מה בפינה
פגיעה מינית

מה בפינה
פגיעה מינית

בוכריס פתח את תיבת פנדורה!!!
אתם יודעים מה הכי מדהים אותי? כמות האנשים שחווה תקיפה מינית, ואני מאמינה שזה רק קצה הקרחון. כמה אנשים הדחיקו ובאמת לא זוכרים? כמה עדין לא יכולים לספר לאף אחד גם אחרי שנים אחרי שזה קרה? וכמה אנשים עדין שוקלים, האם אפשר לקרוא למה שחוויתי פגיעה מינית או לא?

מה שאהבתי בכתבה המצ"ב שהם נותנים כלים לפעולה. יש פה כלים לנו ההורים.
ואני מצטטת משם:
"תזכרו! אתם ההורים שלהן/ם וזה התפקיד שלכן/ם להגן על הילדים שלכן/ם! וככל שהם גדלים יותר היכולת שלנו להגן עליהן פוחתת ולכן זה התפקיד שלנו לתת להם כלים להגן על עצמם!"

הייתי בת 4 כשהפסקתי להתקיים
http://dussapaz.wordpress.com/2014/06/11/הייתי-בת-4-כשהפסקתי-להתקיים/

האם דיברתם עם הילדים שלכם על האפשרות שמישהו יפגע בהם בצורה כזאת? באיזה גיל? איך?

תרגישו חופשי לעלות פה מה שנראה לכם, כולל סיפורים מהרשת וכל דבר אחר בנושא.

ושלא נדע!!!!!!

forglemmigej

New member
כשהילדים היו קטנים

אמרתי להם לא לפתוח את הדלת לאיש כשההורים לא בבית, לא לקבל סוכריות מזרים ובכלל לא לדבר עם זרים ברחוב.
לגבי הטרדות מיניות לדעתי הדלה רוב הנשים עברו הטרדות מיניות בצבא וגם סתם ברחוב, הסבה היא שלא מחנכים בגנים ובבתי הספר לכבד את הנשים , ההורים גם לא מחנכים , לא מקפידים על כיבוד מרחב פרטי , אני לא יכולה לספור את מספר הפעמים ששאלו אותי כשהייתי עכשו בארץ הרבה זמן במה את עוסקת ואיך הגעת לדנמרק, מה זה ענינך איך הגעתי ובמה אני עוסקת , כולה מכירים אותי שתי דקות , יום אחד הלכתי ברחוב ודברתי קצת בקול רם בנייד הייתי מאד נסערת אז מישהו שעמד לידי אמר אני יכול לעזור לך , מה הבעיה , בגלל הסערה הרגשית התחלתי לספר לו , זר גמור לחלוטין ועוד עם תחפושת של חבדניק (מתעבת את הזקנים הלא מסודרים שלהם), פתאום תפסתי את עצמי ואמרתי סליחה אני לא מעונינת לדבר על זה. הוא אמר למה לא זה יקל עליך , הייתי פשוט המומה, לא בקשתי את עזרתו הוא עמד וצותת לי מה אתה נכנס לחיים הפרטיים שלי בלי שבקשתי , פתאום ראיתי את ההבדל של שמירת הכבוד פה לעומת בארץ , איש לא יעז לפנות אלי בלי שאבקש אפילו אם אהיה זקנה בת 100 שקשה לה לחצות את הרחוב

בהקשר של כניסה לפרטיות

אני דווקא אוהבת את האכפתיות, אם זה בא ממקום טוב. גם כאן בסקוטלנד, אני פוגשת את זה וזה מאוד יפה בעיני. בארץ זה אולי קצת אגרסיבי לפעמים, אבל אם אני אומרת שזה לא מתאים, או עונה תשובה לא מחייבת שלא יצרת שיחה, אין בעיה.

לא מספיק דיברתי/הסברתי

הבת שלי אוטוטו בת 11 ואני מודה שאני לא מרגישה שהסברתי מספיק. כן דיברתי איתה ואני מעלה את זה כשזה רלוונטי: אל תתני לאף אחד לעשות לך משהוא שהוא לא נעים לך. יש לך זכות מלאה להגיד לא!!!

היא כן יודעת לא לפתוח את הדלת לזרים כשהיא לבד בבית. אבל עם היד הלב, לא נראה לי שזה יעמוד במבחן המציאות.

לא נראה לי נכון להגיד לילד לא לדבר עם זרים. כן צריך להעביר את הסכנה ועם זה אני מתקשה. אני חיה במקום קטן שרוב האנשים פה נעימים ונחמדים ולא נכון לי להעביר מסר כזה.

אמנם אין לי בנות,

אבל אנחנו כן דיברנו עם שני הבנים על הנושא כבר בגיל צעיר, ולא רק מה לא לעשות וממה להיזהר, אלא גם שמנו דגש מיוחד על לאמר להם שאם אי פעם כן יקרה משהו כזה, שלא ייתנו לשום דבר (איומים, בושה, וכו') לעצור אותם מלשתף אותנו מיד. משהו חד-פעמי הוא גרוע בפני עצמו, אבל משהו שנמשך לאורך תקופה באופן חוזר ונשנה בגלל שהילד לא משתף את ההורים מאיזושהי סיבה יכול להיות הרסני במיוחד.

alphadelta

New member

וגם רצוי לתת להם רעיונות שמות של מבוגרים אחרים איתם אפשר לדבר. לפעמים יותר קל לילד לספר למשהו אחר.

alphadelta

New member
אף פעם אי אפשר לדעת

גדלתי במקום קטן. כולם מכירים את כולם. ולמרות שכולם נראו חביבים ולא מזיקים, ולמרות שהכרתי כמעט כל מבוגר, לא כולם היו נחמדים. ותזכרי שמספיק רק אחד שלא נחמד. אז נכון שזה קו עדין בין לא להפחיד לחלוטין, לבין לשמור מוגנים. אבל יש קו אמצע.

alphadelta

New member
אז ככה...

המון מהפגיעות המיניות בילדים (בנים ובנות) הם על ידי אנשים שהם מכירים ובוטחים בהם. דוד/שכן/רופא/ אבא של החברה. וגם יש נשים שפוגעות. אז חשוב להסביר על זרים, אבל גם על ״הגוף שלי הוא רק שלי״.
עם קטנים ההסבר הוא שמה שמסתיר בגד הים - שם לא נותנים לאחרים לגעת. מסבירים שהרופאה יכולה רק כשאבא/אמא שם.
ללמד את הילד להגיד ״לא!״. ולכבד את זה כשנורא בא לחבק אותם והם אומרים לא.
לתת להם אפשרויות של מבוגרים איתם אפשר לדבר. גם אם זה להתלונן עליכם כשאתם ״מציקים נורא״ וממש לא הוגנים. ועדיף שיהיה ערוץ פתוח שכזה להתלונן כשלא קניתם להם את האייפון החדיש. כי כך יהיה הערוץ פתוח עם אותו בן - אדם כשמה שקרה באמת חמור.
ללמד שאין דבר שאי אפשר לדבר איתכם עליו.
ושאם מישהו אומר להם לא לגלות לאבא ואמא, אפילו אם הם הבטיחו, ההבטחה הזו לא תקפה ותמיד אפשר לספר לכם.

שיגרמ

New member
כמה שיש לי להגיד על הנושא, לצערי

קודם כל נורא חשוב להעלות את הנושא למודעות, וכמה שזה חלק מהעבודה שלי, תמיד יש מה ללמוד ולא לחשוב שהנושא הוא לעוס. להפך, בגלל שלהרבה אנשים קשה להתמודדות, נוטים להדחיק ולהגיד: הילדים שלי עוד קטנים, לי זה לא יקרה וכו'.
מחזקת את מה שנאמר מעלי: רב הפגיעות המיניות (כ 80-85% מהמקרים) נעשים על ידי מישהו מוכר שיש לילד אמון בו. אז כדאי שהמוקד לא יהיה על "זרים" כמה נקודות עיקריות:
  • בארץ מדברים על כל מה שמתחת לבגד הים. באנגליה מדברים על מכנסיים. אישית אני חושבת שהשימוש בבגד ים הוא יותר נכון. זה מסר שמאד מפשט מצד אחד, מצד שני מגביל אז אפשר להרחיב ולדבר על מגע לא נעים (מי אמר הפרשה התורנית של הח"כ מהבית היהודי?)
  • סודות - צריך להבדיל בין סוד טוב שיעשה שמח למי ששומרים ממנו את הסוד (מסיבת הפתעה) לבין סוד רע שאותו חייבים לספר. וגם אם זה קורה לחבר. זו לא הלשנה זה עזרה.
  • שיתוף - מי הוא מבוגר שאפשר לסמוך עליו. כולנו רוצים לחשוב שכהורה הילד יבוא אלינו. אבל חשוב לפתוח את האפשרות לעוד מבוגרים בסביבתו של הילד. שיתוף יגיע כשהילד לא יחשוב שזה טאבו. אז חשוב להיות פתוחים ולהראות שזה נושא שמדברים עליו במשפחה, תלוי בגיל הילד לדבר על מקרים מהעיתון (כמובן שלא הכי נוראים) או סיפורים.(כיפה אדומה שדיברה עם זר למשל). וגם להבין שזו לא שיחה חד פעמית, אלא מסר שצריך לטפטף ולמצוא את ההזדמנויות המתאימות מבלי להפוך את זה "לשיחה" כבדה.
  • ממליצה מאד על האתר של NSPCC חפשו את ה Pants songץ זה לקטנים יותר אבל יש חומר גם לגדולים יותר.
  • יש פוסטר בעברית http://www.minamin.org/poster-betichot-yeladim ובלמטה שלו קישור למקור באנגלית. שווה לתלות במקום בולט בבית או לפחות לדבר על זה.
  • עם ילדים גדולים יותר חשוב לדבר על sexitsm ונושא של שיתוף תמונות מביכות באינטרנט ולחץ חברתי. לא להאמין כמה זה נפוץ ובגיליאים צעירים
    מסתבר שלפעמים זה בא עוד לפני הצעת החברות.
  • חשוב מאד גם לדעת מהי התפתחות מינית תואמת גיל. כי בגיל חמש למשל יש סקרנות מינית שמובילה לנגיעות לעיתים וזו לא הטרדה מינית אלא עניין של גבולות. אם כי חשוב לבדוק מה המקור ובאמת שזה לא בעקבות פגיעה מינית / חשיפה לפורנו וכו'.
  • לגבי בטיחות באינטרנט זה אולי שווה פוסט נפרד.
לא יודעת אם זה מחדש, אבל אשמח לענות אם יש שאלות ספציפיות או הקשרים שלא התייחסתי אליהם.

מפחיד כל כך

גם מפחיד שהדברים האלה קורים וגם מפחידה הקלות שדברים כאלה קורים ולא רק בגיל צעיר.
&nbsp
יש ימים שאני קוראת חדשות ואומרת לעצמי שזה פשוט מפחיד להביא ילדים לעולם הזה, איך נגן עליהם??!

carlimi

New member
ה "לא לדבר עם זרים"

מרגיש לי הכי פחות רלוונטי להעביר לילדים.
הסטטיסטיקה אומרת שרוב הפגיעות הן דווקא ע"י מישהו קרוב, מישהו שמכירים.
בדיוק כמו עם חטיפות.
לפחות כאן בארה"ב.
אולי באירופה זה שונה.

למעלה