מה גם אני???

liatal

New member
מה גם אני???

אני קוראת פה כבר שעה ובפעם הראשונה יורד לי האסימון (לאט לאט-יותר כמו טלכרט). נראה לי שאני באותה סירה... לפני 4 חודשים בני חלה במחלת הנשיקה. לפני חודשיים גילו לי שרידים למחלה בבדיקות דם. מאז אני לא מתאוששת ורב הסימפטומים שמופיעים פה עוברים גם עליי. לא מצליחה לעשות פעילות גופנית (ואני ספורטאית בכל רמ"ח אבריי), מתעייפת מטיפוס קומה אחת במדרגות וכו' וכו'... אני מקווה שזה שאריות של מחלת הנשיקה ולא פיברו'. איך אפשר לדעת???

אם הבן שלך חלה - זה לא משאיר אצלך

שאריות - נראה לי שמשהו קצת התבלבל כאן. האם גם את חלית? נדבקת ממנו? אם יש לך נוגדנים - האם הם של מחלה פעילה או לא? כדאי שתקראי בקישורים על מחלת הנשיקה. המאפיין אותה זו עייפות כרונית קשה. אנשים רבים נותרים אחריה עם מחלת התשישות הכרונית. חלקם אף מפתחים פיברומיאלגיה. איך יודעים? פני לעמותת אס"ף (שוב, פרטים בקישורים) ובקשי מהם רשימת הרופאים שמבינים מה הם עושים. הם כבר יודעים איך לאבחן. בינתיים - נוחי הרבה, עבדי ביחידות זמן קצרות עם מנוחה ביניהם, וותרי על מאמצים גופניים קשים כמו: סחיבה, הזזת רהיטים כבדים וטיולים רגליים ארוכים מדי. ו... אנחנו כאן לשמוע, לחלק מידע ובכלל

liatal

New member
כנראה שלא הבנת...

אחרי שהוא חלה גם אני עשיתי בדיקה ומצאו נוגדנים, אשר הראו שעברתי את המחלה בתקופה האחרונה. לא יודעת אם הוא נדבק ממני או אני ממנו אבל חליתי. סימנים יש לי כבר תקופה ארוכה, לא יודעת כמה זמן. כל פעם נוסף עוד כאב בעוד מקום בגוף, עייפות, התכווצויות שרירים, חוסר ריכוז ופגיעה בזכרון. קראתי שדוקא פעילות גופנית מתונה ובהדרגה עשויה לעזור ולאו דוקא מנוחה. אני לא מסוגלת לנוח!!! מקווה שאני לא בדרך ושזה רק תקופתי ובעקבות שינויים רבים שמתחוללים בחיי בימים אלו...

השלב הראשון הוא לנוח, להפנים,

ולהכיר את מגבלות גופך. אני יודעת שאינך יודעת לנוח. אילו ידעת - גופך לא היה מאלץ אותך לכך. פעילות גופנית מתונה היא הדרך לשקם - את לא שם!! את נמצאת עכשיו בשלב של פוסט מחלת הנשיקה. תני לגוף צ'אנס לצאת מהמצב בעצמו - אל תריבי איתו. אם תתעקשי, יגיע ההתקף שישכיב אותך. אם תיכנסי לעומק המחלה, רק שיקום יוציא אותך ממנה. ואת יודעת מה? עם כל הפעילות הגופנית המדורגת, עדיין תצטרכי לנוח הרבה. אז תתחילי קודם כל בלנוח. אח"כ התחילי בפעילויות שוטפות קצרות עם מנוחה ביניהם. כשתרגישי שיש לך כוחות ליותר מזה, רק אז יהיה מקום לשלב פעילות גופנית ודברים אחרים לשיקום. כרגע את צריכה להכיר את גופך מחדש. את לא יכולה לעשות את מה שעשית עד כה - גופך לא ייתן לך!!

למעלה