מה בפינה
לקחת סיכון

מה בפינה
לקחת סיכון

יש אנשים שלוקחים סיכונים ויש כאלה שלא, ויש אנשים שנמצאים איפה שהוא על הקשת בין זה לזה.

איפה אתם נמצאים על הקשת הזאת? איפה הילדים שלכם נמצאים?

איזה סיכונים לקחתם בחיים?

תקחו את הנושא הזה לכל כיוון שמתאים לכם

מצרפת פה פוסט שנכתב ע"י שחף אלדר. למען ההגינות אני חייבת לציין שהוא אחיין שלי, אבל איש "גדול" ומיוחד במינו.

https://www.facebook.com/shahafheal/posts/703342976509827

"מתי בפעם האחרונה עשית צעד לא מחושב ופשוט קפצת למים? בלי לחשוב פעמיים.
הגבול בין טיפשות לאומץ הוא דק מאוד. בין אם בא לך לנסות משהו חדש וקליל, או להעיז בגדול ולעשות משהו נועז, לרב אין לדעת מה יקרה ברגע הבא.
לא לעשות כלום בגלל הפחד מהרגע הבא, ישאיר אותך תמיד במקום.
לעומת זאת לקחת סיכון לעבר החלום שלך תמיד יקח אותך לתוך הרפתקה חדשה, בין אם היא תהיה סוערת או שקטה, עדיין זו תמיד תהיה הדרך שלך.
העניין זה להיות קשובים לאינטואיציה תמיד, ולתת לקול האמיץ שבתוכנו לקבל את ההחלטות.
לחיי ההשראה
שחף
------------
שחף אלדר- מתמחה בשחרור מאי שקט ורעב ריגשי בעזרת יציאה מאיזור הנוחות.
מתרגל נשימה מעגלית (rebirthing) מזה 8 שנים,
מורה בסגל ההוראה בהסמכת מטפלים במגמה לפסיכותרפיה טראנספרסונלית במכללת רידמן בת"א ובוגר המגמה"

https://www.facebook.com/shahafheal

אני האדם הכי מחושב שיש,

לא אוהבת את הלא נודע!!! את חוסר השליטה.

אבל אם אני מסתכלת על חיי. לקחתי הרבה סיכונים, ואני מאמינה שבעצם כל מי שעושה רילוקשיין, לקח סיכון גדול.

עזבתי את הקיבוץ אחרי הצבא. יצאתי לעיר הגדולה כשאני בחורה צעירה ותמימה, לא ידעתי כלום על החיים מחוץ לחממה הקיבוצית. מצאתי עבודה, והתקדמתי לתפקידים יותר מענינים ויותר מתגמלים בכמה תחומים.
הבאתי לעולם ילדה בלי ביטחון כלכלי ובלי לדעת איך יראה המחר.
התחתנתי עם בעל שלא הבטיח לי הרבה ביטחון, למרות שלידו אני מרגישה הכי בטוחה בעולם, ויחד עברנו לחיות בסקוטלנד, כי הוא פשוט לא יכול היה לחיות בארץ
בניתי לי חיים חדשים פה. בשפה חדשה, בתרבות חדשה. בגיל 43 התחלתי מאפס!!!
כאשר עושים הגירה, בעצם קופצים למים קרים המון פעמים. הכל חדש, הכל לא ידוע והכל תלוי רק בי. מה אני עושה עם זה. אני מרגישה שעשיתי את זה!!! בניתי לי חיים חדשים בעולם חדש לי, וטוב לי!!!

אז אני בן אדם שלוקח סיכונים? התשובה המיידית שלי תהיה לא!!! אבל אולי בעצם... כן

carlimi

New member
לקחת סיכון

ולקפוץ למים בלי לחשוב פעמיים אלו שני דברים שונים.
אדם יכול לקחת סיכונים בחיים ועדיין להיות מחושב ברמה מסויימת.
לא תמיד ניתן לצפות מראש את כל התוצאות שיהיו לפעולה מסויימת, אבל עדיין, אני לקחתי סיכונים כאלה ואחרים בחיי הבוגריםף ואני יכולה להעיד על עצמי שאני אדם די מחושב, זה לא סותר.

מענין שכשכתבתי את הפוסט

חשבתי בדיוק את מה שכתבת והחלטתי לא להכנס לזה

מסכימה איתך לגמרי שלוקחים סיכונים מחושבים. אני כזאת.

forglemmigej

New member
בגיל שלוש זרקו אותי למים ואמרו שחי

כמובן שהיה שם מורה לשחיה אבל התאוריה אז היתה שמי שלא זורקים למים מעולם לא ישחה בחומר..מאז אני זורמת.
אני חושבת שהחיים מזמנים לכולנו הפתעות טובות או רעות הכל זה שכר לימוד.

למעלה