מה גורם לבני נוער להתמכר לחומרים מסוכנים

מה גורם לבני נוער להתמכר לחומרים מסוכנים../images/Emo35.gif

התמכרות של נער היא בדרך כלל ביטוי למצוקה נפשית כמו חרדה או דיכאון, ואם לא מטפלים בה עלולה ההתמכרות להחריף. בני הנוער מוציאים תרופות מהארון הביתי, פותחים צנורות מזגנים, סוחבים טיפקס, קונים גז צחוק מהאינטרנט וכמובן לא נמנעים משתיית אלכוהול ועישון מריחואנה. הפסיכיאטרית ד"ר פאולה רושקה, מנהלת מחלקה לטיפול בהתמכרויות במשרד הבריאות, ממליצה להורים לפקוח עיניים ולא לפטור כל שינוי אצל הילדים במשיכת כתף. http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3493929,00.html תודה לנעמה על הקישור לסרטון. אוהבים
 
../images/Emo101.gif../images/Emo184.gifמחלות../images/Emo184.gif../images/Emo101.gif

בחיי היומיום אנחנו מתעצבנים או נבהלים כשאנחנו חולים. המחלה משבשת את התכנונים שלנו וגורמת לנו להרגיש רע. אולם אם אנו מאמינים ש'הכל לטובה', אפשר לסווג את המחלות לשתיים – מחלות המצביעות על כך שאני נמצא במקום שאינו נכון עבורי, ומחלות של התנקות.
מחלות של התנקות
מסורות רוחניות רבות רואות את המחלה הגופנית כסוג של התנקות. אם נשים לב, אחרי שאנחנו עוברים זעזוע גדול, משבר, טראומה, או חוויה רגשית מאוד, אנחנו נוטים תכופות להיות חולים. הדבר יכול לקרות גם אחרי ארוע שהוא, לכאורה, טוב, כמו טיול, חופשה, או קורס שהיה משמעותי עבורינו. הנקודה המשמעותית היא שעברנו חוויה ששינתה אותנו, ואז, כדי להתאזן מחדש, הגוף לוקח לעצמו פרק זמן של מנוחה, ולפרק הזמן הזה אנחנו קוראים 'מחלה'. כך, בזמן שאנחנו שוכבים במיטה ונחים יש לנו זמן גם לעבד ברמה הרגשית והמנטלית את מה שעברנו, על הכאב, הפחד ו/או הכעס שהיו כרוכים בו. אם נשים לב, נוכל תכופות להרגיש את אותם מטענים רגשיים עוזבים את הגוף שלנו, ואולי נוכל להבחין במשהו שהוא אחר בהוויה ובחוויה הכללית שלנו לאחר שהתאוששנו מה'מחלה'.
מחלות מאותתות
בדרך כלל אנחנו אמורים לשים לב לגוף שלנו, לרגשות שלנו, למחשבות שלנו ולאמונות שלנו, ולוודא שאנחנו מקבלים מספיק אהבה, מגע, מזון בריא, אוויר נקי, מנוחה, שקט, שלווה, שמחה, פעילות גופנית, בטחון והערכה. בדרך כלל אנחנו גם לא עושים זאת. ואז יש לגוף כל מיני דרכים לאותת לנו על כך. מחלות וסימפטומים שונים באים להזכיר לנו לנוח, לאכול, לשחק, להנות, להפגש עם אנשים, וכד'. התגובה הנפוצה שלנו היא 'לכבות את האזעקה' (באמצעות נטילת משככי כאבים, לדוגמא), ולהמשיך לנסוע ברכב למרות שהנורית האדומה דולקת – במקום ללכת למוסך, לברר מה התקלה ולתקן אותה. הבעיה עם אופן התנהלות שכזה היא שאחר כך אנחנו מקבלים את החשבון 'עם ריבית'. הסימפטומים מחריפים והופכים ל'בעיה', ואולי אפילו ל'מחלה', ואיכות החיים שלנו ממשיכה לרדת – אם לא פתרנו את הבעיה הרגשית או המנטלית שיצרה את הסימפטום הפיזי או הרגשי מלכתחילה, הוא מחריף והופך לבעיה פיזית.
רק להיום,
אניח שהגוף שלי אינו רק מכונה נטולת בינה, אלא שהוא מורה חכם וידיד גדול, שהגוף הוא 'בעדינו', ולבדוק – - ממה אני צריך להתנקות? - למה אני צריך לשים לב? מתוך "מחלות טובות מחלות רעות"
לשאולי שהביא לפרסום. אוהבים
 
למעלה