מה בפינה
מאבקי כוח בין הורים לילדים

מה בפינה
מאבקי כוח בין הורים לילדים

ספרו מנסיונכם

נלקח מ"ילדים זה לא צחוק"
https://www.yeladimze.com/מאבקי-כח-מי-יותר-חזק/

"שאלה:
לאחרונה אנחנו מתלבטים אם להיכנס למאבקים עם הילד שלנו או לוותר לו. דברים שבעבר היו נפתרים על ידי הומור, הסחת דעת, עידוד ומחמאות מתנפחים לעקשנות ולוויכוחים אין סופיים. חשבנו שהתעלמות וחיזוקים יעזרו וזה יעבור. אבל זה לא עובר. אנחנו מוותרים לו היכן שאפשר, משתדלים לא להיכנס למריבות מיותרות ולא לפתח איבה ומרירות שרק יחמירו את המצב. אבל הוא מותח את החבל עד הקצה ועושה מה שצריך רק כאשר אנחנו מתפוצצים.
מדוע זה לא עובד? מתי זה יעבור?
תשובה:
בגיל הרך, ילדים רוצים להיות "הכי" חזקים, אבל הם לא יודעים בבירור אם זה אפשרי. הדחף לתפוס מקום, לצבור כוח ועמדה הוא דחף חיוני. מתנה יקרה שאנו מקבלים בירושה ומעצבים על ידי חינוך וניסיון חיים. מרגע שמתפתחת היכולת להשוות, להעריך ולסדר ברצף, ילדים מתחילים לדרג עצמם לעומת אחרים. "יותר" מתקשר עם תחושה טובה של כוח וסיפוק. "פחות" עם חולשה ואכזבה.
כדי לטפס לראש ההיררכיה הם עושים תמרונים מפחידים, מתאמנים במלחמות דמיוניות, מתרגלים כל מיני מילות קסם ומרגישים, מינימום, כמו שמשון הגיבור או סופרמן. מצד שני, המציאות טופחת להם על הפנים. אבא אולי בכל זאת יותר חזק. הוא היה בצבא, נלחם במלחמה אמיתית, ויש דברים שרק הוא יודע לעשות (לגרש רוחות רפאים, לעשן, להחליף מנורה, לשים דברים במקום שאמא לא תמצא).
מה שברור לנו לא ברור להם. לשאלה "מי יותר חזק – אתה או אבא?" מתקבלות תשובות לגמרי לא צפויות:
– "אני, כי אני עוקף אותו בריצה".
– "אני, כי אני מרביץ לו והוא לא מרביץ לי".
– "אני, כי אני עושה לו מלכודות."
– "אבא יותר חזק, אבל אני לומד ג'ודו"
– "אבא יותר חזק, אבל אני יותר קובע"
– "אבא יותר חזק, אבל אני יותר ערמומי"
– "אבא יותר חזק. אבל אל תגלו לאף אחד!"
(שאלו את ילדכם "מי יותר חזק" וספרו לנו!!)
הרבה הורים מוסיפים לבלבול של הילד כאשר הם מספקים את משאלותיו בצורה מוגזמת, נותנים לו להרגיש יחיד ומיוחד ונענים לתובענות חסרת ההיגיון שלו מבלי לצפות להדדיות. אם אתם רואים בעקשנות של בנכם איום – הוא יפרש את המתירנות שלכם כחולשה. אם אתם חוששים לעמוד מולו ולעורר את כעסו – הוא יכעס ויחמיר את המצב כדי לקבל את מבוקשו. כשאתם חוששים להתנגד לרצונו, שמא הוא יפגע – הוא משתכנע שהרצון שלו חשוב משלכם.
עד השנה השביעית לחיים רוב הילדים מבינים שההורים חזקים מהם ונענים למאוויים שלהם מתוך בחירה ולא מתוך חולשה. עד אז, יחסי הכוחות בין ההורים לילדים מתבהרים. אבל לא כדאי לחכות עד אז. כשהעקרונות שמנחים את בנכם הם "מי שיותר מגזים – יותר מרשים!" ; "מי שיותר צועק – יותר צודק!", פעלו אתם לפי עקרונות הפוכים. אל תתווכחו. אל תצעקו. אל תגזימו. אל תתפוצצו. כשתעמדו על שלכם בעקביות ובנחישות הוא ישתכנע שאתם יותר חזקים. (ראה גם פוסט תוקפנות לייט).
כל אחד יודע שכדי להישאר עקבי ואסרטיבי נדרשת פי כמה אנרגיה מאשר כדי להתפוצץ. את זה אפילו ילדים קטנים מבינים!"

אפרופו מאבקי כוח- לפעמים אני מרגישה שאני עושה את זה מול

הקטנה כי היא לפעמים מתנהגת כמו בת שנתיים והיא מאוד עקשנית (מעניין איך זה קרה עם 2 הורים עקשנים מאוד
) ומוצאת את עצמי ראש בראש איתה עד שיורד האסימון שוואלה- הילדה בת 9 חודשים, מה אני רוצה ממנה

כבר כתבתי את זה לפני כן

להיות מאוד ברורה מי המבוגר בבית. וכן, לפעמים אנחנו תופסים את עצמנו בסיטואציה מול הילדים וחושבים, רגע, זה לא מתאים

למעלה