מה גורם לאישה לכאבים בטבור?

papya7

New member
מה גורם לאישה לכאבים בטבור?

שלום רציתי לדעת מה גורם לבחורה בשנות ה30 לחייה למכאובים בטבור? כל פעם שנוגעים לה בטבור היא מתה מכאבים. האם זה מסוכן? האם זה יכול להפריע להריון? זה מקום מאוד רגיש ומספיק שהיא מנסה לעסות לעצמה את המקום ניהיה שם אדום למה זה? הכאבים מורגשים גם פנימית בעת ניסוי לעיסוי במקום. האם צריך ללכת לרופא שיבדוק? איזה רופא בכלל מטפל בזה?

ינוקא1

New member
שלום.

הסיבות יכולות להיות רבות , כמובן שכדאי אבחון רופא. באבחנה של שיאצו זה מצביע בעיקר על חולשת טחול ומערכת העיכול , שניתן לטפל בה - בעזרת שיאצו , רפואה סינית וכו'.

papya7

New member
איך מחזקים את הטחול? באיזה אוכל?

סליחה על הבורות אבל לא ידעתי שבשיאצו יש אבחנה לגבי הטחול והקיבה. אבל איך מחזקים טחול מעבר למחטים? אמורים לחזק אותו עם אוכל מסוים? או צמחי מרפא\תוספי תזונה\ או כדורים קונבניונאלים?

ינוקא1

New member
חיזוק מערכת העיכול

מתבצע באמצעות אוכל קל לעיכול ומזין. פירות ירקות זה נהדר , מרקים, דייסות , פחות סוכר לבן , לגבי קטניות - רצוי מונבטות (אחרת הן עושות גזים) , פחות אוכל שומני , להקפיד על ארוחת בוקר מסודרת - זה בריא , פחות לאכול בלילה כי מערכת העיכול לא עובדת אז טוב , עדיף בשר עוף או דגים על פני בשר אדום , להוריד מאכלים שמכילים מרגרינה כמו בורקסים - אלו שומני טראנס והם לא בריאים. יש עוד דברים - תלוי באבחנה של המטפל. חשוב גם שתקשיבי לגוף שלך ותראי איזה מאכלים עושים לך טוב ואיזה לא. אני למשל מצאתי שמלפפון חמוץ (מאכל שאני אוהב מאוד) עושה לי פטרת ברגליים , ומאז שהפסקתי לאכול את זה כף הרגל שלי נקיה וחלקה. זו דוגמה לזה שצריך להקשיב לגוף כנ"ל לגבי פורמולות צמחים וכדומה , צריך לראות אותך מטפל. וכאמור , כדאי שתראי רופא לפני הכל.

papya7

New member
מה יעזור לי הרופא?

למה אתה חושב שהרופא מבין בזה? הם לא מקשרים את הנפש עם הגוף. ומה אני אמורה להגיד לו שכואב לי הטבור? הוא ישר יגיע לטחול בלי להתבלבל .זה כ"כ שונה בקונבנציונאלית. מה רופא יעזור לי? ברצינות אני שואלת. ואחרי שהצעת את כל התזונה הנכונה ואחרי שהחלפתי אותה מדוע עדין הוא מסרב להתחזק? אולי בכל זאת צריך לשלב צמחים שעוזרים לו להתחזק אבל אצל מי קונים צמחים לטחול?

ינוקא1

New member
רופא יכול לשלול

דברים מסוכנים ואקוטיים. הרפואה הסינית היא נהדרת וטובה , אבל בדברים מסוכנים עדיפה הרפואה הקונבנציונלית מכיוון שהתהליך ברפואה סינית ארוך יותר ומצריך זמן ואורך רוח. לדעתי מה שיש לך איננו מסוכן ואיננו משהו אקוטי , אבל ליתר ביטחון כדאי מאוד שיראה אותך רופא. כי אולי זה מצביע על דברים אחרים שאני לא מבין בהם. כאשר יראה אותך רופא אז הוא מן הסתם יפנה אותך לבדיקות. אז יש שתי אפשרויות : או שהוא לא ימצא כלום - ותוכלי להיות שקטה נפשית שאין לך משהו רציני ותוכלי להתחיל תהליך טוב ברפואה סינית שמקשר גוף ונפש וכו'. או שהוא ימצא משהו , ואז זה יעזור גם למי שמטפל בך ברפואה סינית כי זה מוסיף לו עוד משבצת לפאזל ויעזור לו להגיע לאבחנה יותר מדויקת ולטיפול טוב יותר. כל מטפל אחראי גם כן יפנה אותך קודם כל לרופא במקרה כזה.

גילי י

New member
מצטרפת

ומחזקת. במקרה של בקע חיזוק הטחול לא יועיל ואי טיפול עלול להזיק,כפי שכתב רפאל,גם אם בציניות

Raffael

New member
רופאים באמת לא מבינים כלום

לחבר שלי היו כאבים דומים. הוא פנה לרופא משפחה שלא מבין כלום. הרופא ההדיוט הפנה אותו לבדיקת אולטראסאונד שבוצעה במכשיר חשמלי חסר נשמה ונטול רגש. משם הוא עבר לכירורג שלא מבין כלום בנפש ושסיפר לו על הבקע הטבורי שיש לו ועל הסכנות שלו במישור הפיזי ואפילו לא הזכיר את המילים טחול, קיבה או אלמנט האדמה. גם בחדר הניתוח - תחת הרדמה מלאה וללא דיקור סיני או לפחות שיאצו על מרידיאן הלב - לא היתה רוחניות כלשהי. הרופאים הבורים אמרו שהוא הגיע ברגע האחרון, משום שרקמת מעי נלכדה בבקע והיתה בתהליך נמק מתקדם, שעלול היה להגיע לפריצה של המעי ולזיהום חמור בבטן. הם אמרו שזה עלול להיות מסכן חיים, אבל גם הם לא יודעים כלום על הקשר שבין האדמה לבין המים. חבל שהחבר שלי לא חיזק את הטחול, היה חוסך הרבה זמן וכאבים.

RanLoel

New member
אפשר לוותר על הציניות...

גם אני מצטרף להמלצה לראות רופא. גשי לרופא המשפחה, במידה ורופא המשפחה יזהה צורך הוא יפנה אותך לפנימאי. בהצלחה רן

papya7

New member
תודה על התשובות. אבל מהו בקע? מה זה

צריך לעבור ניתוח? אם יש לאישה בקע זה פוגע בהריון? למה שיהיה לי בקע? כבר עשיתי אולטרסאונד על הבטן למשהו אחר ואני חושבת שאם היה לי משהו היו רואים שיש בקע או שזה אולטרסאונד מיוחד? בכלל איך בקע נוצר?

RanLoel

New member
בקע טבורי

בקע הוא מעין "חור" בדופן הבטן דרכו עלולה לצאת לולאת מעי אל מחוץ לחלל הבטן. יציאת הלולאה עלולה ליצור חסימה של המעי ולפגוע באספקת הדם לחלק שנלכד מחוץ לבטן. הניתוח לתיקון הבקע הוא פשוט וכולל תפירה של החור. כדאי ללכת להבדק. רן

בקע טבורי (או רק כאב בטבור)

היי פפאיה, כאב בטבור אכן יכול להצביע גם על בקע טבורי. מכיוון ששאלת פעמיים על הריון, אפשר להבין שאת בהריון? במצב כזה לא מנתחים אלא מחכים לאחרי הלידה. ואם זה כך, אז כן כדאי מאווווד לחזק את הטחול ואני מצרפת כאן סידרת טיפים ממרפאתה של שרון (שיאצו) קמחי, מטפלת שיאצו ודולה, לנושא: אני מכירה את הבעיה מקרוב, היא נפוצה מאד בקרב מטופלותיי. הבעיה נובעת מחולשה של שרירי רצפת אגן, או חולשה של הטחול לפי הרפואה הסינית. זה אותו דבר בסופו של יום. הפתרון גם הוא יהיה זהה- חיזוק הטחול. איך עושים זאת? 1. ניתן וכדאי לטפל בה בהקדם, אני מעדיפה בדיקור, חשוב שהמטפל/ת מנוסה בנשים הרות, כמובן, ורצוי ניסיון גם בבקע אצל נשים הרות. טיפול טוב יכול להביא להקלה דרמטית בכאב. 2. חשוב מאד לעזור תזונתית לחיזוק הטחול, התזונה הסינית יעילה מאד בנושא זה. לרוב בקע מגיע עם תזונה שלא מתאימה לאותה אישה, גם אם לכאורה על הדף היא ניזונה ממזונות בריאים. 3. חשוב מאד שלא יהיה לה קר, בעיקר באיזור הבטן. 4. חובה לחזק שרירי רצפת אגן. ניתן לעבוד עם מטפלת בביו פידבק- פיזיוטרפיסטית לשיקום רצפת אגן או עם מורה טובה ליוגה, ושזו תהיה אישה, בבקשה.. 5. בחדר לידה ניתן לראות השפעה של הבקע רק באם הוא חמור. או אז עלול להיווצר מצב שהיא תלחץ אך השרירים לא יגיבו היטב. 6. ניתן לקשר מצב של בקע גם לדאגנות יתר. 7. תמיכה פיזית ורגשית, בזמן ההריון ובלידה, תוכל לשפר מאוד את המצב. אם את עדיין לא בהריון והכוונה היתה האם אפשר להיכנס כך להריון, ממליצה בחום לשלב גישות מערביות וסיניות ולטפל בכאב הטבור, מכל מקור שלא יהיה. רפואה שלמה, ענבל

tomifu

New member
היייי

היייי "פאפאיה" :) אציין כי המושגים "טחול" "קיבה" וכו' שמוזכרים כאן אינם בהכרח מקבילים למושגים המערביים בעלי אותו השם. המושג "טחול" ברפואה הסינית מתייחס למערכת אשר לה ביטויים ותפקודים רבים שבחלקם מזכירים את תפקודי הטחול המערבי האיברי ובחלקם לא קשורים. אין בכך כדי לטעון שהטחול הסיני כאיבר פועל אחרת מהטחול המערבית אלא רק לציין כי הטחול הסיני אינו בהכרח מתייחס לאיבר פיזי אלא כפי שצינתי למערכת הקשרים וביטויים. בראש ובראשונה הטחול ברפואה סינית הוא מושג שבא לתאר תפקודים רבים של מערכת העיכול. בנוסף, הטחול קשור ליכולת ריכוז וזיכרון עבודה, שרירי הגוף, תחושת טעם בפה ועוד... כאשר נאמר לך כאן "טחול" זה לא אומר שרופא מערבי בהכרח ימצא קשר לאיבר הטחול אצלך ואין בכך רע או פסול... זה מודל רפואי אחר שמתייחס אחרת לבעיה ולדרך הטיפול בה ולכן במקביל לייעוץ שאת מקבלת כאן או אצל מטפל אליו את הולכת... תמיד שווה לבקר גם אצל רופא כדי לבדוק מה הוא מוצא ומאבחן במידה ויש בעיה שמציקה לך ואת מעוניינת לקבל מידע לגביה. לגבי תחום פעילותו של פורום זה, אני ממליץ ע"מ לקבל מידע נוסף מכיוונינו ללכת לאיבחון אצל מטפל ברפואה סינית ע"מ שיבדוק מה מקור הכאבים הללו עפ"י המודל הסיני. אציין רק כי קיים הבדל בין שיטת הטיפול שיאצו לבין הטיפול והאיבחון ברפואה הסינית .. יש מטפלים שמשלבים בין 2 סוגי רפואה אלו וזה בסדר אבל גם כאן מבחינת המושגים אני לא בטוח שיש הקבלה מלאה. וכעת לתשובה :) כאבים בטבור יכולים לנבוע מסיבות רבות ברפואה הסינית... לא אכנס למושגים מקצועיים (כגון טחול, קיבה, דם וכו') כיוון ששוב, חסרה לך ההבנה של מה בדיוק הם אומרים מבחינת המודל הסיני ולא עפ"י שמם המערבי... באופן מאוד מאוד כללי ניתן לציין כי כאבים מסוג זה יכולים להיות קשורים למערכת העיכול, שרירים ועצבים, מערכת גניקולוגית ולעיתים אף בעיה עורית.... אני חוזר וממליץ שוב ע"מ להפיג את החששות ואת אי הודאות ללכת ולהבדק אצל רופא ואצל מטפל ודרך כך יהיה אפשר לעמוד על מקור הבעיה ולבנות תוכנית טיפולים כדי לסייע לך בה. בהצלחה תום :)

papya7

New member
איזה כיף לדעת שיש אנשים

עם ידע שמוכנים לתת אותו בהרבה אור. באמת תודה לכולכם אפשר ללמוד מכל אחד ואחת. האם אפשר לחזק טחול דרך מיצי פירות? אם כן אשמח לדעת.

tomifu

New member
היייי

טחול חלש אינו מצב דומה למצבר מרוקן בגוף שיש למלאו. הרפואה הסינית לא בדיוק עובדת כך. טחול חלש הוא כפי שציינתי ביטוי או הגדרה שמתאפיינת במספר רב של סימנים או סיפמטומים שמתרחשים כולם או חלקם בגוף... ניתן גם לטעון שאוסף של סימפטומים שכזה מגדיר בעצם חולשת טחול ולא להפך.. ע"מ "לחזק" את הטחול צריך לבדוק אילו מהאספקטים שלו פגוע ובעצם אילו סימפטומים מופיעים ולבדוק שהם אכן קשורים אליו בכלל ולא למשהו אחר. לשאלתך... מיצי פירות - אני משער שאת מתכונת למיצים טבעיים כגון מיץ תפוזים, תפוחים, גזר וכו' וכו' וכו' נחשבים בד"כ לקרים מאוד ומתוקים מידי ולכן הם אינם מתאימים לדעתי לחיזוק טחול חלש. בד"כ במיצי פירות יש כמות גדולה יחסית מהפרי או הירק שנכנסת לגוף בבת אחת כאשר באופן טבעי הוא לא נאכל בכמויות כאלה ביום יום. לכן אנחנו בטיפולים להרזיה בקליניקה לדוגמא מורים לאנשים להמעיט ולהוריד בסוג כזה של משקאות.

papya7

New member
טחול גורם לאנמיה?

זה נראה שזה רק הולך וניהיה מסובך. מצד אחד הנטרופתיה אומרת שמיצים הם טובים וזה נכון מאוד שהם מלאי סוכר. אז רוב הירקות והפרות מלאים בסוכרים ולפי מה שאני יודעת שהגוף זקוק לפירות וירקות. וברוב המזון יש סוכרים. אז מה נשאר כבר לאכול? אפילו פריכית עם אורז מכילה סוכר. אשאל שאלה מתוך עיניין. מה קורה שטחול נקרע והתאחה. אני יודעת שלפי הרפואה הסינית יש לזה יחס אחר. ושהוא תמיד יראה חלש. אז מה בן אדם שנקרע לו הטחול והטחול שלו התאחה והוא מרגיש תמיד חלש מה הוא אמור לעשות? זה שונה מטחול חלש? זה גם יכול ליצור מצב של אנמיה בגלל הקרע או בגלל שהוא חלש?

tomifu

New member
היייי

יש כאן ערבוב של מושגים מערביים וסינים שהוא מאוד בעייתי. ראשית כפי שציינתי, טחול כאיבר מערבי הוא משהו מוגדר פיזית בעל תפקודים איבריים שהוגדרו ע"י המדע והרפואה המערבית. הטחול הסיני, למרות ששמו זהה בתרגום לטחול המערבי, אינו מדבר על האיבר הספציפי אלא על מערכת של ביטויים והקשרים ושבאה לידי ביטוי ע"י סימנים וסימפטומים. ז"א ישנם מערכות שונות בגוף שתפקוד תקין שלהן מראה על תפקוד תקין של הטחול ותפקוד לקוי שלהן מראה על חולשתו... ה"טחול" הסיני הוא בעצם שילוב של כל המערכות הללו. לדוגמא, הטחול הסיני נחשב לשולט על השרירים ולכן חולשת שרירים יכולה להיות ביטוי לחולשת טחול...או במילים אחרות... אדם עם כבדות בגפיים ושרירים חלשים יתכן ויוגדר כבעל טחול חלש. הטחול אחראי על התאבון ולכן חוסר תאבון הוא ביטוי לטחול חלש. הטחול אחראי "להחזיק את הדם בכליו" ולכן דימומים בגוף יכולים להראות על חולשת טחול... אציין כי כל הסימנים והסימפטומים הנ"ל יכולים לנבוע גם מגורמים אחרים... יש לבצע אבחנה כדי לקבוע איזה איבר או איברים מעורבים אבל באופן קלאסי... אלו הם חלק מתפקודי הטחול. אנמיה היא מושג מערבי שמתבטא במדדים מערביים מסויימים.... קשה לטעון שאנמיה מערבית נובעת מחולשת טחול סיני בלי "לתרגם" את האנמיה המערבית לסימנים וסימפטומים אליהם ניתן להתייחס סינית.. לדוגמא, אם יש סחרחורות, דם מועט במחזור וכו' ניתן לטעון שיש חוסר דם (מושג שונה מאנמיה מערבית!), אם יש עייפות, קול חלש, חיוורון, חוסר תאבון וכו' ניתן לטעון שיש חוסר צ'י. בד"כ למחלות ומדדים מערביים יש מספר "סינדרומים" סיניים שיש להבדיל ביניהם באבחנה המבדלת ע"מ לקבוע טיפול. לגבי טחול (איבר) שנקרע והתאחה... שוב, אותו היחס.. מהם הסימנים והסימפטומים? בד"כ כאשר איבר פנימי ספג טראומה חמורה שכזו מתייחסים ברפואה סינית לעניין כ"סטאזיס דם" ברמה מסויימת כסינדרום שנלווה לסינדרומים אחרים אליהם משתייכים הסימנים והסימפטומים שהאדם מציג. זאת מכיוון שמשערים שטראומה פנימית שכזו גרמה למצב בו נפגעו כלי הדם וקימת תקיעות של דם שלא נפתרה במלואה... כמובן שגם את זה יש לאשש באבחנה. בכל מקרה, הנושא מורכב מאוד ופעמים רבות נוטים לבלבל בין המושגים המאוד מאוד דומים גם כי התרגום מסינית לעיברית לוקה מאוד פעמים רבות. בהצלחה תום.

למעלה