד, או מתקשרים דרך פלטפורמות אינטרנטיות / סלולריות.
הוא עוד מעט בן 18 ונראה לי שלא אנחנו נוציא אותו משם אלא חברים שהוא ירצה לפגוש בעולם האופליין.

למעלה