מה גורם ליעילות הבשלות?

סימטריה

New member
מה גורם ליעילות הבשלות?

הסתובבתי עם הרבה חברות ושמתי לב שכל בנאדם מפיק כמות שונה של מסקנות מכל אירוע ושיחה. היתה אחת שראתה משהו/שוחחה עם אנשים ופשוט לא הפיקה שום תועלת מהשיחה ומהאירוע. זה נראה כאילו דיברו לקיר כששוחחו איתה אנשים וכשקרו לה דברים וחוויות. היתה אחרת, שדווקא הפיקה תועלת רבה כי היא הגיעה למסקנות ותובנות. אני חושבת לעצמי שאולי גם בטיפולים פסיכולוגים, המטופלים גם הם שונים. מטופל אחד מנסה להשתפר בשיחות אבל כל השיחות איתו הם נסיון פטתי כי שום עיבוד ושום שיפור ומסקנות לא קפצו לו בראש. לעומתו מטופל אחר בלי שהרגשתם, חזר הביתה וחשב על הדברים היטב, עיבד את השיחה שהיתה לו עם הפסיכולוג במוחו וכל פעם הגיע למוסר השכל וכך הפיק תועלת רבה יותר מהשיחות כי הוא חשב על מסקנות ונהפך לתבוני יותר בעקבות הטיפול. רציתי לשאול מה גורם לאנשים להפיק תועלת מאירועים ומשיחות (לאוו דווקא עם שיחות עם מטפלים) בכמות שונה כל כך מאחרים? ומה גורם לאדם להיות בוגר מהר יותר מחשיפה לאותם שיחות ואירועים שהשני נחשף אליהם באותה במידה אך לא הצליח להפיק מהם "בשלות".

אוקין

New member
יעילות? בשלות?

לא כל כך מבינה את הכותרת כשמתיחסת לתוכן. אבל בחרתי להתיחס לזה :"הסתובבתי עם הרבה חברות ושמתי לב שכל בנאדם מפיק כמות שונה של מסקנות מכל אירוע ושיחה" זה נכון בעייני. אם יהיו מאה איש נוכחים באותו מקום וישמעו את אותו הדבר...יהיו לך מאה פרשנויות שונות על אותו הדבר עצמו. וזה מהסיבה הפשוטה שכל אדם מבין בדיוק מהנקודה בה הוא נמצא ויכול. זה מתחיל בענין ההקשבה...אם תשימי לב...בדרך כלל יש נטיה לשמוע אבל לא להקשיב. וזאת מכיוון שמיד עולה בנו הפרשנות האישית לדברים המושמעים,על סמך מה שצרוב אצלנו במוח מהעבר. לדעת להקשיב מתוך נוכחות,וללא פרשנות או חשיבה מה אני הולך לענות עוד שניה, או איך אני הולך לצאת יותר צודק/יותר חכם,זו יכולת מאוד גבוהה. אם צלחנו את עניין ההקשבה...עכשיו השאלה האם אנחנו מקבלים את הדברים, איך מקבלים את מה שעולה אצלנו...האם אנחנו בכלל קשובים לעצמנו? אם כן,התרחבנו,הרווחנו בענק כפי שאת מתארת. אם לא....לא נורא יהיו לנו עוד עשרות הזדמנויות, כי מי שלא מקשיב ללחישות,יאלץ לשמוע צעקות. (:)

למעלה