מודיעין היא עיר שינה שתוכננה מראש להיות
עיר שינה לכל אלו שרוצים לברוח מהתחלואים של גוש דן ועדיין להשאר קרוב לגוש דן שמספק מקום עבודה, שום דבר מעבר לכך. שינוי תב"ע לא טוב לכל נושא ועניין ואני שמח שסוף סוף יש לי איזה הזדמנות לקיים דיון ענייני עם מישהו, הגיעו לי עד מעל הראש ההתנצחויות עם ילדים בני 12. אבן גבירול\רוטשילד לא אומר לי כלום, אני לא מכיר את האזור כל כך טוב, אשמח אם תפרט. כאשר יש מתחם מסויים שבנויים עליו משרדים בלבד אתה לא יכול לצפות מרשות מקומית לאשר בניה למגורים באותו אזור, הן מבחינת נושא של ערך קרקע (שזה לצערנו מה שמכריע את הכף) לבין היבטים שונים. תראה כמה הנושא נמתח כמו מסטיק בין עירית תל אביב לעזריאלי בנושא יעוד השימוש של המגדל המרובע. אזור משרדים ומסחר מיועד למטרה מסויימת ואזור מגורים מיועד למטרה מסויימת. אזור מגורים ייראה שומם במהלך היום ואזור מסחר יראה שומם בשעות הלילה, אני לא רואה עם זה איזושהי בעייתיות. באזורי מגורים משולב מסחר בד"כ בהיקפים קטנים מאוד. אם ניקח לדוגמא אזור שאני מכיר דיי טוב הוא שכונת נווה זאב בבאר שבע שבה באמת יש איזשהו הבדל מהותי לעומת שאר איזורי המגורים בעיר, שם מפלס הרחוב יועד למסחר ומעל הכל בניה לגובה למגורים כאשר השטחים המסחריים עונים על הצרכים של שטחי המגורים ואכן האזור שם "חי" במהלך כל שעות היום אבל זה יוצא מפגע באיכות החיים של הדיירים. ניקח לדוגמא דייר שגר מעל סופרמרקט, בעל הדירה מגיע הביתה ב5 בצהרים, רוצה להתקלח, לראות טלויזיה ולנוח בשקט שלו אבל בקומה למטה מתנהל סופר הומה אדם, אנשים יוצאים ובאים, המון תנועה של כלי רכב, עומסי תנועה, רעש ואפשר לומר שהוא לא נהנה מהמגורים שלו כמו שהוא ציפה להנות מהם. אם יגיעו האורחים שלו, אין להם איפה לחנות כי שטחי המסחר מושכים עוד לא מעט צרכנים שאינם דיירי השכונה או הבניין הספציפי.... בבוקר הוא רוצה לצאת עם הרכב לעבודה והמשאית של תנובה סוגרת לו את היציאה כי פורקים חלב בסופר. אלה סתם דוגמאות קטנות ומוזרות שיכולות להוות הפרעה לאדם הקטן שגר באזור מסויים. עד לפני 15 שנה בערך גרתי באזור מרכז העיר באר שבע, עד שנת 91 זה היה אזור שיועד למגורים באופן כמעט בלעדי עד שהתחיל שם אטרף חסר מעצורים של בניה של שטחי מסחר, נבנה קניון הנגב, היכל המשפט, בית מלון, קריית הממשלה, קניון נוסף, מגדלי משרדים והמון משרדים התחילו לזלוג לתוך בנייני המגורים שהדיירים בהם החלו לנטוש אותם בגלל התעצמות שטחי המסחר באזור....היום בכל בניין מגורים 70% ממנו הפך למשרדים ואנשים שם סובלים, בדלת ממולך יש רופא שיניים שפתח קליניקה, המטופלים עולים ויורדים במדרגות, חלקם קולניים מאוד, אנשים יורדים עם הפרצוף נפוח אחרי טיפול שיניים והילדים שלך צריכים לראות ולהתחכך בכל סוגי האוכלוסיה ולראות את המראות של האנשים האלה, נניח משרד של לא יודע מה....אנשים מתווכחים ורבים בתוכו ואתה שומע את הצעקות עד לתוך הבית שלך....מצוקת החניה באזור הפכה קטסטרופלית....מגיעים אורחים, צריכים לשים תו חניה, לא ישימו? דו"ח ימתין להם כשיחזרו לרכב....וככה אתה לוקח אזור שהיה ביעודו אזור מגורים והחרבת אותו ואת איכות החיים של הדיירים ע"י הפיכתו לאזור מסחר ושטחי משרדים. אלה הסיבות מדוע שטח מסחרי צריך להיות מופרד באופן ברור משטחי מגורים, זו אגב הסיבה שאנשים משלמים פי 3 ופי 4 בכדי לגור בוילות. הפרטיות והשקט במקסימום שאפשר לבקש\לרצות מאזור מגורים.