מה גרם לכם ללמוד מדעי המחשב?

מה גרם לכם ללמוד מדעי המחשב?

שאלה רצינית.. אני מבין שלימודי מדעי המחשב הם יותר תיאורטיים ולימודי הנדסת תוכנה הם יותר פרקטיים.. כלומר בשביל להיות מתכנת יותר טוב עדיף ללכת להנדסת תוכנה.. ובנוסף זה לימודים של שנה יותר כלומר כלומר לומדים הרבה יותר. אז מה גרם לכם ללכת למדעי המחשב? אני פשוט מתלבט בין 2 המקצועות..

maverick 42

New member
I beg to differ

"בשביל להיות מתכנת יותר טוב עדיף ללכת להנדסת תוכנה" - משפט שאני חושב שיכול לעורר פה דיון די ער, ואני נוטה לא להסכים עם ההצהרה שלך. כן, לכתוב קוד בצורה מסודרת זה דבר מאוד חשוב. אבל אם הייתי חייב לבחור בין סדר ליעילות - אני מעדיף יעילות (זה לא אומר שחייבים לוותר על סדר). סדר זאת יותר צורת עבודה נכונה. לכתוב קוד חכם - זה כבר אמנות.

אז ככה

בהנדסת תוכנה אתה מתכוון הנדסאי ולא מהנדס נכון? אני עשיתי הנדסאי מחשבים אעכשיו משלים לתואר במדעי המחשב. לא נסיתי לחפש עבודה עם הנדסאי אלא ישר הלכתי להשלים אחרי הצבא, אבל אני מניח שהרבה יותר קשה למצוא עבודה עם הנדסאי מאשר עם תואר ראשון. ההנחה שלך נכונה, הלימודים להנדסאי אכן יותר פרקטיים מאשר לתואר ראשון. במהלך הלימודים מרגישים חזק מאוד כאילו אתה לומד לתואר במתמטיקה ולא במחשבים. אז בסופו של דבר אני מניח שהתשובה לשאלתך היא הקלות של מציאת עבודה. כלומר, שקל יותר למצוא עבודה עם תואר ראשון מאשר עם הנדסאי.

אוקיי

אז למיטב ידיעתי למהנדס לומדים בנוסף קורסים בפיזיקה ואולי קצת יותר תכנות.

roi251

New member
שאלה ל בני1ילד1רע

הי מה קורה אני לומד הנדסאי תוכנה? אז רוב המקצעות שאתה לומד בהשלמה למדעי המחשב היא מתמטיקה? איך זה קשר לתכנות? כמה זמן הלשלמה שנתים? תודה להתראות נ.ב איפה משלים אם אפשר לשאול?

תשובה

רוב המקצועות בשנתים הראשונות הם במתמטיקה למיניה. מדוע? אני מניח שזה מפני שרוצים לתת לסטודנטים כלים טובים לביצוע מחקר בנושא פיתוח דברים חדשים במדעי המחשב. כלומר, לתת כלים למי שעתיד ללכת לתואר שני והלאה. לאנשים שהולכים לעבוד עם תואר ראשון, ולא מתכננים ללכת על תואר שני, זה פחות רלוונטי. אבל אין מה לעשות - זאת תכנית הלימודים. השלמה - שלוש שנים אצלינו, שזה כמו כולם, אלא שמשחלק מהקורסים ומפרוייקט הגמר מקבלים פטור - מה שמקל מעומס הלימודים. אני משלים במכללת הדסה בירושלים.

h a j b i

New member
לא מדוייק

לומדים אותו דבר. אותם קורסי חובה. ההבדל העיקרי הוא התוספת שנה בא אפשר לבחור עוד קורסי בחירה (אני מניח שבנושאים יותר מעשיים ופחות תיאורטיים) וובאותה שנה גם מגישים פרוייקט גדול שמסכם את התואר. בגדול זה אותו התואר ולמהנדס תוכנה אין שום יתרון בשוק על בוגר מדמ"ח. ניתן אפילו לאמר שההפך הוא הנכון כי בוגר מדמ"ח אחרי 4 שנים כבר יהיה עם שנה ניסיון ובעמדת פתיחה טובה בהרבה מבוגר הנדסת תוכנה שרק סיים את לימודיו.

ChapaChoo

New member
איפה?

כמה דברים לא מדוייקים: א. הנדסת תוכנה - על המסלול של איזה מהאוניברסיטאות אתה מדבר? כי אם מדובר על המסלול של הנדסת תוכנה (שהוא בעצם הנדסת מחשבים, אבל מכונה הנדסת תוכנה) באת"א, אז זה לא נכון שהלימודים שם יותר פרקטיים מהלימודים המקבילים במדמ"ח. הלימודים מכסים את רוב הקורסים התיאורטיים של מדמ"ח, ובנוסף אליהם יש פרוייקט (שזה החלק הפרקטי התכנותי הבערך יחיד שנוסף), וקורסים רבים של חשמל ואלקטרוניקה, שעוסקים יותר בחלק של חומרה - אבל עדיין תיאורטיים ברובם. ב. החשיבה שלך לא נכונה. לימודים יותר פרקטיים לא מייצרים מתכנת יותר טוב. אם כבר, אז להפך - מתכנת טוב זה אחד שלא רק יודע לכתוב תוכנה, אלא אחד שיודע לכתוב תוכנה יעילה, מהירה, פשוטה, עמידה ושעומדת בכל הקריטריונים. מטרת הלימודים היא לא ללמד אותך לכתוב תכניות בג'אווה, C, C#, .net ויצורים אחרים. המטרה היא ללמד אותך להיות מתכנת טוב שיודע טוב מאוד מה כל דבר שהוא עושה גורם. אחר כך, ללמוד בעצמך את השפות זה כבר ממש לא סיפור. (מה גם שגם בלימודי המחשב יש מספר קורסים שכן עוסקים בהם, בסופו של דבר, בכתיבת קוד, אבל זה לא מרז הקורס). ג. "ובנוסף לזה לימודים של שנה יותר כלומר לומדים הרבה יותר" - גם לא נכון. חלק גדול מהשנה תוספת הזאת הוא פרוייקט תוכנה. אבל חלק גדול מהאנשים מגיעים לשלב הזה כשהם כבר עובדים בשוק ההייטק (וכדאי שיעשו את זה, כי לצאת מהתואר בלי ניסיון ממשי זה פשוט לא יעיל), ואז לא רק שלניסיון שהפרוייקט הזה נותן אין שום משמעות (לעומת ניסיון בכתיבת קוד בחברה "אמיתית"), אלא שהוא רק מקשה על הסטודנטים, שפתאום צריכים למצוא זמן לתמרן בין פרוייקט לא קטן מטעם הואניברסיטה לבין עבודה לא קלה של לא מעט שעות שבועיות. שאר ה"תוספת" כתוצאה מהשנה האחרונה היא בעיקר קורסים פרקטיים יותר. ופה אני חוזרת לסעיף ב' - אם אתה יודע לתכנת (וב"יודע", אני מתכוונת שלמדת את התיאוריה שמאחורי), אז ללמוד את החלק הפרקטי זה כבר קטן עלייך. ולשאלה המקורית - למה ללמוד מדעי המחשב ולא הנדסת תוכנה/מחשבים? כי אם אתה יודע מראש שתעדיף לעשות בתוכנה ולא בחומרה (ואת זה אני חושבת שידעתי מראש), אז ללכת להנדסת מחשבים זה בזבוז זמן. מה גם שבכל מקרה רוב יוצאי הנדסת מחשבים מוצאים את עצמם בתוכנה בסופו של דבר. את השנה הנוספת אתה יכול לנצל כדי לעבוד בתחום, מה שייתן לך הרבה יותר מעוד שנת לימודים באוניברסיטה. ועם זאת, אני מכירה גם אנשים שבסופו של דבר, אחרי או לפני כל השיקולים האלה, הלכו ללמוד הנדסת מחשבים, וממש לא מצטערים על זה.

למעלה