מה בפינה
מה אתה רוצה להיות שתהיה גדול?

מה בפינה
מה אתה רוצה להיות שתהיה גדול?

נלקח מ-מהיגים את החיים של נורית זיגלר
https://www.facebook.com/מנהיגים-את-החיים-611005359100013/

בוא ניקח רגע וניזכר בילדותנו - כל כך הרבה חלומות, פנטזיות, הרפתקאות ניצוצות ושאיפות.
האם כשהיית קטן אמרת ״כשאהיה גדול אהיה מפורסם!״ או ״כשאני אהיה בגיל שלך אני אהיה עשיר!״ והסביבה הגיבה בזלזול ובלגלוג?
מה חשבת בלב ומה ענית כשהיית קטן ושאלו אותך ״מה תרצה לעשות שתהיה גדול?״
האם אתה זוכר מה הייתה תגובת הוריך?
האם ענו לך בזלזול ״כן, בטח… זה לא יקרה״ או האם האמינו בך ועודדו אותך?
רבים מאיתנו זוכרים את הרגע הזה מהילדות שמישהו פקפק בחלומותינו, אך לעתים קרובות אנו עושים בדיוק את אותו הדבר לילדינו.
אנחנו כל כך רוצים שהילדים שלנו יהיו מוצלחים ומבלי לשים לב אנחנו גורמים להם להפסיק לחלום ולשאוף. לפעמים השאיפות שלהם ייראו בלתי הגיוניות עבורנו, כי אולי חווינו כישלונות בעבר באותו התחום או מעולם לא שמענו על מישהו שהצליח בכך. אך חשוב להבין כי כל חלום הוא אפשרי, אם רק נאמין בו. אז למה שלא נעזור לילדים שלנו להאמין בשאיפותיהם?
״ שאיפה לוהטת להיות ולעשות היא נקודת הפתיחה, ממנה על החולם להתחיל. חלומות אינם נולדים מאדישות, מעצלות או מחוסר שאפתנות ״ (נפוליון היל, חשוב והתעשר, עמ׳ 52)

מתי הייתה הפעם האחרונה ששמעת מהו החלום של הילד שלך?
האם בכלל אי פעם התעניינת לשמוע על הפנטזיות הכי גדולות שלו?

״ דע גם שכל מנהיג גדול, מאז שחר התרבות האנושית ועד היום, היה חולם ״ (נפוליון היל, חשוב והתעשר עמ׳ 49)

כל האנשים שנתפסים כמצליחים בעיני החברה התחילו מחלום ואמונה.
אני אלמד אותך כיצד לעזור לילד שלך לפתח את החלום שיש לו וכיצד להאמין בו על מנת שיאמין בעצמו.
״ כל דבר שאתם רוצים להיות, לעשות או להשיג - בא מאהבה. " (רונדה בירן, הכוח, עמ׳ 9)
כולנו אוהבים את הילדים שלנו ולכן מאוד פשוט להשתמש באהבה כלפיהם כמרכיב עוצמתי שיעזור להם לממש את עצמם.
״ האהבה היא האנרגיה החזקה ביותר ובה בעת הבלתי מוכרת ביותר בעולם ״ (פייר תייאר דה שארדן, כומר ופילוסוף)
כיצד עושים זאת?
חלק מהילדים אוהבים לשתף את החלומות שלהם ולספר על התוכניות שלהם לעתיד, אך ישנם כאלו שלא מספרים עד שלא שואלים אותם.
קח את הילד שלך לשיחה קלילה ותשאל אות מה הוא רוצה להיות כשיהיה גדול? מה החלום שלו? חשוב מאוד להגיע פתוחים לשיחה הזו ולקבל כל תשובה אפשרית.
" סובלנות וראש פתוח הנם חיוניים לחולם של היום. המפחדים מרעיונות חדשים, נידונו לאבדון לפני שהתחילו "(נפוליון היל, חשוב והתעשר, עמ׳ 50)
ניתן לעשות זאת עם ילדים בכל הגילאים, החל מגיל צעיר מאוד.

לי יש בעייה הפוכה.

הגדולה שלי משוכנעת שכבר עכשיו היא יודעת מה היא רוצה לעשות - והיא רוצה גם כבר להתחיל לעשות את זה, וגם ללמוד רק מה שקשור לזה. אחת הבעיות עם כך (מעבר לכך שלא כדאי שהיא תגדל להיות בורה) היא שגם היא מודעת לכך שמאוד יתכן שתוך זמן לא ארוך הדבר הספציפי הזה כבר לא יהיה קיים. אז לא רק שזה לא משכנע אותה לא להשקיע רק בדבר הזה - זה גורם לה להיות לחוצה להתחיל כמה שיותר מהר, וגם מצד שני חרדה מכך שעוד מעט זה כבר לא יהיה אקטואלי, ואז כל העבודה שלה תהיה לשווא. אני מנסה להסביר לה שהכישורים שהיא רוכשת, אפילו אלה שהיא רוכשת ספציפית למען המקצוע הזה, יוכלו לעזור לה בדברים אחרים ושהיא תוכל למצוא משהו אחר שיעניין אותה - אבל נכון לעכשיו היא לא מוכנה לשמוע על הרעיון שמשהו אחר יעניין אותה...

בת כמה היא?

איזה מקצוע זה שלא יהיה קיים?
אני מסכימה איתך שכל מה שאנחנו לומדים בעצם נותן לנו עוד כלים, וחשוב שיהיה לנו ארז כלים גדול.

בת 12, עולה ל-ז'.

זה משהו מאוד ספציפי שכנראה "יצא מהאופנה" ויפסיק להתקיים בשלב מסוים.

בשלישי בערב,

יום לפני שפרסמתי את זה כאן, בוני שאלה אותי מה אני רוצה להיות שאני יהיה גדולה
זה קצת מצחיק שילדה שואלת את זה את אמא שלה, ואמא שלך כבר בת 52. אמרתי לה שאני רוצה לעזור לאנשים, וכמובן שאלתי אותה את אותה שאלה. היא אמרה שהיא גם רוצה לעזור לאנשים ולכן היא רוצה להיות מורה. שתבורך הילדה הנפלאה שלי

איך היא ידעה שאני הולכת לשים את הנושא הזה כאן למחרת?

אני תמיד שואלת את הילדים, שלי ואת הילדים שאני עובדת איתם, ממה הם נהנו, מה הם אוהבים וכד', ותמיד תמיד נותנת להם הרגשה טובה. לחלום זה נפלא וכל כך חשוב!!!

למעלה