מה גיל ה"חתך" כניסה לכיתה א'?

לא בטוחה לגבי

נושא האיזור. יש לי משפחה וחברים באיזורים שונים בארץ, והמסקנה שלי היא זהה אקרוס דה בורד. כשאני אומרת פיסיות, אני ממש לא מתכוונת למכות ודחיפות. ה personal space בישראל הוא שונה מבארהב, וילדים קטנים עוד לא ממש יודעים להיות רגישים לזה.

אני אתן לך דוגמא, יש דברים שהילדים שלי אמרו לחברים שלהם בארץ (במיוחד הילד הצעיר יותר) שהיה ברור שהם בילבלו לגמרי את הילדים הישראלים והתגובה של הילד הישראלי תמיד היתה משהו עם מגע. למשל, הבן הצעיר שלי אמר לחבר שלו "אתה החבר הכי טוב שלי בישראל ואני אוהב אותך" (משהו שהוא היה אומר הרבה לחברים האמריקאים שלו. הילד הצעיר שלי היה מאוד מאוד פופולרי בבית ספר שלו בארהב). הילד הישראלי ממש לא ידע מה לעשות עם המילים האלו, אז הוא הביא לילד שלי צ'פחה קולנית מחבקת (ולא כואבת) על הגב. הילד שלי נרתע. הוא לא רגיל שנוגעים בו ילדים אחרים.
זה היה כמעט משעשע לראות את האינטראקציה הזו. לקח לי זמן ללמד את הילד שבישראל חברות מראים ולא אומרים.

חוץ מזה, לי ממש אין ביקורת שלילית על בתי הספר בישראל. למעשה, אני מרוצה מהבית ספר של ילדי בישראל יותר מאשר זה שלמדו בו בארהב.

רזאי

New member
גם אני מרוצה מביה"ס בישראל

יותר מביה"ס בארה"ב. והילדים שלי הולכים לבתי ספר שנחשבים טובים.
הילדים שלי קיבלו חינוך ייקי, לא חולקים רגשות, ולא פולשים למרחב אישי של מישהו אחר(מחוץ למשפחה הקרובה, כמובן). אני לא בטוחה שזה טוב, אבל זה גם החינוך שאני קיבלתי, ולזה אני רגילה.
לא נרשמו קונפליקטים, לא בארה"ב ולא בישראל. אם זה לא בגלל המקום המסוים בישראל בו אנחנו גרים, אולי זה משהו שהם משדרים.

כיתה א' כמו גדולה

היא בכלל לא קרובה לחתך או להתלבטות כלשהי. היא מתאימה לכיתה א' ולא תיהיה הגדולה ביותר או הקטנה ביותר.
באיזה כיתה היא עכשיו?

לפי מה שאני רואה בכיתה של הבן שלי, להכנס לכיתה א' היה "קל" יחסית, הוא לא זיהה את האותיות אבל אחרי חודש שיעורים פרטיים הוא הגיע לרמה של הכיתה והיום הוא ברמה שלהם (רק שיודע לקרוא גם אנגלית..), לעומת בנות שהגיעו אליהם לכיתה עכשיו (כיתה ב') מארה"ב ולא יודעות לקרוא ולכתוב, הפער גדול מאד, כבר בכל נושאי הלימוד מתבססים על הידיעה שלהם לקרוא, אפילו בחשבון. אם היא בגיל המתאים הייתי מכניסה אותה לכיתה א' ולא מקפיצה לב'. היתרון של ילדים שהיו בקינדרגרטן ונכנסים פה לכיתה א' הוא שהם כבר יודעים איך העסק עובד, הם מבינים מה זה לשבת ליד השולחן ולהקשיב להוראות, וככה הם מתפנים להתמודד עם ההתאקלמות החברתית.

בהצלחה שיהיה לכם,

תודה

היא כרגע בקינדרגרדן. עדיין מקווה שהתוכניות ישתנו ונוכל להישאר עוד

למעלה