מה דינה של מרגרינה בדיאטה?

אור לנו

New member
מה דינה של מרגרינה בדיאטה?

מותר או אסור? אני רוצה להכין עוגת שוקולד לפשוש כי בימי שישי כל הילדים אוכלים עוגה בקבלת השבת אז חשבתי להכין לו עוגה "כשרה", להקפיא ובכל יום שישי לשלוח לו לגן. אם אסור מרגרינה - אופים עם שמן אגוזים/קוקוס במקום?
 

razgalili

New member
מרגרינה ממש לא.

לא בגלל GFCF אלא בגלל סוג השומן. השומן במרגרינה איננו טבעי ולגוף קשה להתמודד איתו. זהו שומן שחונק את התאים בגוף. כמו שאומגה שלוש יכול לעזור מרגרינה יכולה להזיק. שמן קוקוס יכול להחליף מרגרינה בכל מתכון.
 

אור לנו

New member
תודה רז, אצלי בבית באופן עקרוני אין

מרגרינה ובדר"כ אני משתמשת בחמאה לאפיה אבל בגלל הדיאטה גם החמאה ירדה מהפרק מן הסתם ושמן קוקוס עוד לא השגתי אז אני אנסה היום להכין עוגת שוקולד עם שמן אגוזים ו.......נקווה לטוב.
 

Bath1

New member
הבנתי שחמאה חלק מהילדים יכולים לאכו

האם אני טועה? ואם אני לא אז איך אפשר לדעת?
 

razgalili

New member
הדרך שבה אפשר לדעת

זה לעשות דיאטה חמורה במשך תקופה ואז להוסיף חמאה לדיאטה ולראות אם יש נסיגה. חמאה בסה"כ מזון די בריא, אבל יש בה מעט חלבוני חלב. חלק מהילדים (ביחוד אלה שעל אנזימים) יכולים לאכול את זה בלי בעיות, אבל אצל אלה שמגלים רגישויות מזון למוצרי חלב (שהם עדיין הרוב) אי אפשר להשתמש בחמאה. שמן קוקוס יכול לשמש תחליף מצוין ברוב המתכונים לבישול.
 

אור לנו

New member
חידוד הנושא בבקשה

אם הפשוש בדיאטה ובנוסף מקבל אינזימים באופן קבוע - האם אני יכולה להשתמש בחמאה או לא. האם צריך קודם כל להוריד את החמאה מהתפריט ואחרי תקופה מסויימת להחזיר ולראות אם יש נסיגה או שאפשר להמשיך עם חמאה באופן לא מוגזם במשך הזמן הזה. אין ספק שהחיים שלי יהיו קלים יותר אם אוכל להשתמש בחמאה לפחות בחלק מהבישולים.
 

razgalili

New member
קצת הבהרה

יש סוגים שונים של תגובות למוצרי חלב ודגנים. חלק מהילדים מגיבים לגלוטן ולקיסין שבחלב כאופיאטים. ילדים כאלה בדרך כלל יכולם לאכול חמאה אם הם אוכלים אנזימים. יש ילדים שמגיבים תגובה חיסונית, אלרגית או אחרת, למוצרי חלב ודגנים, ילדים כאלה לא יכולים לאכול מוצרי חלב, עם או בלי אנזימים, בלי להגיב בצורה שלילית. יש ילדים שמגיבים להורמונים וקוטלי חרקים בחלב, מעבר לחלב אורגני פותר חלק גדול מהבעיה. יש ילדים שהקיבה שלהם הופכת את החלב לדבק והם לא יכולים להפטר ממנו בקלות (מישהו זוכר בגן איך הכנו דבק מחלב בגן?) אצל הרבה מאד ילדים, ויותם ביניהם, שימוש בחמאה בכמויות מוגבלות לא גורם לשום בעיה. הדרך היחידה שתוכלי לדעת אם כן הוא לא היא למנוע ממנו גלוטן וקיסין ושאר מרעין בישין למשך תקופה של כמה שבועות, ואז לנסות להחזיר את אחד מהגורמים הנ"ל ולראות אם יש תגובה.
 
במקום מרגרינה

אפשר להשתמש בחמאת שומשום. שמן קוקוס לא נוטתן את אותו אפקט.
 

bisty

New member
מה עם מרגרינה של עץ הזית?

מדובר במרגרינה לאפיה בטעם חמאה פרווה. רכיבים : שמנים צמחיים,מים,אמולסיפייר (E322,E471),חומצת לימון,חומרי טען וריח,צבע מאכל (בטא קורטן),ויטמינים A,D ו-E. ללא תוספת מלח.
 
להימנע

רכיבים חשודים: שמנים צמחיים = סויה תירס או בוטנים E471 = שמן מוקשה, בדרך כלל מסויה E322 = לציטין, בדרך כלל מסויה, עלול להיות GMO חומרי טעם וריח = מה זה? בדרך כלל שם הסוואה ל-MSG (= מונוסודיום גלוטמט, חומר רעיל באופן מיוחד), אלא אם כן מצויין בפירוש שאין MSG. נסי לחפש בגוגל "חומרי טעם וריח" ו"מונוסודיום גלוטמט" או MSG ותראי מה תקבלי. צבע מאכל בטא קרוטן - לילדים שלנו אינו מועיל (אין להם יכולת לשמש את הוויטמין A בצורה זו), ויכול אף להזיק בשל המטבוליות הפגומה שלהם. עורו של מקס בנה של חברתנו מישל היה הופך לצהוב בכל פעם שאכל משהו המכיל בטא קרוטן, מה שאומר שהגוף לא פירק את החומר. אני באופן כללי נמנעת מכל מה שיש בו מרכיבים לא מזוהים או עם מספרים. תמי
 
יש להימנע ממרגרינה בכלל

אלא אם כן מצויין במפורש שאין שמנים מוקשים או מוקשים חלקית = HYDROGENATED AND PARTIALLY HYDROGENATED (בארה"ב יש כאלה בחנויות טבע). וכמובן לא אלרגנים, מרכיבים בלתי מזוהים, חומרי טעם וריח, חומרי צבע וכו'. זה לא משאיר הרבה...
 

bisty

New member
../images/Emo10.gifאוףףףףףףף (תודה רבה!)

זאת כבר פעם שלישית או רביעית שאני חושבת שאנחנו עלGFCFSF מלא ותקין ושוב מגלה עוד מרכיב בעייתי בתפריט המאוד מוגבל של בן וצריכה שוב לשבור את הראש ולחפש תחליף.
על הפרשנות והעזרה. תודה רבה!
 
מרכיבים עם מספרים ומונוסודיום גלוטמ

כן, על כל ה-E הזה יצא ספר טוב בעברית שנקרא לסלק את הקוץ של חיים סדובסקי. ממליצה בחום לרכוש... כי הוא נותן המון מידע יעיל. בשבוע הספר האחרון קניתי והמלצתי בפורום. יש שם מידע על צבעי מאכל וכל תוספי הE על ההשפעות שלהם... הם נמצאים בכל מזון מוכן כמעט, בישראל.. לגבע מונוסודיום גלוטמט, הוא מכיל גלוטן! הוא נמצא, לא רק באבקות המרק ובמזון המוכן, אלא גם בתערובות התבלינים המוכנות. ונכון שהוא מתחבא שם חומרי טעם.. אני קונה רק מיצרני תבלינים מומחים שמייצרים בעצמם, או מחנויות טבע, מוצרים שעליהם כתוב ללא מונוסודיום גלוטמט... מידע ממייל בנושא מרגרינה: מרגרינה מול חמאה תרגום: ליאור יריב – דורמן מרגרינה נוצרה כדי לפטם (להשמין) תרנגולי הודו. כשהיא הרגה את תרנגולי ההודו, האנשים שהשקיעו את כל הכסף במחקר, רצו להחזיר לעצמם את ההשקעה. הם חשבו בצוותא מה ניתן לעשות עם המוצר הזה כדי שניתן יהיה לקבל את הכסף בחזרה. זה היה חומר לבן ללא טעם שלא עורר כל משיכה ולכן הוסיפו לו צבע צהוב, ומכרו אותו לאנשים, כתחליף לחמאה. איך זה נשמע לכם? וכך הם המציאו גם טעמים שונים. האם את יודעים מה ההבדל בין מרגרינה וחמאה? * לשתיהן אותה כמות קלוריות. * בחמאה יש מעט יותר שומן רווי – 8 גר' לעומת 5 גר' במרגרינה. * אכילת מרגרינה עלולה להעלות את שיעור מחלות הלב אצל נשים ב-53% לעומת אכילת חמאה, לפי מחקר עדכני של המרכז הרפואי בהרווארד. * אכילת חמאה מעלה קליטת חומרים מזינים במזון. * לחמאה יש יתרונות תזונתיים רבים בעוד שלמרגרינה רק אחדים שמוסיפים אותם אליה. *טעם החמאה טוב יותר משום שהוא מחזק טעמים של מזונות אחרים. *החמאה קיימת מזה מאות בשנים ואילו המרגרינה פחות מ- 100 שנה. וכעת .... למרגרינה: מכילה רמות גבוהות של שומן מוקשה (טראנס) הגורמות ל-פי 3 סכנה למחלות לב, מעלה את רמת הכולסטרול הכללי וה- LDL (זה הכולסטרול הרע). מורידה את ה- HDL (הכולסטרול הטוב). מעלה עד לפי 5 את הסכנה לסרטן, מוריד את איכות חלב אם, מוריד את תנגודת המערכת החיסונית, ומוריד את תגובת האינסולין. והנה עובדה מזעזעת............והכי מעניינת.... המרגרינה רחוקה במולקולה אחת מלהיות פלסטיק! עובדה זו מספיקה לי כדי שאמנע ממרגרינה כל חיי ולכל פריט שהוא הידרוגני .( שמוסיפים לו מימן, כדי לשנות את מבנה המולקולה של החומר) אתם יכולים לנסות זאת בעצמכם. השאירו חפיסת מרגרינה בחצר ביתכם במקום מוצל. תראו מספר דברים: אין זבובים , אפילו הברחשים המטרידים הבאים לפירות לא מתקרבים לזה. (זה אמור להביע משהו). זה לא מתקלקל או מסריח כי אין בזה חומרים בעלי ערך תזונתי, כלום לא יגדל על זה, אפילו האורגניזמים הזעירים לא מוצאים את זה כבית גידול. מדוע? כי זה כמעט פלסטיק. האם הייתם רוצים להמס את קופסת הפלסטיק (טאפרוור ) שלכם ולמרוח אותה על הטוסט שלכם? Margarine vs. Butter Margarine was originally manufactured to fatten turkeys. When it killed the turkeys the people who had put all the money into the research wanted a payback so they put their heads together to figure out what to do with this product to get their money back. It was a white substance with no food appeal so they added the yellow coloring and sold it to people to use in place of butter. How do you like it? They have come out with some clever new flavorings. DO YOU KNOW the difference between margarine and butter? Read on to the end... gets very interesting! • Both have the same amount of calories. • Butter is slightly higher in saturated fats at 8 grams compared to 5 grams. • Eating margarine can increase heart disease in women by 53% over eating the same amount of butter, according to a recent Harvard Medical Study. • Eating butter increases the absorption of many other nutrients in other foods. • Butter has many nutritional benefits where margarine has a few only because they are added! • Butter tastes much better than margarine and it can enhance the flavors of other foods. • Butter has been around for centuries where margarine has been around for less than 100 years. And now, for margarine... • Very high in trans fatty acids triple risk of coronary heart disease. Increases total cholesterol and LDL (this is the bad cholesterol). • Lowers HDL cholesterol, (the good cholesterol) • Increases the risk of cancers by up to five fold, lowers quality of breast milk, decreases immune response & decreases insulin response. And here is the most disturbing fact... HERE IS THE PART THAT IS VERY INTERESTING! Margarine is but ONE MOLECULE away from being PLASTIC. This fact alone was enough to have me avoiding margarine for life and anything else that is hydrogenated (this means hydrogen is added, changing the molecular structure of the substance). You can try this yourself: Purchase a tub of margarine and leave it in your garage or shaded area - Within a couple of days you will note a couple of things: No flies, not even those pesky fruit flies will go near it (that should tell you something). It does not rot or smell differ
 
למעלה