מה דעתכך על סטריפינג לזירוז?

מה דעתכך על סטריפינג לזירוז?

שבוע 41+3. מופעל עלי הרבה לחץ מצד מי שכבר איכשהו תמך בתהליך (הבעל, אמא שלי ושאר ירקות). בעלי ממש לחוץ וחושב שאם עד סוף השבוע לא אלד אני צריכה ללכת לקבל זירוז בב"ח, דבר שאני ממש ממש ממש לא רוצה ולא מתכננת לעשות. אבל זה מחלחל, החששות האלה, התהיות. אני יודעת שאחת האופציות היא לעשות קצת סטריפינג ואולי אז משהו יתחיל. מישהי ניסתה? יודעת? אני יודעת שהרבה נשים תומכות בלחכות עד שזה יקרה. גם אני חושבת כך - בתאוריה כנראה. כשזה מגיע לשלב כזה אני נהיית קצת חסרת סבלנות, רוצה כבר לראות שהכל בסדר, להחזיק, להריח...

לא עשיתי, וזו אולי תהיה אופציה אחרונה מבחינתי

אבל לחברה שילדה לפני חודש התחילו צירים 6 שעות אחרי הסטריפינג
לידה.

אורניקי

New member
אם זה רק סטריפינג, זה לא אסון

סטריפינג יכול לייצר לידה, או שלא. כלומר, אפשר שיתחיל מזה משהו, אפשר שיהיו כאבים ושום דבר לא יקרה ותלכי הביתה (גם זה לא נורא), אבל לפעמים מחוסר הסבלנות אם מתחילים עם סטריפינג וזה לא עובד, עוברים לזירוזים אלימים יותר. עצוב לי מאוד שאנשים סביבך מפעילים עליך לחץ. זה לא פייר. הם לא אלה שיסבלו מלידה קשה יותר בגלל פיטוצין. מבחינתם אולי יש חוסר סבלנות כי רוצים כבר "לראות תוצאות", ואם זו השורה האחרונה, הם שמים בצד את רגשותייך ותחושותיך, את הסבל שלך ואת ההשלכות של הזירוז על חוויית הלידה שלך, שתיזכר אצלך לעד. לא מרוע לב כמובן, סתם מחוסר התעמקות ברעיון הזירוז והשלכותיו. הרפואה המציאה את הזירוז ואת הניתוח למען תינוקות במצוקה. הטבע המציא את הלידה הטבעית, לכל מי שלא בקטגוריה הזאת. דברים נוספים שכתבתי על זירוז לידה

sagim10

New member
לי עשו אבל אחרי שכבר היתה פתיחה

הסתובבתי כמה ימים עם צירים מאוד חלשים שבכלל לא חשבתי שיעשו פתיחה , אבל בשבוע 40+3 הרופא שלי בדק אותי ואחרי שהוא ראה במוניטור שישנם צירים הוא הציע לי לעשות אם יש כבר פתיחה , ואכן היתה פתיחה 2 והוא עשה לי ואמר שתוך 48 שעות אני יולדת , ילדתי תוך 20 שעות......לידה טבעית מהירה ומרגשת !!

אמממאאא

New member
חויתי כמה

אחד הביא אותי תוך 6 שעות ללידה (אחרי יומים צירים ללא תמורה) אחד הביא אותי ללידה אחרי 5 ימים ואחד אחרי שבועיים... למזלי הרופא שלי כ"כ עדין אז לא סבלתי

g a n i

New member
פתיחה היא תנאי הכרחי לסטריפינג../images/Emo13.gif

הרופא/מיילדת מעבירים אצבע דרך צוואר הרחם אל הקרומים ומפרידים את השק החיצוני מדופן הרחם, כך שבלי פתיחה אי אפשר. לדעתי הצנועה, בהנחה שחייבים/רוצים/מחליטים לזרז, סטריפינג הוא אופציה עדינה יחסית, ובעיקר הפיכה. אם לא התחילה לידה - ממשיכים כרגיל (בהנחה שלא יתחיל דימום יותר מהרגיל). אין ספירה לאחור כמו בפקיעת מים, למשל. זו גם פעולה קצרה ונקודתית, אין שעות של עוויתות בטן ושילשולים שעלולות להגרם משמן קיק. הייתי במצבך (41+5 ע"פ ספירת המיילדת ולמזלי 41+2 ע"פ הרופא) ואדוות הלחץ התחילו מכיוון שמ-42 מלא יש שמועות (שהעדפתי לא לשים על השולחן בגלוי
) שמיילדות אימה"י מפנות לבי"ח. העדפתי להמתין ולתת לקטנה את הזמן שביקשה, אבל הימים האחרונים היו בהחלט לא קלים
מה אומרת המיילדת שלך?

מירי 4

New member
למען הפרוטוקול: הערה לשומרות נידה

מכיוון שיש כאן נשים שקוראות להשכלתן חשוב לי להעיר שבמקרים רבים סטריפינג גורם לדימום, ולכן אוסר את האישה. מלבד הבעסה מהעניין, זה גם מונע קיום יחסי מין - שנחשב זירוז טוב בפני עצמו.

nulichi

New member
עשו לי פעמיים

זה היה כשכבר היתה פתיחה, זה היה קצר, לא מורגש בכלל, תוך כדי בדיקה ואגינלית. פעם אחת לא קרה כלום (היו צירים בערב אבל לא התפתחה לידה אלא לאחר שבועיים) ופעם אחת באותו הלילה ילדתי
באופן אישי אני לא חושבת שזה כל כך נורא. בתור מי שתמיד יולדת אחרי התאריך וניסתה כל מיני זרוזים "טבעיים" אני באמת מאמינה שאם אין תנאים ללידה אזי לא תתפתח לידה, רובם גם מעודדים שחרור הורמונים ולא ממש גורמים ישירות ללידה. גם אני בעד לחכות שתתחיל לידה מעצמה, אבל פה אצלנו מאוד לא אוהבים לחכות אחרי שבוע 42, גם לא מיילדות בית. בעיקר בגלל חשש מתביעות ותמיד לקראות הסוף מופעלים לחצים כאלה ואחרים (ולא תמיד קל לעמוד מולם). לכן, אם את מאמינה שאת שנייה לפני לחצים כבדים שיובילו אותך לזרוז כימי בבית חולים, שווה לנסות.

אשכר ש

New member
../images/Emo24.gif

לא נעים "השעון המתקתק". תראי, כעקרון, מבחינה רפואית, הריון עודף נחשב רק מעל 42 שבועות מלאים, כלומר יש לך עוד כמה ימים עד שמבחינה רפואית ימליצו לך על זירוז. זה שרופאים נוטים לשכוח את העובדה הזו ולהציע זירוז למי שמלאו לה 40 שבועות זה משהו אחר
. אם עשית מוניטור תקין וכל המדדים האחרים טובים וכמובן אם את מרגישה טוב, אין סיבה רפואית לזירוז. אני חושבת שהכי נכון זה להחליט שעד לסופ"ש מניחים לנושא, בינתיים תנסי לעשות דברים טובים, מרגיעים, משחררי אוקסיטוצין
(כלומר כל דבר שגורם לך לחוש רגשות אהבה, זה יכול להיות אפילו ארוחה עם חברה אהובה), אולי עיסוי מפנק. אם תחליטו שאתם מחכים עוד קצת עם הזירוז, אויל יעשה לך טוב לבוא למעגל לידה במוצ"ש. מקווה לטוב
.

אם פי 3

New member
מצטרפת

מכל הזירוזים, סטריפינג הוא יחסית פחות גרוע (בהנחה שהוא נעשה מבחירה, ולא "אמבושסטריפינג" כמו לעיתים קרובות מדי - בלי לשאול, בלי לידע), אבל אני חושבת שמוטב להתמקד כרגע, כל עוד הכל תקין, לא בדרכים לזירוז, אלא בדרכים להעביר את הזמן עד הלידה בנעימים (שעוזרים גם לשחרור האוקסיטוצין, כתופעת לוואי מבורכת) - אמבטיה חמימה, טיפול שיאצו מפנק, הרפיה עם או בלי דמיון מודרך... שתהיה לידה טובה! היא תגיע. בזמן הנכון.

עופריקה

New member
תה לימונענע יקירתי היקרה../images/Emo23.gif

אני יכולה רק לנסות ולתאר לעצמי את ההרגשה שאת מרגישה היום. מאמינה שהימים האלו הם כמו שיעור עבורך. לא, שיעור לא פשוט ולא קל בכלל, אבל מקווה ששכרו בצידו. מאמינה שאזמרגדה מנצלת את הרגעים האלו לפרידה מהרחם, מהמים החמימים ומנסה לתת לך עוד טיפ-טיפה זמן לצבור כוחות. עוד מעט קט תגלי כמה כוחות יש לך. וכולנו איתך. אני איתך. את לא לבד מותק שלי. מבטיחה לתת לי להסניף קצת? הימים, השעות, הרגעים האלו כ"כ טעונים. מעלים ומציפים פחדים וחששות. תני להם להיות, לצוף. הם ילכו ויחזרו. כמו גל. כמו ציר. עד שישכחו. ואיזמרגדה תהיה אצלך בידיים. אוהבת אותך. מאמינה בך.
לילה טוב. הנייד שלי פתוח את יודעת

תודה לכולכן

כאמור, אם הדעות בבית היו זהות, או קרובות זו לזו, אני מאמינה שלא הייתי מרגישה ככה, כאילו חרב מונפת מעל צווארי. אבל הדעות חלוקות, וגוררות המון מריבות, ובכי וחוסר תקשורת וכל מה שכרוך בזה (כאילו שצריך הרבה כדי להוציא ממני דמעות! גם בלי הריון). אני חושבת שאחכה עד יום חמישי בערב (41+6) ואם נגיע לשישי אבקש מהמיילדת סטריפינג, כדי שלא אצטרך לעבור ברבנות בדרך ללידה הזו.. אם זה לא יועיל תמיד יש את ענין שמן הקיק.. מאד רציתי לתת לה לצאת מתי שיבוא לה, אבל כנראה שלא בא לה, טוב לה שם בפנים. אבל אם בחוץ זה כבר נעשה בעייתי מדי, היא תאלץ ליישר קו. מקוה שבאמצעים טבעיים יחסית, שלא נגיע לזירוז בבי"ח.

אשכר ש

New member
יופי אז לפחות הגעת להחלטה

עכשיו דברי עם בן זוגך, תנסו להניח לזה בצד ליומים הקרובים ולעשות באמת זמן איכות ביחד לפני שאתם מתרבים
.

י ע ל י ם

New member
ודברי גם עם התינוקת

תסבירי לה את המצב. תסבירי לה הרבה פעמים ובשקט מה הולך לקרות. תתנצלי שאת צריכה לזרז אותה קצת ותבקשי ממנה לבחור להגיע. יש סיכוי טוב שהיא תקשיב. תשאלי אותה אם היא צריכה משהו כדי לעזור לה להגיע. תספרי לה שאתם אוהבים אותה מחכים לה. תבדקי עם עצמך אם יש עניין לא פתור שבגללו את אולי מחכה. ואולי עם האיש. או שלו יש עניין. בהצלחה גדולה!

למעלה