מה גורם למשיכה חד-מינית?

לא ממש נכון

הטרנס היא שוני בזהות המגדרית להבדיל מהמומוסקסואליתות שהיא שוני באוריינטציה המינית. הניסוי עם העכברות לא ניתן להשליך על שום דבר, בגלל , שלא ניתן לשאול את העכברות על תחושתן הסובייקטיבית אינטרסקס בארץ, החשוכה שלנו, שעדיין תלוייה בשפה ואינה מאפשרת להורים להחליט בגיל ההתבגרות, זו אכן בעיה כאובה, אפרדימיולוגית יש עם זה לא מעט בעיות , שניתן לחסוך בדחיית ההחלטה לגיל ההתבגרות המינית.אפירדימיולוגית אחוז האובדנות בקבוצה זו בלבד גבוהה יותר משאר הקבוצות הלט"ביות גם יחד... יש כאן חוסר הלימה בין המין המנותח לתחושה ובין המין הביולוגי המנותח והאויירנטציה המינית וכעס עצמי ועל ההורים והרופאים .... זו אכן בעיה כאובה, לא האינטרסקס עצמו כאוב אלא ההתופעות הלוואי של ניתוחים טרם זמנם שלא בהחלטה משותפת עם הילד. לגבי טרנס, אני מתנצל אכן לא מדובר בבעיה ולא בבעיה כאובה, אך עצוב עדיין שהם מוקצים גם בקהילת הלט"ב וגם בקהילה הכללית... אני מאמין שיש בסיס ביולוגי לכל המגדרים, הנטיות והאיירנטציות המיניות אך זה אינו בסיס ביולוגי משותף, והאמת דיי מפחיד אותי שזה בסיס ביולוגי משותף, כי איפה שנמצאת ה"בעיה" בדר"כ נמצא גם הפתרון.... אבל מן ה"הצלחה" הרבה שנוחלים הפסיכיאטרים בשנים האחרונות בטיפול בדיכאון וחרדה, [בניגוד אגב למה שרוב האוכלוסיה ובתוכם הפסיכותרפיסטים, רופאי המשפחה וכמובן ה"פסיכיאטרית" הדגולה ורדה ז'קונט חושבים..], חלק מהפסיכיאטרים הבכירים בארץ כבר מודים , שמהפכת הSSRI הייתה מוקדמת מידיי [טוב שבע עשרה שנה לכפר על טעות זה זמן סביר], ודווקא התרופות החדשות מוכחות כלא יותר יעילות מקודמותיהן רק עם פחות תופעות לוואי... והכי מצחיק-עצוב שלפסיכיאטריה אין כיום מענה לבעיות "פסיכולוגיות", כך שהפסיכותרפיה עדיין בשלל גישותיה תופסת מקום נכבד , אם לא בלעדי בטיפול בפרט. אם יימצא בסיס ביולוגי ,ף אני מאוד מקווה שלא ירוצו למצוא תרופה, כי כאמור גלולת האושר טרם נמצאה וחלק ניכר מהאולוכסיה אינו מגיב אליהן...

goldy

New member
מה גורם למשיכה חד-מינית?../images/Emo221.gif

מאז ומתמיד עיניין אותי לדעת איך זה שאנשים לא יתרבו כדרך הטבע? מה ההיגיון במשיכה לאותו מין? אים מישהוא מיכם יודע ו\או יכולהפנות אותי למקור מידע אמין שחוקר את הנושא אשמח לדעת עליו
.

אהלן

יש כמה היבטים שאני רוצה להתיחס אליהם בתגובה לשאלתך. הראשון הוא מהי דרך הטבע? אם הכוונה היא למה שקיים בטבע, אז הכל קיים בטבע, כולל הומוסקסואליות. היא לא אל טבעית או על טבעית. השני הוא שברוב הזמן שמקיימים אינטראקציות מיניות הנובעות ממשיכה, ממש לא מעונינים להתרבות.לא מתרבים מנשיקות, לא מתרבים ממזמוזים, לא מתרבים ממין אוראלי, לא מתרבים ממין אנאלי (שאינו נחלת הקהילה ההומוסקסואלית בלבד), לא מתרבים מאוננות וגם בתנוחות בהם יש אפשרות לפגישה בין זרע וביצית- רוב הזמן רוב בני האדם משתמשים באמצעי מניעה כדי לא להתרבות, מקיימים יחסי מין גם אם אינם רוצים בילדים כלל, אינם פוריים או לאחר גיל הפוריות. השלישי הוא שהומואים לסביות בי וטרנס המעונינים בכך יכולים לגדל ילדים ביולוגים או מאומצים (החסמים במקומות שישנם הם חברתיים לא צו טבע). הרביעי הוא שלא כל בני האדם תהא זהותם המגדרית או נטיתם המינית אשר תהא, מעונינים להתרבות. והחמישי קשור למחקר- כמו בכל נסיון לאתר סיבתיות במצב חברתי ניסו וישנן גישות המדברות על תכונה מולדת, תכונה נרכשת, תכונה שהיא גם מולדת וגם נרכשת, היו גישות עם דגש על ביולוגיה, פסיכולוגיה, סוציואליזציה ברמת המיקרו, סוציאליזציה ברמת המאקרו, האשימו את האמא, האבא, המשחק עם הבובות בגן, את הקונפליקטים הפנימיים ואת החברים של הילד, וכמובן שלא הגיעו למסקנה חד משמעית, בשביל סיבתיות חד משמעית דרושים ניסויים שלא ניתן לבצעם בבני אדם. בקיצור, הרבה הנאה אפשר לשאוב ממשיכה חד מינית, והרבה סבל מביאה ההתעסקות העקרה בשאלה מהיכן זה נובע. בנוגע לחקר ההומוסקסואליות במובן של 'מהיכן זה נובע' - למיטב ידעתי כבר אין יותר מקורות אמינים שחוקרים זאת, עם זאת יש כתבי עת שעוסקים בהומוסקסואליות מהיבטים רבים ומגוונים אחרים, וכמובן ישנו תחום מחקר מתפתח על הומופוביה, והשלכות ההומופוביה על להט"בים.

goldy

New member
אה, זה פשוט "מכה משמיים"? ../images/Emo2.gif

כפי שהעניים אומרים "ככה זה אין מה לעשות"?
אים אני אעלה השערה שלא ניתן להוכיח כעת, אבל ניתן יהיה להוכיח \ לישלול בעתיד, האים יקחו אותי ברצינות \ יזלזלו \ יתקפו \ המצב לא ישתנה?

לא מכה ולא משמיים

המילים בהן אתה בוחר להשתמש למשל 'מכה' (להבדיל מברכה למשל), או ההנחה המובלעת בדבריך של 'ככה זה אין מה לעשות' - כאילו שצריך לתקן, הן לא ניטרליות, הן מביעות מסר שלילי כלפי הומוסקסואליות, ודוקא הנושא הזה של הומופוביה הוא בין הנושאים הנחקרים יותר בתחום זה. השערה שלא ניתן להוכיח או להפריך איננה השערה מדעית. בנוגע לאיזה תגובות מקבלים כשמעלים השערות לא מדעיות עם מסר שלילי כלפי הומוסקסואליות- נראה לי שזה תלוי בסביבה בה משמיעים אותן. יש סביבות בהן תתקבל בברכה, יש סביבות בהן עצם הפרחת השערות לא מדעיות יוביל לזלזול, ויש סביבות בהן מסר שלילי כלפי הומוסקסואליות לא יתקבל בברכה. הומופוביה היא לא מכה משמים, ויש מה לעשות.

goldy

New member
אני לא הומופוב../images/Emo6.gif

באמת שמעניין אותי לדעת מדוע שהטבע יצור דברים שיכולים להיתרבות בטיבעיות לפרוטוקול - בפועל יחפשו דרכים אחרות להיתרבות (לרבות לשקר לעצמם שהם אוהבים את התינוק של החבר שלהם כאילו היה שלהם).

אהלן

מי שמעונין להגות בהאם יש כח עליון שאחראי על הטבע והאם יש דבר כזה "טבע שיוצר" ואם כן מה שיקוליו- ודאי יש במות מתאימות לכך שיכולות לעסוק בתאולוגיה, דת, פילוסופיה וכד' הפורום הזה לא מתאים לסוג הדיונים של האם קיים אלוהים או לא, ואם כן קיים אז מה דמותו מהם שיקוליו, רצונותיו וכד'. מי שמעונין להתיחס לאהבה של אחרים כאל 'שקר עצמי' ואינו מסוגל להכיר באהבה בקרב אחרים שאיננה מבוססת על ביולוגיה - זו מגבלה מאד מצערת, זה לא מכה משמים וניתן לריפוי, אך יתכן וקצה החוט שניתן דרך הפורום איננו מספיק. במידה ואתה שייך לקהילה הגאה ומעונין מסיבות אישיות להתגבר על מגבלה זו אשמח לנסות להרחיב קצת יותר על גבי הפורום, אתה מוזמן להרחיב על נסיבות חייך וכיצד הסוגיה נוגעת אליך.

goldy

New member
אני מבין שאין לנו שפה משותפת../images/Emo10.gif

אני חילוני כל חיי, סטרייט, לא הומופוב. חשבתי שיש לי יופי של הסבר (שנכון להיום לא ניתן ליקבוע לגביו) ללמה הטבע יצור משהו שלא רוצה להיתרבות בטיבעיות. בימקום זה הדיון נילקח למקומות לא קשורים
. יום טוב.

אהלן

הזכרת לי שיר מעט ישן יפה מאד "כך ברא אותך הטבע // עם קצת דמיון ומחשבה חופשית // אז תן לזה לגדול מהתחלה// בבקשה/// אל תנסה להילחם בזה// אל תנסה להישתנות /// כי זה תמיד יבוא מהתחלה// פתאום" כמובן שאמונתו של אדם היא חלק מההקשר של כל שואל, והיא חלק רלוונטי מתהליך של יעוץ וטיפול. אך כל עוד אינך פונה לכאן בבקשת יעוץ אישי אלא בנוגע להבעת דעה והשערות במישור הפילוסופי על הטבע יצירתו וכוונותיו - הפורום אינו עוסק בכך.

ריק בש

New member
תשובה לשאלתך

אם מדובר בהומוסקסואלית גברית, כנראה שהסיבה היא בתנאי הרחם. התהליך ברחם שבו הופך העובר הזכר לבעל מיניות גברית אינו מגיע לסיומו המלא,, מסיבה כזו או אחרת.

goldy

New member
זה בדיוק מה שחשבתי עליו!!

היכן ניתן לימצוא מידע נוסף בדיוק מהסיבה הזאת?

אהלן

הגישה של תכונה מלידה בשל תנאי ההריון זו אחת ההשערות שהועלו ומועלות מדי פעם ושלא אוששה באופן שהפך אותה אכן להסבר.

בולשיט

תיאוריית ההורמונים אינה אוששה, יש מחקר שנעשה בעכברים שמראה כי חסר הורמנאלי בתקופה הקריטית מביא להתנהגות מינית של המין הנגדי , יש כאלו שיטענו שזו ההסבר להומוסקסואליות, אך הומוסקסואליות אינה התנהגות מינית של הזכר כנקבה אלא משיכה מינית. אם כן, הניסוי של העכברים משליך דווקא על תופעה כאובה אחרת טרנסג'נדרייות. יש כיוון חקירה אחר בשנים האחרונות עם ביסוס ההדמייה הממוחשבת FMRI PET פוסט מורטם נמצא כי מבנית יש חלקים במוח ששונים אצל לסביות והמואים משאר האוכלוסיה , מבנית ולא תפקודית. לגבי הנושא ההורנאלי שהעובר לא סיים התפתחות כגבר ההשערה הזו לא רק שלא אוששה אלא אפילו הופרכה ע"י המקרים הטרגיים והמצערים של אינטרסקס. במקרים אלו העובר נולד לוולד עם שני איברים אירוגניים , בעבר וגם כיום בארץ שלטת הגישה שיש לנתח את הילוד בהקדם ולקבוע מיניותו, אך בגיל ההתבגרות בשיא ההתפתחות המינית גילו תופעות טרנסג'נדריות וחוסר הלימה בין המין הביולוגי למין המבוטא, כיום בחלק ניכר ממדינות העולם המערבי מאפשרים להורים להמתין עד גיל ההתבגרות ואז לקבל יחד עם הילד את ההחלטה על הניתוח המתאים. בארץ עדיין יש התנגדות רבה לכך, זוהי גישה מהפכנית גם בעולם , אך היא בינתיים נושאת פירות יפים בניגוד לשיטה המנתחת בילדות ואז יש תופעות של לסביות הומוסקסואליות ואפילו טרנסקסאליות ויתרה מזו אחוז האובדנות באוכלוסייה זו גבוה מאצל כל האחרים.... סיפור מעניין שרק מוכיח שוב שלגישה ההומרנאלית אין תפיסה במציאות הוא הסיפור המפורסם של "ביצים ב12 " שהילדים גדלים כבנות עד לגיל ההתבגרות ואז לחלקם נופל שק האשכים והם בנים וחלקם נשארים בנות.... אם הייתה תפיסה הורמונאלית הייתי מצפה שכולם יהיו שם הומואים... אבל כולם פתחו זהות וארייטנציה מינית רגילה ולא שונה באופן קיצוני משאר אוכלוסיות העולם.

Innuendo30

New member
השאלות שלך דווקא ענייניות

אבל הסיבה שאתה חש מותקף כי בלי לשים לב לזה אולי אתה מתקיף בעצמך. "לשקר לעצמם שהם אוהבים את התינוק של החבר שלהם כאילו היה שלהם" - זו מתקפה הרבה יותר רצינית מאשר לקרוא לך הומופוב. "מכה משמיים". אני מאמין שאתה באמת מביע הסתקרנות מה מקור ההומוסקסואליות, אבל כל התיבולים האלה שמסביב, בין אם התכוונת ובין אם לאו, פוגעים. לא צריך להיות עדין נפש במיוחד כדי להיפגע מזלזול אין קץ באהבה של אב(גם אם הוא לא אב ביולוגי) לילדיו.

למעלה