מה בפינה
מבולגנים או מסודרים?

מה בפינה
מבולגנים או מסודרים?

איך אתם מתנהלים מבחינת סדר/בלגן או איפשהו בין השניים? האם נוח לכם במקום הזה? איך בן הזוג שלכם? איך הילדים?

מצ"ב לינק למאמר מענין, בעיני לפחות, ומכיון שאני יודעת שהרבה פעמים אין זמן לקרוא מאמר שלם, גם אם הוא קצר, אני מוציאה ציטוט שנראה לי מתאים לדיון הזה:
"הם מסוגלים למצוא השראה בבלגן שלהם – לא מעט אנשים מפורסמים כמו אלברט איינשטיין או ג'יי קיי רולינג, למשל, ידועים כאנשים מבולגנים, והסיבה היא ככל הנראה כי הם יודעים מה חשוב ומה לא. "בשולחן עבודה מבולגן, העבודה היותר דחופה וחשובה מוצאת את דרכה לראש הערימה, ואילו דברים פחות דחופים שאפשר להתעלם מהם נקברים למטה, וזה הגיוני לחלוטין", נכתב באתר. נוסף לכך, מחקר שנערך באוניברסיטת מינסוטה בארצות הברית גילה כי השהייה בסביבה עמוסה תורמת להעלאת היצירתיות. "הבלגן מעורר תחושה של שבירת מסגרות ומוסכמות", נכתב, "מה שיכול ליצור נקודת מבט טרייה ורעננה. סביבות מסודרות מדי לעומת זאת מעודדות קונבנציות וצורך ללכת לפי הכללים ולהמר על בטוח"."

המחקרים קובעים: אנשים מבולגנים הם למעשה גאונים:
http://www.mako.co.il/living-rooms/other/Article-fd29a60b6c68151006.htm

וכרגיל, תרגישו חופשי לשים פה כל מה שנראה לכם מתאים.

carlimi

New member
אם להגיד את האמת

אני לא אוהבת את המאמרים/מחקרים האלה.
זה כלכך משתנה וכלכך אינדיבידואלי. וגאונים הם קודם כל גאונים

אני בן אדם מאוד מסודר. מאוד.
גם בבית וגם בסטודיו.
ועדיין אני חושבת שאני מאוד יצירתית. אפילו עובדת בזה

דווקא אני מוצאת שכשמסודר אצלי אני יכולה להתרכז ביצירה. כשיש בלאגן זה מפריע לי להתרכז ...
לא מבינה איך אנשים חיים בבלאגן תמידי בבית. זה פשוט לא נעים.
בתור מי שעובדת מהבית נעים לי להיות הרבה שעות במקום מסודר, נקי, ונעים.
ועוד בתור מי שלמדה פנג שואי - זה מביא הצלחה ואנרגיות טובות ליושבי הבית באופן כללי.
וטיפ קטן - ככל שהבית מסודר על בסיס יומי, כך יותר קל לשמור עליו כזה, ולנקות.
ואיך שומרים על סדר? מוצאים לכל דבר מקום
.
(ולא, הבעל לא מסודר. גם הבת לא ((הבת של אבא שלה)). הבנים בנתיים בסדר).

אני מאוד מבינה מה את אומרת לגבי מחקרים,

אבל זה התאים לי לכאן. זה נותן מקום נוח לאנשים לא מסודרים

אני מאוד מסודרת,

אי סדר ממש מפריע לי לתפקד. חלק מהדיסלקציה שלי זה הקושי להתרכז בבלגן, רעש וכד'.

הבית שלי מאורגן ככה שיש לדברים מקום ובסוף היום אני הולכת לישון כאשר הכל במקומו. גם אני וגם בעלי ככה, כך שאין בעיה. הכל נעשה ברגע.

בוני מאוד לא מסודרת. היא ממש לא מבינה מה הבעיה ללכת לישון בחדר מבולגן. אני משתדלת לתת לה את המרחב הזה, שתמצא לבד מה נכון לה. מצ"ב תמונה שצילמתי בחדר שלה בשבוע שעבר. בשלב הזה אמרתי לה שהיא חייבת לסדר, גם אם זה לא מפריע לה. יש גבול מבחינתי

een ogenblik

New member
אמממ

אצלנו מצב דומה יכול להיות רק לאחר מבצע סידור, כאשר כל בני הבית נרתמים לעזור לכאוס בסדר, ובשלב הזה אני מצלמת תמונות הוכחה למשפחה, להראות איך סוף כל סוף הצלחנו לסדר. לא "בערך מסודר", לא "כמעט מסודר", לא "מסודר מספיק", לא "מסודר יותר מקודם", פשוט "מסודר!" מלא גאווה בהישג.

איך אפשר ללכת לישון בחדר כזה???

אני לא יכולה, אבל לגמרי מבינה שלא כולם כמוני. אני עומדת על זה שמרכז החדר, בדרך למיטה שלה יהיה פנוי.

een ogenblik

New member
לפחות על פי הצילום

נראה שהדרך למיטה פנויה. אני צריכה בדיקת ראיה? לא שמתי לב למשהו?

alphadelta

New member
צילום

כשהיו יותר צעירים צילמתי את החדרים / המקלחות/ הסלון אחרי שאני סידרתי כדי להראות מה הציפיות. אני לומדת להתגמש והם למדו להתקרב לציפיות ;)

alphadelta

New member
כנראה הייתי ילדה גאונה

הייתי הילדה הכי מבולגנת עלי אדמות. הורי המיואשים ומורי האבודים לא ידעו מה לעשות איתי. הם טיכסו עיצות, הענישו, איימו, נתנו פרסים. ועדיין הבלגן נשאר. והנה , אי אילו שנים מאוחר יותר אני מאד מסודרת. אולי התבגרתי אולי הבנתי שאני מתפקדת יותר טוב כשמסודר או אולי, סתם ככה, נעשית מסודרת יותר.

carlimi

New member
זה באמת קטע

גם אני זוכרת שהייתי ילדה מבולגנת. יותר נכון מתבגרת מבולגנת ..חחח
זוכרת את התחינות של אמא שלי לסדר את החדר. זוכרת שלא ראו שולחן. זוכרת שזה גם די היה עובר לי מעל לראש מה שנקרא ....
היום - כן, מאוד מסודרת וטוב לי ככה.

אני בגדול מסודרת ומאורגנת, אבל בדברים של הגן מרוב שיש לי

כל כך הרבה עם כמה שאני מנסה לסדר ולארגן ועם כל הפתרונות שמצאנו עדיין מסתובבים לי דברים ברחבי הבית שאין לי מושג איפה לתקוע אותם כמו קוביה גדולה שהכנתי כמשחק בנושא איברי הגוף, תיבת דואר מיוחדת לילדים וכל מיני כאלה שלך תמצא להם מקום בדירת חדר.

למעלה