מה בפינה
פוליטקה מקומית

מה בפינה
פוליטקה מקומית

עוד נושא שהעבר אלי מאחת מחברות הפורום.
בישראל די קשה להיות לא מעורבים בפוליטיקה, ככה זה נראה לי לפחות ואני אדם מאוד לא פוליטי. אבל איך אנחנו מרגישים כאשר אנחנו עוברים למדינה אחרת ויש לנו את זכות הבחירה? איך אנחנו מחליטים איך ומה, ולומדים את המערכת הפוליטית?

בארה"ב בימים אלה מצביעים לבחירות מוקדמות ואחרי כן לבחירות הכלליות. השבוע בוחרים את הפרלמנטים של המדינות השונות בבריטניה (אנגליה, סקוטלנד, צפון אירלנד וולס) האם אתם מעורבים פוליטית באיזור שלכם?

אם אין לכם זכות בחירה, האם אתם עוזרים למועמדים השונים?

האם שיטת הבחירות שונה מהשיטה בארץ? האם זה בעייתי לכם?

האם אתם מרגישים שיש לכם את הכלים להשפיע? את הזכות להשפיע? (אני שואלת את זה מאוד בזהירות)

לא הייתי רוצה להכנס כאן לדיונים פוליטים. אשמח לדיון בנושא המעורבות בפוליטיקה.

וכרגיל, תרגישו חופשי להוסיף פה על דבר שקשור לנושא

אני לא אדם פוליטי,

אני לא מעורבת בפוליטיקה כאן, אבל יצא לי להצביע פה הרבה יותר מאשר בישראל, ואני פה בקושי 7 שנים ורק שנתיים וחצי בעלת זכות בחירה.
מחר אנחנו מצביעים לפרלמנט הסקוטי וב-23 ליוני משעל עם – האם בריטניה נשארת באיחוד האירופאי או לא.
אני חייבת להודות שלא פשוט לי להצביע כאן, בעיקר עם משעלי העם. למרות שכאן הוא ביתי וחשוב לי מה קורה במדינה שלי, מי אני שיחליט עבורם? לא פשוט לי בכלל, בעיקר כי אני מרגישה שאין לי את הכלים, אין לי מספיק מידע לעשות החלטה כזאת. אבל אני חייבת לציין, שחשוב לי להצביע, כי על הדמוקרטיה חייבים לשמור ואסור לשכוח שזה לא נמצא בכל מקום, וגם לוקחת איתי את בוני שתחוו את זה.

שיטת הבחירות פה שבוחרים נציג לאזור שהוא גם חבר מפלגה בעיתי לי מאוד. מה אם האדם הוא נכון לתפקיד אבל שייך למפלגה שלא מתאימה לדעתי?

alphadelta

New member
מסכימה איתך. דוגמא אישית - מאד חשובה

לחשוב שעד לא מזמן לא היו זכויות בחירה לנשים או מיעוטים. כשמשהו לא מנצל את זכות הבחירה אני חושבת שזה מקטין את המאבק של מי שנלחם למען זה. וממזער את חשיבות חוסר היכולת לבחור במדינות של רודנים. מדהים כמה יש כאלה בעולם בימינו.

בארוחת ערב היום בוני אמרה שהיא שמחה

שהיא לא צריכה להצביע, כי אין לה מושג על מה מדובר. אמרתי לה שבדיוק בגלל הזה אין לילדים בני 10 זכות הצבעה

alphadelta

New member
לילדתך הנבונה

יש הרבה יותר הגיון בריא מהמון מבוגרים. חבל שיש כאלה שלא לומדים קצת לפני שהם מצביעים.

אין לי זכות להצביע עדיין

אבל בכל מקרה מטבעי, אני בנאדם שלא אוהב להתעסק עם פוליטיקה.
מודע שזה פחות מעניין אותי ואומנם בארץ למשל כן דאגתי להצביע- עדיין לרוב זה היה הרע במיעוטו.

alphadelta

New member
יש דרכים אחרות להשפיע

גם אני חשבתי כמוך. ועדיין לא אוהבת להתעסק עם פוליטיקה. אבל כיום אני מלמדת את ילדי שכשלא בוחרים אז יש סיכוי גדול יותר שמי שאתה פחות רוצה - ינצח. אבל מעבר לבחירות ״הגדולות״ יש המון קטנות יותר - בעיר , במחוז, במדינה. חוקים שמשפיעים על חלשים וזכותינו וחובתנו לעזור להם. דברים שמשפיעים עלינו ודברים שישפיעו בעתיד על ילדינו. ואם אין זכות בחירה אפשר לנסות להשפיע על מי שיש לו.

alphadelta

New member
בחירות

מהרגע שהייתה לי זכות בחירה אני בוחרת. וזה מאד חשוב לי כהורה. גם של דוגמא אישית בדמוקרטיה וגם כי זה העתיד של ילדי. לפני שהייתה לי זכות בחירה לא השקעתי בזה זמן או מחשבה. ואני חושבת שזה מאד חבל. כי גם אם אין זכות בחירה אפשר להשפיע. לפני כמה שנים העבירו הצעת חוק במחוז שהשפיעה על בתי הספר , וועד ההורים לקח חלק לקדם את החוק. כך שגם הורים שלא הייתה להם זכות בחירה בקלפי , קידמו חוק שחשוב להם למען ילדיהם. יש לנו שיחות פוליטיות סביב שולחן האוכל. כשהילדים שואלים שאלות או כשקוראים משהו בעיתון. מצד שני אני לא שמה על הדשא שם של מועמד/ת או מפלגה.

AlicePJ

New member
מאוד אוהבת פוליטיקה אבל לצערי יצא

לי להצביע רק פעם אחת בחיי, בגלל שאני עדין לא אזרחית ארה"ב וכפי שכולם כאן יודעים, אי אפשר להצביע בבחירות לישראל מרחוק (אלא אם אתם שליחים רשמיים או משהו בסגנון נראה לי). וזה מצחיק, כי אני אדם מאוד פוליטי. מקווה שבבחירות של 2020 אני אצביע לכהונה השניה של קלינטון (סליחה לא התאפקתי).
שיטת הבחירות בארה"ב מטופשת ואני לא אוהבת הרבה ממנה. לא אוהבת את הפריימריז, שתפורים בצורה מטופשת לגמרי, כל מדינה עושה אותם אחרת, לכל מפלגה יש מספר נציגים שונה שהם צריכים בשביל לבחור מועמד וכו'. חבל שלא מאחדים את התהליך ומשווים את מספר הנציגים של המפלגות, מפשטים את תהליך ההצבעה וכו'. אבל זה מנוגד לרוח האמריקאית של כל מדינה עושה מה שמתחשק לה ולא אכפת לה מה אחרים עושים.
אז בתור מישהי שלא יכולה להצביע בארה"ב אני לא משתתפת בצורה פעילה מידי בנושא הבחירות, רק במדיה חברתית כותבת על זה לפעמים, אבל בקטנה. מניחה שלפני הבחירות אכתוב יותר.

בארץ

עבדתי בפוליטיקה ובתקשורת.
אני ממש צריכה הפסקה מזה ובינתיים ממש נמנעת מלהתעדכן במה שקורה בבפוליטיקה המקומית.
קצת אחרי שהגענו היה פה משאל-עם. השכנים פה בחצר דיברו על זה הרבה אבל זה היה לפני שהבנתי משהו

&nbsp
אם תהיה לי אזרחות וזכות בחירה פה,
אולי אצא מהבועה.
כרגע אני ממש אוהבת את השקט הזה.

shuttles3

New member
אצלנו

נחשב ללא-מנומס לדבר על שני נושאים: דת ופוליטיקה

&nbsp
אני לא מכירה את השיטה הנהוגה בישראל. בגרות באזרחות קרתה לפני יותר מידי שנים. ובימי הבחירות כולם מסביבי כל כך התלוננו על השיטה ועל התורים, שגם לא ניסיתי להתקרב לקלפיות

&nbsp
כאן, שאלתי עם חשש כמה זמן לוקח תהליך ההצבעה. מה עוד שנוסעים להצביע בערב, אין אצלנו יום חופש יעודי, כמו שנהוג בישראל. חברה לעבודה הסתכלה עליי קצת כמו על חייזרית ואמרה שזה לוקח כמה דקות. אני מודה, לא האמנתי. יום הגיע שגם לי כבר היתה זכות הצבעה. נסעתי אחרי העבודה לקלפי, חניתי במקום פנוי קרוב לכניסה, נכנסתי, הצגתי תעודה מזהה, התרגשתי יחד עם המשגיחה, ניגשתי מאחורי וילון ובגאווה סימנתי X באחת מ-4 המשבצות שייצגו 4 מפלגות. זהו. אכן בפחות מ-5 דקות הייתי כבר בחוץ. התקשרתי לבעלי להעביר לו את החוויה במצב הלם קל.
&nbsp
ידע פולטי שלי הוא לא רחב. אני נוהגת להקשיב לסיפורים שמספרים ברדיו. אבל המטרה שלי היא הטמעת האנגלית ושמיעת סיפורים שאני יכולה לספר ולצחוק (בתקווה שזה מצחיק) עליהם אחר כך בבית או בעבודה [מי אמר השקעת $30 מיליון דולר בעיצוב פחי זבל שסנאים לא יכולים לפתוח ==> תמונות של סנאים שבעים מציצים מתוך הפחים המחוררים יום לאחר הבאת הפחים החדשים?]. אני לא אוהבת להקשיב לדיונים פוליטיים פשוט משום שאני מודעת היטב לכך שמישהו מנווט את צורת הדיון כך שאני אקבל דעה מסויימת. ואין בידיי כלים נוספים ומידע נוסף כדי לקבוע דעה משלי. לקבל דעות של מישהו אחר מהסיבה שאין לי דרך להגיע למסקנות בפני עצמי - את זה אני לא אוהבת. ובכל אופן, את הדעות הפוליטיות שלי אני שומרת לשיחות עם בעלי, ולא עם אף אחד אחר, כולל חברים קרובים. לא מעוניינת בויכוחים או חלילה ריבים.

כל כך התחברתי ל:

"אני לא אוהבת להקשיב לדיונים פוליטיים פשוט משום שאני מודעת היטב לכך שמישהו מנווט את צורת הדיון כך שאני אקבל דעה מסויימת. ואין בידיי כלים נוספים ומידע נוסף כדי לקבוע דעה משלי. לקבל דעות של מישהו אחר מהסיבה שאין לי דרך להגיע למסקנות בפני עצמי - את זה אני לא אוהבת"

ועוד קצת יותר מחודש אני צריכה להצביע אם בריטניה נשארת חלק מהאיחוד האירופאי או לא

למעלה