מה גורם ההרתעה שיכול היה להיות לשלושת המקרים

lviae

New member
מה גורם ההרתעה שיכול היה להיות לשלושת המקרים

הללו: הריגה/רצח, פריצות/גניבה ואונס?

קראתי את החדשות המזעזעות על מקרה הדקירה בנער שהתרחש
כנראה במסיבה בבית ופשוט שאלתי את עצמי: ״האם עונש מוות יכול לגרום לרתיעה
מבני אדם שיש להם זמימה כזו או אחרת״?

אני בספק, אבל אשמח לקרוא מה דעת הרוב אומרת.
האם עונש המוות יכול לסכל/לגרום הפחדה מבני אדם שיש ביכולתם לבצע
את אחד מהדברים שציינתי?!

איך בכלל היה נראה המדינה אם היה עונש מוות/אם המדינה היה מתנהל לפי דיני תורה על מעשים
כאלו?!

עונש מוות, לפי דעתי אמור להיות אסור עפ"י חוק

ואסביר,

אומנם זה ירתיע מספר אנשים, ויגרום להם לחשוב פעמיים לפני כל דבר.
ושלא נדבר על מחבלים , שבמקום לקבל "כלא גן עדן" יקבלו מה מגיע להם.

אבל בסופו של דבר, יש לך מושג כמה אנשים חפים מפשע יש בכלא? המון!! הערכה שלי היא שקרוב ל40% .(רק הערכה)
בסופו של דבר, לא חסר חפים מפשע בכלא, למה לגזול מאדם את החיים??
בן אדם שרצח, מגיע לו למות, מסכימה עם זה. אבל בן אדם שהואשם ברצח שלא ביצע, גורלו למות?
מה עם המשפחה של אותו אחד הנידון למוות. את מאמינה שרק הבן אדם נענש ? לפי דעתי גם משפחתו, ואפילו יותר.

טוב שבמדינה ישראל אין עונש מוות. ולפי דעתי צריך לאסור את זה בכל העולם.

זהו, הבעתי את דעתי מכל הכיוונים.

lviae

New member
התשובה שלך לא חד משמעית ממש

כן בעד או לא בעד?!
אולי המשפחות סובלות, אבל מה אם שגם איבדו בן/בת משפחה גם?

לא בעד

שוב,
לא רואה סיבה שהמשפחה של הנאשם תסבול.
ולא רואה סיבה שאנשים חפים מפשע יקבלו עונש מוות. כלא עוד ניחא ..

ויש עוד מספיק עונשים חמורים, לא צריך עונש מוות.

אלמוג153

New member
זה עניין

לא פשוט בכלל. אני אישית לא סומך על המשטרה ובית המשפט בשפיטה ובכתבי אישום. בגלל שיש פשע רב, יש לחץ להכריע מספר רב של מקרים ולכן את רואה הרבה עסקאות טיעון מגוחכות. אני חושב שמעצם העניין הזה, יהיו הרבה אנשים חפים מפשע שייכנסו לכלט. מה שכן צריך לעשות זה לתת עונשים כבדים מאוד לכל פשע. פריצה - 5-10 שנים בכלא. אונס - 20 שנה בכלא. רצח - 35-50 שנה. עונש כפול ומכופל על כל דבר. את יודעת, כשמישהו מבצע פשע, אפילו אחד פשוט הרגשת החילול אצלך בגוף היא ענקית. אם הענישה הייתה מרתיעה, גם הפשע היה נרתע... תאמיני לי.

אם יתנו פה עונשי מוות אחוזי הדקירות

והרצח ירדו דרסטית,

יש במדינת ישראל עונש מוות, רק חבל שלא מיישמים אותו
חוק העונשין תשל"ז 1977 מסעיף 97 עד 103,
וזוהי לשון החוק:

97. פגיעה בריבונות המדינה או בשלמותה
א. מי שעשה, בכוונה לפגוע בריבונותה של המדינה, מעשה שיש בו כדי לפגוע בריבונותה, דינו - מיתה או מאסר עולם.
ב. מי שעשה, בכוונה ששטח כלשהו יצא מריבונותה של המדינה או ייכנס לריבונותה של מדינת חוץ,
מעשה שיש בו כדי להביא לכך, דינו - מיתה או מאסר עולם.
(כלומר - שופטי בג"צ ואנשי השמאל הקיצוני ע"פ סעיף 97 לחוק העונשין הם בני מוות,)

98. גרם למלחמה
מי שעשה, בכוונה להביא לידי פעולה צבאית נגד ישראל, מעשה שיש בו כדי להביא לכך, דינו - מאסר חמש-עשרה שנה; התכוון לסייע לאויב, דינו - מיתה או מאסר עולם.
(שוב השמאל הקיצוני וערביי המשולש)

99. סיוע לאויב במלחמה
א. מי שעשה, בכוונה לסייע לאויב במלחמתו נגד ישראל, מעשה שיש בו כדי לסייע לכך, דינו - מיתה או מאסר עולם.
ב. לענין סעיף זה, "סיוע" - לרבות מסירת ידיעה בכוונה שתגיע לידי האויב או ביודעין שהיא עשויה להגיע לידי האויב,
ואין נפקא מינה שבעת מסירתה לא התנהלה מלחמה.

100. גילוי החלטה לבגוד
מי שעשה מעשה המגלה אחת הכוונות האמורות בסעיפים 97, 98 או 99, דינו - מאסר עשר שנים.

101. שירות בכוחות האויב
אזרח ישראלי וכל אדם אחר החייב בנאמנות למדינת ישראל, בין באשר הוא חייב בשירות בטחון לפי חוק שירות בטחון,
תשי"ט-1959 (נוסח משולב), ובין באשר שירת בשירות המדינה, והוא שירת בכוחות המזויינים של האויב, דינו - מאסר חמש-עשרה שנה.

102. סיוע לשבוי מלחמה
א. מי שסייע בידי שבוי מלחמה להימלט או לנסות להימלט ממקום כליאתו או מישראל, דינו - מאסר עשר שנים; התכוון לפגוע בבטחון המדינה, דינו - מאסר חמש-עשרה שנה.
ב. מי שהתרשל בתפקידו למנוע בריחת שבוי מלחמה, דינו - מאסר שלוש שנים.

103. תעמולה תבוסנית
מי שהפיץ בשעת לחימה, ובכוונה לגרום בהלה בציבור, ידיעות שיש בהן כדי לערער את רוח חיילי ישראל ותושביה בעמידתם בפני האויב,
דינו - מאסר חמש שנים; התכוון לפגוע בבטחון המדינה, דינו - מאסר עשר שנים.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

כפי שאתה רואה, יש עונש מוות, אך הוא לא מרתיע את השמאל ממעשי הבגידה,
כי רוב השופטים שייכים בדיעותיהם למחנה השמאל, שהרי אם היה כאן בית משפט פטריוטי
ונאמן למדינה, היו נתלים פה כל יום אנשי שמאל אנרכיסטים,

אגב, עונשים,

עונש על רצח: עונש מוות איטי באמבטיית חומצה,
שלא ימות בבום, שהרוצח יראה את גופו נאכל אט אט,

עונש על הריגה: עבדות במתקן דמוי גולאג ל20 שנה,

עונש על אונס: סירוס האנס ע"י תלישת אשכים ללא הרדמה, (למען יראו ויראו)

עונש על פריצה/גניבה: חתיוך היד שגנבה עם מסור לגיזום עצים,

עונש על בגידה באומה: מוות בקבורה (כלומר לקבור אדם חי)

יש אנשים שראויים לזה,

ולי יש את האומץ, סביר להניח שבגלגול קודם הייתי בmacv-sog או שסתם הייתי תליין אות משהו

Warby Parker

New member
סביר להניח שהיית פסיכופת',

ורחוק משם לא הגעת גם בגלגול הזה.

קארמה, כבר אמרנו?

נראה לך הגיוני שאתה אומר ששופט בג"ץ, לא משנה כמה אתה רחוק מדעתו, ראוי לעונש מוות? מפחיד אותי שאתה מסתובב חופשי.

זה לא אני זה לשון החוק,

רגע??? ממתי לשופטי בג"צ איכפת מהחוק?

ומאיפה הד"ר קבע שאני לוקה בפסיכוזה?

אם אלו יהיו העונשים

לא יהיו פושעים, (יהיו קצת - רק כאלו שאין להם כבר מה לאבד)

פעם עונש כספי גובהה היה מרתיע אפילו את הישראלי הכי מצוי שקיים בהרבה מאשר עונשים פיזיים ..
כיום אפילו אם תאיים במשפט שדה שיגמר בהריגה במקום אפילו על חציה שלא במעבר חציה אין ישראלי אחד שלא יצחק לך בפנים ..
המצב שלנו כיום כחברה לוקה בחסר וזה עצוב ...

irreplacable

New member
לא יודעת..זה משהו שכדאי לעשות עליו

מחקר.. לברר במדינות שבהן קיים עונש מוות אם זה יותר מרתיע..

אבל בהחלט אני חושבת שיש פושעים שמגיע להם עונש מוות. למשל השבוע ראיתי בעובדה את הסיפור על העורך דין ההוא שדקר את הוריו 70 פעמים ואחר כך גם ניסה להאשים את אחיו התאום.. איש נתעב.. פשוט מזעזע

EdisonGirl

New member
זה לא פשוט..

מצד אחד, מי שאין לו מה להפסיד, לא פוחד מהמוות, ואין למוות שום איום עליו.

מצד שני, אולי אם היה עונש מוות, פחות אנשים מהסוג הזה היו מתפתחים. אולי עוד בילדות, כשיצר החיים היה עדיין בריא הם היו מפתחים יכולת להתמודד עם היצרים שלהם.

בסופו של דבר, אני חושבת שהכל עניין של חינוך, ואם נכניס עונש מוות לסיפור, זה יהיה רק בגלל שיש אנשים שלא מגיע להם לחיות, ולא כגורם להרתעה בשביל אף אחד, אבל.. מי אנחנו שנקבע?!

בקיצור, חינוך. לא מוות.

למעלה