מה דעתכם ? אבל להתבונן היטב ולא להגיע למסקנות נמהרות

pynokyo

New member
לא רוח רפאים ולא בטיח - אדם חי ונושם מנדנד את הנדנדה

לאחר הצילום נעשתה עריכה - הכל כשר בשביל הפרסום, הרייטינג והמכירות.
כמובן שמי שרוצה להאמין - יאמין לכל לוקש שימכרו לו.
גם את יכולה לצלם סרטון כזה או דומה ולהפיץ עם כותרת של רוח רפאים.
&nbsp

אחרי שראיתי סרטון של בית ספר שצילמו בלילה

והחפצים עפו שם כל כמה זמן אז כן זה בהחלט אפשרי .
היום גם מדענים יודעים שיש דבר כזה השפעה על טבעית גם הם לפעמים הולכים לחקור בתים רדופים

pynokyo

New member
קשקושי ביצים - המדע מתעסק רק בדברים שניתן למדוד

בטח לא ברוחות רפאים דימיוניות.
זה שאת פתייה ובשל אמונתך מוכנה לבלוע כל לוקש הזוי שמוכרים לך, לא מעיד על אותנטיות ולא על עובדות.
מה זה בכלל רוח רפאים? רוחות השמיים?
אם את מאמינה שנשמתו של אדם - שהיא בסך הכל אנרגיה של אור - יכולה להזיז משהו, את פשוט הוזה.
ראיתי מספיק תוכניות שעוסקות בתחום - אף פעם לא השכנעתי שמדובר באיזושהי רוח/נשמה של אדם, לכל היותר תופעות של התיישנות שקורות בבתים עתיקים, בליווי פחדים של אנשים הגרים בהם.
לא משנה אם סרטון הוסרט בלילה או ביום - תמיד אפשר שמישהו יזיז את החפצים ומישהו אחר יצלם מהצד - ובעריכה תמיד אפשר להוריד את המיותר, כלומר את האדם שהזיז דברים. בדומה לקוסם שעוסק באחיזת עיניים.
זה לא אומר שאין תופעות טבע שאין להם הסבר מדעי, וגם לא חייב להיות הסבר מדעי לכל אירוע - אבל זה שאין הסבר לתופעה מסויימת לא אומר שצריך לקפוץ מיד למסקנות שתומכות באמונה - יכול להיות שמה שאנחנו חושבים או מדמים הוא לא אמת. גם אם נגיד שמדובר ברוח או בכל דבר אחר - זה רק אמונה ולא הסבר או ידיעה.

מה גם שהיא רושמת דברים בלי

לבדוק היא בכלל לא בדקה על מדענים שבודקים את זה היא סתם אוהבת לתקוף ולשלול. ולזעוק שטויות.
פפפפ

pynokyo

New member
עוד מסקנות נמהרות וחסרות בסיס - המתבססות על אמונה ולא על ידע

ממש לא ראיתי בהחלט מדענים בטלויזיה

והיסטוריה על מדענים שחוקרים את הדברים האילו זה לא דבר חדש

pynokyo

New member
איפה ציטוטים, שמות ומאמרים רציניים של מדענים....

גם אני צפיתי בתוכניות TV - המדע לא מתעסק בעניינים רוחניים, המדע מתעסק בתחום החומר.
שום תוכנית TV ככל שתהיה מרתקת ומביאה חומר למחשבה - היא לא מחקר אותנטי, היא רק תוכנית TV. להאמין אפשר בכל דבר, גם אני מאמינה - אבל לא מסתפקת באמונה.
חבל שאין בפורום הזה משתתפים שמסוגלים להבין שמדובר באמונה, חבל שאין משתתפים שיביאו תיאוריות המסוגלות לנסות להסביר דברים מתוך מחשבה ולא מתוך אמונה. וגם אז להבין שתיאוריה היא רק תיאוריה - ולהיות מספיק צנועים בשביל לדעת שהכל בגדר תיאוריות.
ושוב אני אומרת, פרשנות של חוויה היא רק פרשנות - לא וודאות. יש אינספור אפשרויות מעבר ליכולת שלנו לתפוס, להבין או לדעת.
&nbsp

pynokyo

New member
רותי יקרה - מקומם אותי שאנשים לא חושבים אלא מדקלמים

דברים שאינם מבוססים על כלום למעט אמונתם ועל ציטוט אמונתם של אחרים ששמעו.
חבל לי שהפורום הזה כל כך דליל במשתתפים ואין כאן כאלה שיתאגרו את הנושא ע"י בדיקה נרחבת ומקיפה מזויות שונות.
&nbsp
פרשנויות הן רק פרשנויות - ציטוטים המתבססים על אמונה שעברה מפה לאוזן ללא מחשבה ובדיקה.
אמונה עיוורת, ומסקנות נמהרות שהן פרשנויות בלבד.
&nbsp
ברור שישנן תופעות שהמדע לא יודע להסביר - אמונה לא הופכת אותן לאמת.
&nbsp
האלוהות או אם תרצי נסתרות הטבע, הקיום והיקום הם בעלי אינספור אפשרויות - להיאחז בפרשנות אחת לא מבוססת זה בעיני חלול ופשטני.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

דווקא את זו שנתפסית אצלי כמדקלמת

סיסמאות בלי לבדוק.
מקומם אותך ואת ישר שוללת ומפריחה סיסמאות
ובכן לי זה לא נעים לתקשר איתך ככה
אז מעתה אינני מגיבה לך עוד
כל טוב

pynokyo

New member
במקום לענות עניינית לשאלות את בורחת - מה זה רוח רפאים?

ממה היא עשויה? להשתמש במילה מדע ולא להביא אפילו שם אחד של מדען ומחקר אחד של מדען שחקר את התחום, כולל מאמר רציני בתחום.
רוחניות היא לעלות את התודעה לנקודה גבוהה יותר מתוך בדיקה ומחשבה מעמיקה ולא לזרוק לחלל האוויר כל מיני אמונות המבוססות אמונות של אחרים שעוברות מפה לאוזן.
&nbsp
גם אני מאמינה בכל מיני אמונות המבוססות על סיפורים - אבל זה לא מספק אותי, קיוויתי שבפורום הזה יהיו משתתפים שמסוגלים להביא מחקרים ופילוסופיות עמוקות ולא להמשיך ולחזור על אמונות נדושות.

אז כנראה את לא בפורום המתאים

בכל אופן זה לא רק שלא מדעי לשלול הכל ולגרוס שהכל תיאוריות זו התנשאות לשמה לכנות פתים את אילו המאמינים בכך כמו שאת לא יכולה למדוד רוח כי היא לא פיזית את גם לא יכולה להעלים את קיומה
אולי פשוט תלכי לאיזור שורץ רוחות ידוע ותבלי שם כמה לילות בסופו של דבר לא משנה כמה תיאוריות תקראי את תחליטי על האמונה שלך על סמך ניסיון אישי

pynokyo

New member
את זאת שהעלית את המדע כהוכחה לאמונות שלך - לא אני

מאחר והעלית את המדע ראוי היה להביא מאמרים מתחום המדע.
לי ברור שהמדע לא עוסק בענייני הרוח גם לא בענייני אמונה - לכן אין צורך להשתמש במילה מדע או מדענים כדי להוכיח מה שאינו ניתן להוכחה.
יש לי הרגשה שאינך מבינה את מה שכתבתי או שבחרת להתמקד במילה אחת או שתיים ולא ברעיון הכללי של מה שכתבתי.
כל אחד שיאמין במה שהוא רוצה - זה לא הוכחה לכלום.
לפני כמה שנים כלבתי מתה ולאחר שבוע הבאתי כלבה חדשה - בלילה הראשון ראיתי כדור אור קטנטן כחול ליד הרגל של הכלבה החדשה - פירשתי זאת כרוחה/נשמתה של כלבתי שמתה - זו היתה הפרשנות שלי, לא הוכחה לכלום - למעט משהו שראיתי שלא יכולתי לתת לו שם הסבר.
להגיד שרוח רפאים הזיזה חפצים בגלל שסרטון מסויים צולם בלילה זה פשוט הבל מוחלט.
ועוד מבלי להגדיר מה זה רוח רפאים.
&nbsp

לא יודעת אם יש טעם להסביר אבל אנסה

את בחורה חכמה אבל את מתקשרת באופן תוקפני בעיקר בנושאים שהועלו בשרשור
אם הייתי רוצה לטרוח הייתי יכולה להביא לך ציטוטים מדוייקים ממה שכתבת שמראים בדיוק איפה נחצה הגבול בין הבעת דיעה לגיטימית לכפיית דיעה/תקיפה.
עכשיו כשסיפרת על הכלבה בנחת והבעת דעתך היה הרבה יותר נחמד לקרוא מאשר קודם.
בכל אופן מאחר שזה לא פורום מדעי אני לא חייבת להביא לך שום ציטוטיפ מדוייקים ושמות ואני בהחלט יכולה להביא את הדיעה שלי ממה ששמעתי וראיתי זה לא שדה מחקר ואני לא חייבת להתנהג לפי ההתנהגות שאת מצפה ממני.
את מצפה למשהו מסויים ואם זה לא עונה לציפיותיך את מתעצבנת או תוקפת מקווה שתשימי לב לזה להבא שבת שלום

למעלה