מה בפינה
Me time

מה בפינה
Me time

בסוף חופשות ארוכות, אני מוצאת את עצמי תמיד, חסרת סבלנות, עצבנית וצריכה זמן לעצמי בדחיפות. זה מקום שאני מאוד לא אוהבת להיות בו ולא צריכה להגיע אליו, ועדין, כל שנה, לקראת סוף חופשת הקיץ אני מוצאת את עצמי חנוקה. איך אתם מתמודדים?

האם אתם צריכים זמן לעצמכם בחופשות ארוכות? או במידה ואתם בבית עם ילד/תינוק שלא נמצא במסגרת במהלך היום?

מה אתם אוהבים לעשות בזמן הזה?

וכרגיל, תרגישו חופשי לעלות פה כל מה שרלוונטי

גם את צריכה זמן לעצמך: זמן בוהו
http://www.onlife.co.il/בלוגים/46566/זמן-לעצמך-זמן-בוהו

זמן איכותי עם עצמך
http://articles.efind.co.il/info/זמן-איכותי-עם-עצמך-מאמר

כמו שכתבתי כבר,

אני מאוד צריכה את הזמן הזה לעצמי. לא לחשוב או להתגמש בשביל מישהו אחר, אני במרכז, עושה מה שמתאים לי. זה יכול להיות רכיבה על אופניים, הליכה, קפה עם מישהו.

במהלך שנת הלימודים אני הולכת למרכז ספורט לפחות 4 פעמים בשבוע לשיעורי ספורט שונים. אני מאוד מקוה להמשיך בחלק מהם, מה שיתן לי את מרווח הנשימה הזה בחופשת הקיץ הקרובה.

אני כבר חודשיים בישראל והאמת שמיציתי

ממש מתגעגעת לניו יורק ומחכה בקוצר רוח לחזור.
משתדלים להנות ולא רק לעשות סידורים אבל די...זקוקה לשקט שלי, למיטה שלי, לדברים שלי כשהם לא בתוך מזוודה

עוד יומיים ואני על המטוס
והאמת שדי מתרגשים ולחוצים כי זה הולך להיות לא פשוט (2 צידניות עם זריקות).
&nbsp
אני עד עכשיו הייתי לבד פה ובעלי הצטרף לפני כמה ימים ומודה שפתאום הרגשתי קצת מוגבלת למרות שהוא מאוד מנסה לתת לי את הזמן השקט שלי כי בכל זאת רציתי לבלות איתו כמה שיותר. מה שאנחנו עושים זה לנסות לתת לכל אחד זמן משלו לעשות מה שבא לו לבד או עם אנשים אחרים.
&nbsp
אתמול הלכנו לים ובעלי יודע שאצלי ים זה בעיקר לשבת על החוף, להנות מהמראה של הים ולקרוא ספר/עיתון והוא לגמרי שיחרר ונתן לי את זה. הייתי זקוקה לזמן הזה...
נכנסתי למים ולא רציתי לצאת

alphadelta

New member
אמא בחופשה

כשבא לי שיהיו לי כמה דקות לעצמי אני מכריזה ׳אמא בחופשה׳ ואז נותנים לי שקט לקצת זמן. קוראת / חולמת/ עובדת בגינה. לא משנה מה.

אספרסו2

New member
תפסת אותי על חם

הייתי צריך קצת איטליה לוריד,אז טסתי לסיציליה לעשרה ימים,לבד

קיבלתי אישור,בתנאי שאחזור בזמן לאליפות גרמניה בקאראטה לילדים
שמתקיימת מחר,הילד משתתף והאם,שהיתה אלופת המדינה בגיל 16,
מתרגשת יותר מהאב והבן שרק רוצים להנות מהחוויה.

סיציליה???? 10 ימים לבד???? אתה חייב ללמד אותי

איך עושים את זה

כל הכבוד לאמא ולילד על הקאראטה!!! המון בהצלחה

carlimi

New member
קונים כרטיס ונוסעים?

חחח
לפני כמה שנים נסעתי ללונדון לכמה ימים, לבד, השארתי את הבעל עם 3 ילדים מתחת לגיל 5 כשהקטן עדיין עם חיתולים ..הוא הסתדר מצויין (וגם אני
.
לפני שנתיים טסתי לסן פרנסיסקו לסופ"ש ארוך .... לבד
באוגוסט האחרון הבעל נסע לישראל ל 3 שבועות לבד ... לביקור.
והאמת? הביקור האחרון שלי במאי השנה לישראל, היה במקור מתוכנן להיות לבד ..לשבועיים ... אבל עקב שינוי עבודה של הבעל זה לא יצא לפועל (ובסוף טסתי עם שלושה ילדים ..לבד ... חחחח)
לצערי לאחרונה נסיעות מהסוג הזה לא ממש יכולות לצאת לפועל אבל דווקא מסיבות כלכליות וממש לא אחרות ...

danakama10

New member
לא עשיתי ולא אעשה

חלק גדול מהכייף שלי בחופשות זה לראות את הילדים נהנים, לשוחח עם בעלי, לחוות דברים כמשפחה. אם אני צריכה זמן לעצמי הבעל לוקח את הילדים לבילוי לבד מתישהו בסופשבוע, או שאני נסגרת לי בחדר עם נשנושים וספרים בעוד הבעל תופס פיקוד. כל זה לא קורה לעיתים קרובות. את השקט שלי אני מקבלת כשהילדים הולכים לישון ואני נכנסת למיטה לאיזה שעה עם ספר טוב או משהו נחמד בטלויזיה. לא ברור לי למה שמישהו ירצה לגזור על עצמו מספר ימים בלי המשפחה. נשמע לי קצת עצוב.

carlimi

New member
עצוב?!

ממש לא. תעשי טובה ותכסחי לעצמך.
אני מבלה כבר כמעט 10 שנים את הרוב המוחלט של הזמן שלי עם הילדים והמשפחה. 10 שנים!
היו איתי בבית תקופות ארוכות, אני עובדת מהבית ומקבלת אותם מבית הספר ,והרוב המוחלט של החופשות שלנו הן חופשות משפחתיות.
אגב, שבועיים הייתי איתם עכשיו לבד בישראל וממש נהניתי להיות בחברתם!
אבל זה לא סותר ולא צריך לבוא במקום.
לי כאדם, יש רצונות שלא תמיד עולים בקנה אחד עם הרצונות של שאר חברי המשפחה.
למשל, 90% מהזמן שהייתי אז בלונדון הופנה לשווקים. את חושבת שיכולתי לעשות את זה עם 3 ילדים מתחת לגיל 5? אחרי חצי שעה במקרה הטוב כולם היו מתחילים להתלונן. יש אנשים שנהנים לבלות גם זמן לבד, ויש כאלה שלא.
אנחנו גם אנשים בפני עצמנו, בנוסף להיותנו אימהות ונשים של ....
חברתי הטובה ביותר אמרה לי בזמנו שהיא בחיים לא הייתה עושה את זה.
SO? שלא תעשה. לא חייבים.
את יכולה להיות שקטה וסמוכה שהילדים שלי מקבלים הרבה מאוד (מאוד) זמן איכות של משפחה ואמא/אבא.
אז בבקשה, תפסיקי לשפוט.

danakama10

New member
זהו, הוצאת הכל?

לי זה נראה עצוב, גם לאחר הנאום חוצב הלהבות שלך.
ודווקא הדוגמה שלך נשמעה לי כל כך עצובה. לעזוב את המשפחה למספר ימים כדי לחרוש על קניות בלונדון. נו באמת. לי זה נשמע ריקני ונרקסיסטי, וזה פשוט לא אני.
לך מתאים, נהדר. את לא צריכה לנסות להצטדק בפני, כפי שאני לא מרגישה צורך להצטדק בפנייך שלא עברתי את "תהליך ההתבגרות" שאת מדברת עליו בהודעה אחרת.
כל אחד יעשה מה שמתאים לו, וכל אחד יביע דעתו כיצד שנראה לו.
תודה.

carlimi

New member
את לא מביעה דיעה

את שופטת, מבלי להכיר אותי בכלל.
לא אמרתי מסע קניות, אמרתי שווקים. יש כלכך הרבה שווקים מיוחדים בלונדון - עתיקות ועבודות יד, אומנות ועוד ועוד. כמעט בכלל לא עשיתי קניות זו ממש לא הייתה המטרה של הנסיעה. קניות זה בערך הדבר האחרון שמעניין אותי בחיים - אבל את לא מכירה אותי, אז יאללה בואי נשפוט.
אז מה להגיד לך - להיכנס לחדר בבית שלי ולסגור את עצמי שם לכמה שעות כדי להיות לבד ושיהיה לי קצת שקט לעשות משהו ש א נ י רוצה לעשות (כמו לקרוא בשקט) נשמע לי אישית כמו עונש. אבל הי - אני לא מכירה אותך ואם טוב לך עם זה אז סבבה. NOCK YOURSELF OUT.
מה שחשוב בחיים הוא להישאר בפרופורציות.
לנסוע לחופש לבד למשך 12 ימים במצטבר מתוך 3650 ימי ההורות שלי .... נו טוב. יאללה, התחיל סופ"ש והבת שלי לידי צריכה עזרה חחח

alphadelta

New member
לא חושבת שעצוב. פשוט אחר.

מסכימה לגבי זמן משפחה. אוהבת זמן משפחה וחופשות משפחתיות. ובאמת לי אין כרגע צורך בזמן רחוק מהם. אבל אני מבינה ומחזקת את מי שמרגיש/ה שכן. אני חושבת שנהדר לזהות בעצמך מה הצורך ואיך לספק אותו. לא חושבת שזה תחת הגדרה של פחות טוב או יותר טוב. הרי אם הייתה רק דרך אחת נכונה לגדל ילדים כולנו היינו עושים אותו דבר. . וללא שום ספק הורה מאושר הוא הורה טוב יותר. עכשיו כשהם גדולים יותר וישנים אצל חברים, יש לנו לילות רק של שנינו וזה נפלא אני מודה. אז עדיין לא עשיתי חופשה שלי הרחק מהבעל והילדים. אבל לא יודעת אם לא אעשה. אם ארגיש שיש לי צורך אז זה יקרה.

carlimi

New member
אני לא חושבת שזה קשור אך ורק באנו

אני חושבת שזה חלק מהתהליך של גדילה והתבגרות, בדרך להיות אדם בוגר ועצמאי.
זה תהליך ארוך אבל סופר חשוב.
ההבנה שאנחנו וגם הם הם ישויות נפרדות ועצמאיות. לילדים שלנו יש חיים משלהם (גם אם הם עדיין תלויים בנו) וכך גם לנו, וההכרה על כך היא מאוד חשובה.
בדיוק כמו שיש לי חברות מהתקופה שלפני שהכרתי את בעלי, וכך גם לו, יש לנו רצונות, צרכים ותחומי עניין שלא תמיד קשורים לזוגיות או לחיי המשפחה שלנו, ואני לא רואה שום סיבה או צורך לוותר או לבטל אותם.
בדיוק כמו שלא שיניתי את שם משפחתי כשהתחתנתי, אלא הוספתי.
בדיוק כמו שאני יוצאת לבלות עם חברות ללא הילדים, או הבעל הולך לשחק כדורסל, או הילדים הולכים לחברים שלהם. בסופו של יום לכל אחד מאיתנו יש חיים אישיים נפרדים משלו, בנוסף להיותנו משפחה וזוג, וזה נפלא ואני לפחות מאוד מעודדת את זה אצל הילדים שלי ושמחה מאוד שיש להם חיים משלהם שלא בהכרח קשורים אלי.
ילדים צריכים להבין שיש לנו כאנשים צרכים ורצונות שלא תמיד קשורים אליהם וללמוד לכבד את זה בדיוק כשם שאני מכבדת את שלהם ולא חושבת שזה עצוב שהם רוצים ללכת לישון אצל חבר בלעדי ואפילו נהנים מזה.
הם צריכים וזקוקים לדברים שיהיו ש ל ה ם ללא האחים לדוגמא.
לי למשל יש עסק ואני עובדת מהבית. זה לא קשור לילדים שלי והם לא חלק מזה והם מבינים את זה ומכבדים את זה. למשל לא מכניסים חברים לסטודיו למרות שהוא נמצא ליד החדר שלהם ממש והדלת אפילו פתוחה. למה?

alphadelta

New member
זה כן קשור רק בנו

כי זה עניין של חינוך. לכל אחד יש דרך אחרת להיות יישות נפרדת. גם זה שיש מזונות שרק אחד מאיתנו אוהב והשאר לא . או כשאני נפגשת עם חברה לבד, להליכות הבוקר שלנו, זה זמן רק של שתינו. ללא בני זוג וילדים. ויש לי עוד דברים שהם רק שלי וגם לאישי היקר ולכל אחד מילדינו . אבל אנחנו משפחה. וגם אם זה לא מעניין את כל בני המשפחה, הולכים יחד כולנו לכל ציון דרך של השיגי הילדים וההורים בתחביבים, ויש הרבה ;) יש לי מכרות שכמעט פעם בחודש נוסעות עם חברות למקומות. לי, זה לא מתאים. החיים של ילדי כן קשורים אלי. כי אנחנו משפחה ומתחשבים אחד בשני.

carlimi

New member
אנחנו לא סותרות אחת את השנייה

אולי הניסוח שלי לוקה בחסר, כי היו לי הרבה דברים לכתוב ולא כלכך הצלחתי לסדר את המחשבות שלי, אבל כתבתי ואני חושבת די דומה לדיעות שלך.

למעלה