מה בצלחת לשבת?

מה בצלחת לשבת?

כרגע על הגז סיר מטבוחה מעגבניות בשלות וסופר מתוקות, פלפלת חריפה מהגינה וגם פלפל מתוק מהחממה שלנו, כוסברה מהגינה, תועפות שום וריח...המממ יאמי

חומוסים בהשריה- כנראה שיהיה כאן ממרח חומוס

בתנור קדרה של דלעת יפנית ממולאה בקוביות טופו ובטטה קטנטנות כמות הגונה של בצל ירוק מקוצץ וכל אלה יושבים לבטח בערמת בצל שורשי פטרוזיליה קטנים ושום קצוצים. אם זה יחזיק עד מחר טוב. אם לא אכין חבר של זה.

אורז בסמטי עם אפונה ירוקה קטנה

עוד לא ידוע מה יתווסף

מה אצלכם?
 
הרבה עלים!

קציצות סלרי לימוניות בתנור: הוספתי לתערובת שמיר, אורגנו ושם ירוק
תבשיל מגבעולי סלק עם עלים (מה שהיה מחובר לסלק), בטעמים הודיים
פסטה עם תרד
במרק הירקות, במקום גריסים ועדשים שמתי כוסמין ואפונה - שינוי נהדר

אני עושה נסיונות בתחליף חמאה, מקווה שייצא לי פאי תפוחים!
 

ladybug6

New member
אני הצלחתי להתארגן על מג'דרה

עם המון בצל מטוגן
וסלט טבולה אבל עם קינואה במקום בורגול, וקוביות סלרי קטנות קטנות בפנים
שואפת להכין גם מאפינז מלוחים כלשהם ואולי איזה סוג של לביבות/קציצות, כאלה שאפשר להקפיא ולהפשיר כארוחת ביניים לפיצקית, אבל נראה לגבי זה...
וגם עוגת שוקולד, למרות שנראה לי שנגמר השוקולד
 
אצלנו היה

קודם כל היו לנו אורחות, נעה וגנסקי שהיא שכנה צמודה ואיתה בת משפחה
מה היה לאכול?
מרק בטטה ומיץ תפוזים עם שמנת סויה,זנגויל טרי מגורר, שום ופלפל חריף- שוס

קציצות שבבי סויה עם תפוחי אדמה מבושלים,פטרוזיליה לרוב, גבעולי שום טריים מהגינה, אפויות על מצע עגבניות ובצל עם זילופי סילן מעל

מטבוחה חריפה

חומוס

סלט ירקות רב צבע עם גבעולי סלרי קצוצים דקדק

סלט שורשים חורפי- לפת, צנוניות, גזר, סלק, שומר. מיצלימון שמן זית מלח פלפל שחור גרוס.

עלי חובזה מאודים על תועפות בצל ירוק, גרגרי חומוס מבושלים, פרוסות ושבבי שקדים, טחינה סגולה ועלי אזוב טריים.

פרוסות קישואים מטוגנות בלי כלום,מסודרות בשכבות עם שקדים מלוחים וטריים טחונים גס מעורבבים עם שמרי בירה ,פילה תפוזים, רוטב מחרדל סילן מיץ לימון .

סלט גזר עם קוביות תפוח ובצל סגול. מיצתפוזיםסחוטרי, שמן, מלח, טיפה סוכר.

אורז מתוק עם אורז מלא ומאש חום, תיבול צהוב, אפוי בתנור.

לחם נ"ג ללא לישה עם קמח אמרנט בתערובת

לקינוח היה סלט פרות גדול עם מי זוהר, עוגת תפוזים בחושה עם קצף חומוס, והאורחות הביאו פנקוטה עם רוטב פרות יער.
 

Dr T noki

New member
עוד לא חזרתי לעמוד על הרגליים ולבשל

אבל הצלחתי לתפעל את הנוער ולעמוד מספיק בשביל להפיק פסטה ברוטב עגבניות ופטריות, תפוחי אדמה ובטטה בתנור, בורגול עם עדשים חומוס ובצל והרבה תבלינים (הוכחה ששווה לבשל ולהקפיא! לקח חמש דקות להכין).
 

ladybug6

New member
אמנם כבר התחיל השבוע אבל לא הספקתי להשוויץ

בריבת התות שהכנתי אתמול!
לראשונה
ויצאה ממש טעימה ומוצלחת
הכנתי גם תבשיל קישואים וסלרי וגרגרי חומוס, גבינת סויה, מיונז, כרובית מאודה ומאפינז מלוחים
&nbsp
 
שוויץ מוצדק מאד

ההספקים שלך מרשימים.
אחרי לחם, אני הכי אוהבת להכין ריבות.
שאני לא כ"כ אוכלת, אבל כיף לי להכין אותן
 
למעלה